BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,14
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 31. 13:53
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Céltábla, kreditgyüjtők részére

Ezt a képet kizárólag segítésnyújtási szándékból raktam fel. Ez egy pocsék kép, nincs rajta meztelen nő, se madár, se egy bogár. A fő téma középen van, beszorítva, Unalmas, fantáziátlan kép, a fotós csak odament, és megnyomta a gombot. Bizonyára még számtalan egyéb hibája is van, amit én kellő felkészültség hiányában nem tudok megállapítani. Egyébként is egy ilyen géppel nem is lehet jó képet készíteni. Mostanság az SMS küldés szüneteltetése miatt nehéz kreditet szerezni, tehát tessék csak nyugodtan 1-est nyomni, én látatlanban minden kritikát el fogok fogadni.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2010. november 1. | 20:03 | Jucuska

Szia!
Remélem, kellőképp meg tudom indokolni a pontot... a kép zajos, ami a zöld környezetben látszik meg igazán. Bár a szirmok textúrája látszik, mégis összességében életlennek tűnik. A felső szirmoknál a fehérben szerintem van egy kis kékes beütés, ez enyhe WB elcsúszás...
Két tábor van a virágok fényképezésénél, az egyik azt mondja, hogy a szűrt fény az igazi, a másik ezt hibának rója fel. Most én az utóbbihoz húzok, hiányolom róla a napsütést, a fényt...
És a lényeg: köszi a lehetőséget!
Üdv, Jutka

bece válasza:
köszönöm

2010. november 1. | 13:24 | skyranger82

Szia ! Szerintem egyáltalán nem rossz kép , nem zavaró, hogy középre van szerkesztve , az élesség is nagyjából rendben van és a színvilág is tetszik . Egyévként kompakt géppel is lehet díjnyertes fotót készíteni :) . Szép fényeket és további jó fotózást .

bece válasza:
köszönöm, amit írtál

adott pontszám: 2,7
2010. november 1. | 11:37 | zoliologia

Tetszik amit kiírtál,én már jeleztem a modiknak hogy nem lesz ez így jó,ha nem lesz sms küldés!!
És ez sajnos nem poén,én is szeretnék feltölteni,és sajnos kénytelen vagyok szigorúbb lenni a rosszabb képekkel(nem irreális csak szigorúbb),mert nagyon keveset írnak jóvá véleményezés után!így hát az ember akarva-akaratlanul megtalálja a rosszabb képeket!

De ez a kép nem olyan rossz!ennél tehettél volna fel katasztrófálisabbat is:)így csak 3!

Mert amúgy jó,annyi a baj vele hogy szűk a vágás,és hogy felülről,átlagos,hétköznapi szemszögből lőtted meg.Jó a háttér,passzol a rózsaszínhez,kellően homogén!És hát mondjuk a téma..igen...az nem egy nagy was ist das:) 3....na jó legyen 2,7

bece válasza:
Látom, hogy te megértetted, mit akartam ezzel. Nem mindenki értette meg, de biztos bennem van a hiba.
Köszönöm

2010. november 1. | 10:13 | kispisti

Szia! Ha valóban ilyet akartál, akkor ez nem is olyan rossz. Ha világosabb lenne jobban tetszene.
Köszönöm.

bece válasza:
kösz.

2010. november 1. | 08:18 | ynwa

Üdv,
"Ha hiszed, ha nem, én meglehetősen jól tudok fényképezni. "...bocsáss meg hogy így ismeretlenül is, de szembesítelek ezzel a mondatoddal...a gond a következő:
egy ilyen mondatnak meg sem szabadna születnie a vizuális alkotással foglalkozó ember agyában...hiszen ez a műfaj a szavak nélküliségének a műfaja...aki magas szinten készít bárminemű képet, tudja, hogy csakis a munkája ill. annak hatása minősítheti...semmi más...a meglehetősen jól kifejezésnek nem benned kellene mocorognia...hanem a munkáid hatására...a nézőben...ezt az albumodban kellene látnunk...(és mégegyszer bocsáss meg)...én nem látom....nyilván piszok nehéz dolog egy olyan világban kimagaslóan teljesíteni, ahol mindenkinek a farzsebében ott fityeg egy fényképezőgép...és milló számban kattannak el naponta...de az ilyen provokatív közönségvonzó címkézések inkább a csalódottságodról számolnak be...és nem a fotózás iránti megrögzött alázatodról.

