BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,44
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. szeptember 8. 11:14
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 85
  • Készítés helye (ország): Magyarország
* * *

http://www.boxermentes.hu/ 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. szeptember 13. | 20:29 | Espíritu

Túlexpó helyett ALexpót akartam írni... sorry :)
Kéne egyet fotózni együtt. Én már újra Magyarországon és egy jó darabig biztosan itt leszek... csak a szeptember most nagyon pörgős egyetem,stb miatt. Októberben lehetne találkozni!

CarlosDaniel válasza:
Üdv újra a pokolban! :D
Októberre nem tudom mi lesz, de az biztos, hogy ráérek, mert itthon aztán se munka, se karrier, de legfőképp se-mmi:D.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 11. | 15:57 | Espíritu

Szia!
Ez a szomorú és hívogató tekintet nagyon beszédes... amit a rács csak még erősebben fokoz. Szerintem nem is kell ezt túlmagyarázni, mert mesél a kép magától is.
Csak annyi észrevétele lenne, hogy egy kicsit túlexpós, ami lehet tudatos, de akkor sem érzem indokoltnak.
Egyébként szerkesztés, élesség, színek mind jók :)

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm Botond! Rég hallottam felőled minden ok? :-)
tulexp = utómunka

2010. szeptember 10. | 18:31 | AZasztalos

Talán a sorsa miatt szomorú a kutyus, mivel rács mögül tekint ránk? Lehet hogy a kutya az ember legjobb társa, de ez akkor sem portré, esetleg állatportré.....
Egyébként a fotó jó, még el is gondolkodtat, csak nem ebbe a kategóriába való..sajnos ezért 3

CarlosDaniel válasza:
köszönöm, kategóriát nem pontozunk szabályzatot olvasd el.

2010. szeptember 9. | 13:59 | fehér elefánt

Szerintem teljesen korrekt riportfotó (nem szeretem az "állatportré" kategóriát, szerintem nem nagyon van ilyen, legfeljebb mi az emberi agyunkkal akasztunk személyiségjegyeket az állati arcokra - például aláírom hogy egy boxer eleve csakis szomorú lehet, a tengerimalac bamba, a tehén bárgyú meg úgy általában kevés az alapból kifejező arcú állat). A kutyamenhely weblapján vagy egy arról szóló tudósításban tökéletesen megállná a helyét. Ez nem lebecsülendő, hiszen nem lehet minden képtől elvárni hogy egyszerre okozzon láncorgazmust a megtekintése, választ adjon a kvantumfizika némely kínzó kérdésére és frappáns társadalmi üzenetet is hordozzon.
A menhely címe egyébként így ékezet nélkül kicsit pont az ellenkezőjéről szól mint amiről szeretne (boxermentes vs boxermentés, ugye), de ez már nem a képhez tartozik.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm Balázs! Egyet értek a gondolataiddal, a címmel kapcsolatban nagyon igaz. :S

2010. szeptember 9. | 09:36 | Nözsi

Mint mondottam, biztos bennem van a hiba...
A kép címe számomra semmit nem mond. Újra megnéztem a többi képed, és ne haragudj, hogy ezt kell mondanom, de annak ellenére, hogy azoknál is előszeretettel adtad a 3*-ot címnek, milliószor különbek.
Ne haragudj, hogy nem követtem végig a fotozz.hu portré kategóriából egy kutyamenhely oldalára mutató linket. Talán ha a szoció kategóriában lett volna...
Értem én, hogy művészi, meg alkotói szabadság, de miért ne lehetne nézői szabadság. Miért kell sértődötten köpködni, ha nem mindenkinek tetszik az, amit lát. És keményen kihangsúlyoznám "amit lát". Nem azt értékeltem, amit különböző hátsó csatornákból tudni kellene a képről. A képen nem látszik, hogy ez egy tenyésztőtelep, sintértelep, esetleg egy jobb sorban élő honfitársunk palotája, vagy talán a pécsi állatkert kifutója...
Biztos sokkal jobb ismerője vagy a boxereknek, a tenyésztésüknek! (Azok az állatok, akik nálam kikötöttek, mind befogadott csavargók, menekültek voltak). De a netet végigkutatva boxer képek után számtalan olyan képet találtam, ahol hasonló szemű alanyok feküdtek bőrkanapén, bilétával a nyakukban...
Egy biztos képeddel és megnyilvánulásaiddal rendesen indulatokat keltettél. Hogy ezek milyen irányúak arról nem érdemes beszélni.
És még valamiben nincs igazad: az ember nem "a leggusztustalanabb faj", hanem "a gusztustalan faj"
A fotozz-on eddigi munkásságod becsülendő, tisztelendő. Bocs, hogy megbántottalak...

