BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. augusztus 4. 01:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2010-08-04
Point of no return

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 4. | 15:50 | Dante Darker

Köszönöm a kreditet!) Hogy miként, nos az függ az alapképtől. Szerintem lényeges, hogy az alapképnél jól figyeljük meg a fényviszonyokat. Attól, hogy fantáziakép vagy absztrakt stb., még a fizika alaptörvényeit érdemes betartani pl. a nap-fény-árnyék stb. viszonyát. Nagyon fontos, hogy az ilyen képeknél legyen egy koncepció, mit hova - de a leglényegesebb, hogy a határokat ne lépjük át, ne essünk abszurd túlzásokba (kivéve ha pont ez a cél - de akkor is lsd. a mondat első felét.:) Szerintem az ilyen elvonatkoztató képeknél kétszeresen is fontos, hogy úgy vezessük rá a nézőt a saját mondandónkra, hogy azt magukénak érezzék. Ehhez kellenek az alapszabályok, mert elvileg azok mindenkinél egyformák, legalábbis hasonlók. Utána lehet már finomítani, én leginkább (ahol nincs egyéb) a kontraszt és színárnyalatokkal, fényerővel - összességében arra törekszem, legyen egyfajta harmónia a képben. A harmónia is (ezek persze szubjektív gondolatok) olyan alapszabály, amit mindenki érezni tud. Ez az érzés az egyik hatóanyaga talán egy jó képnek. Szerintem.
Köszönöm még egyszer, szép fényeket Sandman!

sandmanbp válasza:
Köszönöm a tanácsokat - szép napot!

2010. augusztus 4. | 14:06 | hajnal67

Óóóóóóóóóó, nagyon köszönöm. Igazán kedves vagy. :)))))))))))) Általában szidom a netet mert igazi kontaktokról szokat le. Ilyen pillanatban viszont azt gondolom, hogy segítségével sok emberrel összetalálkozunk, akkikel egyébként egész életünkben nem "találkozhatnánk".
Köszönöm az élményt!
Hajni

sandmanbp válasza:
Én meg annak örülök, hogy örömet tudtam szerezni ezzel a képpel, ha másnak nem is annyira, legalább Neked.

2010. augusztus 4. | 14:02 | hajnal67

Nagyon sokat lehet vitatkozni egy fotó szakmai benyomásáról, rétegmosásról, grafikai hibákról, viszont azt gondolom, ha az üzenete eléri a célját, akkor már megérte, hisz hátha sokkal több ember nézi ezt nem szakmai szemmel, nem fotósként, s érti meg az üzenetét.
Nálam, elérte a célját a fotó, s a készítője.
Hajni

sandmanbp válasza:
Van hova javulnom, még hosszú az út és tele van frusztrációval. A komment stílusa persze nem mindegy, ettől még elfogadható a vélemény, hogy ez csak egy picivel több, mint egy kalap sz..r :) Ízlésekről nem nagyon tudunk vitatkozni.

2010. augusztus 4. | 13:48 | hajnal67

Nagyon sok igazság van abban, amit mondasz. Sajnos. Hozzáteszem alapból pici autóm van és viszem a szatyrot a boltba. Lekapcsolom a világítást a munkahelyemen, ha már besüt a nap és nem indítom el a mosógépet két blúzzal, de egy fecske valóban nem csinál nyarat. Ki ki a saját eszközeivel azt kell hirdesse, hogy a reményt pedig mégsem adhatjuk fel. Ha feladjuk, akkor mindennek vége valóban. Akkor miért élünk és mit hagyunk a gyerekeinknek??? Azt hiszem náluk van a megoldás kulcsa. Rajtuk keresztül pedig nálunk. Helyes értékrend átadása a következő generációnak. Én talán optimista vagyok, de másképp nem bírnám ki.
Hát így valahogy.
:-)

sandmanbp válasza:
Te vagy a pillangó a kereszten.

2010. augusztus 4. | 13:15 | hajnal67

Minél többen gondoljuk így, annál biztosabb, hogy van visszaút. Kell, hogy legyen!!! Akarni kell!!
Gratula!
Hajni

sandmanbp válasza:
Én másképp látom. Itt a saját önzésünk szab gátat és ágyaz meg a pusztulásnak. Nézd meg, az USA-ban, Kínában (de itthon is) mennyien vágynak a jólétre, és hogyan érik el azt (szénbányák, súlyos környezetszennyezések, erdőirtások, génmanipuláció, a vízbázis mérgezése..). Ki fog lemondani a fogyasztásról egy magasabb érdek miatt..? Nézzünk magunkba. Mi megtennénk? Képesek vagyunk olyan egyszerű dolgokra, mint lekapcsolni a lámpákat, kisebb autóval járni? Elvinni a boltba a szatyrot és nem mindig újat venni?
Én nem vagyok optimista.

