BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,09
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. március 31. 20:06
Kiki

A fotó egy folyóparton készult,szélben. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2010. április 30. | 14:10 | hype78

szia, valahogy nekem nem az igazi. a fokusz szerintem kicsit hatracsuszott, az arc tulsagosan is mosott, megha lagyitva lett, akkor sem termeszetes. az arckifejezes nem tul meggyozo, inkabb tanacstalan, kifejezestelen. a vagast sem erzem tul szerencsesnek, beszoritottad a sarokba, semmi sem igazaolja a majdnem negyzetes formatumot. a hatter viszont szepen el lett mosva, talan tobbet is mutathattal volna belole.

inexis válasza:
koszi

2010. április 4. | 01:31 | And so it goes Hombre

Jók a háttér színei és a sávozódást is előnynek titulálom....

inexis válasza:
Koszi

adott pontszám: 4,5
2010. április 2. | 13:50 | Cinege

Nagyon szépek a lágy fények és a mosott háttér. Felül túl sok helyet hagytál, ha lecsapnád nem sokkal a haja fölött, akkor sokkal hangsúlyosabb helyre kerülne a tekintet. Alul a fehér sávot a háttéren és a kiálló szálat a szemöldökéből esetleg még ki lehetne retusálni, de így is egy kellemes portré.

inexis válasza:
Koszi:-)

adott pontszám: 3,9
2010. április 1. | 13:54 | LDenes

Tudatosan megkomponált kép, az kétségtelen. Jó a tér elredezése, a tekintet, szép a lány is.
Sajnos szerintem a fények nem a legelőnyösebbek, emiatt a színek is eléggé szegényesnek tűnnek.
Ezen segíteni több módon is lehetne, akár utólag is, de helyszínen a legegészségesebb. Egy warm szűrő (habár nem ez a legfőbb rendeltetése de mégis) sokat tud segíteni, a fehéregyensúllyal is lehet játszadozni, hosszabb expó is jól jöhet, de ha technika nem áll rendelkezésre vagy hasonló... akkor egyszerűen a portré beállításra kell vinni, megnézni, jobb színeket készít.

Üdv,
D.

inexis válasza:
Nem áll rendelkezésre a fények pedig ideálisak voltak.
Koszi az értékelést:-)

adott pontszám: 3
2010. április 1. | 12:40 | Aerendil

Korrekt kép, nekem mégis valami hiányzik, az arc nagyon fehér, tónustalan. Nagyban nézve az élesség sem tökéletes, kicsit utólag lehetne rajta javítani. A vágás meg nekem alul szűk, pont belevágtál a mellekbe és a szép hosszú haj végét is hiányolom. A háttér szivárványszerűsége viszont nagyon tetszik. Összességében nem rossz kép, de valahogy nekem hiányérzetem van a képet nézve.

Aerendil

inexis válasza:
A vágás ízlés dolga,nekem így tetszett neked máshogy.A vágásba akármikor bele lehet kotni.Az élességgel sem látok gondot. Nem gondolom,hogy ez a fotó 5 pontos,de ,hogy 3 azt sem..ezekkel az indokokkal amit leírtál meg foleg,mert azt írod osszességében nem rossz.
Koszonom,hogy értékelted.

2010. április 1. | 12:29 | miki3d

Nem rossz, de nekem igazából a minőséggel van bajom, hogy bemozdulhatott a kép, valamint az utólagos élesítés nagyon nem tett jót a képnek, sőt, ha jól látom, akkor az arc kapott egy "bőrsimítást" (?)...
Itt sokat dob a duha, mivel a két váll kilóg, megbontva a sötétséget (fekete haj, egybelógva a fekete ruhával...), viszont a baloldali kezét, ami kevésbbé látszik jobban láthatóvá tettem volna, mert így eléggé csonka hatása van...

inexis válasza:
A haja barna :-)
Koszi az értékelést!

adott pontszám: 3,9
2010. április 1. | 08:14 | Dofman

Alapjában véve nem rosz kép ez(már amennyire ehhez értek). Fenntartásaim: szélben... ez nem látszik, legfeljebb magyarázat a hölgy beszédes tekintetére, mert az zseniális! A mellek félbe vannak vágva. Ezt nem tudom szokás-e, de az alul meghagyott világos csík nagyon vezeti rá a tekintetet. Végezetül a minőség: amennyiben a hátteret nézem ez egy elég komoly mélységélesség, ami felveti: miért hiányolom ennyire a részleteket. Az arcnak sincs texturája, viszont foltos, Lehet egy nem kiforrott retus? Ezekért kár, mert ez a tekintet rabul ejtő. üdv: Tibor

inexis válasza:
Koszi Tibor:-)

