BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,78
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. március 11. 15:07
  • érzékenység: 100
  • rekeszérték: 2,9
  • zársebesség: 1/200
  • Készítés helye: Ajka-Tósokberénd
  • Készítés ideje : 2010-02-28
GT

Sziasztok! Azért lett GT mert a csigaházon lévő csíkok engem a Ford GT-ről jól ismert versenycsíkokra emlékeztetnek! Érdekesnek találtam, a hasonlóságot egy csiga és egy sport autó között! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. április 11. | 20:53 | g a b o r

Na ez tényleg egy olyan kép, hogy kilépek az ajtón és katt!!
Remélem érted a célzás...Üdv!
Gábor

porszemcse válasza:
Hát nem igazán de tippelek v.mire!
És ha az akkor szerintem ez vicces!:)
üdv.Péter

adott pontszám: 5
2010. április 8. | 16:49 | Tomasson

Nagyon szép kép lett.Jó helyen a fókuszálás szép a csiga is tettszenek a fűszálak is.Gratulálok

porszemcse válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
üdv.Péter
További jó fotózást kívánok!

adott pontszám: 3
2010. április 8. | 00:27 | smiley90

Érdekes az általad említett párhuzam az állat és az autó közt. Kivitelezés szempontjából én a csigát az alsó harmadba raktam volna. Így kicsit túl sok a zöld.

porszemcse válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál!
Nem egészen értem hogyan gondolod ha az alsó harmadba rakom akkor a háttérben lenne töb zöld nem?
üdv.Péter
További jó fotózást!

adott pontszám: 4,6
2010. március 12. | 15:16 | Noja

Szia!
Tetszik a kép. Elég szép és érdekes a téma, ezen kívül tetszik ez a kettős asszociáció (csiga - versenyautó, csiga csíkjai - autó által húzott csíkok). Nagyon találó! :-)
Sajnos ebben az esetben nekem zavarja a szemem az alsó rész életlensége. Valahogy rontja az összhangot, emellett elvonja a figyelmet.
És egy halk észrevétel: valahogy nem elég telítettek a színek. Kicsit ,,haloványnak" tűnik a kép.
Szép fényeket!
Üdv, Noja

porszemcse válasza:
Szia köszönöm szépen, hogy írtál!
Örülök neki, h tetszik a kép! A színek valóban nem túl jók:(
Az előtéren én is gondolkoztam hogy hogy is legyen, de végül ez mellet döntöttem, hisz ha a téma középre került volna az többet rontana a képen mint az előtér szerintem!
üdv.Péter
További jó fotózást kívánok!

adott pontszám: 4
2010. március 11. | 23:54 | harminchat

Szia! Érdekes gondolat egy csigában meglátni a versenyszellemet. :)
A képen elég nagy szerepet szántál az előtérnek, ami nem csoda, mert szépen kivitelezett a mohaszőnyeg, viszont kár a középre szerkesztésért. A csiguszt egy picit feljebb és balra tolva lett volna az igazi a kompozíció, szerintem. Sajnálom, hogy a háttér már kifut a füvekhez és a fényekből is kicsit sok a csigaházon. A csíkok kiemelése miatt pedig érdemes lett volna belenyúlni a kontrasztba.
A keret élénk zöldje kicsit bántja a szemem, de ez inkább izlés dolga, nem is venném bele a pontozásba.
További jó fotózást!

porszemcse válasza:
Szia köszönöm, hogy írtál!
Valóban a kontrasztot camera raw-val meg kellet volna kicsit szerkesztenem de nem akartam nagyon hozzányúlni az eredeti képhez!

adott pontszám: 3,4
2010. március 11. | 21:40 | stenci

Amit mindenképpen kellene javítani az a színvilág a fotón. A zöld nem szép illetve a csigán hiányoznak a színek a kontrasztok.
Maga a kompó a kép szerkesztése tetszik. Jobb oldalon a keresztbe lógó szálat kézzel el kellett volna hajlítani, hogy ne zavarjon bele.
Kompakthoz képest elég jó a mélységélesség utómunkával a kép jobbá és szebbé tehető volna.
Üdv:Stenci

porszemcse válasza:
Szia nagyon szépen köszönöm, hogy írtál!
A színvilág nekem se tetszik nagyon de nem tudtam mit tehetnék, hogy jobb legyen! Annyira még nem ismerem a ps-t, hogy annyira drasztikus színváltozást hozzak létre amilyent jónak tartanék a képhez!
A csiga kontrasztját többen is írták! Én valamiért mégsem akartam hozzányúlni, meg akartam őrizni így, ahogy a természet adta neki, és ahogy le is koptatta az idő vasfoga!:)
Köszönöm az észrevételt a jobb oldali szállal kapcsolatban! utómunkával eltüntetem majd!
Valóban elég jónak találtam én is a mélységélességet, bár úgy érzem még egy pici nem ártott volna neki! mondjuk 3.2-es rekeszérték! De sajnos nem tudom állítani!:(
üdv.Péter
További jó fotózást kívánok!

