BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. december 27. 12:32
Veteránok

A képen egy régi Bulldog és egy MTZ traktor részlete látható. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. december 28. | 13:30 | digipic

Értem én, de akkor viszont nem szerencsés a kategória választás, mert a Tárgyfotó kategória képeinek a tárgyról kell szólniuk.
Szerencsésebb lenne talán a Csendélet kategória.
Üdv: digipic

bbet válasza:
Igaz, akkor nem jó helyre raktam.. majd legközelebb..

adott pontszám: 4
2009. december 28. | 13:28 | Dragonican

Megkapó kép, színvilága képes felidézni a szemlélőben is az alkotó adott hangulatát. A jobb oldali lámpán megcsillanó fény különösen szép. Kár, hogy a közeli részletek kissé elvésznek a sötétben. A kontrasztok finom csökkentése talán előnyére válna a képnek.

bbet válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,1
2009. december 28. | 02:29 | harminchat

#1
Szia! Kicsit furcsálltam a címet, mert elsőre azt hittem egy kerítésre aggatott edényeket látok, de aztán feltünt a kormánykerék és az helyre tette a dolgokat....
Azt gondolom, nem szerencsés nézőpontot választottál, a háttér nagyon zavaró és a fészer sötétje is sokat ront a látványon. Van a sejtető félhomály, amivel ki lehet hozni formákat, megcsillantani fémeket, de itt a napfény és a sötétség ellentéte látszik. Lehet, hogy elég lett volna ha nem süt a nap és állványról készíted el a képet, bár a háttérrel akkor sem lehetne csodát tenni...
Tetszik az MTZ lámpáján csillanó fény, a régi Bulldog váltókarjának és kormányának ellenfényes alakja, a "kályacsövek" emelkedő sora.
Még jobb lenne a kép, ha egy komoly derítéssel kiemeled a gépek többi részletét, bár azt hiszem, az messze meghaladja egy amatőr kelléktárának lehetőségeit.. de talán akad egy nálamnál okosabb hozzászóló, aki tud neked ehhez tanácsot adni.
Jó elképzelés, de inkább csak hangulatkép, erősen beszorítva a környezet lehetőségei közé.
Szép fényeket!

bbet válasza:
Igazad van, ez egy hangulatkép akart lenni.
Köszönöm az értékelést!
Szép napot!

2009. december 27. | 21:54 | 2bats

Na, ez az az eset, amikor egy átlagos képzelőerővel megáldott fotószemlélő számára a komment tartalmasabb vizuális élményt nyújt, mint a fotó.

adott pontszám: 3,5
2009. december 27. | 15:10 | digipic

Szia! Jó látni ezeket a régi "harcosokat", ill. azok egyes részleteit. És a részletekkel kezdődnek a bajaim is.
Nem az a baj, hogy egy adott tárgy nincs teljes egészében bemutatva (lsd. pl. a Zorkij fényképezőről készült tárgyfotót), de az már viszont baj, ha egy csomó minden elvonja a tárgyról a figyelmet. Adott esetben a baloldali kötélcsomók, a jobboldali láncok, a háttér tetői mind-mind figyelemelvonó képi elemek.
Talán jobb eredményt kaptál volna, ha csak az egyik traktorra koncentrálsz és előnyösebb nézőpontból, minimalizálva a zavaró képi elemeket.
A láthatóan igen nagy megvilágítási szélsőségek ellenére a színvilág, élesség, DOF alapvetően rendben van, ugyanakkor egy derítő vakuzás segített volna a nagy területen bebukott részek esetében. A lámpabúrán látható erős kiégést pedig az utómunkában lett volna célszerú kezelni.
Üdv: digipic

bbet válasza:
Szia! Az volt a célom, hogy a környezetüket is megmutassan és ne csak a gépeket, sztem így az igazi, és nem az amikor egy múzeumban steril környezetben lefotózom. Egy kis hangulatot akartam ezzel a fotóval átadni, de ez úgy látom nem sikerült, mindenki meg akarja világítani a traktorokat, miközben én pont azt az egyet nem akartam. :)
A 'lámpabúrán lévő kiégés' pedig pláne nagy öröm volt, hogy megcsillant rajta a fény.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2009. december 27. | 14:08 | Nyúlvány

Hali!
A képről sajnos nem sok pozitívumot tudok elmondani, ezért a negatívumokkal kezdem: A fő téma, vagyis konkrétan az egész előtér ellenfényben van, tehát szinte az egész sötétbe burkolózik, és nem sok részletet lehet benne felfedezni. A háttér pedig semmi különös, csak éppen, hogy életlen, és kiégett.
A Bulldog, és a MTZ nem különül el egymástól, nem lehet tudni, hol kezdődik az egyik, hol végződik a másik. Egyetlen pozitívum a lámpán megcsillanó fény. Ezt lehetne kiemelni, és jobban megmutatni. Még jó helyen is van.
Ha ezeket a hibákat kiküszöbölöd, és egy érdekesebb fotótémát választasz, sokkal kreatívabb, és hatásosabb képet készíthetsz majd.
Sok sikert!

bbet válasza:
Szia!
Szándékosan akkor fotóztam mikor ellenfény volt, mert ilyenre akartam ezt a képet, hogy a tarktoroknak csak egy egy részletét mutassam. Még photoshopban sötétítettem is picit az alsó részen. Ha pedig a hátteret élesre hagyom, akkor tényleg az kapta volna meg a főszerepet..
Köszönöm az értékelést!
Üdv!