BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: gombák
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 21. 20:37
Bújj mögém!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. június 2. | 15:44 | csaksi

Szia
tényleg jó ez az objektív szépen mossa a hátteret :)
és tetszik a kép vágás is :)

2010. október 22. | 04:43 | harminchat

Szia! Jó ez az objektív, bár kétségtelen, hogy a kompakt+raynox előtétlencse páros a nagyobb mélységélesség miatt sokszor tényleg veri a tükörreflexes gépeket. De szerintem erre a képre elég ennyi élesség is....
Üdv: Tibor

Memory válasza:
Hm...nem tudom. Az előző gépem Panasonic FZ8-as volt és soligor lencsét használtam hozzá. Lehet, hogy a Raynox egy jobb előtét, nem használtam sosem, ezért nem tudom mit tud. A Panával viszont a zaj miatt sokat küszködtem. Ez a páros, ami nekem volt, biztos, hogy nem jobb mint a D60 ezzel a csúcs objektívvel...
Örülök viszont, hogy szerinted elég ennyi élesség erre a képre!
Üdv: Móni

adott pontszám: 4,6
2010. október 22. | 04:36 | harminchat

Szia! Jó címet választottál, bár ha kissebb lenne a hátsó gomba, még hatásosabb lenne....
Tetszenek a barnás árnyalatok, az erősen mosott háttér, ügyes a szerkesztés. A jobb oldalon felkunkorodó levél mintha csak a környezeti elemek felmutatása lenne, szép íveivel jól passzol a képbe. Az alul félbevágott darabról sajnos ez már nem mondható el. Kicsit laposabban jobb lett volna. Talán ez és a gomba tönkjén az árny vonalának erőssége az, ami hátrányként említhető a képpel kapcsolatban.
Szép fényeket!

Memory válasza:
Szia! Na végre valaki, akinek a véleményére lehet adni...Nem azért, mert nem hordtad le a képet és nem adtál egy hármast, hanem, mert tudom, hogy az értékelő egy kiváló makrós...nem úgy, mint az előtted szólóak..
Szóval: igen, így hogy nagyobb a hátsó gomba, nem igazán tud az elülső mögé bújni, de ettől olyan kis cukor, hogy az első arra kéri, bújjön mögé.:)
Ó, mennyire örülök, hogy téged nem zavar a felkunkorodó levél...nekem kimondottan hiányozna ellenben az alsóval, az tényleg lehetne homályos vagy el kellett volna távolítanom. Ezt az árnyvolnalat eddig észre sem vettem...valószínűleg nekem nem zavarta a szemem. Azért az összkép értékéből remélem nem von le olyan sokat.:)
Köszi mégegyszer, hogy írtál!
Szép fényeket Neked is!

2010. október 22. | 00:28 | Obsidian

Tényleg nem éles.

Memory válasza:
Nem mondod... sehol? :)

adott pontszám: 3
2010. október 21. | 23:03 | Zolinka

Szia. Alapvetően jó kép lenne, de szerintem azt a levelet jobb oldalon el kellett volna venni a gombák mellől mert elvonja az ember figyelmét a témáról. Illetve szerintem egy kicsit nagyobb mélységélességet használhattál volna nyugodtan.

Memory válasza:
Szia!A mélységélesség mértéke szándékos, nekem így tetszik, így finom és árnyalt a kép. A jobboldalon a kis kunkorodó levélke pedig egyensúlyban tartja a kompozíciót. Pont.

2010. október 21. | 21:28 | Don Giovanni

Akkor kár volt ennyi pénzt kiadni ezért az objektívért . Az oldal összekeverésért elnézésedet kérem, és nem volt szándékom félre vezetni azért a gombát ne vágd le.
A te gépedre egyébként ez az obi jó mert ez rajzol APS-C re azaz DX http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/lens/positioningmap/index.htm
Ami neked van az fullframre jó, tehát FX-es obi.

De ne is hallgass rám !!!

Memory válasza:
Azért ne aggódj ez az objektív megérte az árát és tökéletesen dolgozik a gépemen !
/Nikon_105/F2.8_G_IF_AF-S_VR_micro_

adott pontszám: 3
2010. október 21. | 20:56 | Don Giovanni

Szia. Jó kis témát találtál , a komponálás egész jónak mondható , a bal oldalából szerintem lehetne vágni . A fények viszont nem voltak veled a hátér alulexponált .
Az élessége nagyon nem jó, szinte teljesen életlen a zaj meg nagyon elhatalmasodott a fotódon .
Sajnos paramétereket nem írtál így nehezebb javaslatot tenni a technikai változtatásokra , de magas ISO szám látszódik .
Talán raynox lencsével sokat javíthatnál , és javaslom a kiváló gombás képek tanulmányozását.
Üdvözlettel Don Giovanni

Memory válasza:
Kedves Don Giovanni !
Talán azzal kezdeném, hogy szerintem mint sok hölgy /tisztelet a kivételnek ! /, összekevered a bal és jobb kezed ! Hova a Jó fenébe vágjak én még a bal oldalából a képnek ? Levágjam a gombát a képről ?
Az élesség nem jó ? Ugyan, hogy lenne jobb ? Talán úgy, hogy minden éles lenne, erre gondoltál ? Tudod ez egy makró kép, melyeknek az a tulajdonságuk, hogy van egy úgynevezett DOF azaz élességi tartományuk. Itt talán látod /bár ezek után nem biztos/,hogy az első gomba fején van az élesség. Ezért makró.
Nem írtam paramétereket, de közlöm, veled, hogy ez a kép egy Nikkor 105VR 2,8 makró objektívvel készült, ezért teljesen felesleges a Raynox lencse.
Köszönöm, de nem fogom tanulmányozni az általad említett kiváló gombás képeket, már tanulmányoztam eleget, de azt tudom mondani, hogy ez a "megszólalásod" számomra abszolút elfogadhatatlan, tehát "nem hasznos"
Üdv' Memory