BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: riport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. november 5. 14:37
  • érzékenység: ISO 100
  • rekeszérték: 3,5
  • zársebesség: 1/500
  • Készítés helye (ország): Németország
  • Készítés helye: Berlin
  • Készítés ideje : 2009-09-19
The Wall

Csak egy kis háttér információ, mert szerintem a többit nem kell magyarázni: A kép Berlinben készült a Reichstag mellett. Érdekes, hogy ennyire mély történelmi sebet milyen tisztelettel őriznek idekint. Amikor legutóbb erre jártam (1991 nyarán) még falmaradványok voltak mindenhol. Ma a környezettől elütő kövezettel van kirakva Berlinben a Fal néhai helye.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. november 7. | 22:31 | Dani77

Elolvastam a kommentet. ez rendben van akkor, ha az ember megmutatja egy ismnerősének a képet. De ha min fénykép vizsgáljuk ezt a képet, akkor ez nem sokat változtat azon, hogy: nem sok ötlet van a képben. Sem szerkesztésében, sem minőségében sem a képen szereplő személyekkel kapcsolatban nem nyújt érdekeset.ez a kategória azt feltételezné, hogy valamilyen közéleti történést, eseményt örökítene meg. Ez a kép viszont bármikor történhetett, és bárki lehetne rajta.

misimokus1 válasza:
Csak az utolsó mondatban egyetlen egy szóba kötnék bele: bármikor. Mert ezzel az egy szóval borítottad fel mindazt, amit előtte leírtál. (nem a technikai gondokra gondoltam.)
Köszi, már gondolkodom az újratervezésén a képnek. Mert ráfér!
Marczi

adott pontszám: 3,8
2009. november 6. | 21:46 | nagymate

Hello!
Ez nekem csak egy elkattintott, tudat nélküli, alap ff efektet fotó. Semmi pluszt nem látok benne. Még ha riport is... És ha riport mit mesél el??? Mert ha nem írsz szöveget akkor az átlag néző csak azt veszi le, hogy sétel egy fiatalember, meg ott van egy járdaszegélyféleség amire rávan írva, hogy BERLINER MAUER. De ez semmit nem mond ami miatt a történelemre kellene gondolnom.
A kompozició sem a legjobb, mintha dőlne a kép. ÉS ami az f-et illeti, hát nincs rajta szerintem, csak egy alap ff, még azt is eltudom képzelni, hogy a fényképezőgép ff-jét használtad.

adott pontszám: 4
2009. november 5. | 17:09 | andrasmihaly

Hello,
az elgondolast es az eszrevetelt kreativnak tartom, igazabol az ehhez valo ütösebb kivitelezest hianyolom.
az elso es legfeltunobb, hogy a foszereplo es a tabla is szinte a legsotetebb a kepen.
a sokkal vilagosabb kicsit digiszurke eg elvonja a tekintet.
a fenyek nem voltak veled sajnos hogy a lenyeget vilagitsag meg igy 2 dolgot tudok elkepzelni javitasken, vakus derites ami egy beepitett vaku eseteben nem biztos hogy mindig a kivant eredemenyt hozz mert nem kontrolalhato iranya es erosegge kellokep,
a masik ha mar az adott anyaggal kell dolgozni es mivel en is nagy ff parti vagyok, igy az utomunkanal, (bar ebben az esetben az eredeti szineket is megneznem) konvertalas elott, kimelnem a eg kekszinet, digitalis polar effektel ha vagy channel mixerben, majd euzutan az ff konverzional piros szurot hasznalnek.
ennek eredmenye keppen az egnek tobbe kevesbbe (az eredeti kek egnek es a piros szuro erosegenek fugvenyeben) fekete vagy legalabb is sotet kellene hogy legyen.
igy maris kozelebb vagyunk ahhoz hogy a nezo ele jobban lathatova talald a lenyeget.
ezt persze meg utolagos vilagositassal fokent a tablan hianyzik szamomra lehet javitani a kivant hatast.
ezeket mindenkeppen szuksegesnek erzem...
tovabbi finomitasokat tudnek elkepzelni ami persze mar egy slr gepet es szuroket kivanna ami nem mindig all rendelkezesre de ha nem gond leirom az otleteim mert a kep beinditotta a fantaziam...
- a melysegelesseggel valo jatek, hiaba a kis rekesz a kompakt gepek rovid gyujtotavolsaga miatt nem tudod kiemelni a lenyeget a kornyezetbol amit egy kicsit zavaro szamomra
- szurke szurovel es egy hosszabb zarido segitsegevel a korulotte levo emberkeket teljesen belehetne mozditani a foszereplonek megkerve hogy lassabban lepkedjen csak a labat

az elgondolas tetszik, de nem tudnam sajnos tokeletes peldaertekunek itelni, mert a foszereplo es a tabla ami a lenyeg nincs elegge kiemelve a nezo szamara tulsagosan beleolvad a kornyezetbe...
a szuros dolgok mar csak hab lenne a tortan amihez felszereles kell igy ezert ezt nem szamolom bele a pontozasba...
jo otlet aminek a kivitelezeset, utomunkajat erdemes lenne megegyszer atgondolni megprobalni.
udv: Mihaly

misimokus1 válasza:
Köszi a javaslatokat, megpróbálom az utómunkát újra. Sajna az ég az eredeti képen is tökéletesen fehér, mivel e fények tényleg nem voltak velem. Septiben készült a kép, rohanás közben. A srácot nem is ismerem, csak pont ott sétálgatott. Először zavart, mert nem is akartam a képbe, de aztán később kapóra jött. De kipróbálom a tanácsaidat, amint megint eljutok Berlinbe.
Köszönöm!
Marczi

adott pontszám: 4
2009. november 5. | 16:42 | AdamJ

Szia,
tetszik fotód, van benne dinamika, szinte érzem ahogy közeledik felém a srác. Ami szerintem zavaró, az a bal szélen belógó női felsőtest, még akkor is ha ez riport kategória.Szerintem a kompozíció is jó, ahogy az egykori fal helyén sétáló személy és az emléktábla is éles.
Érdekessé teszi a képet hogy csak a srác visel bermudát, a többiek mind hosszú nadrágot, egyáltalán az öltözéke az ami kiemeli.
Grat

misimokus1 válasza:
Köszönöm!