BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,17
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 23. 13:34
  • Készítés helye: München - Budapest
  • Készítés ideje : 2010-04-24
Elvágyódás

Ez itt a leírás helye. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. szeptember 30. | 16:42 | Jokhel

Szia
Valahogy engem nem fogot meg a kép és a cím se illik nagyon hozzá.
Vagy csak nekem nem ezt a hangulatot adja át a kép.
és az ablakok is tulzottan kiégtek.
Egy pici zaj is fellelhető.
Alulról még egy kis vágás belefért volna.
Szép napot.
Gergő

-vadvirag- válasza:
Jól csak a szívével LÁT az ember.

Köszönöm az értékelést, Neked is szép napot.

2010. szeptember 26. | 19:41 | Mausi76

Nagyon szépen köszönöm a kedvességed! :)

-vadvirag- válasza:
Ne viccelj, én köszönöm. Ritkán olvasni ilyen jó ötleteket a javításra, amelyek nem a téma kifacsarásával születnek, hanem úgy, hogy a szemlélő közben megérti a témát - így a technikai ötletek hozzátesznek az eredeti elképzeléshez és nem szétcincálják. :-)

adott pontszám: 3
2010. szeptember 25. | 22:02 | rave

Én ezt a képet szerintem HDR ből próbáltam volna meg, mert bár érdekes is lehetne, de miután az ablakon kívüli világból nem látszik semmi,mert kiégett, így nekem ez fura.
Értem mit akartál, de egy pici kilátás, szerintem hatalmas lendületet adhatott volna a képnek

-vadvirag- válasza:
10 ezer méter magasan nagy fényes valami helyett maximum nagy kék valamit láthatnál ebből a nézőpontból. Szerintem a vakító fény sokkal többet ad a témához, mint a kék.

Köszönöm az értékelést, legyen szép napod.

adott pontszám: 4,3
2010. szeptember 25. | 09:27 | Mausi76

Érdekes kis kép ez, és ha a címet olvasom, hozzá, bele tudom képzelni magam a helyzetbe.
Föleg mikor egy évben egyszer hazajutok, és így vágyakozva tekintek ki az ablakon, mikor látok végre magyar földet....hüp...
A helyedben lehet, hogy kicsit jobban kihasználtam volna ezt az alkalmat, ami a szerkesztést illeti, mert a fények megvannak.
Esetleg, ha felálltál volna, hogy fentröl egy kicsit szükebb legyen, és az illetö feje mondjuk harmadolóba kerüljön, véleményem szerint még tökéletes is lehetett volna.
Üdv és szép fényeket!

-vadvirag- válasza:
Teljesen igazad van abban, hogy ha kicsit fentebbről fotóztam volna, jobb lenne - ezt lentebb már írtam is. :-) Külön jól esik, hogy észrevetted a fények szerepét.

Mindig azt mondom, hogy az ember nem láthat valamibe többet bele, mint amit már maga is megtapasztalt. Úgy látszik, mindketten nagy utazók és vágyakozók vagyunk. :-)

Köszönöm az értékelést, szép fényeket Neked is!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. szeptember 24. | 11:12 | skyranger82

Szia Virág !

Nagyon feldobtad a napomat, hogy a véleményemre ilyen pozitívan reagáltál, én még csak "zöldfülű" vagyok a fotózz.hu-n , de nagyban megtisztelnél azzal, ha megnéznéd a feltöltött fotóimat és véleményeznéd őket akár ponttal, akár pont nélkül.

Legyen szép napod :)

-vadvirag- válasza:
Szia András! Mindenki "zöldülűként" kezdi, én is úgy kezdtem. :-) Különben a fotózás is egyfajta művészet, sokszor több múlik a lelki beállítottságon, az emberségen, mint a szakmai tudáson vagy a technikán - volt idő, amikor ez utóbbi nekem is sokat számított, de igazából egy a fontos, hogy szeress fotózni. :-) Minden más tanulható.

Szívesen megnézném és véleményezném a fotóidat, de sajnos nem látom őket: ennek az az oka, hogy a 30 napnál frissebb, még pontozható képeket elrejti a rendszer. Ennek megvan az előnye is, hátránya is, de a lényeg, hogy Te is be tudod állítani az adatlapodon, hogy látszódjon-e.

Neked is szép napot, jó hétvégét! :-)

2010. szeptember 24. | 10:22 | Szt. Sebestyén

és persze komolyan is gondoltam amit írtam:))
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

-vadvirag- válasza:
Abszolút komolyan is vettem! :-) A kreditet pedig nagyon szépen köszönöm, hétvégén, ígérem, töltök is fel belőle!