bece válasza:
Persze igazad van, de ezzel a mondattal csak helyre akartam rakni azt a bírálómat, aki alapfokon akart nekem tanácsokat adni a fotózással kapcsolatban.
A provokatív cimkézéssel pedig nem közönségvonzást akartam elérni, hanem kritikát mondani néhány dologról, ami nekem annyira nem tetszik itt.
Ami pedig mégis felhatalmazást adott arra, hogy egy ilyen mondatot elmondjak. Nem akarok erről túl sokat mondani, de én már a fényképezés egy speciális területén olyan sikereket értem el, amit ezen a fórumokon résztvevők közül valószínüleg kevesen értek még el. Én itt most más területeken próbálom megméretni magam, egyenlőre vegyes eredménnyel, egyrészt mert nekem bizonyos dolgokról más a véleményem, mint sokaknak itt, másrészt mert a digitális képfeldolgozást még most tanulgatom.
Csalódottságról szó sincs,nekem ez egy jó szórakozás és még tenulok is néhány fogást.
Köszönöm, hogy írtál.

2010. november 1. | 07:59 | CsakÚgy

Jól van.

Hosszú végtelen út áll előtted.

Nehogy elfogadd más véleményét!

bece válasza:
De azért elfogadom

2010. október 31. | 23:01 | 2bats

Most képzeld el, micsoda jó értékeléseket kapnál, ha meztelen madarat fényképeznél bogárral a csőrében, levegősen a kép szélére komponálva, és nem csak úgy odamennél, és megnyomnád a gombot, hanem előtte még elénekelnéd Alla Pugacsovától a Primadonna című számot.

bece válasza:
Látom, te megértetted, mit és miért írtam itt, amit írtam. Köszönöm

adott pontszám: 4,5
2010. október 31. | 22:31 | harminchat

Szia!
Érdekes, amiket írsz, de szerencsére mindjárt jórészt meg is cáfolod magad a képpel. Szép dolog az irónia. :)
A középre szerkesztettség szerintem nem hiba, lehet valami középen, főként ha négyzetes a vágás. A körkörös témáknak, ha nagyrészt kitöltik a teret akkor jobban is áll a középre szerkesztés. Abban is biztos vagyok, hogy odamentél és megnyomtad a gombot...Szerencsére nem vetted észre, hogy milyen szépek a fények, a gép meg éppen jó helyre tette a fókuszt. :) Micsoda szerencse! És hogy nem lehetne jó képet készíteni ezzel a géppel...szépek a színek, részletes és egész jó rajzolatú a fotó, a zajosságot sem viszi túlzásba.
Ami szerintem hiba, hogy a sárga foltok megmaradtak a szirmokon, így kevésbé tökéletes a virág. Márpedig valami vagy szép akar lenni, vagy kopott, fáradt, csúnya. Ha a csúnyaságból kikandikál némi szépség az nagyon jó, de ha a szépség mellett villan meg a kopottság az nem szerencsés. Mert így a hétköznapiság kopogtat...
A háttér is lehetne picit mozgalmasabb fények tekintetében, de így legalább nincsenek zavaróan világos részletek.
A vékony fehér keret tetszik!
További jó fotózást!

bece válasza:
Magyon köszönöm a részletes értékelésedet. Az igazság az, hogy néhány korábbi bírálat miatt (nem a pontszám, hanem a hozzáírt megjegyzések miatt) kissé mérges lettem és ezért raktam fel ezt a növényt az erősen irónikus szöveggel. Nyilván észrevetted, hogy amit írtam, azok nagy részét nem gondoltam komolyan, csak kicsit provokálni akartam.

adott pontszám: 4,5
2010. október 31. | 19:31 | Pálfi Nimród

Középre szerkesztve megérdemelne egy négyzetes vágást.Én egya vastagabb kerettel mutatnám be.Ha jól sejtem egy birs almafa virága.
A zínek tetszenek és az élesség is jó.
Feleslegesnek tartom ezt a sok kommentet.

Jöhetnek a kreditek :) akár zápor formában is.
Üdv Nim

bece válasza:
A kommentet tulajdonképen provokatív célból írtam, természetesen én sem gondoltam komolyan, csak így adtam ki magamból a mérgemet, ami már egy ideje halmozódott bennem bizonyos bírálatok miatt.
Köszönöm a bírálatot.

adott pontszám: 1
2010. október 31. | 19:18 | CsakÚgy

Pedig ez akár egy jó fircska is lehetne. Pusztán annyi kellene, hogy egy jó egészséges hernyó próbáljon belemászni az objektív képébe, vagy ha úgy tetszik, hangsúlyosan beleszerkeszteni.

Kukacos a rendszer?

