BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
nem
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 5. 19:49
  • objektív: sigma 10-20
haragos Tátra

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. augusztus 9. | 07:54 | Alpine Trail

NO . .szép, hangulatos képet toltál be nekünk. Jól látom hogy az Öt-tó völgye? a Téry-ház előtt valahol ??
Tetszik a szerkesztése is, a széles látó megmutatja a hegygerincek nagy részét, és az ösvény szépen vezet be a felhőkkel borított felső katlanba. A színek reálisak, és aki átélt már magashegységben egy-két vihart, esős napot, annak igencsak erős emlékeket idéz a kép nézése. Grat . . kaptatok jobb időt is ?

nem válasza:
igen, a Téry háznál van. olyan vihart kaptunk utána, hogy csak néztünk. aztán jobb lett, de már el kellett indulni lefelé, mert késő is lett... túl sokáig esett. ennek mondjuk olyan nagyon nem örültünk, de kárpótoltak a megduzzadt patakok, vízesések, emik elég fasza kátványt adtak:)

köszönöm az ötöst és hogy írtál!

adott pontszám: 5
2010. augusztus 7. | 23:46 | porszemcse

Nagyon szép fotó!
Tetszik hogy a fölhöz közelről fotóztad!
Szépek a színek és jól látszik a ködös felhős rész, amely az egész hangulatát adja lényegében!

nem válasza:
csákó!
köszönöm! örülök, hogy bejön

adott pontszám: 4
2010. augusztus 6. | 15:00 | Obsidian

Nekem kissé alulexponáltnak tűnik a fotó, főként az előtérnél érezhető. Bizonyára ettől több fény állt rendelkezésre a képkészítéskor.
A zöld és a szürke szép kontrasztot ad a képnek. A kép jobb szélén lévő folyócskából többet kíván a szem, ha engedte volna a hely, vagy a látószög, feltétlen adna a képhez. A hegyek elrendezése tetszik, a benyúló felhők is gyönyörűek. Valóban visszajönnek a zord körülmények a tájról, nagyon szép lehetett!
Élet és nemlét határán.
Üdv.

nem válasza:
csao!
olyan értelemben igazad van az alexpóval, hogy a hisztogram lefelé "lelóg" a látható tartományról, felfelé meg még van hely, de nem akartam jobban kivilágosítani.
ilyen volt a hangulat, hideg, besötétedős, ködös, vihar-előtti. szerintem így jön vissza a hangulat, de kivitelésileg valóban nem tökéletes.
gondolod, hogy jobban jobbra kellett volna inkább fotózni? lehet... felhő volt a főtéma, azt igyekeztem befogni, de a folyó is kaphatott volna nagyobb teret.

hátja, a magashegyek tudnak produkálni ilyen "lét és nemlét határán" érzésű szituációkat. egyedi élmények. imádom.

köszönöm a részletes írásod!
üdv
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. augusztus 6. | 13:14 | Espíritu

Szia!
Köszönöm kreditet előző képednél. Gondoltam megnézem többi képedet is.
Itt azt látom, hogy nagyon alexpós a kép... direkt lövöd ennyire sötétre a képeket? Mert én mindig alexpósra lövöm, mert úgy ps-ben jobban lehete vele dolgozni, de végén azért akkor is kell neki fény.
Egyébként szép a táj, jó az idő :)

nem válasza:
csao!

hát eleve -0.7 F expókompenzáció van beállítva a vázamon, mert szerintem a D40 kicsit fakó képeket csinál. leggyakrabban rekeszvezérzelt üzemmódban használom, és az esetek többségében ez így jó is, de időnként manuálban mégjobban alámegyek. szeretek sötétre lőni, mert az kifejezetten zavar, hogy ha egy képemen a hisztogram felső végén veszik el információ (más persze, ha feldolgozásnál ráteszek valami durva kontrasztot, de akkor az már szándékos).
ennél a képnél konkrétan a hangulatvisszaadás volt az oka a dolognak, valamint a felhő és az ég ilyen expó mellett lett olyan, amilyet akartam. most - hogy így ennyire említettétek - elkezdtem kicsit játszani levels-el, és ha a fehérpontot eltolom, sokat lehet javítani rajta, de nekem így is tetszett.

kösz, hogy írál! majd jobban odafigyelek erre a dologra mostantól, mert elég sok ilyen visszajelzést kaptam már.

jó fotózást, üdv!