BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. január 3. 21:17
Zsanka

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 11. | 23:30 | ecsibi

A feleséged egyre szebb. Most azonnal menj és öleld meg szorosan, és adj neki egy hosszú, puha puszit. Jól fog esni, meglátod. :-)

alibibi1 válasza:
Megtörtént:-)

adott pontszám: 4
2010. január 18. | 13:27 | Vespapa

Kedves kép, itt nagyon jó a szimmetria, bár a hölgy buksiját nem vágtam volna le... ezért a 4-es. Ja és jó a háttár is, grat!

alibibi1 válasza:
Köszi hogy írtál!

2010. január 5. | 23:12 | psychill

Egész biztos, hogy mást látok, ha nem így lenne, nem lennének jó és rossz, rossz és jó, fotósok, vagy fotósok..
A galériád elég magas %-ban elismerésre méltó, és az adott pontom sem cáfolja ezt meg.

Kellemes fotózást!

Üdv.: Misi

alibibi1 válasza:
Én ugyan nem jó és rossz fotósról beszéltem, csupán különböző monitorokról, de amit írsz,az igaz:)

Üdv

Gábor

2010. január 5. | 22:45 | Zoran_2

Szemüveg?
Habár ez már nem erről a képről szól ... de hogy ne legyen totál off az egész amit írok,szeretném megdícsérni ennél a képnél a szemek kiemelését (is) .. hogy is mondjam nagyon meleg tekintet (remélem nem félreérthető!!!) Melegséget, kedvességet áraszt - így gondolom.

Na szóval szemüveg.
Portréalanya válogatja, vagys adja magát. Van aki, ha leveti a szemüveget nem csak nekünk furcsa (azoknak mindig az, akik szinte csak szemüvegben látták az illetőt), hanem moég idegeneknek is. Ez (idegen) lehetünk mi is, mint fotósok, ha nem közeli valakit fotózunk.
Szerintem észre lehet ezt venni. Szinte másképp néz az ember, a szemüveg nyomai ott vannak az arcán - orrnyergen, esetleg halántéktájékon.
Ilyen esetben biztos nem kérném meg a fotóalanyt, hogy vegye le a szemüvegét.
Átlagosan több az olyan szemüveges ember, akin rajta kell, hogy maradjon úgy érzem, de nem merev szabály ez. Legalábbis szerintem.
Egy két próbafelvételt is megér a dolog - és kiderül előnyös-e vagy sem.


én így gondolom.

Üdv. Zoran

alibibi1 válasza:
Köszönöm a véleményed, egyetértünk alapvetően, bár ha az ember klasszikus portrét fotóz, szerintem tudomásul kell venni,hogy a szemüveg az alany szerves részévé vált. ezt tapasztalatból mondom, mint szemüveges ember. A szemüveg a látás meghosszabítása, az alany a szemüveg hiányától kevesebb, már nem önmaga - mert nem látjaúgy a világot, ahogyan egyébként benne él. A szem vaksivá, hunyorgóvá válik, nem találja a helyét a térben, az ember nem egészen önmaga. Ezért is szokták mondani, hogy egy igazi szemüveges előbb veszi le a fehérneműjét, mint a szemüvegét.
Ezt hó, ha tudja minden nem szemüveges fotós!:)))


Üdv

Gábor

2010. január 5. | 20:41 | rolandPRO

Igen nekem is ami a szivem a számon is de ezt megteszem kulturált formában jóbarát...
Te nem néztél még be semmit amiét később elnézést kellett vagy kellett volna kérni?
Látod velem megesett de nem hajtom a hülyeséget hanem elismerem a hibámat...Ez van jóbarát én is csak emberből vagyok.

üdv roli

2010. január 4. | 19:06 | gaben206

Elnézést......igazad van.....a hajára gondoltam.
Úgy sokkal jobban tetszene.

Örülök az 1 pontomnak :-)

alibibi1 válasza:
akkor jó:) üdv Gábor

adott pontszám: 4,2
2010. január 4. | 18:13 | psychill

Jó a vágás, szép a tekintete a modellnek.
Ami viszont sokat von számomra a kép értékéből, az a bőr tónusának hiánya, megvilágítása, színezetének megjelenítése. Ez az, ami miatt nem áll számomra össze a kép.
Ezt leszámítva egy klassz portré.

Üdv.:psychill

alibibi1 válasza:
hát az ember egy havazós napon természetes fénynél nagy tónusjátékot ne várjon...Én egy böszme asus monitoron nézem a képet, pontosan nem értem mit hiányolsz, de mindegy, elfogadom, te biztosan mást látsz mint én.

