BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,75
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. július 31. 14:23
Kacsák a ködben

Aika régebbi képemhez fűzött megjegyzése alapján újradolgoztam a képet! Így a képet részben Neki ajánlom, illetve "mindenkinek, aki szereti!" :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. augusztus 2. | 03:25 | Nanuq

#17
Kicsit értetlenül állok a kép előtt, hiszen a galériádat nézve sok szép képed van - és ebből a kacsásból rögtön két, egymáshoz igen hasonló változatot is látok. Szerintem nagyon kilóg a galériából - lefelé...
a többi képedhez képest itt nincs fény... egy valódi ködben ez még elfogadható is lenne, de itt úgy érzem, inkább működről van szó, amely az unalmas fényeket és unalmas témát lett volna hivatott feldobni. Érdekes mód a kacsák tollának rajzolata tökéletesen látszik, miközben kontúrjuk körül egy halvány sötétedés képviseli a 'ködöt', számomra ez nagyon mű és hihetetlen, a valódi köd nem ilyen. (Tévedés esetére elő van készítve egy tál hamu.)

No és nem szabad megfeledkezni az örökérvényű Ken Rockwell tényről sem, mely szerint 'Ken Rockwell wanted something to distract the lesser photographers, and lo, there were ducks.'

-[ Nagyi ]- válasza:
Szia Nanuq! Köszi, hogy benéztél, örülök a véleményednek. Maxi respect, hogy ennyit foglalkoztál a köddel, jöhet az a tál hamu!
későtavaszi reggel, inkább talaj menti köd, vagy pára (vagy mi a szösz), de mégiscsak valami ködnek titulálható "cucc"... :)
Előbb már leírtam, hogy miért van két kacsás, én nagyon szeretem a képet (és azt hiszem nem abba a hibába esem, hogy sokat foglalkozik az ember a képpel, és megszereti, hanem nekem -bármilyen fura :) - tényleg bejön!), ráadásul kaptam erre vonatkozóan javítási javaslatok, és gondoltam felrakom ezt is!
Nem magyarázkodom, csak megértetem (vagyis szeretném megértetni, hogy miért tettem fel ezt is!)
Örülök, hogy bekukkantottal, és külön hála, hogy nézegetted a többi képet is! Esetleg ha érzel magadban lelki erőt, akkor kommentelhetnéd azokat is, vagy akár emailben is, ganz egal! :)
Köszi, és üdv!
Nagyi

adott pontszám: 4,4
2010. augusztus 1. | 19:28 | birtok

Nagyon jól elcsípett pillanat. Én személyesen megtekintettem volna a színes változatot is. Élesség szempontjából az előtérben lévő vadrécét emeltem volna ki (rövidebb záridővel), és ugyancsak ezt a récét a jobb alsó képmezőbehelyeztem volna, hogy ne "úszon ki" a képből és a kép egyensúlya szempontjából is. Tudom, hogy ilyen pillanatképnél nehéz mindezekre odafigyelni.ezzel én is így vagyok. Gratulálok a képhez és jó fotózást kívánok.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm az értékelést! A kora reggeli időpont, az enyhe köd, elég néhézkessé tették a fotózás, a rövid záridő a kép többi részének a bebukásával járt volna, pedig a háttérben lévő kacsák -szerintem- ugyanolyan fontosak, mint az előtérben lévő. A képből való "kiúszás" számomra is egy fájó pont, először ezért is szedtem le a képről, mert feleslegesen kelt feszültséget a fotón, de sajna ez van... :)
Köszi mégegyszer az értékelést!
Nagyi

adott pontszám: 4,5
2010. július 31. | 23:10 | Szt. Sebestyén

itt a fekete fehér, teszi kifejezetten látványossá, kreatívvá, izgalmassá a képet
egyedül a szerkesztés kicsit zavaró nekem, a jobb oldali, kacsa azzal az ággal szerintem le lehetett volna vágni, és akár kocka formátumban bemutatni, de ezt leszámítva nagyon tetszik!

-[ Nagyi ]- válasza:
Helló!
Köszi, hogy benéztél!
Mostanában én is törekszem a NÉGYZETES :) (nem kocka, az más! :)) szerkesztésre, megnéztem ennél a képnél is! Töltsd le a fotót, és vágd meg úgy, szerintem inkább elvesz a képből, mint sem hogy hozzáad! Köszönöm az értékelést!
Nagyi

2010. július 31. | 20:25 | nighthawk

A természet kategóriába már az utólag odaklónozott kacsa is belefér? Szerintem nem...

-[ Nagyi ]- válasza:
Kedves Nighthawk!
Köszi, hogy benéztél! Örülök, hogy megnézted az előző képet is, a kacsát arról szedtem le, mert sokkal inkább nyugalmat árasztott úgy a kép. Köszönöm a kritikát, de jelen esetben ez nem volt hasznos!
Üdv,
Nagyi

adott pontszám: 5
2010. július 31. | 16:34 | Shariff

Nagyon pontosan szerkesztetted. Jobb alul indul a kacsa húzta víz fodrozódásával, majd kacsa és indul szépen jobb felfelé kivezetve a távolba a szemlélőt!
Sejtelmes szürkeség külön rádob az amúgy szuper hangulatra!

grat.:
Shariff

-[ Nagyi ]- válasza:
Szia Shariff, köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik!
NAgyi