BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. április 23. 12:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2010-03-16
a méricskélő

bíboratka 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. június 29. | 23:14 | hcsaba

Heló Kolomija Bocsi hogy megint zavarlak.Az legutólsó e-mailedre vissza is írtam tettem fel még egy pár kérdést ami még nem igazán tiszta előttem.Még biztos hogy nem olvastad el de,nem baj.Majd küldj már vissza létszi egy e-mailt, vagy válaszolj itt.Szerintem maradok a DCR 250-nél mint ahogy írtad legalább ez széleskörűen használható nem úgy mint a 202 .Annyit szeretnék még kérdezni hogy ez a méricskélő c. kép DCR 250-el vagy MSN 202 vel készült.Mert ha a dcr 250-el akkor nekem is elég lesz ez a nagyítás.Illetve mondtad hogy ezt a nagyítást max zoomnál kaptad . De belegondolva a zoom vége felé rendesen lágyulni szoktak az optikák.De itt nagyon szép éles a képed.( itt a lágyulás semmi jelét nem látom.Ennyit szerettem volna kérdezni.Még egyszer gratulálok a képhez.Szép fényeket.Üdv hcsabi.

kolomija válasza:
sikerült választanod időközben?;)

2010. június 16. | 23:48 | hcsaba

Köszönöm szépen a segítséged.Kolomija.További szép fotókat kívánok.Üdv hcsabi.

kolomija válasza:
ha valahol még elakadsz nyugodtan írj...

2010. június 14. | 19:24 | hcsaba

Heló kolomija bocs hogy megint írok ,de valahányszor ezen az oldalon vagyok mindig megcsodálom ezt a képed,na meg a többit is.Különben hogy vállt be a G 10 ezekre a super kicsi dolgokra -jobb mint a többi gép. Már csak azért kérdem hogy még nem tettél fel új képet a 10-től. vagy nincs rá időd. A Raynox-ról annyit szeretnék kérdezni hogy szoktad rátenni az adapter tubusra ketté veszed a tubust, vagy a 2db-ból álló részre teszed rá-hogy ad nagyobb nagyítást leképezést ? Egyébként hogy ha nagylátószögben van a gép 28 mm-be akkor a raynox nem nagyit semmit ? vagy igen ? Bocsi hogy faggatlak de nem használtam még soha előtétet.Azt is most halottam hogy minél jobban rázomolok úgy adja a legnagyobb nagyítást a raynox.Csak persze ne maxra mert akkor az optika felbontó képessége eere is hatással lesz. Ha jól gondolom akkor evvel a raynoxal mondjuk egy 300 mm gyújtótávú gép jóval nagyobb nagyítást ad -ha majdnem telébe tekerem ? Van egy gyanúm a G10-el én lőttem vele nagylátóban 28 mm-be egész közelről egy kb 2-3 mm vöröshangyát teljesen az arcába toltam a rovarnak az optikát,(előtét nélkül) és ahhoz képest brutális nagy lett a nagyításom ! Csak persze nem igazán éles .Lehet hogy ennél nem is lesz nagyobb a leképezésem a raynoxal sőt még ekkora sem én ettől félek:Ha nem zavarlak vele elküldöm az e-mailedre. hogy te mit szólsz hozzá. Majd írd meg létszi a véleményed. Szép fényeket .kivánok.Üdv hcsabi.

kolomija válasza:
Én mindig maximális zoommal használom a gépet, azaz az előtét mindkét része a gépen van. Azért használom így, mert így adja a legnagyobb nagyítást, nagylátóban sosem használtam, igazából azt sem tudom, hogy mennyit ér úgy.

Ha jól értem, akkor az adaptertubusod már megvan. Nézd meg, hogy a meglévő obidnak milyen a menete és egy fordítóval rá tudod csavarni a tubusra, akkor nem kell tartanod.

