BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,03
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. április 5. 07:40
A közösség ereje... (100.)

Megragadott a somogyvári templomdomb hangulata, a gyülekezet összetartása… Békés Húsvétot kívánok! (Egyben a 100. képnél köszönet e közösségből mindazoknak, akik jó tanácsaikkal segítettek!) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. április 8. | 22:23 | newgam

Van, hogy nagyon szeretnénk "megcsinálni" valamely témáról a képet, de ahhoz, hogy esélyünk legyen a jó fotóra, egy-két autót a roncstemetőbe kívánnánk, vagy (ami a rosszabb:) ki kellene vágni egy fát.
Köszönöm a kreditet!
És ami lemaradt: További 100-KATT !
;)

digipic válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2010. április 8. | 17:45 | newgam

Érdekes képet csináltál, amit talán szokatlansága miatt értékelnek kevesen!
Én megpróbálkozom vele.
A téma tetszik és külön becsülendő, hogy a neveket tartalmazó kőlapok keretbe illesztésével kiemeled azokat az embereket, akik nem csak szóban (vagy még úgy sem:(, de tettekkel is hozzáadnak valamit jelenünkhöz, jövőnkhöz.
A stációkon van a hangsúly, de látom, hogy terelnéd tovább a tekintetünk a tornyos építményre. Sajnos a növényzet elég határozottan eltakarja. Feltételezem, hogy ez volt a legjobb pozíció, ezért ezt nem rovom fel neked (azért ha tévednék, ki vele! :)
A kerettel kapcsolatosan egy javaslat: Elég jól olvashatók az alsó és a felső sorba helyezett nevek, ha ennek a két sornak összehúznád a függőleges koordinátáit kb felére, még úgy is nagyobb betűméret lenne, mit a kép két oldalán a névsor, de egy kellemesebb arány állhatna elő. Ha úgy nézzük, a téma az építészet is emléket állít, miért ne lehetne a "keretet" is ebbe a stílusba illeszteni?
Tehát oldalt a két pillér, alatt-fölött talapzat, illetve födém, közte pedig rálátunk a témára.
Üdv!

digipic válasza:
Órákon keresztül dolgoztam e helyszínen és sajnos tényleg nem volt előnyösebb pozíció, ahonnan a stációk ÉS a templom is látszik...
Teljesen logikus, amit a szövegmező lehetséges átalakításáról írsz.
Köszönöm alapos és hasznos értékelésed.
Üdv: digipic
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. április 6. | 17:34 | h.rom

Biztosan félreértettem valamit, s nyilván az is közrejátszik a véleményemben, amit egyébként fenntartok, hogy egyáltalán semmilyen szinten nem vagyok vallásos. Ezért lehet hogy nem értettem a kép üzenetét.

digipic válasza:
Nem hinném, hogy a vallásnak feltétlenül köze lenne e kép befogadásához...
Amúgy irigylem azt a magabiztosságot, amellyel a lehetséges félreértésed ellenére is kétely nélkül fenntartod a véleményed...
Na mindegy, hagyjuk. Írhatok én bármit, te eldöntötted a kép elutasítását.
Jogodban áll, de Tőled szokatlan.
digipic

adott pontszám: 4,1
2010. április 6. | 04:15 | harminchat

Szia! A képre nézve az árnyas fehérek és a templomtornyos kék ég láttán azonnal átérezhető a hely hangulata. Segít ebben a jól megválasztott perspektíva, viszont a keretként emelt táblasor már inkább ellene dolgozik. Kicsi ehhez a képernyő. Gondolom az olvashatóság miatt is lett ilyen a formátum, de így már szinte csak belesünk a kövek között. Egész nagy méretben, keskenyebbre véve a táblákat sokkal harmónikusabb lenne a fotó.
Szép fényeket és még sok száz feltöltött képet kívánok!

digipic válasza:
Igen, az olvashatóság valóban kemény korlátozó körülmény volt… Valóban kicsi ez a képernyő, kicsi ez a felbontás ehhez, ezzel egyet kell értenem. (Ráadásul a feltöltés után megjelenő kép minősége ugyanazon monitoron nézve lényegesen gyengébb lett, mint a feltöltés előtti képé… Nem értem…)
Viszont örülök, hogy a koncepciót önmagában nem tartod zsákutcának… Manapság ennek is örülnöm kell…
Köszönöm a jókívánságokat és Neked is hasonlókat!
digipic

