BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,15
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. december 14. 16:41
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Park
Vizcsepp

Első képem amit feltölthettem :). Hobby szinten fényképezek..de lehet, hogy komolyabban foglalkoznék vele. Szeretnék kritikákat kapni, mivel csak igy fejlődhetek.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. január 12. | 21:40 | Mikki

Szerintem foglalkozz vele.Érdekel?Akkor igen.A kép nagyon szép lett,főleg hogy a géped lehetőségei korlátozottak.Ne aggódj,nekem sincs tükrösöm(még),de amit tudsz,örökítsd meg.Jó érzés,mikor elismerik a fotóidat,de talán legjobb értéket megőrizni,ebben a rohanó világban.Még akkor is,ha az "csak" egy FOTÓ.Gratulálok!!!

csycsynika válasza:
ez annyira jol esett, koszonom:)

adott pontszám: 2,5
2010. január 11. | 16:14 | fzsombor

Szia! Te már megelőztél, mert én még nem tölthetek föl. Így hát a kritikát is így fogadd, légy szíves! Szóval szerintem ügyes (bár kissé életlen még az élesebb része is), de te is, mások is sok ilyet láthattak, csinálhattak már. Biztos, hogy a következő képed már izgalmasabb lesz! Sok sikert: Zsombor

csycsynika válasza:
igen, en mar feltolthettem, es ez az egyik elso kepem volt amit keszitettem..igy en sem csinaltam es lattam sok ilyet...

adott pontszám: 5
2009. december 22. | 15:58 | máyköl_2

Ez gyönyörű!
Nagyon hangulatos!
Jó DOF!
Kitűnő élesség!
Nagyon hangulatos!
Grat!

csycsynika válasza:
Koszonom.

adott pontszám: 4
2009. december 21. | 13:52 | sharjah

üdv, a vízcsepp fotózás elterjedt téma a fotósok körében, nagyon szeretjük, legalábbis én, olyasmi mint a naplemente sok van belőlük, és igazán nehéz olyat alkotni ami kitűnik a sok többi fotó közül. Véleményem szerint egy fotóra kevés ez a vízcsepp, vagy legyen több, vagy közelebb kell vinni a nézőt ahhoz az egyhez, itt túl nagy a tér a vízcsepp körül, kicsit a számomra középre komponálás gyanús, de nem vészesen, mert nincs is egészen középen. A kis mélységélesség nagyon jó döntés volt, jó az elmosódás.
üdv

sharjah

csycsynika válasza:
Koszonom ertekelesed:)

adott pontszám: 3
2009. december 16. | 00:45 | majky

Lelkes kezdőként nem okoskodnék, de nekem van valami nagyon zavaró a kép mélységélességében. A masina csinálta így, vagy utólag nyúltál bele? Ha utómunka, akkor talán jobb lenne, ha a fokozatosabban homályosítanád el, ha a gép volt, akkor nem szóltam :)

csycsynika válasza:
...nem nyultam bele...en is kezdo volnek. Sok sikert neked is, szep fenyeket.

adott pontszám: 5
2009. december 15. | 21:51 | csataz

Szia,
az utobbi idoben szinte divatba jott a vizcseppes foto, mindenfele hatasvadasz, latvanyos tukrozodessel. Az ember mikor mar a szazadik margarettat latja vizcseppen keresztul, bizony megunja.
Ez a foto a vizcsepp. Ez a vizcsepprol szol, ami harmatkent szuletett, meg megul egy kicsit a levelen, tokeletes, csillogo gombolyusegeben, meg korulnez egy kicsit, s majd elegansan legurul a levelrol, vagy konnyed parakent elillan.
Gratulalok a kephez, a temahoz, a szerkeszteshez, szineihez es az egyszerusegeben fennseges mivoltahoz.
Udv.

csycsynika válasza:
Nagyon szepen koszonom, igazan jol estek szavaid...mar elvagyok keseredve, az ertekelesek miatt, de tudom, hogy mindenkinek igaza van, van mit fejlodnom. Jo lenne egy jo fenykepezogep is. Nagyon jol esett, hogy eszre vetted, hogy egyszeruen akartam megorokiteni a kis cseppet.

adott pontszám: 4
2009. december 15. | 20:15 | Tomcsyy

A vízcsepp gyönyörű gömbölyű a levelen.
Viszont engem valahogy kicsit zavar a levél előre lógó részének túlzott elmosása a kis mélységélesség miatt.

