BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 11. 15:29
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 70mm
  • objektív: Canon
  • rekeszérték: f11
  • zársebesség: 1/200
kalapos

Nem szeretem a kommenteket,de most az egyszer kivételt teszek.Ha kérhetem a technikai részre koncentrálni ugyanis a vágás-szerkesztés stb. nagyon szubjektív dolog. koszonom:-) Még annyit,hogy a modell sminkjébe,ruhájába nem volt beleszólásom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. április 4. | 01:29 | And so it goes Hombre

Szia.
Az átlóba irányuló szerkesztés lehetne precízebb és kifinomultabb, hogy harmónikusabb legyen az összhatás. A modelled arcáról unalmat olvashatok le, ami nem túl szerencsés ... egy felhőtlenebb hangulat, sokat jelentene.
Üdv: Hombre

inexis válasza:
koszi

adott pontszám: 4,9
2010. március 10. | 15:33 | Bary B

Nem is merek mostmár kommentet írni. A ruhába meg simán bele kellett volna szólnod, minimum annyit hogy vegye le és csináljatok akt képet:))
Amugy nekem nagyon tetszik. Gratulálok. Talán annyi, hogy én egy picit túl sötétnek találom a kompozíciót, egy kicsit világosabb háttérrel szerintem jobban szem előtt lenne a modelled. ezért 4.9 de akár ez is lehet szubjektív valakinek biztos pont így tetszik.

inexis válasza:
koszi Bary B :-)

adott pontszám: 5
2010. február 26. | 14:40 | fehér elefánt

Furcsa kép, mert annak ellenére nagyon tetszik hogy a modell számomra rettentően antipatikus. Van a nézésében valami, ami miatt a legszívesebben rendelnék egy üveg pezsgőt jeges vödörben, és az egészet a fejére önteném. De ez saját szocprobléma, majd megbeszélem szakemberrel.
Meg azért is furcsa, mert a modoros beállás a hetvenes-nyolcvanas évek fényszöv-képeit idézi, fényből is lehetne több (oké, ebben a monitor is közrejátszik), és valami megmondhatatlan okból kifolyólag mégis jó érzés ránézni a képre. Rejtély.

inexis válasza:
Ez igazán megtisztelo toled:-)
Nagyra becsulom,hogy nem a lány kinézete alapján értékelted a fotót! Egy workshopon voltam a fények beállítása portré és divatfotó témával.A fényeket nem én állítottam és a modell sem volt profi.
koszonom szépen fehér elefánt, orulok,hogy benéztél.

2010. február 12. | 17:35 | Zoran_2

szívesen ;) és köszönöm a kreditet

inexis válasza:
Nincs mit :-)

adott pontszám: 4,5
2010. február 12. | 14:55 | Zoran_2

szia!
Már tegnap is nézegettem a képedet, aztán végül ma kerül rá sor, hogy írjak.
A vágás, és szerkesztés a technikai oldalhoz tartozik szerintem :-) -- ezt csak a kommentárhoz írom.
Az érzelmi töltet, mondanivaló, tartalom ami sokkal inkább szubjektív ... no de ami a lényeg ezzel a képpel kapcsolatban:
Nekem ez a fotó tetszik a legjobban a hibáival együtt.
Ami a hibákat illeti - lehet, ha nem segítőszándékkal írnám, és nem tudnám, hogy a Tiéd fel sem sorolnám mindet --- persze némelyekkel lehet nem is fogsz egyet érteni.
Minden kritikia észrevételem mellett, hangsúlyozom ez tűnik a legkirrottabb képnek, trendi pózzal, a két kéz tartása is nagyon jó lett - átlós elrendezést mutat, pozítív átlóban (bal alsó, jobb felső sarok) ... a kezét picit feljebb emelve, és a testétől eltartva ez még jobban kijönne.. Persze ez utólagos észrevétel a kész képnél, és 101%, hogy élőben én sem gondoltam volna erre, ezért ezt ne is vedd kritikának, inkább észrevételnek.
Tetszik nagyon a háttér, főleg a szerkesztői bal oldalon olyan füstszerűen fátyolsan mélyszürke - jól jött volna az egész képre ilyen, mert a jobb szélénél a ruha és a háttér már nem válik el nálam, de gondolom a Te monitorodon sem.
Ami picit feltűnő az az enyhe túlélesítés - nem drasztikus, de a fekete - fehér részekk találkozásánál látható élesítési nyomok (kontúrok menténi pixelesedés) azért látszik.
A szemek miatt élesítetted, gondolom - ezt meg lehet szelktíven is csinálni.
A szemek? ha már itt tartunk, tetszik a direkt objektívbe nézés, jó ez aszemkontaktus a részéről - határozottságot, magabiztosságot kölcsönöz a modellednek. A szájtartás - gyanítom ez genetikai, mert szinte minden képen ilyen - enyhe csücsörítésnek tűnő - de már megszokom - az első képeket modorosnak, művinek tűnt, de mondom beleszokok lassan.
A képformátumot jól válaztottad meg, de a mostani monitorokhoz képes a 504 px × 526 px eléggé kicsi, a részletek ilyen méretben nem nagyon élvezhetőek. Tényleg? Miért nem pontosan négyzetes (ez kukacoskodás!)
A nagysága is kicsi 79.89 kB ami majdhogynem csak az 1/4-e a megengedett felső határnak - kár volt nem kihasználni a részlekethez kellenek a bájtok is.
A kép legfájóbb pontja - ha fogalmazhatok így - az ff tónusok. Ami nekem szívügyem - nekem hiányzik a képből a tónusbeli dinamika - ha megnézed PSben a görbéknél a dinamikát (curves) bizony lapos ez- a mit látunk pedig értelemszerűen szürke, ezért a szemek is nagyon világítanak. Kell a szemfény, de ha fekete és szürke környezetben látható, akkor icipici természetellenességet tapasztalunk - azaz mindenképpen fényerőt, dinamikát a tónusoknak (a mailcímedre megy képben az amit itt szövegben írtam erről).
Nos írtam egy kisregényt neked, és nincs kedves leeellenőrizni a gépelési hibákat, remélem nem gond, ha valami benne maradt.

