BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,99
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 15. 14:36
* * *

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. augusztus 30. | 23:28 | nedvesizoltan

Kicsit mélyebb mélységélességgel dolgoztam volna, hogy mindkét szem egyaránt éles legyen. Továbbá a haj, a top pántja, és a háttérben lévő fal színei hasonló lilás-bíboros-rózsaszínű árnyalatokat tartalmaznak, ami számomra kissé kibillenti a fotót a korrekt színhőmérsékletből. Ezt leszámítva nagyon frankó, a lány bal szeme kifejezetten éles... vonzza a tekintetet.

CarlosDaniel válasza:
Értem, hogy nem érted :-)

2010. augusztus 18. | 23:14 | viewpoint

Hát, nagyon köszönöm a kerditeket, igyekszem jól hasznosítani!

CarlosDaniel válasza:
nincs mit

2010. augusztus 17. | 23:03 | tiger1977

a háttér brutál jó...ja és a kép is klassz...!

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm Tibi!

adott pontszám: 4
2010. augusztus 17. | 21:02 | Soonee

Tetszik a kép, szépek a színek, jó a háttér, jól van elhelyezve a modell. kicsit nagyobb mélységélesség talán jobb lett volna, h a másik szem is élesebb legyen.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm.

2010. augusztus 16. | 17:55 | Diver

Kicsit alúl van ez a kép pontozva úgy érzem.
Tudatos szerkesztés, jó kép !
Talán picit zavaró a függőleges sík, de nem ennyire mint ahogy az átlaga mutatja.
Üdv' Ist.

CarlosDaniel válasza:
Sajnos itt már rég nincsenek helyükön a dolgok. Köszönöm István hogy írtál!
Üdv, M.

adott pontszám: 4
2010. augusztus 16. | 00:01 | viewpoint

Álomszerű, ez volt az első érzésem, mikor megnéztem a képet. Ugyanakkor nem értem miért, a hajszálakra fókuszáltál, és miért nem a szemekre. A színek, a fény tetszik szép, nincsenek zavaró árnyékok. Viszont a kép bal oldala a maga rozsdás rusztikusságával zavar. Nem a rozsdaszín, csak szerintem egy homogénabb, mosottabb háttér jobb lett volna, és talán sok is belőle egy kicsit.

CarlosDaniel válasza:
:-)
Nem hinném, hogy félrefókuszált képet tettem volna fel, feltűnt volna szerintem..
Mind1 ízlések és pofonok, köszönöm!

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,9
2010. augusztus 15. | 22:17 | manolisz

Imádom a szűk képkivágásokat! Főleg, ha ilyen gyönyörű modell mosolyog rajtuk :) Könnyeden, szerényen, visszafogottan, angyalian, mégis hétköznapi természetességgel.
A háttér lehet, hogy esetleges, lehet, hogy tudatos, de nekem tetszik a mosott, szögletes formák kontrasztja az alany lágy vonásaival. Színeiben pedig szép, minimalista - a barnás tónusok nagyon összetalálkoznak.
Az egyetlen pici zavaró tényező számomra a lány jobb szemének életlensége. Talán az orrnyeregre tett fókusz egy fokkal jobb lett volna.
Gratulálok a szép képhez!

CarlosDaniel válasza:
"szögletes formák kontrasztja az alany lágy vonásaival"

Köszönöm szépen! Ott a pont végre valaki!

adott pontszám: 4
2010. augusztus 15. | 22:01 | fanotic

Szia!
A lány még mindig gyönyörű, és gyönyörű a szeme is... legalábbis a bal ( neki )...
Sajna a jobbat félbevágja a szemének boltíve, és sajna életlen is ( gondolom a háttér miatt kicsi a mélység élesség... - de talán egy picit nagyobbal a háttértől kissé távolabb ugyanaz a hatás lehetne ... ha jól gondolom )
Szerintem a jobb szemének vagy nem szabadna látszania, vagy teljesen, de akkor azt élesen! - engem így egy kicsit zavar...
a hölgy mosolya viszont elszédíti a fotóst, kamerát és szemlélőt egyaránt! - gondolom nagyon népszerű férfiúi berkekben ...
a háttér kellően életlen, de talán egy kissé világos... elvonja a tekintetet...
egyébként a vágás tetszik, de szívesen megnézném ilyen közelről a leányzó másik szemét is, mert az is biztosan tetszene!
további szképeket
fanotic