adott pontszám: 2
2010. augusztus 4. | 12:50 | ynwa

Üdv!
Azt gondolom nehéz olyan jelzőkkel értékelni ami nem sértő, viszont mégis kifejezi a benyomásaimat...A 90 fokban elforgatott felhő layer...az árnyékos oldalról belépő fénysugár...a talapzatán furcsán csatlakozó kereszt...számomra grafikai kuszaságot mutatnak...egy dolog a tartalom és egy másik a kivitelezés...tehát nem vonom kétségbe a tartalmi és szerkesztési tudatosságodat...de ezzel a grafikai minőséggel nem az igazi.
ynwa

sandmanbp válasza:
Legyen igazad, de a kereszt speciel pont egyben van. Köszi!

adott pontszám: 5
2010. augusztus 4. | 12:17 | hajnal67

Nos megpróbálom elmondani a te fotódat nézve mi jutott eszembe ill. nekem mit üzen.
Talán sokak egyetértenek velem abban, hogy a mai világban szinte majdnem minden el van romolva és semmi nem az, aminek látszik. Visszamenni arra a pontra, amikor ez még nem így volt, szerintem nem egy ember vágya. Ehhez a képen még egy reménysugarat is látok. Ezeken a részeken a színek is másabbak, kellemesebbek. A sötétebb tónus pedig épp ellenkezőleg. Ha eltaláltam, akkor ez acélkemény üzenet annak, aki érti. Mi emberek álljunk meg és forduljunk vissza, hisz nem jó irányba haladunk. Nekem ezt üzeni és találónak tartom. Jó a szerkesztés, a színvilág. Nekem nagyon tetszik. Ügyes!!!!
Megy az ötös.
Hajni

sandmanbp válasza:
Köszi, ilyesmit gondoltam, nem jó felé megyünk és nem tudom, van-e visszaút. Ez itt egy felperzselt világ, itt-ott még zöld, de hiányzik az ember. Van kő meg madár meg mocsár. Egy kis pillangó a kereszten :)

adott pontszám: 4
2010. augusztus 4. | 12:06 | Dante Darker

Szeretem, sőt kedvenceim az "egzaltált", elvonatkoztatott képek. Valahogy azonban most ez nem áll össze, talán a kissé elnagyolt kivitelezés miatt. Ami nagyon tetszik, az a szín/tónusvilág, a szerkesztés is jó. De a kereszt kivitele ill. fényei nagyon műviek, és a középső mezei részen a foltok nem adnak hozzá, kissé folthatásúak és fényeivel illúzió rombolók. Jók a madarak is és a felhős rész (itt már mindjárt sokkal kifejezőbb az a "foltosság", úsztatás), viszont az alsó sáv megint nem illik az egészéhez. A halvány fénysugár jó ötlet, de a fény nem ilyen sávos, azért szóródnia kellene, az általa megvilágított felület nagyon irreális (de nem elvonatkoztatott minőségében).
Összességében jó próbálkozás, de mindenkép finomítanám.
Ps. szerintem nem kell a komment a kép mellé, ilyenkor pont az a jó, hogy az alkotás beszéljen önmaga, nem való ilyen direkt, rávezető utalás (magyarázkodásba fullad). Mindenki saját kis agyát használva absztraháljon, amit súg neki a kép. Szerintem.

sandmanbp válasza:
köszi Dante, első próbálkozások, nagyon küszködök a technikával. nem sikerül tökéletesen összemosni a rétegeket.
Mit tettél volna a kereszttel...és hogyan? A szándékom a fény útjába eső rész kifakítása által a világosítás, de nem sikerült annyira.
A foltokat a beeső fény által megvilágított területnem készítettem. Szerinted jobb lett volna egységes sötét? Valami textúrát kellene neki adni.
A fénnyel kapcsolatban is igazad van, de hogyan másképp?
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2010. augusztus 4. | 09:43 | mk.

Hát tucatképnek biztosan nem lehet mondani! :-)

Nekem túl erős a montázsfeeling, de a rémisztő hangulatot jól átadja. A kereszt egyharmados elhelyezése is jó, a keselyűk(?) pedig tovább brutalizálják. Lehet, hogy valamelyiket közelebb hoztam volna, mert esküszöm -és most kiröhöghettek- gólyának néztem őket először!
Egyébként ügyes kép....