BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. december 30. 22:20
*

annyi is elég, hogy: igen, nem, talán... :) :P 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. január 6. | 13:43 | álomlakó

Köszönöm Nóra, kedves vagy!

Morenthena válasza:
:)
szívesen

adott pontszám: 4
2010. január 5. | 17:24 | álomlakó

180°-kal elforgatva, az így kapott képet fentről megvágva, négyzetesre lenne az igazi, szerintem. A kis mélységélességgel remek minimálkép, a csillogással kis varázslat. Összességében tetszik, de a vágás korrigálandó, szerintem.

Morenthena válasza:
Most az egyszer nem akartam négyzetesre...:P
Lent leírtam, a vágás miért lett ilyen amilyen, ez persze nagyon szubjektív, szóval a javaslataitokkal még győzködöm magam...:)
Köszönöm szépen, hogy értékelted!!:)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. január 5. | 13:53 | Álomfejtő

talán...
:o)

Morenthena válasza:
:)

2010. január 3. | 00:07 | clay

Engedd meg, hogy értékelésemet -- egy kicsit szokatlan módon -- tudományos-helyzetelemző nézőpontból indítsam. Azaz vizsgáljuk meg, mikor is kap sok értékelést egy kép. Nyilvánvalóan sok negatív kritika érkezhet egy technikailag hibás képre: ezeket a fogyatékosságokat bárki könnyen kiszúrja, és írásában ezekre hivatkozva "nyugodt szívvel", indokoltan ad rá kevés pontot. Egy olyan képről pedig, amely egy konkrét, jól felismerhető különleges témát vagy egy szokásos témát különleges viszonyokban mutat be, sok pozitív vélemény születik, az átlagember ízlése ezt várja el egy jó fotótól.

Sajnos, ahogy harminchat már jól említette, egy absztrakt kép megítélése rendkívül szubjektív, ugyanakkor technikailag a fotód aligha hagy maga után kívánnivalót (ezen felül bélyegképméretben a legtöbb absztrakt nem túl figyelemfelkeltő), így mindkét fent említett körből kiesik, véleményem szerint ezzel magyarázható a kép korlátozott népszerűsége legalábbis én ezzel szeretem magamat nyugtatni, ha -- gyakori sorstársként -- ugyanígy járok.

Rátérve a képre. Bár a három alapszínen kívül sok árnyalat nevét nem ismerem, szerintem ez a "rettegett" rózsaszíntől igencsak messze áll, számomra egy rendkívül kellemes lágyan szaturált vöröses árnyalat, bár ez nyilván monitorbeállítástól függ. Az absztraktfotó-kritikusi szemszögből elmondandókat harminchat már leírta, két dolgot emelnék csak ki. Egyrészt az alsó fél bal oldalán a világos folt nagyon jó, anélkül az alsó fél tényleg unalmas lenne, így viszont egyáltalán nem, és én személy szerint a vágással is ki vagyok békülve. Másrészt, bármennyire közhelyes is manapság a használata, úgy vélem, egy keret itt igencsak pozitív hatással lenne.

Sajnos túl kíváncsi voltam, s így már pontozni nem tudom, de most látom, hogy írás közben megelőztek, tehát már nem is lényeges. Így a kérdésre válaszolva annyival zárnám, hogy: igen.

Morenthena válasza:
Igen, valóban van egy olyan része a dolognak, amit leírtál... hogy mi az átlagízlés és a könnyű értékelési stílus... az absztrakt kategória sosem volt nagyon népszerű, mostanában pedig még kevésbé az... sajnos, nem túl aktívak az egykori húzóerők...:(
Ez tipikusan az a kategória, hogy vagy tetszik, vagy nem. Sok okosságot nem lehet írni hozzá, hisz annyira szubjektív, hogy ha nincs rajta felismerhető részlet, ami hibás szerkesztésében, élességében vagy egyébben, esetleg nem hihetetlenül ronda összhatásában, akkor nem lehet mit mondani rá, mert bármely változtatás "kötekedésnek" hathat...
Egyébként egy szót sem szólhatok(:D)... hiába szeretem ezt a kategóriát én sem értékelem túl gyakran mostanában...:(
Annak viszont nagyon-nagyon örültem, hogy legalább egy ember észrevette azt, amiért ez a kép olyan amilyen... a baloldali kör és az onnét még halványabban lehulló pöttyök, engem pettyesőre emlékeztettek, ezért hagytam fenn az éles sávot, mintegy belógó kapaszkodót, ahonnét minden elindul...(ezért nem unalmas számomra az alsó rész)
Köszönöm szépen, hogy ennyit foglalkoztál vele!!
Pláne, hogy pont nélkül is...:)

