BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,62
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 8. 19:09
  • érzékenység: ISO 100
  • objektív: nikkor 18-55
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/4
Eskimo-Baby

Sziasztok ! A lekicsinyítés miatt sokat veszített a minőségéből, ezért közepes méretben tekintsétek meg . 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2010. október 9. | 10:58 | KreeZonas

Ez a bájos arc tényleg emlékeztet egy eszkimóra, bár én sem élőben láttam olyanokat :) De szép kerek az arca, mandulavágású szemek, szóval az ötlet, hogy eszkimónak beállítsd szerintem nagyon jó. A kapucniról mondjuk inkább lerí, hogy egy trendi kabáté, de üsse kő :) A lány telt ajkai szintén nagyon tetszenek.
Hátránya a képnek, hogy a fekete-fehér konverzió egy kicsit gyengére sikerült szerintem. Kicsi a kontraszt, sőt, egyenesen tompa. Valahogy a téma nem ezt követelné meg, különösképp a mögötte lévő falra vetülő nagy árnyék miatt. Az nagyon műtermi hatást kelt. Vagy egy négyzetes vágással segítettem volna rajta utólag, vagy még ott helyben elkerültem volna, ugyanis a fények kicsit erősek, a bal szeme elé belógó tincs is erős árnyékot vet, de szerencsére nem túl zavaró helyre.
Az arc szép, bájos, de hiányzik belőle számomra egy kis élet. Az ajka tartása mintha egy kicsit görbített lenne, szóval inkább érződik rajta a fotózás okozta várakozás, mint egy gondolat, melyet a kép üzenne.
Szerintem foglalkozz még ezzel a modellel néhányszor és egyre jobb lesz!

skyranger82 válasza:
köszi az értékelést

adott pontszám: 3
2010. október 8. | 22:22 | h.rom

Szia. A modelled nagyon helyes. de a kép nem túl jó. Bár az élesség jó(nak tűnik), és jól sikerült a fekete-fehér konverzió is, a vágást rossznak tartom. Alig az áll alatt vágtál, a szemek fölött ugyanakkor sok hely van, így olyan "lenyakazott" lett szegény modelled. A szemek ugyanakkor szinte a kép közepére kerültek. A tutyi - vagy mi - mögött a nagy árnyék több mint előnytelen. Gondosabb megvilágítással, odafigyeléssel ez elkerülhető. A szemeiben az éles fénypont arra enged következtetni, hogy talán halogénreflektorral volt világítva, ez lehet az oka a nagy árnyéknak is. Alapvetően az az érzésem, hogy a lány nem neked pózolt, látszik hogy másvalakire figyel, ez is nagyon átjön. Sajnálom, nem tartom túl jól sikerült portrénak.

adott pontszám: 3
2010. október 8. | 21:59 | Fantom

szia!
valoban baba arca van a lanynak, szep nagy szemei, telt ajak, lehet jo kepeket kesziteni rola. ez a bundas kabatos kep most nagyon talalo mert hiretelen lehult a levego. az otlet jo lenne de a megvalositas kicsit santit, az a csunya arnyek ott hatul kevesbe van elonyere a kepnek, a fenyek eleg laposak voltak, attol mert huvosebb van meg nyugodtan lehet kint is fotozni foleg, h fel is volt oltozve ha otthon nincs megfelelo felszereles egy studiohoz. a vagas se valami kreativ, szerintem meg gondold at es probald ujra!
szep fenyeket!
udv

adott pontszám: 4,5
2010. október 8. | 20:46 | Dante Darker

Maga a portré nem hagy semmi kivetnivalót, szerintem teljesen jó. A háttér viszont nem az igazi a maga árnyékaival, nem is passzol a témához. A vágás túl tág, balról nyugodtan nyessél bátor szívvel (arcig be akár).) A póz, beállás kissé erőltetett, nincs meg a hitelessége, inkább egyfajta divatfotó talán, mert a portré többet kíván a modelltől: őszinteséget.

skyranger82 válasza:
köszi az értékelést,
további szép estét ...

adott pontszám: 3,5
2010. október 8. | 19:49 | Sly78

hali!
nem lett rossz portré, szép nagyon a modell, nekem a szerkesztéssel sincs nagy gondom, igaz nagyon egyedit sem mutatsz. a világítás viszont túl erős, túl direkt, szebb, lágyabb fényekkel jobb lenne. csúnya az árnyék is a falon. mintha a szemével sem stimmelne valami kicsot olyan vörösszem hatása van, de lehet hogy tévedek.
világítani baromira nem egyszerű, ezért én ha tehetem kerülöm is a beltéri portrézást, próbálok szabadban fotózni lemenő nap féyénél vagy árnyékban, szórt fénynél.

üdv

skyranger82 válasza:
Köszi a kritikát , az árnyék retusálása kb. 2 perc lett volna , de direkt hagytam benne , mert nekem így tetszik . Vörösszem nincs az eredeti képen sem (az eredeti színes) .

A kép nem vakuval készült , mert szerintem tönkre teszi a portrét . Sajnos a világításhoz csak kezdetleges eszközeim vannak .

Megpróbálom majd én is a kültéri fotózást , természetes fénynél .

További szép estét.....