csycsynika válasza:
Koszonom az ertekelesed. :)

adott pontszám: 3
2009. december 14. | 19:51 | Now

Szia! Nagyon szép cseppet kaptál el. Ritka amikor ennyire gömbalakú marad. És ez adja a képed különlegességét is.
A vízcsepp tényleg nagyon szép, sajnos a levélből elég keveset mutatsz, csak érzékelteti a kép pár markánsabb vonalban hogy ott van. A mélységélességet érdemesebb lett volna nagyobbra állítani, hogy a levél a csepp előt is látható legyen, mert így túl éles a vágás, nincs átmenet a fő téma és a homályos terület között.
Vezetni kell a szemet, az éles homályos játéknál meg különösen kerülne kell az éles váltásokat, mert az átmenet nyugtatja meg a szemet és viszi oda a témához. Az éles vágásnál pedig akaratnalul is mindíg a határra próbálunk fókuszálni.
A kép szerkesztése szerintem kiváló! A levél erezetének kifutása a jobb sarok felé, nagyon szép, a vízcsepp is pont a megfelelő helyre került.
Amit még hiányolok a téma kiemelése.
Valahogy nem elég kontrasztos, hogy kiemelkedjen a levélből a csepp.
Talán kicsit balrábról kellett volna fotózni hogy a levél kép alja felé mutató része kicsit kevésbé legyen direktbe mutatva, kevésbé legyen a képből kitörő.
PS-ben ajánlom a húzd a kontrasztot 0,78-ra.
Hasonlóan a kép/korrekciók/árnyék-csúcsfényeknél az árnyékot vedd le nullára a csúcsfényeket pedig 77%-ra.
Rá se fogsz ismerni a képre!
További sok sikert!

Szerintem a kép tudatos, kratív, de javítandó, elfogadható.

csycsynika válasza:
Köszönöm a képemre szánt idöd, és a jó tanácsokat.

adott pontszám: 3,7
2009. december 14. | 19:48 | murypeti

Szia! A csepp mindig egy jó makró téma, mert nem mászik el, és mindig van valahol a ház körül. :-) Ez nem lenne rossz, mert ezen a levélen majdnem úgy ül, mintha egy gömb lenne és épp készül legurulni. Ez jó, ez tetszik.
Sajnos azonban a kép minősége nem a legjobb. Nagyon kicsi, mindössze kb. 40Kb, ami nagyon meglátszik a levél szélein, már teljesen pixelesek. Szerintem a 300Kb-os határt illik kihasználni, hogy a lehető legtöbb részlet megmaradjon.
A élesség sem az igazi, pedig az egy makrónál fontos. Ugyan jó helyen van, ez látszik, de kell egy kevés utóélesítés a leméretezés után.
És végül a vágás. Ez ugye elég szubjektív, de úgy vágtam volna jobbról vagy balról, hogy kikerüljön ebből a helyzetből. Közép is, meg nem is, de inkább nem. Határozatlan.
Ha érdekel a makrózás, érdemes kipróbálni egy-egy nagyító lencsét az obi elé tartva, ha rárakni nem lehet. Csodákra képes. :-)
Remélem tudtam segíteni és a következő jobban sikerül.
Üdv, Péter

csycsynika válasza:
Érdemes lenne, biztosan. De az gépem csak 5.8 megapixeles, kicsi egyszerű gépecske, olyan amilyen minden háztartásban szokott lenni. Nem tudom, hogy hogyan tudnám én azt megoldani, nem beszélve arról, hogy nem tudok megengedni magamnak egy jobb fényképezőgépet, nem pedig egy nagyító lencsét. De majd hátha.
Köszönöm értékelésed.

adott pontszám: 2,5
2009. december 14. | 19:40 | Shariff

Szia!
Először is üdv az oldalon! A pontom miatt remélem nem haragszol, de szeretném úgy értékelni mint egy nem első fotót.
A legnagyobb probléma, hogy az élesség nincs jó helyen és talán nem is pontos. Előfordulhat hogy a képkivágás is igen nagy. Innen jöhet a rosszabb minőség. Szerkesztésében ha ragaszkodsz ehhez a szerkesztéshez, akkor próbáld bal felső harmadolóba helyezni a cseppet. Én azt javasolnám, hogy inkább vágd meg négyzetesen, és legyen a csepp a jobb felső harmadolóba. Talán utólag életlenítettél is az előtéren... így annyira nem mutatós.... A levél erezete vezetheti a szemet a csepphez... kihasználatlanul sok az üres tér. Leméretezésnél egy utóélesítést alkalmazhatsz, kicsivel jobb minőséget eredményezhet.