2010. szeptember 24. | 10:07 | Szt. Sebestyén

én meg köszönöm a mai kredit esőt tőled, megmondom őszintén, kicsit furán éreztem magam mikor megláttam a neved:(
én jó képnek tartom, de mint írtam kicsit kiforratlannak éreztem a komponálást, bár lehet, hogy kicsit erős volt a pontozásom, hello-és köszi


és csak bátran tölteni fel, alább olvastam, hogy nem töltesz-dehogynem, !!
bár én is szoktam szöcskéket fényképezni, de már én is unom őket kicsit:))

-vadvirag- válasza:
A pontozás miatt ne aggódj, nem az átlag miatt töltök fel, hanem valóban őszinte, (de egyben) építő kritikára vágyom. :-) A 4.3 teljesen jó, hiszen én sem gondolom hibátlannak ezt a fotómat - de büszkén vállalom, ez is az enyém. :-)

Egy időre elkanyarodtam a fotózástól, a forgatókönyvírás jobban érdekelt. Nem is tudom, mi vitt rá, hogy ismét leporoljam a fotomasináimat. :-) Ígérem, töltök fel képeket (újakat), valami állatot, hogy lássák a többiek, még mindig tudok ilyet is. :-) Amúgy semmi baj a szöcskékkel, egy szép természetfotónak mindig örülök, inkább azzal van "bajom", hogy amin egy kicsit is gondolkodni kell, azt errefelé nem díjazzák - tisztelet a kivételnek. :-)

adott pontszám: 4,3
2010. szeptember 24. | 09:38 | Szt. Sebestyén

érdekes képnek, és jó minőségűnek vélem főleg így címmel eggyütt...
de mivel, hogy volt lehetőséged, a repülőgépben fotózni, úgy hogy csak a fotóalanyod , és az üres székek vesznek körül, jobban figyelhettél volna a komponálásra, a fenti plafon részlet lemaradhatott volna, esetleg szűkebbre venni, egy kicsit játszani a formákkal, mert a fényjáték az meg van
üdv

-vadvirag- válasza:
Igazad van, de annyira megtetszett a pillanat, hogy féltem, elmulasztom, ha tovább variálok. Szűkebbre kellett volna vennem a kompozíciót és egy kicsit felállni, hogy továbbra is harmadolási pontban maradjon a srác feje + megmaradjon az ülések vonala. Mindig tanul az ember. :-) Különösen jól esik, hogy a technokrata értékelőkkel szemben Te látod és érted a fény szerepét!

Köszönöm az értékelést és a hasznos tanácsokat is. Legyen szép napod & hétvégéd!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2010. szeptember 24. | 07:35 | skyranger82

Szia ! Nem akarlak megbántani , de engem ez a kép nem fogott meg, mert nem kifejező a kép. Nem az a baj , hogy csak egy egyszerű repülőben lőtt kép, hanem semmi különleges nincs benne pl. egyedi perspektíva, egyedi beállítások vagy egyedi fények . De ez az én véleményem . További jó fotózást .

-vadvirag- válasza:
Nem bántasz meg, jóideje (6 éve) járok már erre az oldalra ahhoz, hogy tudjam, itt nem annyira a fotók mondanivalóját, történetét nézik az emberek, hanem a technikát - ha az átlagra hajtanék, akkor valamiféle "stock photo"-t tettem volna fel. Talán tényleg nem különleges, de a legnagyszerűbb dolgok az életben néha éppen a legegyszerűbbek is egyben.

Igaz, konkrét ötletet nem kaptam a javításra vonatkozóan, viszont nagyon szimpatikus a hozzáállásod, a tisztelet, ami a megfogalmazásból árad: "engem nem fogott meg", "ez az én véleményem". Gyakran elfelejtik itt az értékelők, hogy egy fotó "jósága" két emberen múlik, a fotóson és a befogadón (hiszen senki sem élhet át olyan mondanivalót, amit maga nem tapasztalt, mert valamennyien a saját szubjektív szűrőnkön keresztül látjuk a világot, még ha törekszünk is az objektivitásra). Ezért szívesen jutalmazom az értékelésedet fél kredittel.

Köszönöm az értékelésedet, legyen szép napod!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. szeptember 23. | 15:31 | apóka

Nekem ikább úgy tünik mintha kiintene,elhiszem hogy az ablakot érinti, de az erős fényben ez nem látszik.Az erős fényre szűkebb rekesz ,vagy rövidebb záridő,de ezt nyilván Te is tudod....Üdv.

-vadvirag- válasza:
Eredeti méretben látszik, hogy az a keze, és hogy ténylegesen hozzáért-e vagy sem, nem hiszem, hogy számít egyáltalán. Végül is mindegy, nekem ezt meséli, másnak mást.