Egyébként a fények tényleg laposak, a téma középre van szerkesztve, és nagyon általános, perspektíva teljesen hétköznapi, most akkor mi legyen?

Rányomom az 1-est, ahogy kérted.

Viszont próbálok segíteni is, talán vagy sikerül vagy nem.

2 jó tanács.

Először próbáljon meg az ember tanulni, utána képet feltölteni. Fények, színek, (FF, color) perspektíva, téma, téma elrendezése, hangulat.

Másodszor, mielőtt egy ilyen oldalra feltölt az ember képet, tegye el egy hétre vagy akár kettőre a fiókba, és ha utána is még mindig üt, jó ránézni, akkor érdemes feltölteni.

bece válasza:
Ha hiszed, ha nem, én meglehetősen jól tudok fényképezni. A feltöltéssel korábban valóban voltak problémáim, de ezen már túl vagyok.
Amit írtam azt irónikusnak szántam, kritikaként bizonyos itt előforduló dolgokkal kapcsolatban.
Köszönöm, hogy írtál.

2010. október 31. | 18:53 | apóka

Megyitotam, így nem adhatok pld.1 pontot mint javaslod.Így pont nélkül pedig azt hiszem kreditet sem.De megy ez neked ,jól látod a hibákat ,de ennél rosszabb kép is van fent.Azért ha van, tegyél fel egy másikat amit jobbnak találsz.Jó fotózást.Üdv.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

bece válasza:
Nagyon köszönöm a kreditet, amit valójában nem érdemeltem meg.
Ezt az egészet ugyanis kissé a mérgemben tettem fel, bizonyos bírálatok kifigurázására, amik már rég óta a bögyömbe voltak.
Vannak nekem ennél jobb képeim is, csak az a probléma néha, hogy az én izlésem eltér sokszor az itten bevett elvárásoktól. De azért megpróbálok közeledmi hozzá.

adott pontszám: 1
2010. október 31. | 17:50 | boldog

Szia! Köszönjük! Bár biztos nem egyest adnék rá, annak ellenére, hogy amit írsz mind igaz, tényleg unalmas de igazából tetszetős ,és igen, zavaró hogy pont a kép közepén van de, hogy a szirmok bederítik a porzókat ettől meg olyan mintha világítana. Egy szó mint száz köszönöm.

bece válasza:
szivesen

2010. október 31. | 17:36 | draculea

Nem mindenki kizárólag a kredit miatt értékel, vannak mániákus értékelők is, mint pl. én:)) Az pedig hogy nem csak az ötös képeket értékeljük, nem minden esetben azért van, mert több kredit jár utána. Képzeld el, mi történne ha mindenki csak a kiváló képekre írhatna, mert nem akar rosszabb jegyet adni az ötösnél? Nagyon sok kép akkor pont nélkül maradna. Ha a gyengébb képeidet nem akarod, hogy pontozzák, arra is van megoldás, nem ponbtozhatóan kell fel tenni.
A képről ezekután tényleg nincs is kedvem írni, hiszen ez csak egy amolyan dacból feltett fotó, amit már a címe is jelez.
És még egy jótanács: hidd el, nem kell ezt a pontozósdit véresen komolyan venni. Mellesleg engem soha nem a pont szokott zavarni, hanem az olykor alaptalan indoklásuk. Egy kellően megindokolt jószándékú kritika valóban hasznos, csak akkor nem, ha érezni benne a minden áron hibakeresést. Sajnos az emberre olykor ez rá is ragad, és sajnos néha ez tovább gerjed dacc formájában, hogyha az én fotómon ez hiba, akkor itt meg ez a hiba méginkább az! Ezért a fotózz nagyon kiváló önuralomra nevelésnek is:)))
További szép fényeket!

bece válasza:
Tökéletesen egyet értek veled. Engem sem a pont értéke zavar, hanem időnként a hozzá írt értékelés. A mindenáron való hibakeresés, ami időnként teljesen téves is. Meg időnként a hangnem.
Önuralom kell, most egy kicsit kiengedtem a gőzt.