2010. április 1. | 08:13 | Zoran_2

Hm? :-( érdekes a szórás a kép megítélésvel kapcsolatban.
Szerintem a róla készült képek közül ez olyan közepes.
Vannak dolgok amik kimondottan tetszenek, és jól megoldottak, vannak apró hibák. Nagy hibát én nem látok.
Kezdeném talán a formátumválasztással. Én szeretem a négyzetes formátumot. Valaki említette is ezt - nem keresem vissza ki, mert nemm az a lényeg. Szóval én négyzetesre vágnám, ha négyzetes. Erre nagyon vigyázok, mégpedig azért, mert az atipikus formátum (ami eltér a 4-zettestől, 3:2-től, 7:6-től ..stb) sokak szerint bizonytalanságra mutat a képkitöltést illetően.
Én nem minden esetben osztom ezt a négyzetet (itt sem teljesen), de az eltérő formátum mindig azt sejteti, hogy a készítő elégedetlen volt az adott (vagy választott) formátummal, és elkezdte "nyírogatni".
Tehát a 4-zet körüli formátum itt olyan is-is. Mégpedig azért, mert ez kb félalak típusú portré, és akkor viszont lejjebb is kellene mutatni - a mell alatt is.
Ha zoom obival készült, akkor a gyutávot egy kicsivel kisebbre állítva már meg is oldódott ez a dolog, ha fixobival, akkor fél lépés hátra. Ettől a fej feletti rész is megnő, így a helyszínen a kamerát is picit lejjebb lehet billenteni.
Vagy utólag vágni természetesen.
A háttér engem nem zavar annyira - talán a sötétzöld egy kicsit erős a pasztelles kék, és bézs színhez képest, viszont az, hogy elmosott mindenképpen javít a dolgon. Az alsó világos foltok már nem hiányoznak.
Egy szerencsésebb háttérválasztás jól jött volna, de ha már ilyen, hát ilyen.
A modell beállása: a haj vonulata, az ékszerhasználat, és az enyhén szélfútta haj tetszik.
A túlsó vállcsonk, az arckifejezés, és a garbó viselése nem annyira.
Miért?
A váll azért, mert a kép legvilágosabb része (mondjuk lehetett volna burn toll-lal utólag "égetni" ,és a tekintetet vonza, elvezeti a szemekről, arcról.
Az arckifejezés nekem nem tűnik felszabadultnak . Kiki képeinél már ezt észrevettem a talin készültek (nem tudom ki készítette) között is.
Nagyon érdekes mimikája van, és a száj a formája néha olyan végeredményt hoz, mintha sírni szeretne, vagy keserűség érte volna ... Nem tudom ezt hogyan megfogalmazni, vagy jobban leírni.
Viszont vannak képek, ahol ez másként van. Olyan mint amikor megfeszülnek, görcsösek az arcizmok, máskor meg kiengednek, kisimulnak.
A garbó meg szinte folytóan hat, rásegítve erre picit.
Nos ami még tetszik az a bőr sízne, haj színe, alapból a kép színvilága (az erős zöldről már beszéltünk).
A bőr struktúrája az arcon (az a bizonyos foltosság) enyhén látható nálam is.
Egy apróságot javítottam volna (ezt vedd kukacoskodásnak, mert tényleg apróság, de hát ilyen kivesézős értékelésnél mindent megfigyelek) - a jobb felső kar felső, hónalj melletti részének lilás foltocskáit.

Azt hiszem ennyit akartam írni.
Tehát mindenképpen fejlődés ez a széria az előző képekhez képest, de nem ez a széria legjobb darabja, viszont egyáltalán nem rossz kép.

Üdv. Zoran
inexis válasza:
Koszonom Zoran!
A fotón minimális utómunka van a háttér eredeti a garami sodrásnál a vágással mindig gondom van.
Koszonom a részletes értékelést.

adott pontszám: 4,8
2010. március 31. | 23:23 | usm

Szia! :-))
Jó a vágás... :-))) max felülről vágnék egy nagyon kicsit. De már korábban mondani akartam, hogy a napfényes verzión nagyon szépek Kiki haján és arcán a fények. Ezt hiányolom erről...
Remélem mentek még máskor is Kikivel fotózni!
Üdv, usm

inexis válasza:
Szia!

Van még a tarsolyomban Kiki:-)
Koszi az értékelést!
Nem is tudtam,hogy itt is vagy:-)

adott pontszám: 4,2
2010. március 31. | 21:57 | nown

szép ez az elmosott háttér, jól áll a képnek és amellett, hogy kiemeli a modelled még a szemével is harmonizál. (de talán már egy kicsit túl homogén is?) az élességgel viszont van egy kis problémám...olyan nem is éles, de nem is életlen kategória. talán az utólagos élesítgetés látszódik így rajta. a modell arckifejezését pedig kényszeredettnek találom, nem elég kifejező és felszabadult. de alapvetően tetszik a kép!

inexis válasza:
Kényszeredett..hm..koszi az értékelést.