adott pontszám: 4,5
2010. január 2. | 23:22 | Bruncz

Szia!
Ha egy absztrakt fotó csak attól lenne jó, hogy nem lehet megállapítani hogy mit ábrázol akkor ez egy tökéletes fotó. Csak tippelni tudok hogy ez valamilyen drapéria vagy szövet féleség. A felső rész a bordázottságánál a felületi struktúrájánál fogva érdekesebb mint az alsó, így az alsó részt soknak tartom, abból vágni kellene, esetleg egy átlós szerkesztéssel még érdekesebbé lehetne tenni a fotót.
Üdv István

Morenthena válasza:
Szia!
Jól tippeltél, függöny bár az eredeti színe kicsit más...
Igazából átlós szerkesztést most nem szerettem volna, mivel nagyon sokszor használom, kicsit el akartam térni tőle... illetve tetszett, hogy az éles rész mintegy rálóg a képre/a sejtelmesebb alsó részre... de ez persze nagyon szubjektív:)
Köszönöm, hogy értékelted!:)
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. január 2. | 00:27 | harminchat

Szia!
Köszönöm szépen a kreditet, megtisztelsz!
Üdvözlettel: Tibor

Morenthena válasza:
ugyan... én köszönöm:)
(lehet KT után nem marad meg az így szerzett kredit- nem emlékszem, de szívesen!)

adott pontszám: 4,5
2010. január 1. | 03:36 | harminchat

Szia! Kicsit félve szólok hozzá a képhez, mert ez az kategória ahol nagyon szubjektívnek hat minden vélemény és ahol az alkotói szabadság szinte a végletekig kiteljesedhet.
Kellően sejtelmesre hangolt a fotó, ahhoz, hogy csak távoli elképzelésünk legyen a látvány tárgyáról és elég erőteljesek a színek, hogy még ez a halvány elképzelés is tovább párologjon...
De egy absztrakt fotónál nem is erről szólnak a dolgok. Sokkal inkább a textúra erőteljes fényessége és az apró, csillanásokkal teli felülete teszi érdekessé a képet. Az éles részekkel szembeállított "üres" tér halványan felsejlő anyagszerűsége már igen távolinak hat. Csupán a rokonlelkű fénykörök és a színárnyalatok teszik élővé ezt a kapcsolatot.
A színek vibrálása miatt remek fotó lehetne, viszont érzésem szerint túlságosan mélyre ereszkedik a választóvonal a fotó két részlete közé, a felső részt én kevésbé hangsúlyosra vettem volna.
További szép képeket és Boldog Új Évet!

Morenthena válasza:
Szia!
Tökéletesen leírtad, hogy miért tetszett meg nekem ez a kép:)
Az arányokat valahogy most így éreztem kellemesnek, de persze egyáltalán nem biztos, hogy igazam van...
Nagyon köszönöm, hogy írtál és én is Boldog Új Évet kívánok harminchat!:)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2010. január 1. | 01:08 | gbo911

Én egy egészen más képarányt tudnék ehhez elképzelni, egy sokkal keskenyebb képet. Az alsó fél kicsit unalmas, kevesebbet hagynék belőle. Igazából a színvilága sem áll igazán közel hozzám, valami mégis megfogott benne...

Morenthena válasza:
Sokféleképpen nézegettem ezt a képet, keskenyebbre vágva nekem már túlságosan beszűkített lenne, persze ez egyéni. Ami pedig az alsó részt illeti, talán a felsejlő pöttyöktől vált izgalmasabbá számomra, mint a felső élesebben megjelenő rész, ezért hagytam ekkorára... kedvelem a sejtelmességet...
Gondoltam, hogy a rózsaszín nem lesz népszerű, de örülök, hogy azért picit mégis tetszik.
Köszi, hogy írtál!