Ami a képedet illeti, 1/60 sec és az f3,2 miatt ilyen életlen, én szinte mindig használok vakut, mert azzal lehet rövidebb időt elérni

egyébként én ezeket a nagyításokat, leképzéseket nem szoktam túlvariálni. Én egy mérőszalagot szoktam lefényképezni maximális nagyításban és akkor tudom, hogy képszéltől képszélig mekkora az átfogás. Ezt ki tudom próbálni különböző előtétekkel, nagylátóban stb és akkor tudom, hogy melyik eszköz, melyik beállítás mit tud

adott pontszám: 5
2010. május 8. | 22:19 | Khaty

Szia.:)
Kellemes a háttér színe, tökélletes az élesség, szépek a fények, jó a szerkesztés. Pont a mai nap láttam az erdőben a mohán mászkálni ezeket a picúrka atkákat, hát tényleg elégé kicsik, grat. hogy ilyen remek fotót sikerűlt észítened róla, a cím pedig találó. :)
További szép fényeket.:)

kolomija válasza:
köszönöm szépen véleményed
valóban nem túl nagyok;)
szép fényeket neked is

adott pontszám: 5
2010. május 5. | 13:19 | daiyen

Szia!

Remek színeket varázsoltál a képre, és jópofa az atka is, kellemesen pózolt neked, hogy elég kivehető legyen, hogy mi is akar lenni:) A jól eltalált fókusz rettentő sokat hozzátesz a képhez! Gratulálok!

kolomija válasza:
köszönöm szépen, örülök, ha tetszik

2010. április 25. | 23:09 | hcsaba

Köszönöm szépen a véleményed kolomija.Üdv: hcsabi.

kolomija válasza:
örülök, ha bármiben segítségedre lehettem

2010. április 25. | 22:27 | hkgaba

Gratulálok!
Tavalyi évben és idén is láttam már egyet.
Mindkettő nagyon szaladt.
Nem is értem, hogy sikerült lefotóznod.

kolomija válasza:
ezek tényleg szaladnak, a képből nem derül ki, h mennyi idő és hány sikértelen kísérlet áll a kép mögött

2010. április 25. | 20:50 | hcsaba

Nagyon köszönöm a segítséget rendes tőled.Elnézve a többi képedet is borzalmas jó minőségű és nagyítású makrókat kihoztál kis olcsó kompaktokból.Minden tiszteletem a tied.( azok elé mit tartottál : Canon 50 mm fix 1.8 obit fordítva ?) valamelyik hozzászólásodba azt olvastam. Ha igen akkor azt szeretném kérdezni hogy a dcr 250 nagyít-e akkorát mint a fordított alap obis verzió ? Nekem kb fél éve van meg a G 10 de egyesek annyira elvették tőle a kedvem azzal hogy a G 9 nek állítólag sokkal jobb az autófocusa előtét nélkül is hamarabb beélesíti a témát mint a G 10 hogy már szinte elment ettől a géptől" minden humorom".Te hogy látod hamarabb élességet állít mint a többi nagyobb kompakt ? Vagy mindig manual focussal fotózol .Pl ebben a képben nagyon sok a részlet gondolom hogy RAW ból konvertáltad.Most akarok én is venni hozzá egy ketté bontható név nélküli olcsóbb adaptert meg egy DCR 250 est.Az adaptert kettébontva az alacsonyabb részére téve a dcr-t és nagylátószögben 28mm -ben lehet is vele lőni.Csak arra kell figyelnem hogy nehogy hozzáérjek a zoomhoz karhoz mert akkor tönkre megy az optika ugye jól gondolom.A vakuval kapcsolatosan tettél -csináltál elé valami diffúzort,vagy valami hófehér burkolatot a melegebb szín érdekében.Ezer bocs hogy ilyen hosszadalmas voltam. További szép fényeket kívánok.Üdv:hcsabi.

kolomija válasza:
Canon 50es fix obi nem volt
de volt fordítva fix obibol
FED 52/2,8
Minolta 50/2
Olympus 50/2,4
Szóval szinte bármi jó
Ezek elég nagy nagyítást adnak

Sosem használok autófókuszt, így azt sem tudom, milyen gyors az autofokus a G9hez képest.

