BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,51
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 13. 14:49
  • Készítés helye (ország): Svájc
fogas gourmet

Halkulonlegesseg ami nalunk egy kicsit ritka. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. április 21. | 20:33 | andrasmihaly

Gyuszi, reg lattunk mar toled kepet...
tessek kicsit belehuzzni :)
udv: M

gyusszi válasza:
Misi remelem nemsokara mutatok par fotot.:)

2010. január 15. | 10:46 | bodzaszörp

ment az e-mail.

gyusszi válasza:
okes.

2010. január 15. | 10:33 | bodzaszörp

Várom a képeket!
Nincsen túl sok tányérom összesen 4db van ami fotózható.

gyusszi válasza:
Irj nekem a cimemre.Elobb leirtam.

2010. január 15. | 10:01 | bodzaszörp

Te, merre felé laksz?
Én Tápiószőlősön.
Összehozhatunk egy közös fotózást, főzni is tudunk nálunk.

gyusszi válasza:
Harta ahol lakom Kalocsa mellett.Olyan meleg etelt kell kitalalni amit otthon is el lehet jol kesziteni.
Tanyerok nekem vannak,herendi de profi ettermi is ami szep.
Lattam neked is vannak.Nagy tanyer a jo amin szepen szet lehet bontani a dolgokat.Kozepre talalas korettel is jo meg habos szosszal.
Ezt jol ki kell talalni ami nem bonyolult es szep is lenne.
Az a fogas sok dologbol tevodik ossze es ennel lehetne jobbat is csinalni.
kuldok par kepet,hogy mi lehetne.Friss fuszerekkel disziteni pl.
gyula.ficzek@gmail.com
Legyszives irj nekem ide.

2010. január 15. | 09:38 | bodzaszörp

Birdie : nincsen semmilyen szakmai titok.
Szerintem Gyuszinak nagyobb leőnye van, mert szakács, és tudja, hogy mit mivel lehet tálalni és hogyan kell dísziteni.
Én meg saját magam szoktam késziteni az ételeket. Egy alapból jól kinéző ételt sokkal könnyebb lefotózni.

üdv.bodzaszörp

gyusszi válasza:
Van par salatafotom de semmi extra fenyekkel.Sima 50mm/1.4-el csinaltam F9 rekesszel es tetszett az elesseg meg minden.
Viszont nem az igazi mert sima neon fenynel csinaltam az asztalon semmi hatterel.
Olyan semmilyen lett.:)Elhivhatnal megmutatni egy ket alap dolgot meg mi kell hozza.
Amikor ezt a fotot csinaltam nem is ismertem ezt az oldalt.:)

2010. január 14. | 15:18 | Birdie

Tudod, a szakmai titok :)
Másra nem tudok gondolni (pl. miért csak e-mailben lehet kérdezni. :P)
Mind1, ő dolga...

gyusszi válasza:
Igen Birdie ez igy megy.Mindent ki lehet tapasztalni csak probalkozni kell.
Ugy fejlodik az ember.

2010. január 14. | 11:03 | Szt. Sebestyén

Köszönöm a kreditet!
Gyuszi ne haragudj , de úgy gondolom te még mindig abban a tévhitben élsz, hogy ha valakinek minél drágább a gépe, annál jobb képeket készít-szerintem ez nem igaz..
A kép a fejben készül, lásd a Bodza, az egyszerű technikával is remek képet készít, de lehet, hogy nem lehetne belőlük óriás plakátot, csak A3-ast nyomtatni..

Nekem alap tükrösöm van, bár megtehetném, hogy jóval drágábbat vegyek, de ez is elég hobbi szinten, ha majd valamikor bedöglik, veszek újra egy belépőt-hobbi célra!
üdv!

gyusszi válasza:
Ez abszolut igaz de hidd el,hogy amikor eloszor volt egy 18-55mm kit az borzaszto volt.
Utana egy 18-200mm VR azon meglepodtem sokkal jobb volt a rajza.Utana mar a kis fotoknal is eszrevezem,hogy a 14-24mm az egy jo fenyviszonyok kozott olyan tiszta eles kepeket csinal,hogy hihetetlen.
Persze mindig menni kell es fotozni.A jo temamegvalasztashoz igaz nem kell profi gep meg optika.
Nem egy ismerosom olyan kategorias fotos mint te es komoly cuccal nyomja.
Igen is St.Sebestyen ha mar ilyen kepeket csinalsz es van penzed vegyel profi cuccot!Full frame mint Ovarnet-nek.
Sok fotom van amit nem arkok fel ide de olyan a minoseg,hogy orom nezni.
Szerintem az a jo erzes az egeszben amikor nagyban tokeletes minosegben nez az ember egy tajkepet es nem csak 300kb-ben.
Persze szeretem ezt az oldalt mert mindig tanulok masoktol.
A pap is holtig tanul.:)
Gy.