adott pontszám: 4
2010. október 31. | 16:49 | lazus

Szia! Szerintem attól, hogy unalmas a kép, még lehet jó a fotó. Gondoljunk csak bele, ha mindenki csak olyat, és azt fényképezné le, amit más még nem lőtt meg! Nekem nem tetszene...
A kép közepének nagyon tetszenek a színei, jó rajta a keret is. Csak a levelek egy kicsit fakók. Meg természetesen unalmas a szerkesztés... :D

bece válasza:
köszönöm

2010. október 31. | 16:15 | simike

Még valami. Végignéztem az összes képedet és soha senkinek nem adtál még egy fél kreditet sem,az értékelésért.(lehet hogy Te sem kaptá,ezt nem néztem.)Pedig nem hiszem hogy mindenki rossz tanácsokat adott.Pedig így is lehet kredithez jutni.Nem azért de nézz be az oldalamra, és ez nem kerül semmibe.Ide tanulni jön az ember.Mem mindenki !!!!! De azért sem ad ,bosszúból de nehogy azt hidd hogy egyedül vagy.Tehát nem panaszkodni kéne hanem elősegíteni hogy minél több kép bemutatásra kerüljön.Bocs az őszinteségemért.Szép fényeket.

bece válasza:
Valóban nem adtam még kreditet, de a legtöbb kreditet az SMS után kaptam. Viszonylag röviden szoktam értékelni, ezért nem kapok túl sokat.Egyébként igazad van

adott pontszám: 3,9
2010. október 31. | 15:24 | simike

Szia.Kreditet szerezni értékeléssel is lehet.Az persze idő, energia ,akarat kérdése .MIért nem értékelsz(ezt pesze hogy igaz e még nem tudom.)Egy jó értékelésért is lehet akár 2 kreditet is kapni.Nem lenne ez rossz kép ,de amiket írtál negatívumokat nagy részük igaz.Viszont jók a színek,szép élesek a bibék és a háttér is jól elmosott.Talán a virág alatti levélrészeket eltüntettem volna.Szép fényeket.

bece válasza:
Értékelni értékelek. Amit írtam, az kicsit irónikus volt, fel akartam hívni a figyelmet, hogy nem szabad bizonyos "szabályokat" olyan szigorúan, mindenkor alkalmazni.
Köszönöm, hogy írtál.

2010. október 31. | 14:53 | Sly78

nem olvastad el figyelmesen amit írtam. egyáltalán nem mondtam rád, hogy öntelt pojáca vagy. azt mondtam, hogy valószínűleg tök normális vagy, csak felhúztad magad valamin, vagy a másik eset. de azt is hozzátettem, hogy nem tudom, mert nem ismerlek. de hidd el, hogy kár volt ezt csinálnod, marhára nem szimpatikus. és ezt (is) őszintén írom. a stílusommal lehet, hogy van néha gond, de legalább őszinte vagyok, az is valami... én már pl régen leszoktam róla, hogy személyes sértésnek vegyem, ha egykét saját magam kedvenc fotóját itt jól lehúzták. bár a tanulópénzt én is megfizettem... kredit meg ilyen módon marhára nem kell, ráadásul ez a fotód szerintem nem is egyes. ehhez a kommenthez egy sokkal szarabbat kellett volna feltölteni :))

üdv

bece válasza:
Ha nem vetted észre, ez az egész szövegem meglehetősen irónikus volt. Persze, hogy nem egyes, annál azért jobb. Csak valahogyan fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy sok olyan "szabály" van itt, amit egyesek túl mereven alkalmaznak és ebből időnkint nagyon furcsa dolgok keverednek ki.
Veled meg igazán nem akarok összeveszni, téged egy jó fotósnak tartalak és sok olyan képeddel találkoztam, ami nagyon megfelel az én izlésemnek (ami bizony időnként eltér az itteni átlagostól).

2010. október 31. | 14:07 | Sly78

remek a cím, először is ezt szeretném megjegyezni. ennél már a csak komment beszédesebb, de mindenki maga dönti el, hogyan és miként járatja le magát. neked ez most tökéletesen sikerült. személy szerint kicsit sértőnek is tartom ezt a "látatlanban minden kritikát el fogok fogadni" szöveget. gondolom felhúztad magad, mert valamelyik képedet nem úgy értékeltük ahogy szeretted volna, de az is lehet, hogy alapból vagy ilyen fellengzős, öntelt pojáca, ezt én nem tudthatom, mert nem ismerlek.
a képről nem akarok véleményt nyilvánítani, részben mert nagyjából leírtad a lényeget, másrészt meg ezek után...

bece válasza:
Vártam már ezt a választ, kár hogy nem pontoztál, mert így elvész a kredit.
És hogy ki a fellengzős, öntelt pojáca, arról természetesen nekem más véleményem van, de ezt hagyjuk.
Neked nagyon jó képeid vannak, úgy is pontoztam őket. De a képekre adott megitéléseidre már nem adnék 5-öst.
Egyébként nem te miattad írtam, amit írtam. És nem csak az én véleményemet mondtam el.