2010. szeptember 8. | 22:03 | R.János

Olvasva a véleményeket, és átérezve az alkotó érzéseit, szeretnék "békítőleg" leírni egy pár gondolatot. Mégha egy boxer tekintete eleve ilyen, akkor is emberi szemmel nézve szomorúnak hat. Egy alkotónak joga és lehetősége, hogy felhsználja ezt a tulajdonságot arra, hogy saját üzenetét megfogalmazhassa általa. Ezért úgy gondolom,hogy ez a kép, nem (csak) erről a kutyáról szól, hanem sokkal tágabb értelemben a KUTYÁRÓL. Az ember által tartott kutyák 99%-a természetesen kerítés, vagy rács mögött van. Ha a fotó CSAK erről szólna, akkor valóban akár egy "elkattintott" fotó is lehetne. De itt ismét ugyanazt érzem, amit fentebb írtam: az alkotó észrevette, és saját céljára használta fel a rácsot, quasi börtön funkciót tulajdonítva neki. Ezt hívják művészi látásmódnak. Ez sem a kutyáról szól....Ha a kép ingadozik, akkor az nem hiba ebben az esetben, hiszen a kép nem a mértani pontosságról, hanem gravitációról , egyensúlyról szól. Az egyensúly pedig úgy realizálódik, hogy a rács enyhén jobbra lejt, a kutya feje ugyanolyan mértékben balra. Így pontosan a középreszerkesztett témában egyenlítődik ki a feszültség. Lehet, hogy drámaibb lenne a hatás, és talán a művészi szándék is jobban érvényesülne egy feszesebb négyzetes vágás esetén, mert a rács"börtön jellege" felerősödne, a művészi bemutatás egyértelműbb lenne.
Gratulálok R.J.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm szépen János! Hasznos, s kedves hozzászólás, a szerkesztést meg fogom nézni.
Elnézést, hogy késve válaszoltam.

2010. szeptember 8. | 21:48 | Pálfi Nimród

Ha írod kutyatelep akkor sem jó a fotó.
Sajnos vagy mégsem.
Nim

adott pontszám: 3
2010. szeptember 8. | 21:28 | Pálfi Nimród

Egyzerűen elkattintott fotó.Nekem elhiheted ennek a kutyának akkor is ilyen a kinézete a marhára örül.
Tehát felsem merül hogy ez a kutya szomorú.
A háttérben lévő füves terület vagy volt füves terület árulkodik a kutya jó környezetéről.A pl. pedeg egy jóltáplált alany.És egyszerűen a kép is illeg billeg tehét ez egy nagyon kerülendő fotó.Jóindalatból 3 a pontszámom.
Nim

CarlosDaniel válasza:
Tolj rá egyest ugyan úgy foglak kinevetni a szánalmas komenteddel mint a 3masoddal. Mit képzelsz mégis magadról, hogy ennyire leminősítesz egy képet?
"Egyzerűen elkattintott fotó." PFF
"Tehát felsem merül hogy ez a kutya szomorú." téged kellene bezárni egy kutyatelepre szaporítás céljából... talán akkor felmerülne... nem? Nézd már meg a tekintetét ember láttál te már valaha boxert élőben???? Ez sajnos számomra egy semmi komment sőt, szánalmas és felháborító...

2010. szeptember 8. | 21:12 | V.F.

Egyszerű kép ez igaz meg középre szerkesztett is... baj? a fenéket.
Ellenben mindenféle cím meg iromány meg link nélkül is igen kifejező fotó!
Néha a technika mögé kéne látni, érezni.
Üdv.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm. Cím nem volt nem is kell nem is nagyon tudnék, a link mellette, meg egyfajta mankó is lehet(ne), dehát kevés ez is.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 8. | 19:42 | bichonf

szia
olyan szomorú szeme van , a színek természetesek az élesség jó és cuki a kutyus

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm szépen!

2010. szeptember 8. | 17:56 | Andras0531

Rengeteg érzelem szűrődik át erről a képről, talán ha egy kicsit magasabb pozícióba lett volna állítva a fényképező akkor még jobb lenne.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm!

