BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,09
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. február 3. 21:26
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 46mm
  • objektív: Olympus 14-54
  • rekeszérték: F6.3
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2010-01-31
Büszkeség

Képzeld magad a reggeli csatában legyőzött ellenség szerepébe, ahogy egy pillanatra fölé magasodik a győztes hadvezér, majd tovább vágtat. Hóesés után készült, szikrázó napfénynél, de még a reggeli fényekben, lenyűgöző látvány volt a város. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 4. | 21:23 | rajli

A fotód alapján a győztes egy nagyszerű mén lenne. Nekem ennyit jelent a fotód!
Gondolom, most berágsz rám a véleményem miatt!
Laci

futobab válasza:
Miért rágnék be? Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,2
2010. február 5. | 13:19 | murypeti

Nagyon tetszik a színkombináció, a kék mélysége egészen csodás, így nagyon jól illeszkedik a fehérrel. És valahogy még ez a zöldes árnyalat is megy hozzá.
A szerkesztést nem értem igazán. A ló rendben, viszont a lovassal nem vagyok kibékülve. Így olyan "bent is vagyok, kint is vagyok" érzetet kelt bennem. Nem tudom elképzelni, milyen lett volna, ha többet hagysz belőle, de így nem érzem teljesnek. (vagy ha nem is hagyod bent? - bár azt nem gondolnám)
Viszont a színek miatt tetszik.
Üdv, Péter

futobab válasza:
Jól érzed a lovas szerepét, pont attól izgalmas a kép, hogy ennyire ki van szorítva. A színek gyönyörűek voltak, de ez nekem látványban is izgalmas volt, bemásoltam a leírásba, mire is gondolok. A feszített, nem szokványos szerkesztés és a torzított perspektíva teszi nekem érdekessé a fotót. Köszönöm a figyelmedet!

adott pontszám: 3
2010. február 4. | 13:20 | D r i l l a

Remélem nem haragszol, de ezt a lenyűgöző látványt, mit említesz, a fotó nem adja vissza.
A Ló feje középre szerkesztve még megállná a helyét, ha az nem lenne (felül-alul) beszorítva, és a kép egy másik fontos eleme, amit beleszerkesztettél, a lovas arcát nem takarná ki a lehullott hó. Így elég átgondolatlannak érzem.
Szerintem: állókép, széleslátó, egy előnyös szög, vagy több tér a ló feje körül, jobbra szerkesztve, lovas vagy inkább, hó nélkül..

futobab válasza:
Más képet látunk benne, ez pont a feszített szerkesztéstől érdekes. A fények és a hó nélkül bármikor le lehet fotózni, őszintén szólva nem izgat a téma önmagában. Köszönöm a figyelmedet!

adott pontszám: 4
2010. február 4. | 11:52 | Nanuq

Valóban gyönyörű részlet, az erőteljes 'durva' fények valahogy kiemelik a harciasságot, férfiasságot a szoborcsoportban. (Ez valamelyik vezérünk?) Az ég is jó poláros és a bronzról sem tükröződik vissza fölösleges fény, nagyon intenzív fotó.
Viszont a szerkesztés szerintem lehetne még pengébb: baloldalt az eget picit soknak, míg a 'vezért' kevésnek érzem. OK hogy a ló a fő téma, de a lovas így a sarokba szorítva felemás benyomást kelt. Sablonos javaslat, de szerintem ha a ló szeme kb. a bal felső harmadolóba kerül, az jobban kitöltené a képkockát és még erőteljesebb lenne az összhatás.

futobab válasza:
Árpád vezér szobra ez, utólag megnéztem. Nekem a perspektíva okozta torzítás tetszett meg, ezért is van kiszorítva a feje, nekem sokkal izgalmasabb így mint pl harmadolva. Képzeld magad a reggeli csatában legyőzött ellenség szerepébe, ahogy egy pillanatra fölé magasodik a győztes hadvezér majd tovább vágtat. Gyerekként nagyon sokat bámultam egy hasonló lovasszobrot, persze vadul fantáziálva, onnan az ötlet. :-) Köszönöm a figyelmedet!

adott pontszám: 3,9
2010. február 4. | 08:21 | sanmarco

A téli tiszta égboltnál kékebb kék kevés van a természetben. A képeden talán egy kicsit sötétebb ez a kék a kelleténél. Nem mintha zavaró lenne, de világosabbra vett háttérnél a ló pofájának árnyékos oldala "büszkébben" kiemelkedett volna a háttérből. Ugyanakkor a szinte vízszintesen érkező, a lovon keményen megcsillanó napsugarak visszaadják azt az érzést, amit írtál.
A képkivágással több problémám van. Állított szerkesztés talán szerencsésebb egy ilyen - hozzád képest jóval magasabban lévő - szobornál. Így kiküszöbölhető lett volna a havas lószerszám fölött kikukucskáló vitézi orr és sisak. :-) De ha már vízszintes, akkor is inkább lent adtam volna még többet a képből.
A kép bal negyede tulajdonképpen felesleges.
Ha a képet utólag vágtad, próbálj meg más kivágást is, ha pedig ilyen az eredeti, akkor kívánok sok szép hasonló fényeket!

futobab válasza:
Igazad van, deríteni kellett volna finoman az árnyékos részeket, nem kérdés, túl nagy volt az eredeti árnyalati terjedelem.

A vágásban nem értünk egyet, az álló formátum sokkal kevésbé érdekes képet adni, a bal oldali térre is szükség van. Az eredeti kockát látod, kell oda Árpád feje is. Képzeld magad a reggeli csatában legyőzött ellenség szerepébe, ahogy fölé magasodik a győztes hadvezér. Köszönöm a figyelmedet!