BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,11
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. október 16. 22:30
  • objektív: 18-55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
estefelé......

Minden eredeti, a nővérem kiabált hogy gyorsan fotózzam le,a színek tényleg ilyenek voltak,gyönyörű volt,még nyáron készül egy vihar után.SAJNOS NAGY MÉRETBEN TÖLTÖTTEM FEL HA KÉRHETEM KÖZEPESBEN TEKINTSÉTEK MEG! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. november 30. | 19:54 | Fröccs

Kösz hogy írtál.Nem a kompakt fujival hanem egy samsung mobillal készült.
Különben én nem vagyok fotós csak tanulgatok fényképezni mert rabul ejtettek a fotók.
Most egy komoly gépet fogok venni karácsonyra.
Fröccs

marcusz válasza:
tükörreflexeset?milyet?

2009. november 29. | 21:47 | Fröccs

Nézd én tök véletlen írok a fotódról.
Túl nagy a kép és nem látni a végét.
Légyszives írj bővebb felvilágosítást a fotómról.
Én szeretném ezt kérni és hidd el én nem vagyok egy ....
Szeretek fdotózni és kíváncsin vagyok hogy mi a véleményed lehetígy fényeket fényképezni vagy Ps az egész.. Vagy igazából mobil.
Fröccs

marcusz válasza:
Természetesen lehet!Én nem használok PS-t nincs is, csak egy tömörítő alap progit használok tömörítésre,vágásra!A felszerelés azért elég fontos még ha mindenki azt mondja is hogy nem ,de igen is fontos!A fények fotózása nem könnyű!Meg kell találni a géppel a megfelelő rekeszt,a jó fényerőt és az optimális záridőt!Továbbá a fények milyen szögből való fotózása is fontos szerepet játszik!Próbálgatni kell!Amikor csinálok Bármilyen olyan témáról fotót ahol a fény nagy szerepet játszik,elkattintok 20 expót mert minden lehetőséget kipróbálok és minden beállítást megnézek,van hogy egyből sikerül de ez ritka mivel én csak 2 éve fotózom és leginkább természetet azon belül is madarakat!A Fuji a kompakt gébepkél nem rossz márka!Én először olympust venék kompaktban, aztán Fujit!A legfontosabb a gyakorlás!Mindenről/mindenkiről lehet jó képet csinálni PS nélkül!Remélem tudtam valamit segíteni!Sok szerencsét,szép fényeket!

2009. október 19. | 13:20 | Dani77

Elnézést kérek, kimaradt egy mondat az értékelésből, és így értelmetlen...szóval:
"Ezt már eleve az exponáláskor el lehetett volna kerülni, de utólag is van rá lehetőség" ez eléa mondat elé azt akartam írni, hogy: ERŐSEN DŐL A KÉP BALRA, EZ FŐLEG A KÉMÉNYEN LÁTSZIK. Ez a mondat nem tudom hogyan kimaradt, és így értelmetlen az értékelés közepe.
Elnézést kérek.

marcusz válasza:
Semmi probléma ,valóban ,nem tudom mért de kicsit dől a kép ,talán mert egy meredek utcában lakom és a párkány amire tettem nem volt teljesen vízszintes...!

adott pontszám: 3
2009. október 19. | 11:14 | Dani77

Engem is sokszor megfogott ,majdnem pont ez a látvány...egy pillanatra azt hittem valaki egy régi képemet töltötte fel :) Az ablakunkból szinte pont ilyen kéményes háztetőt lehet látni.Ráadásul a fényképező gépem is pont ez a típus.
Nagyon szigorú leszek, mert sokat kísérleteztem ezzel a témával, pont ezért látom ennek a képnek a hibáit. A leírt obival nem készülhetett a kép, mert az max. 55 mm-t tud, és a kép ennél jóval nagyobb gyújtótávolsággal készült. Ezt már eleve az exponáláskor el lehetett volna kerülni, de utólag is van rá lehetőség, alap képszerkesztők is tudják ( MS office picture manager ) a képforgatást...A képminőség gyenge lett, ennél a pentax k200d sokkal többre képes, főleg ha rawban készül a kép, de ha csak jpg. 100-as ISO-val, az is jobb képet eredményez. Vágás: alulról kevesebb kellene, túl sok a fekete rész. Ez a fekete rész kell, egy alapot ad ezért szükséges, de a lényeg az égen van, abből kellett volna több, szebben. Szerintem a kategória választás sem jó, a panorámába jobban illene.
Azért törültem a képnek, mert valaki szinte ugyanúgy közelítette meg ezt a témát mint én, és ezt érdekes volt látni.

marcusz válasza:
:)Tök jó valaki meg azt írta ez nem igazán panoráma mivel ritka az ilyen PILLANAT:)Véletlenül nem a diós árokban laksz akkor:)felül az ég már nem lett volna izgalmas csak sötétbordó felhő volt ha jól emlékszem az egész.Az obira meg nem emlékszem:)!De lehet hogy 50-200-as volt.Köszi az értékelést!

adott pontszám: 4
2009. október 17. | 12:21 | galóca1

szép kép,jó vonalvezetéssel.talán a sziluett körvonala lehetne tisztább(szerintem)de ez a te képed,amire büszke lehetsz

marcusz válasza:
nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 2
2009. október 17. | 12:13 | Szt. Sebestyén

Szia!
nagyon kedves volt a nővéredtől, hogy szólt szép színei voltak az égnek, de talán nem kellett volna lefotózni.....
a naplemente nagyon sokszor az év folyamán ilyen szép színekben pompázik, de nehéz róla igazán érdekes képet alkotni, ez olyan mintha én este lefényképezném a szomszéd kéményét, és azt hinném van egy jó képem, szerintem ez nem az, a naplementés képeknél érdemes jól átgondolt témát megjeleníteni, valami egyedit, valami mást, valami érdekes hangulatot akár sziluettként, akár nem, az égbolt szép színei önmagában szerintem kevesek egy jó fotóhoz, ne haragudj de nekem ezt a képet semmi nem emeli ki a kattintott tucatfotó kategóriájából, minden jót!

marcusz válasza:
Neked nem mondd semmit ez van.

adott pontszám: 3
2009. október 17. | 11:23 | Új tom00

Szia.

