BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. december 5. 08:55
  • Készítés helye (ország): Románia
Figyel

Ezt a kepet ajanlom, h.rom, www.rompety.com es h. zoltan felhasznaloknak es ezuttal is megkoszonom sok hasznos tanacsukat. Elkeszitettem sajat kepem javitott valtozatat, varom velemenyeteket es remelem hogy jobban tetszik mint az elozo 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,7
2010. január 3. | 17:55 | csdanika

Szia!
Ez bűn, amit elkövettél ez ellen az ember ellen! A portré előnyösen kell, hogy megjelenítse alanyát. Ezt a kedves fiatalembert démoni külsővel ruháztad fel. A feje búbja hiányzik, a fejtartás előnytelen, a fények eltüntetik a jellemző vonásokat. Szinte lepényképűvé vált. Nem szabad szégyenleni az arcvonalakat , ráncokat. Az áll -érdekes lenne- szinte eltűnik. A vállai (már ami látszik belőle) amorfnak tűnnek. A szép tekintetet a "környezettel" agyoncsaptad.

ajda21 válasza:
Koszi a velemnyedet udv ajda

adott pontszám: 4
2010. január 1. | 20:16 | Luniz

Szia!
Igen, ez már jobban sikerült! Kis hibát látok a képen, a jobb szemöldököd felett a spot healing brush tool kerek körvonalának helyét! :) Jól látom? Talán picit az orrnyeregnél és a homlokon jó lenne még egy kicsi bőrhiba javítás, de jó kép lett! Tetszik a szem színe! :)
Üdv,
Luniz

ajda21 válasza:
Orulok hogy azert tetszik es kosz hogy irtal
Udv ajda

adott pontszám: 4
2009. december 7. | 23:27 | wiking3

job let ,de a börszin valahogy nem az igazi,a szemek meg el vonják a figyelmet a magárol a fotorol ugy elvész a tekintet.
na mindegy,azért egy kis parodiát ferakok egy ir mano képében,
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

ajda21 válasza:
koszonom szepen a feldolgozast

adott pontszám: 4,5
2009. december 5. | 18:01 | Exner

Igen, ez valóban jobb it már szépen hangsúlyosabb az arc vonalai de 5-öst nem tudok rá adni mert az áll mellet balra az arc vonala a nyakéval elég egybe folyik valahogy azt még ott meg kéne oldani hogy hozzá tartozzon a lényeges részekhez de ez már egészen jó ! grat

ajda21 válasza:
Koszonom hogy megnezted ezt is es hogy ertekelted
Udv ajda

adott pontszám: 5
2009. december 5. | 15:24 | futobab

Sokkal, sokkal jobb lett! Picit erős a sárga a képen, ezt érdemes korrigálni.

ajda21 válasza:
Orulok hogy tetszik es koszonom szepen hogy ertekelted

2009. december 5. | 15:20 | h.rom

Ezt még én sem tudtam volna így leírni mint Mikulás, de minden szava igaz, építő és segítő.

ajda21 válasza:
Ez igy van, epito es segito

2009. december 5. | 14:22 | h.zoltan

szia
elöször is köszönöm az ajanlast!!
megtisztelesnek veszem..ezert nem is pontoztam mert nem lenne helyenvalo :-)
sokkal jobb...mint az elsö!!!!!!!!!!!
latszik, hogy h.rom mester epitö segitsege.sokat segitett
de mikulas mester szakszerü es nagyon hasznos tanacsait is fogadd meg!!!!!!!!!!!!!!!!!! nagyon sok jo es celszerü dolgokat irt
sok sikert
Zoltan

ajda21 válasza:
Szia
Koszonom szepen hogy segitettel otleteiddel, igerem megfogadom mikulas tanacsait foleg hogy ma van dec. 5 :). Meg a vegen nem kapok ajandekot

