BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,15
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 6. 18:36
Keresztapa (nagyban légyszíves)

maffiavezér 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2010. február 3. | 23:42 | Andree L Foto

Valószínűleg sokadikként írom le a zajt, így csak egy rövid megjegyzés hogy hogy tudod elkerülni! A 40D-ben már van digitális zajszűrés funkció, plusz zajszűrés hosszú záridő esetén funkció illetve extra iso amivel 3200-as iso-ra tudod tornászni. Ezt mindhármat érdemes bekapcsolni ha kevés a fény és nincs vakud!A 40D kézikönyvében megtalálod, hogy hogyan kell! Mindezek után a ps-ban még ott van a "noise reduction" hogy ne legyen egyáltalán zajos a kép, illetva az a zaj ne legyen "szines" mint jelen esetben:piros, zöld és kék színekben pompáz! De amúgy az ötlet és az elgondolás nagyon jó! Csak a technikai megvalósítása nem sikerült! Ha van rá lehetőség próbáld újra!

Yoachim válasza:
:) Ezt én mind nagyon jól tudom, de javaslom neked a Neat Image -t mert 1000x jobban szűr mint a PS. Engem nem érdekel a zaj. Engem a fotográfia érdekel. :D :D
Az a szomorú, hogy ebben a képben a zajt látod... A fotozzon kívüli életben ez egy 23. rangú dolog. Én momentán még egyetlen egy profi által leírt kritikában nem hallottam ezt hibának. Ez egy fotózzos betegség. A kép kit érdekel, de ennyit le tudok írni. "kiégett, bebukott, zajos és ferde a horizont" :D
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 5
2010. január 12. | 20:09 | tempoka

Kiváló szocio portré szerintem! Tetszik a fényjáték rajta, és tetszik a kontakt az emberrel. Sokszor az a jobb, ha nem néz a kamerába a "modell", de itt nekem tetszik nagyon.

A kép zajos, ami nem baj, látszik, hogy kevés fény volt, de a színzajt könnyen kivehetted volna, az azért kicsit zavaró.

Összességében nálam ez piszok jó kép...
Gratula!

M

Yoachim válasza:
Megtisztelő a véleményed!
Örülök, hogy tetszik!
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2010. január 9. | 13:28 | jokiibp

Adhattad volna azt a címet inkább, hogy " a bárányok hallgatnak", jobban illik szerintem a képhez, bár a filmhez nincs sok köze. Szép, ahogy a fény beszűrődik az ablakon, de kicsit beégett, mondjuk nekem nem ront a látványon. A bal oldali férfi szerintem elhanyagolható lehetett volna a képből. Ami még érdekes, hogy a bárányokon néhol zöld, piros pöttyök láthatóak, ami gondolom a rossz fényviszonyok miatt lehet, de nehezen észrevehető. Üdv.

Yoachim válasza:
Szinzaj. ISO 3200
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2010. január 7. | 22:41 | vargacsaba

Szépek a fények, jó ez a kép, csak kár, hogy pont az arca mellett van a háttérben az ajtó fényes foltja. Egy fél lépés jobbra lehet, hogy megoldotta volna ezt a gondot.
Üdv!

Yoachim válasza:
Igzad van!
Nagyon szépen köszönöm!

2010. január 7. | 20:38 | Dofman

Megcsináltam, bitang jó lett, kár, hogy nem engedtél feldolgozást.
Ps:
-Image-adjustement-black and white, itt a tint pipálva, eredeti beállítással(42-20) rátoltam, majd fadeltem 33%-ra, majd shadows highlights 10-5, kicsit vágtam jobbról, és alulról, sztem adott a képhez, nézd meg.

Yoachim válasza:
Megcsináltam a "recept szerint" nekem is tetszik. Más hangulatot sugároz.
Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztál a képpel és megosztottad velem a receptet. :D

2010. január 7. | 08:35 | Dofman

aaa... még mindig 10-20?