Mindig RAWban fotózok

A ketté bontható noname adapter teljesen oké. Az optika nem megy tönkre ha néha a zoom és az előtétlencse találkozása miatt miatt kiakad a gép.

diffuzort szoktam használni, de arra szinte bármi a neten fellelhető ötletek közül megfelel, csk valami legyen, ami szórja a fényt

adott pontszám: 5
2010. április 25. | 19:24 | hcsaba

Szia ez aztán nagyon brutálisan nagyított makró fotó. Az élessége kiváló,a meleg homogén háttér is szépen el van mosva.A színei kiválóak és szerkesztésileg is tökéletes a kép.Ne haragudj hogy megkérdem de mekkora kb ez az atka 2-3 mm hosszú ? Milyen módon sikerült ilyen nagyítást elérni (mekkora rekesszel) előtétlencse és az ehhez való adapter használatával, vagy fordított alapobjektívvel a gép elé tartva.Makró vakut használtál ? Csak azért kérdem mert nekem is G 10-em van,de a gép egymaga nem képes ekkora nagyításra szerintem. Bocsi a faggatózásért ,de borzalmasan tetszik a kép.Akárhogy is csináltad gondolom sokat kellett vele kísérletezni.Szép fényeket kívánok.Üdv hcsabi

kolomija válasza:
semmi gond a faggatózással, azért vagyunk itt, hogy ezt azt esetleg ellessünk a másiktól
raynox előtétlencsét használok előtétként, adaptertubussal felaplikálva...
a rekesz 8as volt, és használtam vakut is, ez segített abban, hogy ne legyen sötét a kép
kísérletezni valóban sokat kell vele, én kb 5 éve folyamatosan kísérletezgetek;)
az atka 2-3 mm-es volt, viszonylag nagyobb fajta ez...


szép fényeket neked is

adott pontszám: 5
2010. április 24. | 04:38 | apóka

Jól mutat a világos háttér előtt az atka....Jók a kép színei ,élesége,szerkesztése.......techhnikailag rendben van.Da fő erénye,számomra , hogy egy ritkán látott állatot mutatsz......... és jól.Gratulálok és további jó fotózást.Üdv.

kolomija válasza:
köszönöm szépen véleményedet és szép fényeket neked is

adott pontszám: 5
2010. április 24. | 01:01 | loriatya

huuuu ezt a mikro allatot igy lekapni...
grat!
szerkesztes jo, hatter es szinek is jok (ezt muszaj leirni mert ha nem kivonjak)

kolomija válasza:
köszönöm szépen véleményed és örülök, h láttalak

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 22:07 | Shariff

Van szőr a pucáján az biztos! :)
Ötletes a cím, kiváló mélységélesség, szerkesztés.
Talán egyszer láttam ilyen atkát előben én is... elég jól néz ki.
Gyönyörűek a színek is... a háttér egyszerűsége, átmenete külön elnyerte tetszésem!

grat.:
Shariff

kolomija válasza:
pirosat nagyon nehéz fotózni szerintem, és ez egész jól sikerült itt, szerintem

örülök, h tetszik a kép

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 21:51 | Bruncz

Szia!
Azt gondolom, hogy a jellegzetes színvilág elárulja a fotó készítőjét, nem utolsó sorban a gép típusa. Mik az első benyomások, hogy vagy megelégedve vele.
A fotó szerkesztése példa értékű, színei csodálatosak, a fókusz pontosan a helyén, a háttér szépen elmosódott. Lehetett vagy gombostű fejnyi méretű. Gratulálok.
Üdv István

kolomija válasza:
nagyon brutál a gép, nagyon jó választás volt, a manuál fokusszal vannak nehézségeim, de minden egyéb tekintetben tökéletesen alkalmas makrófotók készítésére, nem is nagyon gondolkodom most másban