CarlosDaniel válasza:
jesszus, hát köszönöm!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. augusztus 15. | 20:22 | Razek

Ez mióta háromegésznyolc?!! B+ hogy lustavoltam és kinyomtam... szépen exponált, nincs túlzott utómunka, a lány még mindig imádni valóan helyes, vágás rendben... a falon lévő sötét, árnyékos rész a harmadolónál kicsit fura nekem, de nemlényeg, mer az direkte lett oda... szeretnék még róla képet látni az fix :)

CarlosDaniel válasza:
:-)
Amióta fotozz.hu-n más értékrendek uralkodnak.

2010. augusztus 15. | 19:20 | sanyamusic

Azt hiszem egy sör mellett jobban meg tudnánk ezt beszélni, mint így :), de azért természetesen válaszolok.
Hozzáállásod szimpatikus, így a kreditet is köszönöm szépen.
No a válasz:
- túlexponáltság alatt nem azt értettem, hogy ég a kép. A jobb arc és az orrnyereg annyira világos, hogy szinte egybeolvad. A monitorom meg a fotozz.hu-n is fellelhető kalibráló ábra szerint teljesen rendben van (persze tisztában vagyok vele, hogy nem sokszázezer ft-os, profi megjelenítőm van).
- háttér. Ízlés dolga. A kissé romos fal illik a fotóhoz. Szerintem világos, szerinted így jó.
- Szem, élesség. Igazad van, hogy a térbeliséget kiválóan lehet ily módon érzékeltetni. De az én szemem valamiért a lány jobb szemén szeretne nyugvó pontra lelni. Igyekszem sok véleményt és könyvet olvasni a fotózásról, tanulgatok, igyekszem. Sok helyen olvastam és egyet is értek azzal, hogy a témát kimozdítva a középpontból, egyfajta "feszültséget" érhetünk el. Már csak azért is, mert az elme szeretné a középpontban látni a lényeget. Ha a harmadolókon túlra kerül a lényeg, akkor ez más módon érvényesül. akkor az az érzete támad a nézőnek (természetesen nem mindenkinek és nem is törvény szerű), hogy a lényeg a perifériára szorult. Ha a bal szem az éles, akkor talán jobban mutatna, ha az lenne harmadolóban (mert most az orr van).
- a fej és a váll aránya. Rosszul fogalmaztam, némileg igazad van. Azt írtam, hogy túl nagynak érzem a modell fejét. Módosítom a túl nagyot kissé nagyra :). De amint te is írtad ez az érzés a beállítás miatt is lehet.
- Kell-e folytatás? Ez olykor bennem is megfordul... :)
Amit egy ilyen helyzetben szerintem sosem szabad elfelejteni: a fotózás bizonyos értelemben művészet. A művészet értékelése pedig szubjektív. Legutóbb pl. egy sajtófotó kiállításon voltam és biza nem minden kép nyerte el tetszésemet. Talán bennem van a hiba? Nem hiszem. Csak nem fogott meg az, ami mást talán igen. Lehetne ezt még sokáig ecsetelni, de egy snassz közhellyel is megmagyarázható: mások vagyunk.
Amit írtál, arra enged következtetni, hogy nálamnál egy kicsit több expón vagy túl; ugyanakkor magam sem gondolom analfabétának e téren. Kezeld olyan helyiértéken a kritikámat, amilyenen gondolod.
Viszont lehülyézni távolról sem szerettelek volna.
Üdv! Sanyi

CarlosDaniel válasza:
Először is elnézést a késésért, csak nem voltam itt több időt, olyan állapotban, hogy tudtam volna gondolkozni (csak fáradtság:( ).
- túlexpo: tulajdonképpen igaz, de számomra elkülönül, s ez volt a perdöntő ebben az esetben.
- Élességgel kapcsolatban már átgondolandó számomra jópár dolog :-)

Köszönöm, hogy írtál, s a továbbiakban is szívesen beszélek meg veled képeket, mert volt értelme. Most már +1 ok, hogy töltsek, s ne haragudj, hogy várakoztattalak!

adott pontszám: 5
2010. augusztus 15. | 16:16 | Norbor

Szia.
Tetszik ez a beállítás, szép a modelled is.
Jó a mélységélesség. pont annyira látszik a háttér, hogy hangulati elemként érvényesülhessen, de ne vonja el a figyelmet a főtémáról. a vágás is jó.
kiváncs letten volna rá úgy is, hogy nincs annyi árnyék az arc bal oldalán.
De így is nagyon tetszik.