Üdv. Zoran

inexis válasza:
Aztamindenit:-)))
Nagyon koszon Zoran ezt a részletes értékelést,ha másért nem ezért érdemes volt feltenni.
Mailben válaszolok a méretezésrol és a bájtokról.
Tanácsodat meghallgatva szelektíven élesítettem a szemeket,ezek szerint túl.Ezt a tónusbeli dinamikát még nemigazán értem túl sok most ez az új info nekem amiket kapok.Majd lassan feldolgozom oket:-)
Még 1x nagyon koszonom,hohy ennyit foglalkoztál a fotómmal igazán orultem neki.Ezért min. a 2 kredit jár!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. február 11. | 20:20 | h.zoltan

szia
olvasva a kommenteket ..hm....nalam 5
sztem szep foto...az ff csodaszep..kivancsi lennek a receptre :-)
üdv
Zoltan

inexis válasza:
Orulok véleményednek Zoltán!
Recept? Jaj! Csak azt ne kérd:-)))))

adott pontszám: 4,5
2010. február 11. | 17:01 | LDenes

A ff a sötét háttérrel, valamint a testtartás és az öltözet, kellék is segít a komolyságot sugallni a képbe, viszont itt szerintem nem a komolyság tükröződik a modell arcán, inkágg kissé mogorvaság... Nem ítélkezhetek effelől, hiszen lehet hogy épp az akar lenni a kép lényege, csak én nem fedeztem fel.... így csak vedd megjegyzésnek, kérdésnek, kíváncsi vagyok az eredeti elgondolásra!

D.

inexis válasza:
Most mondjam azt,hogy a kép lényege "csak" egy lány aki a modell volt ?
Sorozatban fotóztam ot egy workshopon engem ez a kép fogott meg.Ennyi.
Koszonom Dénes a véleményt!

2010. február 11. | 16:54 | rolandPRO

Szerintem nagyon szuper lett igy jo ahogy van és kész.
NAgyon tetszik hogy ki irtad a vágás szerkesztéssel kapcsolatos dolgokat szeretem amikor valaki ragaszkodik az elképzeléséhez.

Bravó nálam 5-ös

üdv roland

inexis válasza:
Koszonom Roland!

adott pontszám: 4
2010. február 11. | 16:38 | okey

Az arcizmoknak, a komor tekintetet formáló grimasz vázainak egyenetlensége erőltetett kifejezést kölcsönöz a portrénak, amely rontja a hitelességét. Kicsit mintha túl is lenne élesítve.

inexis válasza:
koszi okey!

adott pontszám: 4
2010. február 11. | 16:22 | Slevin

Szia!
Tudom,h nem érdekel, de a kivágás sztem jól van úgy, ahogy van.

Nagyon érdekes hatása van a fénynek, hogy a modell és a háttér ellentétes oldalról kapják a fényt.

A problémám az, hogy nem tudom eldönteni, mit szeretne a modell. Mert a szája sztem egyértelműen visszafojtott dühöt mutat, de a szemébe kb azt látok bele, amit akarok. Ha akarom, csatlakozhat az is a száj haragjához, de ha magában nézem, akkor inkább érzéki. A testtartás pedig mind a kettőnek ellentmond.

Remélem, nincs harag!

Üdv

inexis válasza:
Koszi Slevin,orulok véleményednek!

adott pontszám: 3,8
2010. február 11. | 16:11 | almitra

Én meg nem szeretem a kép mellé írt kommenteket, pláne, ha megmondják, miről írhatok és miről nem.
Az átlós kompozíció nagyon jó, de ilyen módon, ahogy itt látható, inkább álló formátumot kívánna meg. Balról vágnék, ha érdekel, ha nem.
A szem és a körmök túlzott fényezése nem tetszik, és feltételezem, hogy utómunka eredménye, hiszem pl a hajon nem igazán látszik a fény. A bőrön és a hajon túlzott lágyítás figyelhető meg. Nem rossz, de nem tökéletes.

inexis válasza:
Koszonom almitra!
Ha vágtam volna balról akkor már túl szuk volna az egész.Semmi féle fényezés nem volt.