Yoachim válasza:
Igen még mindig és még jó ideig... :D
:D

adott pontszám: 4,5
2010. január 7. | 08:35 | Dofman

Bruhaha+++ szétröhögtem az agyamat! Telitalálat, egy fél lépés jobbra az ötöséért. Az ablak nekem nincs jó helyen, az utómunka remek, aminek még hiányát értem az irdatlan nagy(és teljesen indokolt) vignettálás mellett, az egy kb 1\3 szintelenítés mellett, egy kicsit retrósított képvilág. Este lehet a magam kedvéért megncsinálom vele, legfeljebb neked lesz igazad :) üdv: Dof

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy megfogott, jó lehet a színtelen. Én nem próbálkoztam vele, mert bejött az a szép kék kockás felső... :D

adott pontszám: 4
2010. január 7. | 07:56 | mik69

Jó lett a kép, vicces ötletes a cím, de a vignettálás szerintem nagyon erős. Az aljából és balról én még egy kicsit vágtam volna...amúgy ötletes.

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!!!!

adott pontszám: 4
2010. január 6. | 21:39 | Martin75

Amatőr: Szia! Valami hiányzik nekem ebből a képből. Megkapott első ránézésre, de a középbontban lévő figura nem elég karakteres. Nem maga a férfi, hanem szerintem közelebbről jobb lett volna a felvételt elkészíteni. A fény fantasztikus. Lehet ha közelebbről fotóztad volna nem domborodna így ki a fény játéka. A "Bárányok hallgatnak" nagyon elcsépelt cím lett volna?

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
A következő az lett volna, amit írsz, közelebbi, csak fönt volt egy 10-20 egy expóig tartott ez a dolog, obicsere kellett volna addigra meg már a birkákat is kiterelték volna. :D

Jó kis cím... :D

2010. január 6. | 21:32 | ningbo

A téma nem fog meg, viszont remek a színvilág és jó a hangulata. Ezt a kiégett részek sem csökkentik, nekem a színzaj sem zavaró.

Üdv

Yoachim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

2010. január 6. | 21:04 | Zoran_2

ettől Te jobbat tudsz úgy gondolom ....

Yoachim válasza:
:) Azt gondolom kívülről ezt a képet nagyon könnyű bírtálni. Természetesen mindenképpen igazság van az írtakban, de a helyszínben ez volt a max és szerintem így is megálja a helyét. Számomra és több szakkönyv, és riport elolvasása után szakmában ezeknél a képeknél talán ez másodsorba kerül. Ez egy életkép, nem megrendezett fotót, nincsenek lámpák, és 1000 ismétlés, csak egy expó. Olyan körülmények között fotóztam ahol más a gépét nem vette volna elő. 0 fény található egy birka hodályban ahol van néhány 100-as izzó meg pár ablak.
Ennek ellenére "ahogy kezdtem is jó kis életkép" Pont megfogtad a lényegét. Szóval pont annyit csináltam amit lehetett, megoldottam a megoldhatatlan és elmondásod alapján jó kis életkép lett belőlle. Mi kell ennél több?

adott pontszám: 3,8
2010. január 6. | 21:02 | Zoran_2

Szia!
Beszédes életkép, tetszik a témafelismerés, a meglátás, a nagylátó használata ...de a minőséggel nem vagyok elégedett. A rajzolat, az élesség nem az igazi. Nem tudom volt-e utólagos sötétítés, vagy eleve a sarokrészek nem kaptak kellő mennyiségű fényt. Mindenesetre sok a részlettelen terület, ezért a szűkebbre vágás segíthetett volna ezen némileg .. de figyelembe véve a minőséget az sem igazán jó választás .. kár érte, mert ahogy kezdtem is jó kis életkép ... mégsem az igazi.
Üdv. Zoran

Yoachim válasza:
Volt sötétítés. A minőség szerintem itt másodlagos. ISO3200 vaku nélkül, bemozdulás hatátárán már nem tudom a pontos exifet, de arra emlékszem, hogy teljesen a bemozdulás határán, de úgy hogy még bőven alá is expóztam. A képet nem akartam kihagyni, így kompromisszumokkal és hibákkal is a kedvencem. Nagyon szépen köszönöm!

2010. január 6. | 20:36 | Szt. Sebestyén

Nagyon jó kis kép, minden tekintetben tetszik!
a cím-alcím viszont divatjamúlt, erőltetett, a kép viszont zseniális!
Üdv!