adott pontszám: 3,4
2009. december 5. | 13:17 | anorexiás mikulás

Van egy rossz fotozzos beidegződés, hogy egy képnél mindent elmondanak a felhasználók, egyetlen kivétellel, hogy tovább kell lépni. Ez a portré egész egyszerűen nem jó. A centrális szerkesztés mellett a szimmetria hiánya felborítja a kép egyensúlyát, a választott képformátum komponálási alapelveivel nem vagy tisztában, így a kompozíciód suta lett, míg a világítás erőtlen így az arc nem nyújt sem egységes szín, sem pedig tónusvilágot.
Ha középre szeretnéd szerkeszteni a képet és a szimmetriára törekedsz, akkor igenis vagy precízen be kell állítanod a modelled, vagy neked kell úgy helyezkedni hogy szimmetrikus képet kapj a keresőbe nézve. Vannak objektívek, gépformátumok, ahol olyan kicsi a mélységélesség hogy ezzel percekig el lehet (és el is kell) bíbelődni, ne sajnáld azt a 15 másodpercet a beállításra, mert önmagában csak ez a hiba is hazavágja a képet.
Négyzetes formátumot választottál a fotódhoz, ami egyrészről nem indokolt, másrészről pedig felesleges, mert ez az egyik legnehezebb formátum. Beszorítja a képedet, feszessé teszi, ami sokszor jó ez esetben azonban nem. Az fejbe érdemben csak felülről vágtál bele, így a alsó lezártság és a felső lezáratlanság hiányérzetet kelt a szemlélőben. Négyzetnél nem működik a 3/2-nél megtanult aranymetszés. Gyakorlatilag az orr, a száj és a szem adja a kép súlyát, ennek kellene egyensúlyban tartania a képedet, ezzel a szerkesztéssel azonban lefelé billenti el, és pont ami egyensúlyt teremtene, a fej felső része az ami eltűnt a vágás következtében.
A harmadik fő gond a világítás. Ez az egyenetlen napbarnítottság nem áll jól a modellnek, ez egy erős, szórt világítással kompenzálható lenne, azonban a tiéd lapos, erőtlen, így megmarad a bőr sárgás és pirosas árnylat közti "hullámzása", ami nem szerencsés.
A konklúzió az hogy kaptál rengeteg tanácsot az előző képed alatt, amiben rengeteg hasznos dolog van, ezeket át kell gondolni és a következő képednél használd fel, azonban ezen túl kell lépni, mert ez egy rontott kép és mint ilyenen a Photoshop sem segít. Jobb kép mint az előző, ám csak ettől még nem válik jobb képpé, mert hiába a feldolgozás, ha örökölte az eredeti olyan hibáit amin csak az újrafotózás segít. Bocsi ha kicsit erős volt a kritikám, de ez a véleményem.

ajda21 válasza:
Nem gondoltam , hogy a mikulas fog nekem levelet irni dec.5-en. :)

Koszonom szepen a reszletes ertekelesedet szerintem csak ezutan kell tovabb lepjek, volt ertelme ezt megmutatni:
1. En is ugy gondolom hogytovabb kell lepni de valahogy nem lepek tovabb amig nem latom azt hogy kihoztam amit kitudok hozni egy kepbol es ebben az esetben ugy gondoltam hogy meg is kell mutassam azoknak a kik segitetek, hogy nem potyara dolgoztak a foton vagy irtak oldalas ertekeleseket, de most mar tovabb lepek legalabb tudom hogy a kovetkezo kep utomunkajanak hogy fogjak neki.
2. A masik dolog amiert megerte meg feltolteni es nem tovabb lepni az pontosan a te ertekelesed, az elozo foto utomunkaja annyira rosz volt hogy senkisem emlitette a vagast, a kompoziciot a szerkesztest es ilyesmit , de most hogy mar nem csapni valo(nem is tokeletes) az utomunka valaki oda figyelt egyebre is es valamit(sokat) tanultam ebbol is annak elenere hogy ez egy szinte elkapott pillanat volt, majd legkozelebb ha felszereleshez jutok legalabb tudom hogy mire kell odafigyeljek.
Amugy nem voltal eros ez meg nem fajt, koszonom hogy velemenyezted, igerem most mar tovabb lepek
Udv ajda

2009. december 5. | 11:14 | andrade

jobb...

ajda21 válasza:
Remeltem, hogy jobb lesz

2009. december 5. | 09:10 | ksaca

Szia! Igen. Ez a kép sokkal valóságosabb mint az elöző. A retus is rendben van.
Grat!

ajda21 válasza:
Orulok hogz tetsyik es kosyonom syepen hogz ertekelted