2010. szeptember 8. | 17:15 | porszemcse

:)
Ebben igazad van ha már egy ember is látja a lényeget akkor elérted a céled még ha kis mértékben is de ebből lessz majd egyre népesebb tábor!
Sajnos így van az oldalon érdekes szemlélet alapján megy a pontozás a véleményezés.
Amit a mai napig nem sikerült megértenem:)
De nem is akarom már:)
Üdv.Péter

CarlosDaniel válasza:
Nah igen. Ezen mondjuk néha szoktam gondolkozni. Több eshetőség is felmerült bennem:
- "rutin" hiánya
- kifejlett látásmód, vagy valamiféle olyan látásmód hiánya amit híres alkotók kiállítások vagy akár elismert fotósok alakítottak. ezt az állításom azzal is tudnám alá tudnám támasztani, hogy sokaknak mérvadó itteni fotósok képe, etalonná nyilvánítják holott mindig van egy nagyobb hal, persze itt most nem azt akartam írni, hogy hasonlítsák a képeket világhírű fotósokhoz.
- nem szánnak rá elegendő időt

Ami szintén érdekes, hogy mennyire szétment a régi brigád, akik mondjuk 2009 januárja fele voltak itt, akkoriban kezdtem modi lenni, s nap mint nap nem tudtam szinte csak 5 pontokat adogatni.
Hát nem tudom mi lesz itt, de így hogy lehiggadtam azt hiszem hasznára leszek az oldalnak, mert én is rengeteg dolgot tanultam itt ,s nem mellesleg itt ismertem meg egyik legjobb barátom :D
szóval lesz mit törleszteni :D:D:D
Üdv,
Máté

2010. szeptember 8. | 16:43 | porszemcse

Szia/ Sziasztok!
Soos Péter-nek főként, de szerintem még apókának és talán más ember nek is szólni fog. Szólni szeretnék!

"így, középre elhelyezve a témát, még ha komoly üzenete is van, szerintem nem a legelegánsabb megoldás. Semmi különöset nem találok így a képen, nem értem a célját"

Először is elegáns? És miért ne lenne jó megoldás gondoljunk már bele mögötte egy üres fűfoltos Platz látható, milyen balf....sz kép lenne ha a kutya mondjuk bal oldalt kicsiben pózolna és a kép 2/3-án meg egy homályos barna zöld foltokból álló rész lenne.?!
Akkor tuti azért lenne megszólva a fotó.
Csak azért mert nem így tanultuk ahogy a fotó készítője is írta.
Akárhogy csinálja az ember szerintem mindig van mibe belekötni!
Amúgy véleményem szerint. a középre szerkesztés a lehető legjobb választás volt ebben a témában. máshogy nem biztos, hogy ilyen hatásosan lehetne megörökíteni.
A fájdalom a szomorúság, ami a kutya szeméből árad az csak így tud érvényesülni a képen.
Ja és ha nem látod, hogy mi is a célja, illetve ahogy írtad. semmi különöset nem látok rajta. akkor gondolkozz előbb egy picit. nézd meg nagyban is a képet!
Nem muszáj minden képnél táblának jeleznie hogy miről is van szó!
És teljes mértékig egyet értek Carlos Daniel-lel, amíg az élességgel gondok vannak addig ne kritizálj olyan fotót amelyik témához abszolút nem értesz vagy nem is akarod megérteni a kép mondanivalóját!
Többet inkább nem írnék most, mert egyre jobban felhúzom magam.
Remélem nincs harag Carlos.
De néha muszáj kiadnom magamból mert sok buta emberrel találkozom itt:)

CarlosDaniel válasza:
Nincs harag, s köszönöm szépen, hogy írtál.
Az oldalra többnyire olyan képeket teszek fel, amikkel szemben a lehető legerősebb és kötekedőbb szemléletem sem nagyon tud mit kezdeni. Viszont sokszor nem kapok megerősítést, ami nem feltétlen gond, nem mindig engem minősít. Ilyen kommenteknek azért örülök, mert van más is aki azt látja amit meg akartam mutatni. Innentől kezdve én már elértem a célom, s nem sok minden számít. Legalábbis az átlag miatt nem zokogok CarlosDaniként, de kíváncsi lennék ha olyan súllyal birálnék az oldalon képeket, ahogy a sajátjaimmal teszem, mekkora botrány lenne belőle :-)

adott pontszám: 5
2010. szeptember 8. | 16:24 | porszemcse

Szia!
Nagyon jó kép lett.
A Színek jók, a kontrasztok jók.
Az élesség is rendben van.
A háttér kellően mosódott.
A kutyán látszik, hogy megviselte már az élet.
A kép önmagában is szép, eredeti, és nagyon hangulatos, nagy kifejezőereje van.
A linkkel azonban teljesen értelmét nyeri.
Nagyon szép munka.
További szép fényeket.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 3
2010. szeptember 8. | 14:49 | Nözsi

Biztos bennem van a hiba, de nem értem ezt a képet...
Talán ha a címe nem "***" lenne, hanem pl.:"másnap a detox-ban" a humor kategóriába beférne. Így csak egy kutya portré, amely annak ellenére, hogy a fókusz a rácson van, még meg is billent jobbra. Bal oldalon a kutya mögötti valami is csak zavaró.
Bocs.