köszönöm véleményed

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 21:02 | csiby

Szia,
Ez igen, nagyon szép kép, nagyon jók a színek, tetszik ez a narancs háttér, ezt a képet csak dicsérni lehet!
Kerestem, hogy ezt milyen objektívvel csináltad, és döbbentem egy nagyot amikor láttam, hogy kompakt géppel fotóztad. Nos, le a kalappal! :)

kolomija válasza:
azért volt előtét lencse is, ami segített a megfelelő nagyítás elérésében

köszönöm véleményed

adott pontszám: 4,7
2010. április 23. | 15:00 | fabyka

Aztamindenit! Le a kalappal! Ezt a kis szörnyűséget még ilyen nagyításban nem láttam. Remek az élesség - pláne ha tényleg a G10-zel készült... A kép "tetejét" viszont soknak érzem, elbírt volna egy szűkebb vágást...

kolomija válasza:
a vágáson még elgondolkodom, köszönöm véleményed

2010. április 23. | 14:58 | efi

kalap emelve.

kolomija válasza:
örültem;)

adott pontszám: 4
2010. április 23. | 14:40 | kovidora

pont nemrég láttam egy mohás fán egy ilyen lényt. Ezidáig nem tudtam, milyen faj ez, és ezúton köszönöm neked, hogy most megtudtam. :). Fotótechnikailag pedig elég jó a képed (tudom milyen pici alannyal volt dolgod). Nekem ami bántja a szemem, az a kompozíció. Kicsit jobbról és felülről még vágnék belőle, persze nem tudom hogy mennyit enged az eredeti kép. felül soknak érzem a teret. De a színvilág, és az elmosottság nagyon szép.

kolomija válasza:
a vágást fontolóra veszem, köszönöm véleményed

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 14:11 | Mogo

Szia!
A bíboratka gondolom nem egy nagy élőlény, és ennyire be bírtad fogni azzel a géppel?! Le a kalappal!
Egyébként jól sikerült a képet megkomponálnod, szép a háttér és jopofa az atka is. Grat!

kolomija válasza:
ez az atka a legnagyobb atkafélék közé tartozhat, a maga nemében óriási állat
(szerintem volt vagy 2-3 mm)

köszönöm véleményed

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 13:21 | NZsuzsi

Sosem gondoltam volna h tetszeni fog egy atka:))) Gyönyörú a színvilág a kompozicio tökéletes, szeretem ha van tér a képeken , szoval most meghajolok. Ez az a lény amit sosem vennék észre. Ha nem mutatod meg azt sem tudom létezik-e annyira apró számomra. És még szép is:) Hát köszönöm h tágítod a látásmódom. Bár nem hiszem h valaha makrófotós leszek a tisztelet jár:)!

kolomija válasza:
hozzáteszem, nem is én vettem észre, hanem az unokahúgom, akinek a szeme majd egy méterrel közelebb volt a földhöz mint az enyém;)

köszönöm véleményed

adott pontszám: 3,8
2010. április 23. | 13:08 | dezsijanos

Szia! Tetszetős kép, mintha egy hegycsúcsra ért volna fel. A kivágás jól eltalált, de az éles tartomány kicsit hibádzik. Az atka hátsó része, illetve a jobb első lába már életlen. Jó még a háttér és az előtér összhangja! Az a jobb alsó sarokban lévő zöld folt sztem már nem kell oda. Üdv:Jani

kolomija válasza:
a jobb első lába még jó, hogy életlen, hisz nem egy két dimenziós valamiről van szó, hanem egy közel 2-3 mm-es 3D-s állatról...
amúgy természetesen, mint minden, ez is ízlés dolga
köszönöm véleményed

adott pontszám: 5
2010. április 23. | 12:56 | 6sphoto

Szia!
Hűha!Bár nem mindenhol éles a drága, azért nagyon szép fotó lett..:)Nagyon szépen vágtad és a kompozíció is jó. Részemről a színek is rendben.:)

kolomija válasza:
örülök, hogy tetsziki és, h benéztél