BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. október 1. 19:59
Pöttyös

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. október 8. | 18:04 | h.j.

na itt már látom mire törekedtél a másik képen.de azt hiszem jó tanácsokat írtak a többiek. nekem még ez a maga természetességével tetszik is. szia j.

Mocskos Kaviár válasza:
Őszintén ez tetszik nekem is jobban, nem szeretek kozmetikázni. Mint írtam alább, a természetet sem szeretem átrendezni. Köszi a véleményezést! Üdv: M.K.

adott pontszám: 4
2010. október 4. | 09:38 | Blex

Hali!
Igazán mesebéli hangulatot áraszt a kép.
Nagyon jó a mohaszőnyeg, ez az eset, amikor el lehet fogadni a háttér részletességét és élességét.
A helyszín mégis túlzsúfot, legjobban az ág és a nagy gombára hajló száraz szár a zavaró.
Egy enyhe tereprendezést lehetett volna tartani, megtartva az erdő jellegzetességeit, de a zavaró túlzsúfolt elemeket eltávolítva.
Jó elkalandozni a képen, de már sok kicsit.
Üdv, szépet!

Mocskos Kaviár válasza:
:) Köszönöm az értékelést, gyakorlatilag mindenki ezt írta. Nem szeretek az erdőben rendezkedni, de most már kezdem belátni, hogy azt a szárat meg az ágat legalább elrakhattam volna. Köszönöm! Üdv! M.K.

adott pontszám: 4
2010. október 3. | 23:29 | uceda

Mese szerű környezetet sikerült találod.
Nagyon szépen kifejlett fotógén gombára bukkantál, de némi hiányosságot vélek felfedezni.
Azt látom, hogy amikor megláttad ezt a szép gombát rögtön hasra vágtad magad és lőtted, hogy nehogy elszaladjon előled.
Pedig érdemes lett volna kicsit átgondolni előbb, hogy milyen képet akarsz csinálni.
Arra akarlak rávezetni, hogy rengeteg felesleges dolog van a képeden ami nem oda való.
Ágak, faháncs, levelek stb..
Ha egy kicsit előtte kicsit megtisztítottad volna a terepet sokkal szebb fotót csinálhattál volna. Helyett igen kesze-kusza lett.
Látom rengeteg kisebb gomba van a nagy körül, ezért én megtisztítottam volna a sok hulladéktól a környezetet, úgy hogy csak a züld moha látszódjon.
Persze nem kellett volna porszívózni csak a nagyobb dolgokra gondolok.
Ha kicsit jobban átgondolod előtte mit szeretnél, sokkal szebb képet is ki lehetett volna hozni ebből a helyszínből..

További jó fotózást..

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm az értékelést. Már korábban kifejtettem, hogy eszem ágában sincs az erdőben pakolni, ha egyszer a természet azokat a dolgokat úgy rakta le. Időm is kevés volt, nem fotózni mentem, hanem gyerekekre vigyázni, és éppen állvány sem volt nálam, tudom ez nem mentség. Úgy gondoltam, hogy a keszekuszaság ellenére is van hangulata a képnek, ezért töltöttem föl. Nem is kimondottan gomba fotó, hanem természet kategóriába került. Köszönöm a véleményt. Jó fotózást!

2010. október 2. | 12:21 | Alexander Nevermind

#18 Szia, hát itt a szezon! Megszaporodtaka gombafotók, persze ez nem baj. Egy kicsit kusza lett a képed, túl sok a "zavaró elem".
Az ágak a levelek, a gombák, szóval tudom hogy itt volt, és nem lett volna etikus rendet tenni, de kicsit sok így a jóból.
Látom, hogy a kategória természet, tehát nem konkrét gombafotó, így érthetőbb is a képed, ez így jó választás volt :)
Szóval ha nem gond most nem pontoznám.
További szép fényeket, üdv. Krisz

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm a véleményt. Gyakorlatilag az összes hozzászóló jelezte a "kusza elemeket". Ezzel némiképp egyet kell értenem, de az a mondatod is helytálló, hogy ez nem konkrét gombafotó. Köszönöm, hogy ezt is figyelembe vetted. Valójában életemben először láttam ennyi gombát az erdőben, és először is fotóztam. Lett több kép, több szögből, ez tetszett mégis. Köszönöm, hogy véleményeztél! Üdv: M.K.

adott pontszám: 4
2010. október 2. | 03:50 | harminchat

Szia! Nagy dilemma ez a fotó. Nem tudom jó-e, ha ekkora hátteret kap a főszereplő, főként ha azt a teret ily távolig belátni...de egyben tetszik is a harmadolóra helyezett szerkesztéssel, az áltós ággal, a másik átlóba futó emelkedővel.
Két hosszú fehér szál van, ami nagyon zavaró a képen, az egyik ami a gomba felé hajlik, a másik, ami a háttérben vág ketté egy fehér gombát...ezeket mindenképp érdemes lett volna eltüntetni. Illetve talán még a főszereplőnek támaszkodó levelet, az élénk világos színe miatt. Sajnos a digitális gépek hátulütője, hogy még ennél a kevés fénynél is túl nagy a fehér és a színes részletek közötti dinamika, amit nem tud átfogni a szenzor. Ennek az áldozata a kis fehér gomba is jobbra. Pedig kell oda, nélküle üresebb lenne a kép, de sajnos zavaróan kiégett....
Megvan a varázsa az érintetlennek tűnő terepnek, de mégis, letisztult látványokhoz szokott szemmel úgy látom nem tud igazán kiemelkedni a kompozíció....
További jó fotózást!

Mocskos Kaviár válasza:
Köszönöm az értékelést! Első gomba fotóm :) Amiket felsoroltál, azokkal egyet kell értenem, igyekszem tanulni belőlük. Üdv! M.K.

adott pontszám: 4
2010. október 1. | 21:29 | ovarnet

Ennek a képnek három hibája van:
Az egyik, hogy a háttér nagyon éles. Így nem emelkedik ki kellően a főtéma. Az egész kép egybe folyik.
A másik, hogy a főtéma körül a környezet túl zavaros. Fotózás előtt nyugodtan tartsál tereprendezést. Távolítsad el a nem oda való faleveleket ágakat és minden egyéb zavaró dolgot.
Végül a legfontosabb dolog a fények. Egy kicsit fakóak a színek. Ha végkép nem megy máshogy, akkor fogd meg a gombát és helyezd át. Tudom ez először nagyon durván hangzik, de ha belegondosz az egész fotózás lényege a fény.
Én picit az előtérből is vágtam volna és jobbról is.

Mocskos Kaviár válasza:
:) Ez olyannyira durván hangzik, hogy nem is fogadom meg ezt a tanácsodat, annak ellenére, hogy tudom hogy tőled lehetne tanulni. Vagyok annyira természetbarát, hogy nem pakolom azokat a dolgokat, amiket a természet valahová lerakott. A háttér mosottságával, és a fényekkel kapcsolatos kritikát maximálisan elfogadom, meg azt is hogy talán talán zavaros a környezet, de hát ilyen az erdő. Köszönöm az értékelést! Üdv: M.K.