adott pontszám: 3,5
2010. március 11. | 17:25 | Alexander Nevermind

Szia, igen érdekes a hasonlóság, de akkor szerintem ezt jobban ki kellett volna aknázni, akár egy digit ill, vagy humor kategóriába. Szerintem így állat kategóriában egy mohára tett csigaház nem álja meg a helyét. Ezt saját tapasztalatból tudom, hisz a hétvégén én is találtam gy csigaházat az erdőben és én is rátettem egy napsütésben levő mohára persze meg is van a kép, de semmi extra nem jött ki belőle amitől jó lenne... lehet ha más környezetben, más szemszögből érdekesebben fényképezted volna és ha van egy kis ps gyakorlatod szépen rmontírozva a GT -re mint GT csigaház, bár persze lehet az is hülye ötlet :)
De így ez a kép állat kategóriában nem a legjobb választás szerintem, mert csigaházat már láttunk, kicsit érdekesebben kéne így megmutatni. Elsőre ez a véleményem, üdv. és további szép fényeket jó fotózást. Üdv. Krisz

porszemcse válasza:
Szia köszi h írtál! Nem hülye ötlet én is gondoltam rá de ez a kép az eredeti nem akartam még agyon ps-ezni!
de lehet h az is meglesz hisz ahogy látom nem kapna rosz fogadtatást!
üvd.
további jó fotózást!

2010. március 11. | 16:50 | apóka

Semmi képpen nem középre.Legjobb a harmadólópontba tenni a főtémát.Hogy ez hol van :írd be a Google-ba ott korrekt választ kapsz.Így elég hosszú lenne leírni.Üdv

porszemcse válasza:
Szia köszi de tom mit jelent!
üdv.

adott pontszám: 3
2010. március 11. | 16:26 | apóka

Szerintem az élesség a csigaház előtt van.Nagyon középre tetted a témát és hiányzik a kontrasz is.A keret nem nagyon megy a témához,egy sima egyszerű világos vagy sötét jobb lett volna.Jó fotózást. Üdv.

porszemcse válasza:
Szia köszönöm, hogy írtál!
A csigaház hátsó fele már valóban homályos lett! De szerintem ez nem zavaró.
Hova kellet volna szerinted tennem a témát? Mert én úgy érzem h nincs nagyon középen hisz attól feljebb van!Nem igazán értem, hogy hova gondoltad? Létszi írd meg nekem kíváncsi vagyok hátha születik egy jó kép az ötlet alapján!
A keretre azért raktam egy kis "ragyogást", hogy a sötét fekete keret és a zöld kép között ne legyen olyan ronda hirtelen átmenet!
üdv. Péter
További jó fotózást kívánok!

adott pontszám: 4,6
2010. március 11. | 15:58 | KreeZonas

Igen, az a cím így magyarázattal nagyon találó, ötletes és humorba is mehetne :) A kép maga is szerintem jól lett megkomponálva, jó, hogy fentebb van a téma a közepétől.
Egy kicsit viszont kopottas szegény csigusz, egy pici utómunkával ezen lehet segíteni - ajánlom a Camera Raw progit, azzal nagyon szépen lehet az ilyen színárnyalatokat külön-külön telíteni.
Ami még nem tetszik, az a keret, főleg a sarkai így nem jók. Legyen inkább szögletes - a hegyesebb zöldhöz úgy jobban passzolna. De ez apróság, nem is érdemel nagy levonást :)
Üdv!

porszemcse válasza:
Szia! Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy tetszik a kép! A csigusz tényleg kopott de a fotót nem akartam nagyon retusálgatni nekem így tetszett meg! Bár a későbbiekben ha lesz rá időm megteszem mert valóban jobb lehetne akkor! Eddig erre nem is gondoltam! Köszönöm szépen az ötletet! A keretet is csak gyors rádobtam! de gondoltam egy kis zöldet rakok abba is hogy jobban hasson!
üdv.Péter
További jó fotózást kívánok!