üdv.:
Shariff

csycsynika válasza:
...pedig első fotóim egyike, de harag nincs. Köszönöm értékelésed. Tanultam belolle

adott pontszám: 3,7
2009. december 14. | 19:32 | tetya91

Szia!
Gratulálok az első képedhez, amit ide feltöltöttél! Alapvetően jó kép! Jók a színek, és az ötlet is. A kompozíció is jó, és a szűk mélységélesség is remek...Ami azonban nem tetszik az az, hogy az élesség nem a főtémán azaz a nagy vízcseppen van, hanem egy kicsit hátrébb csúszott. Az előtérben lévő levél csúcsában lévő élénk zöld paca vonja a figyelmet, és nem oda való (lehet, hogy az a levél mintája, vagy hibája, de akkor is nagyon élénk és odatéved a szem) A komponálás is jó, bár én inkább az alsó harmadba helyeztem volna a főtémát, meg lehet, hogy a képformátumon is változtatnék...
Most eljött a havas témák szezonja...szép és jó fényeket hozzá!
Gratulálok!
Üdv.: tetya91

csycsynika válasza:
Köszönöm. Reménykedem benne, hogy a közeljövőben (téli témák), fotozása majd jobban sikerül.

adott pontszám: 3
2009. december 14. | 19:21 | glivia

A csepp formája, és a benne tükröződő világ nagyon szép. Kicsit úgy érzem, hogy félrecsúszott az élesség. Nem a cseppen van, vagy legalábbis nem meggyőző. A levélnek a színe azon a részen, hol a csepp van, nem túl szép. Ilyen esetben én el szoktam gondolkodni a ff változaton. A kompozíció tekintetében úgy érzem, hogy mivel a környezet nem hordoz túl sok plusz információt, és még csak nem is szép, nyugodtan szűkebbre lehetett volna komponálni, a cseppre koncentrálva. Nem rossz amúgy a tág kompozíció hasonló témában, abban az esetben, ha a közeg színei pl. karakteresek, szépek, és esztétikusabbá varázsolják a képet. Itt szerintem nem így van. Összefoglalva: az észrevétel tetszik, érzem is benne a tudatosságot, de a kivitelezésen lehet még csiszolni. Remélem, tudtam segíteni.

csycsynika válasza:
Igen, tudtal, köszönöm. Én is gondolkodtam a ff változatban, de nekem jobban esik (még ha nem is tökéletes) a zöld szint látni.

2009. december 14. | 19:18 | Blex

Hali!
Jó kis makró lenne kezdetnek :)
A gépből szerintem kihoztad a maximumot , szépen mosta az előteret hátteret , az élesség még fokozható lenne akár utólag is. A főtémát próbáld még jobban 2szeres harmadoló vonalra helyezni.
A képméret jobb 800x600 környékén (ez se túl nagy) de a képminőség szörnyű (39.86 KB) túl betömörítetted! úgy próbáld h 300kb legyen.
Sok sikert üdv!

csycsynika válasza:
Köszönöm szépen, Értékelem, a segitséged.

adott pontszám: 2,5
2009. december 14. | 19:08 | Stlewy

Szia! Az elképzelésed nem rossz. A kompozíció igazán kreatív jellemre vall. Azonban a kivitelezés rendkívűl gyengére sikeredett sajnos. A színek nagyon gyengék, élettelenek, az élesség jó helyen lenne, ha kicsit erősebb lenne. Ez a homály az előtérben rendkívüli módon elvonja a figyelmet a témáról és sajnos élvezhetetlenné teszi a képedet. Tudom, hogy nem egy csúcskategóriás géppel rendelkezel, de lássuk be, hogy ennél még ez a gép is jóval többre képes.

csycsynika válasza:
Én ugy érzem, hogy mindent megpróbáltam kihozni a fényképezőgépemből, de ugy tünik nem volt elég. Köszönöm értékelésed.

adott pontszám: 5
2009. december 14. | 18:35 | zagonielod

Örvendek hogy felkerült egy kép tőled is! :)
És hát nem is akármilyen! Én nagyon szeretem a makrókat. és valahogy nehezen is tűnik hihetőnek hogy azzal a kis "szappantartóval" ilyen jó makrót tudtál készíteni :) Én az enyémmel nem biztos hogy tudnék ilyet....
Nagyon tetszik a témád. Az a vízcsepp is gyönyörűen jelenik meg. Mintha kicsi gömb lenne.... Nem kéne kicsit laposabb legyen? ne értsd félre :P nem kötekedek csak irreálisan hat :)
Nagyon tetszik a fókusz eloszlása is.
Az egyetlen dolog amin még talán lehetett volna olgozni az a zajszűrés.
Amúgy remek!
Gratula! és csak így tovább!

csycsynika válasza:
Sajnos nekem még csak ilyen gépem van...a vízcsepp már csak ilyen volt, ezért is tetszett meg. Meg a farol belevetodo feny. Koszonom ertekelesed.

adott pontszám: 3,5
2009. december 14. | 18:18 | gabormarcali001

Üdv!

Ha első képed, akkor üdv az oldalon! Szerintem nem rossz maga a fotó! A meglátás jó, de sajnos a technikai háttér már nem annyira. Mindenképpen mehetett volna neki utómunka. Nem sok, de így nagyon fakó a kép és nem adja át azt a természetes élményt, a színeket, a zöldet, stb... Sok sikert!

Gábor.