A szűkebb rekeszre, rövidebb záridőre gondoltam már én is, de itt nem ez okozza a fő problémát. Ekkora dinamikai különbséget a sötét és világos tónusok között még egy jó minőségű bridge sem tud átfogni: szűkebb rekesszel, rövidebb záridővel a padló és a lábai tájékán lenne hatalmas bebukott sötétség. A fő problémát az okozza, hogy 10 ezer méter magasan délben sokkal vakítóbb a nap, mint itt talajközelben, ráadásul a repülő alatt a fehér felhőréteg még jobban visszaveri. Extrém körülményekhez extrém felszerelés lenne az ideális... Üdv!

2010. szeptember 23. | 15:06 | kikó

Hát nem tudom mi tragikusabb, az Eyjafjallajökull meglepetésszerű kibontakozása, vagy, hogy a varázslatos városok érintésén felül, a Lufthansa economy-ról készült kép,ami, az általad említett élvezetet hivatott tolmácsolni. Nekem sajnos nem jön át, az általad említett-átélt élvezet.

Képileg nincs mit értékelni, a feslett ülésen, és a nem középszerű kiégésen kívül.

Sok sikert kívánok neked a továbbiakban, szerintem bárkihez fordulhatsz tanácsért, ezen az oldalon, mert a szándék benned van, csak kéne egy járható út, ami csak tanulással, és a szemed nevelésével sajátíthatsz el.

Nagy lendületemben egyesre értékeltem a munkádat, de úgy gondolom (most ebéd után), hogy nem pontozom, abban a reményben hogy megfontoltabban bánsz a kameráddal a jövőben.
Üdv (hockuszfokusz)

-vadvirag- válasza:
Nyugodtan adhatsz rá 1 pontot, az nem zavar - hiszen nem kis teljesítmény ellenérzést kiváltani az emberekből.

A véleményedet elfogadom és tiszteletben tartom, de nem vagyok meglepve, hogy ezen az oldalon az emberek zöme nem szeret egy fotón mélyebben elgondolkodni. Könnyebb műfajként szeretettel ajánlok a portfóliómból virágmakrót (41939), bolyhosállatot (102430) vagy aktot (123742)... Olyan rég jártam erre, hogy már el is felejtettem, errefelé ezek a divatosabb témák.

Köszönöm az értékelést, legyen szép napod.

* * *

"Mindenki vágyódik valahová, vagy valamiért. Úgy látom ez is , mint mindenki álmodozása, egy személyes, magányos utazás lesz/lett." (értékelés egy másik fotós oldalról - mert van, aki azt is észreveszi, hogy az amúgy tömött repülő ezúttal igencsak üres... a szem nevelése a lélek nevelése nélkül semmit sem ér)

adott pontszám: 4
2010. szeptember 23. | 14:42 | apóka

Egy kicsit nagyobban is feltehetted volna.Túl sok a beáradó fény,és figyelni kellett volna a párhuzamokra,lévén hogy a kép nagyobb rész technika,lévén maga a gép belseje.Ami a mondanivalót illeti a címből kiderül.De a kép nem utal erre.Ez a véleményem.Jó fotózást.Üdv.

-vadvirag- válasza:
Párhuzamok alatt mire gondolsz? A fej feletti vezérlőpanelt leszámítva az ülések tetejei és aljai is, mint összetartó vonalak, a fiatalember felé mutatnak.

Érdekes, amit a mondanivalóról írsz. Amikor újra előkerült ez a fotóm, ránéztem és nekem egyből az elvágyódás jutott az eszembe: a kifelé bambulás és a kéztartás együtteséből. Valahogy ez az "ablakérintgetés" alapesetben nem olyan jellemző a férfiakra - vagy igen?

Ha van ötleted a beáradó fény mérséklésére, azt szívesen venném.

Köszönöm az értékelést, legyen szép napod.

2010. szeptember 23. | 14:02 | Sly78

inkább pont nélkül írok. csak annyit, hogy képzeld el ezt a képet cím és szöveg nélkül az én helyemben, aki nem jártam ott és nem éltem át ezeket a kalandokat. egy embert látok egy repülőn, amint néz ki az ablakon. az arcát sem látom, az sem fejez ki semmit. sajnálom, de nekem ez így nagyon kevés...

-vadvirag- válasza:
Ha nem írtam volna a leírásba semmit, akkor könnyebb lett volna elvonatkoztatni attól, hogy kalandban gondolkodj? Nézd csak a képet. Az a címe, hogy Elvágyódás (bár nem szeretek címet adni, mert az is befolyásolja a szemlélőt). A fiatalember bámult ki az ablakon és foglamam sincs nekem sem, hogy mit látott. Maga az elvágyódás mint hangulat ráadásul olyan távol állt az én kis kalandjaimtól, mint Makó... mégis, ha az ember empátiával tekint egy élethelyzetre (vagy egy fotóra), megláthat benne valamit.

Köszönöm az értékelést, legyen szép napod.