2010. január 14. | 09:59 | bodzaszörp

Ha írsz e-mailt, és abban felteszed a kérdéseidet, szívesen válaszolok neked.
De, pl. a világitásról nem tudok írni, mivel állandó fényeim vannak, pontosabban amit előzőleg írtam.
Természetes fény+derítőlap+ vaku ennyi.

üdv.bodzaszörp

gyusszi válasza:
Remelem megtalalom a cimed az oldaladon.Nem kell komoly csak ha fozok akkor gyorsban egyszeruen valami megoldast hasznalni,hogy jobb legyen a kep.
Gy.

2010. január 14. | 08:36 | Birdie

Bodzaszörp szerintem állandófényű lámpákkal dolgozik, de ezt inkább tőle kellene megkérdezni.
Egyébként tárgyfotónál teljesen jó a reflektor is. De vakuval is tudsz jól dolgozni, ha a rendszervakud offshore kábelre teszed. (mellette persze jól jön egy slave vaku is).

gyusszi válasza:
Szerintem is mert a gepe nem egy komoly de az etelfotoi mindig szepek.
Azt hiszem sok ujat irtal.Igazabol azert nincs sok gourmet meleg etel az oldalon mert azt nehez fotozni es ha a szakacs elkesziti azt azonnal feny ala kell rakni kulomben szetesik.
Itt is azert a szosz habosabb volt de akkor meg nem figyeltem a reszletekre.
Inkabb tajakat szeretek fotozni de aldoznek par kutyure ha ertenek ehhez a temahoz.
Bodszaszorp par korabbi kerdesemre eleg tartozkodo volt.:)
Koszi

adott pontszám: 4
2010. január 14. | 00:10 | Szt. Sebestyén

szia!
a kis mélység élesség mellet, nekem, valahogy életlen is a kép, nagyon hangsúlyosak a képen a süllődarabok, és épp ezért szavaró az életlenségük...
az előtérben levő habos dolgok, némileg élesebbek, de nem ez a szebb látvány szerintem, esetleg valahogyan más perspektívából kellett volna fényképezni, a fények tetszenek, és a színek is!

gyusszi válasza:
Egy beleg etelnel nem minden esetben tudsz kulso ftotechnikai eszkozoket hasznalni.
Nem muveszi fotonak szantam.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2010. január 13. | 20:48 | sharjah

Ízléses az elhelyezés, tetszik a ferde beállás, a kompozíció lényegre törekvő . Étvágygerjesztő és gusztusos .

gyusszi válasza:
Jo hosszu ertekeles Gergo.:)Ennyit tudsz ma.:)
Koszi szepen!

2010. január 13. | 17:05 | Birdie

Hát ettől nem jött meg az étvágyam, de ez nem a Te hibád (remélem nem te vagy a chef is ;) )

A kép szerintem alapvetően jó, még szűkebb DOF-ot is elviselt volna.
Ha jobb oldalon ilyen szűkre vágtad, érdemes lenne balról is nyesni.
Bal szemből kicsit több fényt adtam volna.

gyusszi válasza:
Koszi Birdie!:)Az etelt en keszitettem es egy nagyon kezdeti fotom pedig rajta volt a vazon az sb900 vaku.Ezt valahogy deritve kellene.
Nem tudom,hogy csinalja a bodzaszorp az etelkepeket de egyszer ha lesz energiam akkor valahogy kitapasztalom.
Akartam,hogy a hal mellett maradjon hely a jobb oldalt.
A bal oldalog az expoval vagtam le.
Koszi.

adott pontszám: 5
2010. január 13. | 16:46 | bodzaszörp

Szia!

A hal nagyon jól néz ki, szépen is van megsütve.
Jók a szinek, a céklaágy is jol mutat.
Az előtérben lévő krumpilk(?), is gusztusosak, de a lila öntet nem annyira...
A rozmaringág jól van elhelyezve a képen, harmadolopontba esik.
A húst szokták az előtérbe helyezni, mert az a lényeg, nem a köret.
Az élesség és a mélységélesség megfelelő, a képkivágás is jó.

üdv.bodzaszörp

gyusszi válasza:
Koszonom Bodzaszorp!:)Igazabol nem ide szantam es semmifele extra kivitelezes nem volt.
A halat en sutottem meg a kek es normal norburgonyat is.

2010. január 13. | 16:13 | Álomfejtő

Valóban különleges. A kompi szempontjából nekem az öntet kicsit kifolyik a képből lent és a jobb oldalon. Szerintem nagyobb térigénye lenne a képnek - persze az enyém csak laikus véleménye.
Amúgy tiszta, éles fotó.

gyusszi válasza:
Igazabol itt semmi derites hatter meg egyeb eszkozok nem voltak.
Leraktam az asztalra es ugy fotoztam.