2010. április 5. | 13:36 | Jancsó Gergely

Szia, nahát, ebben azért van munka rendesen , ilyen precízen, szimmetrikusan szerkesztett fotót csinálni nem könnyű, idődet nem kímélve készíthetted. A fotó sokkal jobban mutatna ff-ben szerintem .

digipic válasza:
Hát valóban munkás kép volt… Igen, az ff-ben talán jobb lenne…
Köszönöm a figyelmed!
Üdv: digipic

2010. április 5. | 12:49 | Dante Darker

ps. A századikhoz gratulálok, kívánok még sok szép és sok további százat!

digipic válasza:
Köszönöm!
Üdv: digipic

2010. április 5. | 12:35 | Dante Darker

Nos igen, félreérthető a legnemesebb szándék is, ha annak megfogalmazása nem tökéletes.
Igazuk van, ezt kissé elkapkodtad, technikailag jeles, de ennél mondanivalóban, lényegben 1000er jobb képeid vannak - lapozzunk, ezt felejtsük el.

digipic válasza:
Köszönöm, hogy benéztél.
Üdv: digipic

2010. április 5. | 10:04 | leyka

Szia,
szép kálvária dombja van Somogyvárnak, érdemes a megörökítésre is. Lelkes és hálás hívei is vannak az itteni egyháznak, ez is kiderül a képből . mindezt nagyon jól dokumentáltad, bár nemigazán a feltámadás hangulata jön át a képről(ld: kálvária, mint fogalom). A megvalósítás formája inkább olyan mint egy reklám szórólapnak, körben a sok hirdetéssel, bocs ha esetleg ez bántó lenne.
Számomra a szociofotó teljesen más téma és forma és megvalósítás, gyanítom nem vagyok vele egyedül. Talán jobban jártál volna, ha valóban a hívek lennének a képen vallásuk gyakorlása közben.
üdv leyka

digipic válasza:
Nem volt célom a feltámadás érzékeltetése.
Hirdetés? Érdekes asszociáció…
A kategóriával bajban voltam. Mivel a közösség kapcsolatokat feltételez, jobb ötletem nem lévén ezért választottam a szintén viszonyulásokat (is) kifejező szociofotó kategóriát.
Hívekkel már egy egész más kép lenne. Ez nem az a kép…
Köszönöm a figyelmed!
Üdv: digipic

adott pontszám: 3,5
2010. április 5. | 08:51 | h.rom

Némileg értetlenül állok a kép előtt. Szerintem értelmetlen volt ezta rengeteg táblát ide fotóznod, ezek közül a nevek közül nem ismerek senkit, egyik sem mond semmit. A kétoldalt látható hoszzú névfelsorolás ráadásul halottak nevei? Minek? Sokkal többet ért volna, ha valami érdekes napszakban, pl. naplementekor, kellemes sárgás fényeknél fotóztad volna le ezt a temető részletet a déli napsütés helyett. Akkor megragadóbb lett volna a hangulata, a légköre is. Mindezt a táblák nélkül. Nem kellenek ezek ahhoz, hogy az ember átérezze a közösség összetartozását.

digipic válasza:
Hát István, én is értetlenül állok a véleményed előtt…
Minden közösség - akár Somogyváré, akár a Fotózz-é - individumokból áll, akiknek nevük van és akik közül bizony számosat nem ismerünk. De éppen ezek az individumok - akár ismertek, akár ismeretlenek - alkotják a közösséget…
Nem ismered a neveket? Egyik sem mond semmit? Ezzel a logikával a portrékat sem nézed meg, lepontozod, mert nem ismered a modelleket?! Ugyan…
A kétoldali névfelsorolások bizony halottak nevei. Mint ahogy a többiek is halottak (már). És?! Attól még a közösség tagjai (voltak)…
Igen, naplementekor, kellemes sárgás fényeknél is lehetett volna fotózni… Az eredmény egy szépen kivitelezett, hangulatos, andalító, semmitmondó tájkép lett volna, amire szépen jöttek volna az 5 pontok. Nekem nem ez volt a célom, már ami a képet illeti... Minden tábla mögött emberek, sorsok rejteznek. Ezeket - és ezek összességét - akartam megragadni. Meglehet más arányokkal szerencsésebb lett volna, elfogadva a harminchat által fentebb írtakat.
(Amúgy nem temető, hanem - mint írtam - templomdomb…)
Semmiben sem értünk egyet, de amúgy tartalak annyira jó fotósnak, hogy hasznosnak jelölöm…
digipic