2010. március 31. | 21:03 | CarlosDaniel

Szerelmes lettem =D (K) (L)

inexis válasza:
Még túúúl fiatal,de reménykedni lehet :-)))

2010. március 31. | 20:46 | h.rom

Mindez ízlés kérdése, látom valakinek pl. tetszik a háttér, örülök hogy jobb pontokat is kaptál annál amit én adtam. De a többiek megfogalmazták azokat a dolgokat amikre én csak gondoltam, s látom hogy az arcbőrrel kapcsolatban másnak is feltűnt a foltossága. Szóval _szerintem_ bizonyos felvetéseimmel lehet egyet nem érteni, de attól még fennállnak.
Tisztelettel: István

inexis válasza:
:-)

adott pontszám: 4,5
2010. március 31. | 20:41 | Alexander Nevermind

Szia, tetszik a kép visszafogottsága.
Szép a modelled, tetszik.
Nagyon szép ez a paszteles háttér, az alsó fehér rész már nekem nem hiányozna, bár úgy vágva alul nem biztos jó lenne, valahogy a helyszínen kellett volna máshogy komponálni azt elkerülve?
Akár fekvőben szűkebb vágással a fejbúb és az áll alattig. Írod szélben készült, ok, de sajnos a hölgy jobb oldalán a haj így szélfújva nem lett szép, túl "darabos" lett, lehet utómunka eredményének köszönhető. Mivel adatot nem látni, olyan érzése van az embernek mintha úgy lenne odamásolva a hölgy egy elmosott háttér elé. Így már túl homogén a háttér, ami persze nem gond sőt, de ha nem fontos mi van mögötte, hisz a képen nem látszik lehet felesleges is írni, ha fontos akkor meg lehetne belőle mutatni egy kicsit kevésbé mosatva,
Most ennyi jutott eszembe. Üdv. Krisz

inexis válasza:
Koszi Krisz!
A lány még véletlenul sincs odamásolva:-)

adott pontszám: 3
2010. március 31. | 20:38 | fnagygabor

Biztos nem fogsz a szívedbe zárni azért, amit írok, de építő jelleggel írom. Nos már alapból a vágás nem valami szerencsés. Jobb oldalon sok a hely és felül is. Mit akarunk hangsúlyozni a képpel? A lány szépségét? Akkor vágjuk szűkebbre. A háttér efféle elmosódott többszínűsége tetszik. Hiba továbbá hogy olyan mintha nem lenne bal keze a hölgynek. Most akkor vagy forduljon még felénk, vagy el tőlünk, hogy ne is látszódjon a válla. Így olyan, mintha megcsonkítottuk volna. Ráadásul a legvilágosabb része a képnek épp ez a váll. Van rajta némi retus, ami nem gond sőt én szeretem is meghagyni a pórusokat, de így foltos lett az arca. Ha meg nincs retus, akkor korrigálni kellene. Ha portrét akartunk egész közelit, akkor miért van ott melle? Viszont ha direkt bele akartad komponálni akkor meg túl szűk. Tehát szebben mutatna vágva és bővebben komponálva. A hölgy egyébként gyönyörű.

inexis válasza:
Koszi,nem vagyok egy sértédos típus:-)

adott pontszám: 5
2010. március 31. | 20:28 | roxor

kellemes tónusú portré, szépen elmostad a hátteret.... természetes, visszafogott látványt nyújt.
jó a négyzetes vágás, nekem tetszik.
üdv.

inexis válasza:
Koszi roxor!

adott pontszám: 3,5
2010. március 31. | 20:15 | h.rom

Hogy is mondjam... Egy ilyen szép lány jobb képet érdemelne magáról. A háttér nagyon nem tetszik. A modelled arca pedig foltos, elnagyoltnak tűnő maszatolásnyomokat látok rajta, ha meg nem az akkor a tömörítés vágta haza a tónusokat, csak akkor meg az a furcsa hogy ugyenezt nem látom a háttéren. Szóval picikét igényesebb retus kellett volna, ha meg nem volt akkor főleg kellett volna. A négyzetes vágást nem értem, nem indokolja semmi, ez a csúnya színű háttér uralja a képet, elnyomja a modelled.
Sajnálom, és remélem nem haragszol a véleményem miatt.

inexis válasza:
Nem haragszom,de nem értek veled egyet.
Koszi az értékelést!