BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,84
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 12. 12:31
  • objektív: Canon 24-105 F4 L IS USM
horgászok tanácsa

Sly78-nak ajánlom! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. október 15. | 20:10 | Pálfi Nimród

Még nem próbálkoztál írással.(Könyvek ,novellák ,elbeszélések.)Nagyon izletesen mondod el a történeteket amiken te is részt vettél.Élvezettel olvastam a soraidat.
A rablós horgászat pergetős gumihalas részét én sem igen értem és nem is szeretem.Rájöttem ,hogy nem kell villantó tviszter vagy gumihal.Sokkal hatásosabb a kishal.Végul si a módszeremm hasonló a pergetéshez csak én nyugodtan hagyhatom a fenéken mozdulatlanul is mert ugy is felveszi a rabló.Szeretem a vad vizeket és ha tehetem azokon horgászom.Bár a bojlis horgászatban volt sikerem egy 17,63kg Ponty és sok 10 kg feletti is.Amurból fogtam 24kg példányt is.
De mint írtam inkább a vadvizi keszegek és kárászok domajkók pérek pisztrángok szórakoztatnak.
Mostanában nincs sok időm és ha ki is megyek akkor többször fogom a gépet mint a botot.
Örülök az ismeretségnek köszönöm szépen!
Nim

Yoachim válasza:
Nem tudok én írni... Inkább fényképezem... :D Én sem szeretem a nagy hal lakótelepeket. Életemben egyszer voltam telepített "horgász" tavon. Én egy csatornán horgásztam. Ott is van telepítés időközönként, de vad víznek számít. Itt az élő Duna meg egy Kis Dunaág is, de sajnos én a Dunán nem tudok horgászni. Nagyon szívesen megtanulnék, de magamtól mikor lementem kis sneciken kívül nem fogtam semmit. Nem tudom hogyan kell szerelni, hova kell leülni, hogyan kell etetni, és milyen módszerrel és trükkökkel kell próbálkozni. Kellene keresnem valakit aki megmutatja, mert a Dunára többször kimennék. A Csatornán szoktató etetés nélkül az esélyed nem túl nagy. Oda folyamatosan járni kell. Az engedély meg kb. 40.000 Ft
Gratulálok a nagy fogásokhoz. Nekem a 10kg-os harcsa volt a legnagyobb...
Én is örülök az ismeretségnek!! :D

2010. október 14. | 22:06 | h.rom

Mennyivel jobb lenne a horgászok nélkül...

Yoachim válasza:
Én kimondottan örültem az embereknek!
fehér elefánt címadásaival
Minden képre kell ember. :D :D
Köszönöm!

2010. október 14. | 20:01 | Pálfi Nimród

Jó kis történet .Örülök hogy elmesélted .
Ha ujra fogsz pecát szerintem a társa is ráakad ami 17,80 kg körül van most.Csak a damilt cseréld mert a régi már elfáradt.
Jártam már így én is csak én úsztam is egy rosz mozdulat után .November 23 megyek 3 napra csónakos horgászatra rablózni remélem akkor nem úszok mert elég hideg lesz a víz.:)
Nim

Yoachim válasza:
Nahhh az király! Rablóban nem nagyon van tapasztalatom. Sok süllőt fogtam élő csalihallal mártogatva, de a pergetéshez totál sötét vagyok!
Egyszerűen párszor próbáltam nem volt eredménye feladtam és a kedvem is elment tőle. Minden bizonnyal bennem van a hiba azt sem tudom hova dobjak hogyan húzzam stb. Van még egy nagyon durva sztorim. Több napos horgászat augusztusban, napközben 35 fok. Város kb. 15km elmentem hoztam egy kis sőrt, de nem beszéltünk össze haver is hozott de nem kis mennyiséget. Iszogattunk. Mindenki jól állt már. Botok bedobva mindenki ko. Alszunk a sátorban... Egyszer csak arra ébredek hogy visít az egyik orsó. Kiugrok, illetve próbálok kiugrani a sátorból mert bár józannak érzem magam de még mindig támolygok mint a villantó.... Akasztok majd kiszedi a botot a kezemből a hal. Kiabálok jöjjön már valaki segíteni. egyik gyökér felébred mondja mi van tűz van... ???? mondom nem tűz kapcsold már föl az akkus lámpát, hogy lássak valamit. Azt mondja hól van tűz... mondom lámpa... jahhh felkapcsolja
másik sátorból ami régi katonai sátor haver próbál kijönni de nem azon az oldalon ahol az ajtó van hanem a tufélen és mindig visszapattan a falról... Mondom ilyen nincs csak a mesében. Nagynehezen mindenki kiér kabátokban mert aki nem volt parton éjszaka el sem hiszi nyáron is milyen baromi hideg tud lenni. Én meg fárasztok egy boxerban. Hal elmegy oldalt a nád súrolja a zsinort. egy esély marad bemegyek a vízbe. Persze ilyenkor fel sem merül az ellenkezője... Elérte a víz a tizedesvesszőt totál józan egyből. Beljebb megyek a kagylók szépen szétvágták a talpam. Kifárasztom a halat, szákolnak, mondom életem amúrja. Mondjákkk ááá ez ponty... kiveszik és egy 10kg-os harcsa volt... Az is fűzöttt kukoricára.... Hmmm....
Szépek is voltak ezek az időszakok...
Jahhh és mielőtt elkönyveltek masszív alkoholistának. Évente a szint nálam kb. 1l sör meg karácsonykor egy Jager :D Ezen a napon megittam mondjuk a 5-6 évi adagomat. :D :D :D fiatalság bolondság!

