BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,03
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. október 9. 17:42
 • érzékenység: ISO 400
 • fókusztávolság: 42mm
 • objektív: smc PENTAX-DA 18-55mm F3,5-5,6 AL II
 • rekeszérték: F5,6
 • zársebesség: 1/125
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Sopron
 • Készítés ideje : 2009-07-16
Magyarázom a bizonyítványom

Azt hiszem a kép magáért beszél, és mindenkinek megvan a saját élménye a bizonyítványosztásról :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. október 16. | 20:30 | Fotodbotond

4 (jó, egyedi, apró hibával)

Vannak emlékeim, igen, bár az én Apám/nagyapám azért valamivel felhősebb ábrázattal méregette a bizonyítványt és hallgatta a magyarázatot.
Nagyon jól időzített az expo pillanata, még időben sikerült elkapni, de szívesen megnéztem volna azt is, ahogy repül feléd a könyvecske.
Egy kis gond van azért a kivitelezéssel, nagyon szürke az egész, én mindenképp világosítottam volna rajta, plusz egy kis kontraszt.
További sikeres fényképezést.

Ndrew válasza:
Köszönöm az értékelést! Igen, sajnos már ahogy említettem az előző hozzászólásoknál is, a monitorok közötti különbség lehet a probléma. Valószínűleg az enyém kicsit világosabbra lehet állítva, ezért hathat másképpen.
Megjegyzem, a könyvecske nem repült, mert nagypapám elégedett volt a benne látottakkal :)

adott pontszám: 5
2009. október 14. | 16:27 | Blex

Hali!
Na, kisfiam hogy is történt ez, gyere, csak meséld, el :)
Mindenkinek előjönnek a jó vagy kellemetlen emlékek. Nagyon jó a tekintet, szinte átjönnek a hangok, ahogy halkan sorolja a tantárgyakat és az érdemjegyeket.
Gratulálok, szép lett.
Minden jót.

Ndrew válasza:
Szia!

Örülök, hogy nem az esetleges képi hibák szemszögéből közelítetted meg a képet, hanem érzelmi alapon. A kép feltöltésekor ez volt a célom, hogy mindenki visszaemlékezhessen ezekre az időkre, amelyet most én élek át :)
Köszönöm az értékelést, további szép estét!

adott pontszám: 4
2009. október 11. | 23:38 | tomihee

Kifejező, tetszetős kép. nagyon jól átadja a bizonyítványosztás hangulatát. természetessége miatt tetszik a legjobban. számomra egy kicsit zavaró a bal oldalon található lámpa.
gratulálok

Ndrew válasza:
Köszönöm az értékelést :) Bár a lámpa miatt azért 1 pont levonást nem biztos, hogy érdemelt volna, ettől függetlenül tiszteletben tartom a döntésed.
Hozzáteszem, ha nagyon akartam volna, ki tudtam volna retusálni a lámpát - mivel ugye vágást nehezen lehetett volna megoldani, hiszen vagy nagypapám feje, vagy testének jobb oldala bánta volna - de mivel a világítóeszköz idősebb darabnak tűnik, valahogy odapasszolt nagypapám mellé :)
Szép napot!

adott pontszám: 4
2009. október 9. | 23:08 | harminchat

Szia! Az öregúr arcát elnézve, van magyarázni való a bizonyítványon... :)
Bár szeretem a fekete-fehér képeket és talán némileg elfogult vagyok irányukba, ezt a fotót nem érzem tökéletesnek. Nagyon úgy tűnik, mintha a kiégések elkerülése miatt a kép nagy részét sötétben hagytad volna. Szerintem megérne pár részlettelene foltot az, hogy világosabb legyen a fotó bal oldala és az arcon is jobban érvényesüljenek a fények.
Picit zavaró még a háttér vonalainak baloldal felé futó dőlése. Szerencsére ezt a bácsi kissé jobbra hajló testtartása ellensúlyozza.
A vágás és a nézőpont tetszik és a fények is érdekesek. Némi derítéssel vagy hosszabb záridővel még hangulatosabb lenne a fotó. De kipróbálhatnál egy olcsó M42-es objektívet is. Nagyobb fényerő, éles rajzolat, szép háttérmosás...de ez csak egy ötlet...
További jó fotózást!

Ndrew válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést és a benne szereplő ötleteket. A technikai oldaláról nézve, a fényeket tekintve valóban igazad van. Sajnos pont ablak mellett ült nagypapám, így a jobb oldali fények valóban elég erősek voltak. Amit azonban tapasztalok mostanában az az, hogy a monitorok között rengeteg különbség van. Teljesen másképp hatnak mondjuk egy katódsugárcsöves monitoron, ahol a színek szebbek, élénkebbek, mint egy LCD monitoron, ahol sokkal fakóbbak de világosabbak a nézett képek. Szóval sajnos ebből az irányból megközelítve a dolgot, nem biztos, hogy ugyanúgy hatnak a képek itt, avagy egy másik monitoron.
Az említett dolgoknak pedig utánanézek :)
Köszi a hozzászólást!

adott pontszám: 4
2009. október 9. | 18:50 | DeZert

Szia,

jó meglátás tetszik a téma, de sajnos van pár technikai hiba.

Nagyon látszik az utómunka, ha jól érzem elve alexpós volt talán a kép - vagyis voltak olyan részek - értem itt a kép bal oldalát - ami túl sötét lett, szemben a jobb oldallal, ami meg itt-ott túl világos.

nem tudom, hogy mibe fotóztál, sztem ez inkább jpg, mint raw, de bal oldalt a képen látszik hogy világosítottál fill light-tal vagy társaival, és a jobb oldal miatt meg recoveryt használtál. Ha a fill lightot és a recoveryt használod egyszerre akkor lesz aura a sötétebb részeken. Erre több technika létezik de nem akarok kisregényt írni :) Picit nagyobb kontraszt jó tett volna a képnek

Sajnos a fókusz is elcsúszott és nem értem, hogy fent meg oldalt miért van fehér csík? A szerkesztés rendben van, sztem nem baj, hogy kilóg a kar a képből.

Ndrew válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! A leírt dolgokkal nagyrészt egyetértek. Sajnos nagypapám az ablak mellett ült, így törvényszerű volt, hogy a jobb oldal sokkal világosabb lesz, mint a bal oldal. A képet amúgy RAW formátumban készítettem el, persze konvertálás közben valóban állítottam a recovery illetve a fill light értékén, ami valóban kissé HDR-es hatást kölcsönzött a képnek. Az ötleteket köszönöm, és további jó fotózást!