CarlosDaniel válasza:
Ok. Csinálj abból viccet, hogy az ember a leggusztustalanabb faj :-)

2010. szeptember 8. | 13:46 | apóka

Köszönöm a krediteket.Értem hogy mit gondolsz ,de ahoz hogy együttérzése legyen az embarnek nem elég ez a kép .....ahoz kevés....Nekem is van kutyám fent is van egy kép róla , de nem pontozhatóként ,(mivel kutyát és hajléktalant nem teszek fel pontozhatóként),pont azért amit Te írsz..Az előző kutyámat az illatos úti kutyatelepről hoztam 10 évig még élt és mint házőrző, jól érezte magát nálunk.Kora tavasszal pusztult el.Most új kutyánk van .Járok kutyás körökbe és sok jó és rossz kutyás képet láttam.De az érveid ellenére ez a véleményem.Jó fotózást Üdv.

CarlosDaniel válasza:
Én sem lettem meggyőzve arról, hogy a képem téves. Szerintem a tekintet és a rács, ad annyit a hangulathoz, hogy érthető legyen, persze mankóként használható a link is amit a kolléga imént reklámnak vett.
Sima boxeres képet meg ugyan minek tennék fel.. Kutasi Kovács kolléga óta abban a témában akkorát kellene alkotni amihez én még igencsak kicsi vagyok.
A kérdés az ennyire tré a kép (viszonyítva az oldalon hasonló átlaggal futó képekhez) vagy csak megint meg nem értett "művész" leszek. :D

adott pontszám: 3,9
2010. szeptember 8. | 13:22 | apóka

Egy szinte fehér boxer,ritka, de én is láttam sőt fényképeztem is egyet.Rács mögött ,középre helyezve,nem túl szerencsés.Az élessége a témánk jó ,a háttér elmosott és méis,neem ez a boxer.Ebben a tálalásban nem tetszik.Mozgásban vagy akcióban...ami jellemzőbbis rá,jobblenne.Meret portrének a rács miatt nem jó.Jó fotózást Üdv.

CarlosDaniel válasza:
Szia!
Rács mögött középre szerkesztve ugyan miért ne lenne szerencsés?
Azért, mert fotozzon, ezt tanultuk?:-)
Ugyan már! Gondolkozz kicsit, merre mozdítanád ki a témát?
Rács mögött... a szemeit nézted egyáltalán. Nekem úgy tűnik az emocionális oldalát a képnek észre sem vetted, akkor meg kérlek adj rá 1 pontot többet nem érne.
Mi az, hogy nem ez a boxer? Sajnos el kellene fogadni, hogy az emberi viselkedés miatt ez is.
Akkor most fogjam magam menjek végig az összes szoción és dobjak rá egy jó nagy karót mert nem mosolyog a modell?

Egyszerűen nem értem nézitek Ti nagyban a képet, vagy csak írtok valamit azt jön a kredit??
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2
2010. szeptember 8. | 12:34 | soos.peter

Üdv!

Csak így, középre elhelyezve a témát, még ha komoly üzenete is van, szerintem nem a legelegánsabb megoldás. Semmi különöset nem találok így a képen, nem értem a célját. Hacsak nem a honlap hirdetése volt az...

CarlosDaniel válasza:
Gondolkozz kérlek mielőtt hülyeséget írsz, és felhúzod mások agyát! Ilyenkor kedvem lenne megkérdezni, hogy mégis mit kritizálsz ha az élességgel gondok vannak arrafelé? Válasz köszi nem kell.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. szeptember 8. | 12:07 | -gabri-

Üdv.!
Mint boxeres, elfogult vagyok a képpel kapcsolatban, de ettől függetlenül is igazán tetszik. Nagyon jó, hogy nem mostad el a rácsot, mert a kép mondanivalójához elengedhetetlen. Jó a középre szerkesztés bár lehet, hogy állóban jobb lenne. Szép éles a kép. Az is jó, hogy figyeltél arra, hogy a szemeket ne takarja a rács.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm!

2010. szeptember 8. | 11:48 | almitra

:)
http://fotozz.hu/teljes_kepet_mutat?Foto_ID=174734

CarlosDaniel válasza:
:(