2010. október 14. | 17:20 | Pálfi Nimród

Igen szoktam.
Csak a fényképezés miatt mindíg elszúrom a kapást:)
Nim

Yoachim válasza:
:D Az nem semmi.... :D :D :D
majd egyszer azt fényképezed hogy a pecabotod húzza a hal befelé.... :D :D
Első amúromnál jártam így. Nem engedtem ki a féket lazára be volt állítva ahogy kell. Egy hídról horgásztam. Egy bot bedobva fűzött kukoricával fenékre egy másikkal mellette úszóval keszegeztem. Nem értettem minek van olyan hülye hangja... rájöttem a botom fém gyűrűinek és az orsóm súrlódása volt a betonon. Frankón ment befelé a bot.... Aztán még jól meg is tépett az a dög.... Nem adtam fel este meglett a társa 7kg-os amúr.... :D

adott pontszám: 4,7
2010. október 14. | 16:01 | Alpine Trail

Szuper. Nagyon hangulatos, csodás színekkel.
A két alak is jól jön a képre, viszont a hátuk mögötti cuccokat retusálnám, belerondít a képbe, főként eltérő színeivel ...
A kép előtere részlettelen és zavaros, de az összképet nem bántja ..
szép fényeket ..

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

2010. október 13. | 22:20 | Pálfi Nimród

Te is pecázol.Vagy csak fotózol.
Nim

Yoachim válasza:
Régen rengeteget horgásztam már csak fényképezem, de néha nagyon hiányzik a peca.
Általában nincs rá időm, meg már kb. 4 éve engedélyem sem. :( Majd egyszer talán megint kiülök a partra! Minden évben tervezem, hogy az állami engedélyt kiváltom és veszek egy egy hétvégére napijegyet, de mindig másképpen alakul. hátha.... Te horgászol?

2010. október 13. | 12:54 | Marcali Gábor

Üdv!

Ez a fotó is nagyon tetszik, látom ugyan ott készült, mint az előbbi amit értékeltem, de itt talán az alját levágnám, mert engem egy kicsit zavar a víz, illetve a hozzánk közelebb lévő nádas. Amúgy szintén szép lett!

Gábor.

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Ez a kép kicsit másról szól mint a mai.
Amit megfogalmaztál annak fényében készült a szűkebbre vágott! Tervezem még egy ennél is többet mutató verzió feltöltését is, de előtte még egy más témájú fényjáték is fel fog kerülni.

adott pontszám: 5
2010. október 12. | 16:19 | harald

Rendkívül hangulatos kép, a fény szűrődése nagyon különlegessé teszi a képet, a két ember meg csak fokozza a kép látványát! Grat

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

2010. október 12. | 14:43 | tilla.80

te voltal a hal???:)))+5

Yoachim válasza:
Így is lehet mondani! :D
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2010. október 12. | 12:49 | Sly78

köszönöm az ajánlást! és nem csak azért ötös, mert nekem ajánlottad, hanem mert nagyon szép fényeket kaptál el, éltetik a fotót és hihetetlen színekkel árasztják el. nagyon jó a két alak is, életet, történetet visz a képbe. a vágás is tetszik, a keret ízlés dolga :)

üdv és gratula!

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Örülök, hogy tetszik és a mai reggelből lesz még folytatás... :D

adott pontszám: 4,9
2010. október 12. | 12:35 | Maugli

Ez a hatalmas fényfürdő igazán nagyszerű. A kép szokatlan s egyébként remek szerkesztése is tetszik. Szinte ott érzem magam a hűvös őszi tóparton. A bal alsóban a fényes vízfelületet levágnám, vagy valahogy eltüntetném, mert megtöri a napfény által nyújtott idilli összképet. Gratula.

Yoachim válasza:
Azért hagytam meg, mert általa kapnak szerepet a nézelődök, nélküle olyan érzésem volt, hogy csak oda lettek állítva a kirakatba.
Nagyon szépen köszönöm!