Üdv

Gábor

2010. január 4. | 16:49 | rolandPRO

Akkor most én kérek elnézést hogy a durva sminket ami csillog kiégésnek néztem de én nem ilyen hangnemben válaszoltam egy véleményre sem még akkor sem amikor nem éreztem jogosnak a hozzászólást. a kreditekre visszatérve egyáltalán nincs szükségem rá,van bőven, és nem a rossz pontok osztogatása miatt,Ha megnézed a kiosztott pontjaim átlagát súrolom a 4,7-es átlagot. Ugyhogy nem megyek bele vitába,én elnéztem valamit amit korrekt módon is le lehet reagálni a pontot természetesen KIVONATOM NE RONTSA A STAT-OD!
tisztelettel
roland

alibibi1 válasza:
Semmi szükség kivonatni, egyáltalán nem érdekel az átlegom, hidd el, viszont ahogy olvastam az előtted levő okos kommentet, utána meg a tiedet, akkor ami a szívemen, az a számon. Ha megbántottalak, sajnálom, a tartalmi részen ugyan nem változtatnék most sem. Amúgy szinte egyáltalán nem volt smink a modellen...Nem láttál még durva sminket:)

Üdv

Gábor

2010. január 4. | 15:27 | Zoran_2

Ha már kritikával (is) illettem a képet, a dícséret mellett úgy érzem most (ovasva más véleményét) meg kell védenem.
Az én véleményem az, hogy nincs ez kiégve sehol, a vakuzás meg máshogy néz ki.
Igaz az orcára vetülő fényt én is szóvá tettem ...
Tehát ismét előkerült a pipetta, és megnéztem, hogy információ nélküli pixelt találok-e - én nem találtam, és ha találtam volna 1-et, 2-őt sem rontana a kép összhatásán.
Az anyajegyet meg sosem retusálnám - egyetlen portréalanyom esetében sem tettem - ettől (is) Ő!!

Remélem nem baj, hogy leírtam .. tudom, tudom -- nem világbajnok kép..de akkor is úgy éreztem le kell írnom én miként látom.

alibibi1 válasza:
köszönöm szépen, az anyajeggyel maximálisan egyetértek. Egy portrénál, ha nem pattanásról, vagy valami nem állandó bőrproblémáról van szó, abszolút ellenzem a ps használatot. A szemüveg egy érdekes kérdés, én úgy gondolom, portrénál maradnia kell az alanyon, akármennyire is megnehezíti a dolgunkat. A múltkor épp vitáztunk egy páran erről a retus kérdésről, ott merült fel a szemüveg téma, Te mit gondolsz erről?

adott pontszám: 3
2010. január 4. | 15:06 | rolandPRO

szia

a modelled nagyon csinos de lehet én tévedek de nagyon telivakuzad vagy nem tudom miért égett ki az orr arc két része és homlok részen.
még a vágással nincs is gondom de ezek a részek elveszik a szépségét a képnek.
a szemében mintha ablakot látnék ezért nem értem a kiégett részeket . aszáj alatt kis barna bőrhiba is könnyen retusálható.

amugy szép kis kép lenne.
a véleményem szubjektiv és véletlenül sem bántó szándékú.

üdv roland

alibibi1 válasza:
A száj alatti kis bőrhiba - ami amúgy egy szeplő - a modell része, már miért kéne leretusálnom??? Magad is látod az ablakot - akkor meg miről beszélsz a telibevakuzásról? És örülnék, ha akár 1 kiégett pixelt mutatnál nekem a képen - mert nem fogsz találni. Ne haragudj, de így a 3-asod pont annyit ér, amennyi helyes észrevételed volt a képen. Azért elfogadom, hadd gyűljön a kredited, gondolom szükséged van rá.

adott pontszám: 3,8
2010. január 4. | 14:57 | gaben206

Szia!

Kár, hogy a hölgy fejéből hiányzik egy darab.

alibibi1 válasza:
SZia!

Kár, hogy a szemedből hiányzik egy darab.

Látásmódodra adott pontszám: 1

(azért elfogadtam, hogy örüljél)

2010. január 4. | 09:26 | Zoran_2

szerencsére grafikai stúdió is része annak a munkahelynek ahol dolgozom - igaz nem ott néztem meg, de ezek után megnézem az ottani 3 monitor mindegyikén. Valamint az otthoni iiyama-n is. A mezei monitoron (amin nézem) felcsűrtem a fényerőt teljesen a hajtöveknél elkülönülnek a hajtincsek de pl a fül felett, oldalt nagyon kevés a részlet és eléggé összemosottnak tűnik.
Persze lehet monitorfüggő is... de összehasonlítva ugyanezen a beállításon más közeli portrékkal, valamint egy 70x70px-es kockát kiragadva pipettával végigpásztázva a fekete tónuson kívül nagyon kevés más látható ott.
.. de végül is nem ezen múlik - az összkép semmiképp, ami jó, és az a lényeg

alibibi1 válasza:
De jó neked, hogy ilyen helyen dolgozol:) Mindenesetre nem a világbajnok portrét nézegeted, hogy ennyit kelljen vele foglalkozni... Az én monitoromon részletgazdagnak tűnik a haj, semmi esetre sem egy egybemosódott paca, de igazából én nem pásztáztam végig minden pixelét. Mindenesetre köszi a pásztázást, ha már én nem tettem meg!

