BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,68
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 18. 17:47
  • érzékenység: ISO-200
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Canon EF 50mm f/1,8
  • rekeszérték: f/4
  • zársebesség: 1/14
  • Készítés ideje : 2009-12-23
II.

Javított változat: kevesebb kontraszt, kevesebb és talán jobb minőségű élesítés, több derítőfény, több retus, szolidabb keret, kevesebb fény az arc jobb oldalán, magasabb szaturáció, szűkebb vágás jobbról. KOMOLY, HASZNOS TANÁCSOKAT KREDITTEL ÉRTÉKELEK! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2010. február 9. | 13:19 | binci.

Most nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy mi tanácsot adhatnék, hogy kapjak kreditet, de nem nagyon jutott eszembe semmi. Egyedül két dolog van, amit másképp csinálnék. Az első és legfontosabb, hogy levenném a keretet. Annyira szép színű ez a fotó, mindenhol a barna különböző árnyalatai dominálnak, és az a vastag fekete keret teljesen elrontja.
A háttéren pedig lehetőleg elsimítottam volna a lepedő redőit, hogy homogénebb legyen, hiszen a haj mozgalmassága így is elég szerintem. Bár ez megbocsájtható a modellre terített másik lepedő miatt.
Én még megpróbálkoznék egy négyzetes vágással (balról vágnám le a fölösleget), úgy, hogy homogén a háttér, és a modellen sincs lepedő.
De egyébként nagyon szép kép, nem kötekszek, csak én úgy csinálnám, ahogy leírtam. A keret zavar, de azért nem vonok le, így megy az ötös!

alabástrom válasza:
Szia!
Köszi az értékelést, a tanácsokat!
A keret tényleg elég "kemény" ehhez a képhez...
Üdv:
Laci

2010. január 22. | 22:51 | ningbo

Köszönöm szépen a kreditet!

Üdv

2010. január 22. | 20:46 | agent2.0

:))

adott pontszám: 4,6
2010. január 19. | 16:32 | Dani77

Szerkesztésében, minőségében és tónusaiban is jobb lett. A modell továbbra si gyönyörű. A keret ismét fölösleges, de ha már tettél, akkor sem a fekete illik a képhez.A 2 váll és a két kéz együttesen továbbra is túl sok így egyszerre. A bőr sokkal szebb mint volt. A jobb kéz továbbra is természetellenesen és csonkoltan áll a képen, a bal kéz " simítása " elég volna az én ízlésem szerint. Körülbelül 4,5-öst ér szerintem a kép, de 4,6, hogy ne tűnjek kreditvadásznak... :) További hasonlóan szép képeket!

alabástrom válasza:
Persze, ez ugyan az a kép. :) Csak az utómunkán változtattam.
Üdv:
Laci

2010. január 19. | 06:26 | istvanbrhm

Nekem az a furcsa, hogy ahhoz, hogy ennek a kedves bájos lánynak a tekintetét elkapjam és gyönyörködjek benne, el kell forgatnom vagy a fejemet, vagy a laptopomat. Tehát: én mindenképpen valahogy függőlegesen állitanám, vagy forgatnám el a képet, hogy ezt a bűvészmutatványt ne a nézőnek kelljen megcsinálni.

Ezen kivül, talán elég lenne az egyik kéz is, amivel megérinti magát, igy hogy mindkettő ott van, mintha picit sok lenne...

Az összes többi rendben van. Jó a világitás, nincsenek éles kontúrok, harmonikus, jól exponált kép.

alabástrom válasza:
Szia!
Szerintem a forgatással semmi baj. A kezeket többen írták, talán a jobb kéz nem a legszerencsésebb.
Üdv:
Laci

adott pontszám: 4
2010. január 18. | 23:46 | ningbo

Szép, érzéki kép, az első pillantásra mondhatni tökéletes, ám van pár dolog, ami zavaróan hat. Az egyik a rövid mélységélességi tartomány. A bőrstruktúra csak egy bizonyos sávban kivehető - és szerintem egy ilyen képnél a részleteknek nagy szerepük van. Az alul szétterülő haj már teljesen életlen, nincs tere a képnek. Egy síkra leszorítottad, sokkal szegényesebb lett ezáltal a képi világ.
A másik a modell jobb kezének az árnyékos felülete. Nem az a bajom vele, hogy árnyékban van, hanem az, hogy elveszti a jelentőségét, nincs szerepe -elvonja a figyelmet az arcról. A gyűrű fényes becsillanása erősebb mint a szemek csillogása. Mivel a lencsébe néz, szemkontaktust provokál, de keresni kell a szemét - ellenben a gyűrű sokkal hamarább odatolakodik.
A harmadik - bár ezt nem hibaként említem - a lepedő a mellkason. Egyrészt világos, éles kontrasztot teremt a jobb oldal hajával, másrészt sokkal jobb lenne, ha a vágás szabna határt a testnek, a fantáziára bízva a következő képkockát. Akkor a néző már szűknek tartaná a vágást, késztetést érezve arra, hogy behajoljon a képbe, mit rejt a kereten kívül.

A hangulata nagyon jó, a színvilág tartózkodó - ezért is érzem azt, hogy erősíteni kellene a figyelem lekötését.

