BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. május 3. 12:34

Jegyes fotózás egy képe Többi a blogomon 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2010. május 4. | 13:57 | Ate21

Szia. Nekem jobban tetszene a fotó, ha a párt a kép bal oldalára helyezted volna. A testtartásokból arra lehet következtetni, mintha a lány jobb oldalról lendületesen érkezve ugrott volna a srác nyakába. Így a mögöttük lévő térrésznek nincs semmi történeti vagy egyéb jelentősége, de a hiányzó előttük lévőnek annál inkább. Jól hat a fal és a járda ismétlődő mintázata, ami kellemesen a háttérbe húzódva átadja a figyelmet a jegyeseknek, de mégsem jellegtelen, így életszerűvé teszi a képet. A testtartások dinamikusak.
Ha egy állóképben kivágnád a párt az még kompozíciós problémát is megoldaná. Persze, ha lehet, vagy akarod. Nem kizárt, hogy másnak így tetszik az elhelyezés.

eleven11 válasza:
köszönöm

2010. május 4. | 12:22 | belphnaque

Köszönöm ! Van Lightroomom, de őszintén akárhányszor neki feszülök, mindig lepattanok róla, mert nincs meg az a néhány alapfunkció bemutatás, ami miatt már szeressem és tudjam használgatni, és néha kísérletezzek. Így mindig bonyolultnak érzem, és inkább nem erőlködöm. Nincs valami bemutató filmed vagy hasonló hozzá ?

eleven11 válasza:
nekem jelenleg ez a legtöbbet használt szoftverem. 1500-2000 képet kell minél gyorsabban feldolgoznom alkalmanként és igazából arra az egyik legjobb. nincs oktató anyagom hozzá, én jobban szeretem ha saját magam tapasztalom meg, hogy mi-mit-miért-hogyan. egy éve tanulgatom, most már egész gyorsan tudom kezelni. Youtubon biztosan van sok oktató videó, még nem kerestem rá.
ha csak 1-1 képet kell feldolgozni akkor lehet hogy csak macera, de nagy mennyiség esetén egy áldás :)

2010. május 3. | 22:47 | belphnaque

Én beállítom a képek geometriáját magamnak általában...
Megnéztem a blogon, van sok jó kép, a cipőre fókuszált csókolódzós tetszett a legjobban.
Ezt a képléptetős megoldást hogyan lehet használni ? Tök jó ! Tudsz tanácsolni ?

eleven11 válasza:
Lightroommal csináltam a slideshowt. sokféle elrendezésű galéria közül lehet válogatni, és néhány alap dolgot lehet benne változtatni. egyszerű és gyors, ezért szeretem :)

adott pontszám: 4
2010. május 3. | 22:31 | Slevin

Szia!
Nagyon tetszik a helyszín. Jó alaphangulatot ad, és a ruhák színei jól harmonizálnak a háttér színével.
Viszont balról sztem sok az üres tér, jobbról pedig szűk nagyon. Onnan érkezik a lány, és így valahogy lóg a mozgása. Emiatt az egész kép jobbra dől. Remélem nincs harag!
Üdvözlet

eleven11 válasza:
köszi

adott pontszám: 4,5
2010. május 3. | 20:10 | belphnaque

Jó pillanat, a háttér jó, csak túl sok hangsúlyt kap, életlenebbre jobb lenne.
Ami viszont egy ilyen geometrikus háttérnél alap, hogy minden vonalát érdemes utólag megfelelőre állítani, a kép széleihez igazítani (vágás, lencsekorrekciós torzítás,, stb.)

eleven11 válasza:
én szeretem a háttér ritmusát és részletességét.
amennyire lehetett próbáltam korrigálni a lencse torzítását, de annyira nem foglalkozom vele, mert nem fontos, csak itt :)
a kép egy sorozat egyetlen darabja. a többi a blogomon
köszönöm, hogy írtál és értékeltél

adott pontszám: 3
2010. május 3. | 19:30 | Nobz

Szia! Jó kép lehetne, néhány módosítással!Kicsit kicsi a fénykép, ezért a pár annyira nem hangsúlyozódik ki, nem látom arcuk részleteit.
Leírom, hogy én szerintem hogy lenne jobb a kép (ami persze csak egy szubjektív vélemény):
A két alakot a másik harmadba raktam volna, és messzebb állítottam volna a faltól, énis messzebb álltam volna tőlük, és nem nagylátószögűvel fotóztam volna, hogy a háttér kicsit elmosódjon. Ennél jóval alább exponáltam volna, szerintem nagyon világos! Ha jól látom a horizont sem egyenes.

Jó meglátás illetve téma, de a kivitelezés hagy némi kívánni valót maga után!

Üdv,
Norbi

eleven11 válasza:
:)

2010. május 3. | 17:32 | Razek

Csak én egyszerűsítettem le a képet és valójában túl bonyolult, ezért nem írnak a többiek?

eleven11 válasza:
mi lenne ezen bonyolult? nem hiszem hogy emészthetetlen kép lenne. egyszerűen nem mernek, hozzászólni. 200+ nézettség 0 értékelés. jól van ez így :)

2010. május 3. | 12:48 | Razek

Minap pont egy ilyen képet álmodtam meg magamnak... ez valami jel lehet, hogy meg kell csináljam :) csak más környezetben... mert nekem az nem nagyon jön be, de mivel portré a kat. ezáltal az is fontos szerephez jut (legalábbis gondolom én). Kicsit bántja a szemem a dőlés (ami gondolom a ferde talaj miatt van) és a torzítás miatti aszimmetrikusan vágott háttér (na ezt jól megmondtam, remélem érthető :)) Egyébként nekem bejön, négy körül pontoznám, ha megtenném... de már nem teszem...

Üdv

Ádám

eleven11 válasza:
a talaj valóban lejt de a kép nem dől a kép. a függőleges az valóban függőleges.
köszönöm, hogy írtál