Üdv mégegyszer

Gábor

adott pontszám: 5
2010. január 4. | 09:21 | suzy.79

Szia!
Gratulálok a feltöltött fotóhoz. Nagyon kellemes színvilág, szép modell, jó vágás. Az utómunka is majdnem tökéletes számomra, kivéve a szem alatti foltozás. Kiváncsian várom további fotóidat!
Szép fényeket! Reméljük hamarosan eljőőő.
BUÉK!

alibibi1 válasza:
KÖszönjük szépen! Igyekszünk!

Üdv

Gábor és Zsuzsanka

adott pontszám: 4
2010. január 4. | 06:56 | Zoran_2

szia!
Az elgondolás tetszik, a kivitelezésen, precizitáson, és még a kidolgozáson is módosítanék, apró javításokat hajtanék végre.
Az első, ami rögtön feltűnik a szimmetrikus beállítás. Igaz tudjuk szimmetrikus arc sincs, és nem is lehet elvárni, hogy portrénál szimmetriát érjünk el. Itt mégis a bal oldalán lévő copf részlet (ami egy fekete folt csupán) zavaró. Talán jobb lett volna, ha elrejti.
A szemek csodásak, az erc is részletes, de a haj nálam szinte csak fekete, összemosott terület, nincs hajfény, nem vehetők ki tisztán a hajtincsek, hajszálak - nem tudom ez mitől van . de gondolom az utómunka is rátett egy lapáttal.
Az orca az orr melletti felületeken picit csillog, sok fényt kapott talán.
Alul a dekontázsnál a ruha íveinek találkozása felett eléggé szembetűnő a sötét folt. Itt lehetett volna tónusában világosítani, és a zaj is látszik ezen a részen rendesen.
Ezek a negatívumok, amik szembetűnőek, .. mindemellett nagyon kellemes az összhatás, kedves, természetes, és szép a mosoly.
Nálam ez tipikusan jó, egyedi, apró hibá(-k)-val.
Üdv. Zoran

alibibi1 válasza:
Köszönöm a részletes értékelést, van amivel egyet értek, van amivel nem - de ezért inkább valószínűleg a monitor a felelős.
Szimmetria - objektíven jogos, más is mondta már - de tudod, mi szubjektív lények vagyunk, Zsankának így tetszett, ami mégis fontosabb a szimmetriánál:)
A haj - ez viszont monitorhiba - Nálad, mert nálam tökéletesen látszik minden hajszál, még a \"dzsumbujban\" is!
Itt most csak természetes fény van, borult, havazásos - tökéletes portréidőben, hogy hol mennyi fény van, az már a jóistenen múlik...:) utómunka csak mérsékelt mennyiségben.

Üdvözlettel

Gábor és Zsuzsanka

2010. január 3. | 22:53 | monogram

Nekünk is hasonló tapétánk van, de nem fotóznék előtte :D Nagy mázlid van, hogy mindenki csak a nőt nézi :)

alibibi1 válasza:
Ez most a fotónak, a tapétának, va gy a nőnek kritika?:)

adott pontszám: 5
2010. január 3. | 22:24 | belphnaque

Húúú, élnek azok a szemek !!!
Érdekes, hogy mintha kicsit torzítana a kép. Nem mentél te nagyon közel, nagy látószög ?
A ruha szuperül érvényesül, de fölötte nagy a sima tér. Arc sok részlet, majd nagy sima tér, majd szűkre vágott sok részlet. szerintem nagyobb lenne az egyensúly, ha ruciból több lenne, vagy csak a tekintet miatt sokkal szűkebb vágás. Azért vagyok csak ilyen szőrszálhasogató, mert a kép már olyan profi, hogy csak a finomságokról van mit beszélni.
szimmetriát bontja némileg az egyik oldalon kikukucskáló haj, nyak mellett.
Szép az utómunka.
Nem vonok, hogy ne akadályozzam a hónap képének a befutását !
hajrá !

alibibi1 válasza:
Kicsit elfogult vagy, de az nem baj:) Hívlak délelőtt!

2010. január 3. | 21:37 | agent2.0

Szerethető portré lett, csak úgy él.
grat

és BUÉK.

Karesz

alibibi1 válasza:
BUÉK Neked is! Manapság ritkán járunk erre (az okról május közepén számolhatunk be:) )
de most látom a galériádban néha Te is töltögetsz fel

adott pontszám: 5
2010. január 3. | 21:20 | Nanuq

elragadó, bájos, elegáns! A kép lágy fényei, a brokát tapéta és a szép V vonalban ívelő textília, Zsanka finom vonásaival az 'úrinő' szót juttatják eszembe. Jó ötlet volt színesben hagyni a képet, a bőr ezernyi finom árnyalata nagyon jól mutat, főleg, hogy a haj és szemek kontrasztja is feldobja, erősíti a színeket.
A szép, ízléses sminkért külön elismerés.

alibibi1 válasza:
Köszönjük szépen, az asszony a sminkfelelős...:) az úrinőn meg nagyon jól mulatott így az 5. hónapban!

Üdv

Gábor és Zsu-zsanka