Hát nagy szerencséd volt a színeket tekintve, élmény lehetett valóban látni ezt életben. Amire figyelnék ilyenkor a helyedben, az a szerkesztés, és kiragadni a környezetből gyorsan egy olyan elemet ami a fekete sziluettként is jól mutat....
Tájkép kategóriában ez nem állja meg igazán a helyét, ajánlom rakd át elkapott pillanatba, mert igazából ez volt, hiszen a tájképek általában eltervezett precíz időigényes képek.
Legközelebb figyelj az élvezhető méretű feltöltésre is.

Tudatos, kreatív, de javítandó.

marcusz válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3,9
2009. október 17. | 09:41 | murypeti

Szia! Azt hiszem, valóban megérte ezt a pillanatot megörökíteni. Gyönyörű színek és az ötlet is jó, hogy a házak teteje benne van a képben. Jó sziluett fotó, bár talán nem teljesen tökéletes meglátásom szerint.
Magad is írtad, hogy a méret túl nagy, valóban élvezhetőbb lett volna egy 1000pixel szélességben, bár a közepes méret is meggyőző.
Igazából két dolog zavar: alul egy kicsit soknak találom a sötét részt. Tekintettel a kép tetejére, talán alulról még lehetett volna vágni, kiegyensúlyozottabb lenne. Illetve eléggé csalóka a kép dőlése a felhők miatt. De a kéményeket is lehet látni. Azon érdemes lett volna korrigálni, azokhoz igazítani a függőlegest.
Ettől eltekintve jó próbálkozás.
Üdv, Péter

marcusz válasza:
Igen páran már írták hogy sok a sötét alul,nem akartam vágni mert így egyenlő a két "térfél".Köszi az értékelést!

adott pontszám: 4
2009. október 17. | 09:06 | gyuszika

Szia!
Ugy gondolom ha ilyen szep egboltot fotoztal akkor erdemes vele kicsit tobbet foglalkozni es ha mod van ra tobb szogbol is expot kesziteni a temarol.
Nagyon kellemes a sotet haztetok vonalai,kemenyek,TV antennak de en az egboltbol sokkal tobbet szeretnek latni.
Szerinem alulrol vaghattal volna belole es akkor tobb hangultata lenne a fotodnak mert az epuletek nem nyomnak el a gyonyoro egboltot.
Szep fenyeket!
Gyuszi

marcusz válasza:
Nekem az épületek fontosak voltak de ez szubjektív:)Köszönöm Gyuszi az értékelést!

adott pontszám: 3,7
2009. október 17. | 01:28 | harminchat

#8
Szia! Méretéhez képest nem is igazán ütköznek ki a képminőségi hibák...
A pillanat valóban varázsos lehetett, a háttér narancsos sárgái a vékony felhőrajzolatokkal nagyon szépek. Kár, hogy ehhez képest a felső részen elég komor, mély színekben sötétlik az égbolt. Talán ezért is érdemes lett volna kicsit vágni felülről, de egyben az alsó részből is, hogy ott se maradjon ilyen testes a sziluett alapja. Maga a tetők és kémények látványa elég becsapós, úgy érzem picit balra dől a kép. Én az antennák és a kémény egyeneséhez igazítottam volna a vízszintet, ezzel egyben a felhőcsíkok is majdnem kiegyenesednének. Igaz, megmaradna erősen jobbra lejtve a széles lapostető. Ez talán egy kissé zavaróan hatna a képen...
Szépséges nyáresti hangulat ez a fotó, amely sajnos nem tud a maga teljességében érvényre jutni.
További jó fotózást!

marcusz válasza:
Köszönöm az értékelést és a tanácsokat!

adott pontszám: 3
2009. október 16. | 23:15 | McAl

Ez még közepes méretben is nagyon nagy lett.

A képen nagyon sok a fekete felület, kb a 45-50%-a. Ezt nem tartom szerencsésnek, különösen azt nézve, hogy maga a kép is elég komor tónusokat tartalmaz.

Szeretem a kontúrokkal teli képeket, ahol az égbolt szépen vöröslik, akár még a nap is látszik. De ennél a képnél nem fog meg igazán semmi, ami miatt ez megtetszene.

A képen emellett van még egy pixel hiba is (vagy csak valami becsillanó fény), amit érdemes lett volna retusálni. Nem kell oda, még ha a valóság ezt sugallja, akkor sem.

Élesség tekintetében én a képet nem látom tökéletesnek. Feltételezem, hogy AF volt beállítva, de ha nem, akkor a manual fokusz sem skerült jól.

marcusz válasza:
Köszi.A élességnek erősen csapott a méretezés!

adott pontszám: 3,9
2009. október 16. | 22:56 | gegepapa

Hello!

Valóban jó pillanat és azépek a színek. A sziruett jó ötlet, de mintha dőlne a kép! A kép mérete mellett nem tudok elmenni szó nélkül bocs! Ne azt kérd, hogy közepesben nézzék meg hanem olvasd el a "Mi fér bele 300 kilobyte-ba?" című cikket ( a negyedik oldalon). Én ma olvastam és sokat segített. A kép ügyes de arra számíts, hogy sokan szólni fognak a méret miatt!
További jó fényeket!

marcusz válasza:
Köszönöm!