CarlosDaniel válasza:
Köszönöm szépen!

2010. augusztus 15. | 15:15 | sanyamusic

Uff. Valamit nagyon elronthattam. Átolvastam az írásomat, de nem érzem, hogy hülyének néztelek volna. Bármikor hajlandó vagyok vitatkozni (ami nem keverendő a veszekedéssel), úgyhogy írd meg légy szíves, mire kéne azt mondanom, hogy viccelek!
Tudom, hogy illik megköszönni a kreditet, de ha nem haragszol, várnék vele egy kicsit. Nem tudom, hogy a jó szándék vagy esetleg valami fricska vezérelt.

CarlosDaniel válasza:
Amikor tudok mindig adok kreditet.

Rég rossz (sóhaj) de akkor válaszolok részletesen:
- Nincs túlexponálva a kép, minden részlet szépen kirajzolódik, sem a fotózáson készület raw, sem az utómunka során nem hinném, hogy olyan hiba történt volna, itt nálam legalábbis, teljesen korrekt. Ez lehet kalibrált monitor függvénye.
- a háttér szerintem se nem világosabb se nem sötétebb a kelleténél színvilághoz illett nekem azért is tetszett meg, illetve annyi fény esett rá akkor, hogy a bokeh körei ki tudjanak alakulni
- szerintem az élességi tartomány megválasztása az arc formavilágának bemutatását ebben az esetben erősíti, térérzetet fokozó szerepe van
- való igaz, hogy szeretek teret adni a tekintetnek, s a harmadolókat portréknál előszeretettel használom, még ha ez unalmas is kicsit, de ez reflexből megy így, ezen a képen sem volt vágás... viszont a mondat második felével nem értek egyet szerintem éppen elegendő tartalma van annak a holt térnek, vágni meg nem vagdosok, ha ott így csináltam akkor már marad, de ha vágnék is az arányokat szemelőt kell tartani.
- több éve fotózok portrékat, legyen az modell, szoció, vagy akármilyen téren, s tudom, hogy mikor mit, s hogy alkalmazzak. szoktam nagylátózni, de ebben az esetben mindenképp hiba lett volna, tisztában vagyok vele, hogy 50mm alatt ilyen kép nem készülhet el torzulás mentesen. a dofból ki is lehet következtetni, valamint a rajzolatból hogy 50/1.8 @ 1.8, váll és fej aránya a beállítás miatt tűnhet annak, én nem éreztem, illetve érzem annyira hangsúlyosnak, hogy a képet újra kelljen fotózni, vagy akár még csak erősebb hibaként foglalkozzak is vele
- második kép róla, de ilyenkor a hatalmas érdeklődés miatt felmerül bennem, hogy kell e folytatás?
S vajon fut e be olyan értékelés ahol megkapom a visszajelzést amire számítok s viszont olvashatom az okát, hogy miért tettem fel. Azt hiszem mindenre válaszoltam, de természetesen kíváncsi vagyok a véleményedre, mert a vitához mindig két egymástól eltérő vélemény kell, s nagyrészt mindig előre vezet, s konklúziót szolgáltat.

adott pontszám: 3,8
2010. augusztus 15. | 14:50 | sanyamusic

Szia! Kicsit túlexponáltnak érzem. Ezt erősíti a háttér már-már rikító világossága. Zavaró, hogy a lány jobb szeme kívül esett az éles tartományon. Az oké, hogy kimozdítottad középről az arcot, az sem véletlen, hogy a harmadolók találkozásánál vannak a szemek, de ezzel a beállítással üres maradt a kép bal oldala. Nem írtál adatot, hogy milyen beállításokkal fotóztál, de nagylátóra tippelek. Ez lehet az oka, hogy a fejet túl nagynak érzem a vállhoz képest.
A modelled meglehetősen szép és emlékeim szerint láttam is már róla itt a fotózz-on pár kiváló képet, de ez véleményem szerint nem tartozik a legjobbak közé. Bocs, ha bántó!
Üdv! Sanyi

CarlosDaniel válasza:
mond hogy vicc volt légyszi :-)
nem bántó ha hülyének nézel ááá..
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.