BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,81
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 21. 23:25
  • érzékenység: 80
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Afganisztán
nem minden Afgán terrorista

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,3
2009. október 23. | 12:37 | Dani77

Nagyon irigylem azt, aki ilyen helyre eljuthat. Ott biztosan tapasztalta, hogy a Közel-Keleten milyen nagyszerű emberek élnek, ezt olvashatjuk a címben. Tudom, hogy egy kompakt géppel készült, ezért a képminőséget nem kritizálom. A kategóriaválasztás sem helyes, én ezt életképnek, vagy elkapott pillanatnak tartom, de ez nem csökkenti az adott pontot. Mi az ami viszont a fotóson múlott? 2 embert fotózott le akik kedvesen mosolyogtak és hunyorogtak, mert szembe sütött a nap. Mehetett volna közelebb, vagy fényképezhetett volna más irányból,vagy más napszakban, akkor a fény is jobb irányú lenne, és a háttér sem lenne ilyen zavaros. Látható, hogy megvolt a két személy bizalma a fotóssal szemben, tehát erre meg lett volna a lehetőség. A vágás szintén nem tetszik, felülről lehetne kevesebb hogy az a kék rész eltűnjön.Én is jártam 3.Világbeli országokban, és csináltam rengeteg portrét, de csak az eszmei mondanivaló révén még nem lesz jó egy kép.

elecso válasza:
Köszönöm az értékelést!

2009. október 22. | 12:13 | vargacsaba

Pedig az öreg fogja a rakétavetőt!
(Bocs, ezt nem lehetett kihagyni).
Üdv!

elecso válasza:
Szia!
Kapu, nem rakétavető! ;-)))
Üdv.: én

adott pontszám: 3
2009. október 22. | 11:31 | dombigy

Nagyon vicces a jobb oldali férfi arca, olyan törpös (7 törpe). A kép sajnos nem végigondolt, eleve a férfiak hunyorognak a napsütés miatt, a jobb oldali férfiba az az oszlop-korlát nagyon belevág, zavaróan elveszi a tekintetet róla. A kép jobb oldalából vágnék mert a jobb oldali férfi elhelyezkedése nem szerencsés, tolakodó felesleges köfal...A kép összeségében javítandó.

elecso válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a segítő gondolatokat, de ott nem igazán volt időm komponálni, utólag viszont nem módosítok!
Köszönettel: én

adott pontszám: 4
2009. október 22. | 09:25 | puruczki-2

A fotód címe nekem fáj !!! Egyrészt szerintem maximum fordítva igaz, ha igaz: "Van néhány Afgán terrorista"...
Egy olyan ország és egy olyan nép amely az elmúlt 30 évben vagy az Orosz, vagy az Amerikai érdekek befolyása és háborúi alatt próbált lélegezni, ott nehéz béketűrőnek lenni...
Ha kivülállóként lebombáznák a családom házát és meghalnának rokonaim, akkor nem tudom mi tartana vissza attól hogy "terrorista" legyek...
Ezek az emberek átlagemberek, rendkívül rossz és mostoha körülmények között...

A képről: remek portré lehetne a mosolygó öregről (szűkebb vágásban, vagy szűkebben fotózva), de csak róla, a hátsó alak nem annyira érdekes, és a ruhája miatt túl feltűnő, túl világos...elvonja a tekintetemet az egyébként nagyon hangulatos és karakteres "öregről".

elecso válasza:
Szia!
Köszi szépen, de ott nem igazán volt időm komponálni, utólag pedig nem szerkesztek, még akkor sem, ha ez mostanában nem számít. Személy szerint jobban szeretem a valós elkapott pillanatokat, mint egy utólag módosítottat. Ennek ellenére értem amit írtál és építő jellegűnek tartom. Köszönöm!

adott pontszám: 5
2009. október 22. | 08:18 | czega

Elsősorban a hangulata, a ragyogóan elkapott pillanat miatt adtam rá ötöst. Nem mintha gondom lenne a szerkesztéssel, de ez a két (teljesen eltérően) mosolygó szakállas arc ebben a semmilyen környezetben (persze látom ám a háttérben a szögesdrótot, de mégsem látszik azért háborús övezetnek...) nekem ütős. Kár a hátsó ember hunyorgásáért, más szemszög, vagy csak az álló ember fotózása nem biztos, hogy rosszabb eredményt hozott volna. De tudom persze, az már egy másik kép... Szép fényeket! (még egy megjegyzés: az életképek kategória lehet, hogy jobb lenne...)

elecso válasza:
Szia!
Tudom, hogy nem tökéletes, de sajnos ott nem igazán volt időm komponálni. Vagy ellövöm, vagy lemaradok róla teljesen. Utólagosan pedig nem szerkesztem a képeimet. Legalábbis egyelőre tartom magam az elveimhez. Ennek ellenére köszönöm szépen a jó tanácsot és a továbbiakban jobban igyekszem.