Yoachim válasza:
Írok mást!
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2010. január 6. | 20:13 | digipic

Szia! Nagyon jó adja vissza a képed az istálló hangulatát. Szépek a fények, a színek.
A hátsó alak számomra kissé zavaró, nem ad hozzá a képhez, inkább elvonja a figyelmet a főalakról.
A főalak pozícionálás nem igazán precíz: sem középen nincs, sem baloldali aranymetszésben....
Némi balról vágás segítene, de ott van az a fránya hátsó alak...
Üdv: digipic

Yoachim válasza:
Igen próbálkoztam a vágással ha kihagytam rosszabb volt ha hagytam akkor meg másodszereplővé vált. Életkép, nem megrendezett... Talán ez volt az aranyközépút! Nagyon szépen köszönöm!
Örülök, hogy megosztottad velem a véleményed.

adott pontszám: 3
2010. január 6. | 20:13 | gybpeter

Szia!
Tetszik a téma. Nagyon tetszik a mozzanat, ahogy a bácsi éppen csak felpillant a munkájából. A színek is tetszenek csak szerintem túl sok a sötét. Nem tudom, hogy direkt-e de talán egy kicsit kevesebb jobb lett volna. A másik, hogy nagyon sok helyen ki van égve a kép. Az összes ablak nagy fehérségként tátong meg az ajtó bácsi válla mögött. Sajnos még egy probléma, hogy nagyon zajos a kép. Nem tudom, hogy zajszűréssel hogyan nézne ki de talán meg lehetne próbálni.
Sajnos túl szembetűnők nekem ezek a hibák ezért csak ennyit tudok rá adni.
További szép fényeket!
Üdv: Peti

Yoachim válasza:
Kedves Peti!
Minden bizonnyal nem ment át neked a kép, sajnálom.
Sötét, pont mint egy birkahodály amiben néhány égő és az ablakok szolgáltatják a fényt.
Kiéget, hmmm hát még szép...
gondolj bele esti sötétség bent és nappali fény világít be... Nincs olyan érzékelő aminek ekkora dinamikája.:D
Ha nem lenne kiégés (úgy eypózom)akkor nem hogy sok lenne a sötét rész, hanem az egész totál sötét lenne. :D zajos... vaku nélkül ISO 3200 ;)
Úgy tudtam bemozdulás nélkül meglőni. Ez már régi hiba itt a fotozzon és ezen jó lenne kicsit elgondolkozni. Persze ha valaki nem érti a képeket és ezt ne vedd magadra, mert általánosságban írom, az ezt látja, de a mögöttes tartalmat mondanivalót nem... A életképnél a zajt általában téma mögé sorolják, első a kép tartalmi megjelenítése és másodsorban létezik a zaj.
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2010. január 6. | 19:19 | ptamas

Szia! Elképesztően jó hangulatú fotó, már elsőre megfogott. Amik nem tetszenek rajta: a sötétben lévő barikból is érdemes lenne mutatni még párat, persze csak olyan mértékben, hogy még ne legyen zavaró. A kompozíciót egy kicsit balra helyeztem volna (csak annyira, hogy azokból a látványos ablakokból is látszódjon pár darab), hogy a keresztapukád inkább a kép közepe és a jobb szél között helyezkedjen el, így több szerepet kapott volna a másik úr is. Más kivetnivalót nem találok rajta, gratulálok hozzá!

Yoachim válasza:
A keresztapa= maffiavezér, főnök vagyis ezért, van ő így kiemelve.
Nagyon szépen köszönöm!

2010. január 6. | 18:45 | moTmeN

nagyon jol megtalalt tema, erdekes az ablakokbol beszurodo fenyben megfotozott nyaj a pasztorral.
A 40D szinzaja ekkora (3200, gondolom) erzekenysegen tetemes, kicsit elvezhetetlenne teszi a kepet. Talan FF jobb lenne emiatt (amugy elbirna a kep a szintelenseget, szerintem).

Yoachim válasza:
0 fény, és utólag világosítás, ezért színzajos, de talán a képnek nem is ez a lényege.
Nagyon szépen köszönöm!