Üdv

alabástrom válasza:
A mélységélesség elgondolkodtató. Nekem protrénál tetszik a tág blende, de kipróbálok szűkebbet is. A jobb kézen tényleg szerencsétlenek a fények és a gyűrű is.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,8
2010. január 18. | 22:55 | Bedó

Szia!
Nem láttam az előző képet,így nincs viszonyítási alapom.Tehát nem összehasonlítani fogok.Nekem tetszenek a fények a színek a vágás az élesség is viszont az a jobb kéz olyan nagyon furcsán áll ott.Olyan mintha nem is az ő keze lenne.Így nagyon nem természetes,túl beállított.Sokkal jobb lett volna ha a jobb keze csak a haján nyugszik tenyérrel felfelé.Vagy nincs is rajta a képen.Persze ez az én egyéni elképzelésem,és az is lehet hogy gyakorlatban ha ezek szerint állna be már nem tetszene a látvány.Nem tudom de így nekem nem tetszik.A kép maga tényleg nagyon szép és a modell is.Gratulálok!

alabástrom válasza:
Szia!
Igen, a jobb kéz furcsén hat a képen. Többen írták, én is sokat nézegetem. Talán más vágással, világítással jobb lenne...

adott pontszám: 5
2010. január 18. | 22:42 | shinji

Nahát, ez így sokkal jobban tetszik! Így már él a kép! Örülök, hogy az előzőnél segíthettem! Én még a hajat kicsit sötétíteném vagyis inkább erős kontrasztot adnék neki, hogy fényesebbnek tűnjön.
Üdv

alabástrom válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik! Elsősorban a Te tanácsaid alapján készült ez a javítás. És a hajjal kapcsolatban is igazad van, valóban fel lehetne dobni kicsit. Eddig nem is tűnt fel, de elég sötét, részlettelen a bal fül körül.
Grazia Mille!

2010. január 18. | 20:36 | LDenes

Mindenképpen jobb mint az előző...
Én talán csak a beállítással kötekednék kicsit ha nem haragszol meg, véleményem szerint a kezek túlságosan erőltetett pozícióban helyezkednek el.
Én, aki a képet bámulom, szinte átérzem a fáradtságot, ami a kezek ilyen (sejtem, hogy kényelmetlen) tartásából adódhat.... Ezt én valahogy lazább tartásban oldanám meg, az még nem feltételezi a hatás hiányát.
Másik dolog a tekintet... Jó, hogy a kamerával szembe néz, és emiatt alul több helyet hagytál a képen, viszont ez is kissé túl beállítottnak tűnik, szívesebben látnék egy pl másik irányba történő bámészkodást és ott legyen nagyobb hely....
Bocs, csak éreztem h le kell írnom ami átjött ebből.. Hibáknak nem nevezhetőek ezek, inkább személyes észrevétel, emiatt pontozni sem tudnám!
A felajánlott kredit meg nem jó ötlet, megvesztegetésnek tűnhet :)))))))

Üdv,
D.

alabástrom válasza:
Szia!
Nem tudok 100százalékig egyetérteni veled. A kéztartás állítólag egyáltalán nem volt kényelmetlen, sőt, félig-meddig spontán jött. A képen kicsit természetellenesen hat a jobb kéz, de ez talán inkább a vágás és a világítás hibája.
A kamerába nézés pedig szerintem jobb, őszintébb, közvetlenebb. Próbáltunk félrenézős képeket is, de ebben a közegben azok mesterkéltebbek voltak.
Üdv:
Laci

2010. január 18. | 19:27 | agent2.0

szép. kérem a kreditet:) ja bocs Komolyan mondom, hogy szép:) üdv. a

alabástrom válasza:
Köszi! Ja, Komolyan köszi! :)
Sajnos pontszám nélkül nem megy a kredit! :)

adott pontszám: 4,6
2010. január 18. | 18:24 | Mogo

Szia!
A nagybetűs rész annyira megijesztett, hogy egy pillanatra nem is tudtam, mit írjak ;-) Komoly tanácsra sajnos egyelőre nem vagyok képes...
A modelled gyönyörű, jó a beállítás és szépek a fényeid. Ami nekem kevésbé tetszik, az a modell jobb kezének tartása: vagy lehagytam volna a képről (nyújtsa ki a kezét a feje fölé), vagy a mellkasán pihentetve komponáltam volna a képbe. Ehhez persze több hely kellene a kép bal szélén. Nekem zavaró a jobb kézen a gyűrű is, kicsit elvonja a figyelmet a szemekről.
A fényed szép lágy, de a kép bal alsó széle felől egy minimális derítést alkalmaztam volna, hogy az áll bal alsó le és a bal szem kicsivel több hangsúlyt kapjon.
Szép meleg tónusú, szépen kamerába nézős kép, gratulálok egyébként hozzá, és bíztatlak a folytatásra!
Üdv!

alabástrom válasza:
Szia!
A kéztartás nekem tetszik, bár a jobbikon tényleg lehetne javítnai. A gyűrűn mindenképp... A derítéses tanácsért nagyon kössz! A bal szem tényleg kíván még fényt!
Üdv:
Laci

adott pontszám: 5
2010. január 18. | 18:14 | h.rom

Hát én valószínűleg nem akarok plussz kreditet - ellentétben azokkal akik talán most majd sorban adják a 4.5-ösöket a felhívásod hatására a szerencsében bízva ;)) -, mert bizony muszály megadnom a max pontszámot. Számomra ez egy nagyon szép és jól exponált, retusált stb. portré. tetszik a beállítás, a fények, a színek, a tónusok. Látszik milyen sokat foglalkoztál vele. Gratulálok.

alabástrom válasza:
Köszi az értékelést- bízok a véleményedben (na nem csak az 5-ös miatt :))). Talán lesz, aki a kredit reményében ad kevesebb pontot, és bár én is örülök minden 5-ösnek, de ha ez az ára a tanulásnak... Még így is olcsóbb, mint egy fotós tanfolyam! :)
Üdv:
Laci