BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,21
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 22. 16:35
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs
Virág

Első portrém...várom a tanácsokat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. szeptember 24. | 02:21 | harminchat

Szia! Tetszik a kép, mert őszinte öröm látszik a szemekben és nélkülöz minden komolyságnak álcázott feszélyezettséget. Ha már a szemeket nézzük, ott mintha meghagytad volna a színeket, ami szerintem nem igazán jó ötlet. A fekete-fehér jól áll a képnek, bár egy kicsit lehetne kontrasztosabb, világosabb. A vágást kicsit erősnek érzem az áll alatt, de ha már így alakult akkor fentről is szűkítettem volna. Jó ötlet volt a tág rekesz, de a fókusztávolságot a jelenlegi 38-helyett inkább 50, vagy a fölöttire lett volna érdemes választani. Nagyon tetszik még a hajszálakon megcsillanó fényesség és a modell kedves mosolya. Életteli portré, remélem lesz még folytatás.
További jó fotózást!

adott pontszám: 2,5
2009. szeptember 23. | 15:10 | Zoran_2

Szia!
Sajnos nem sikerült túl jól, pedig a kislány nagyon aranyos, szép arcú - de a szemek ilyen jellegű utómunkája nagyon sojkat ront a végeredményen. A színvilág sem az igazi - a természetes (vidámabb) színek jobban passzolnának.
A hajon sok lett fény (valszeg a vaku) ez kerülendő potrénál - legalábbis a direktvakuzás.
Alul az áll alatt pici hely kellene ...
Üdv. Zoran

loránt234 válasza:
A szemek....sajnos nem volt jó húzás, talán egy kicsit lehetett volna színesebb, ez is igaz, majd legközelebb jobb lesz, hiszen gyakorlat teszi a mestert:)
szép fényeket

adott pontszám: 3,7
2009. szeptember 23. | 08:27 | B. Melinda

Nagyon bájos kis modell...de szerintem ez a fakó, lapos szürke árnyalat (nem igazán fehér-fekete) nem illik hozzá. A szerkesztést illetően, szerintem előnyösebb lenne, ha fentről többet vágtál volna az álla alatt pedig több teret hagytál volna. Jobb fényviszonyok között szerintem jobban sikerült volna.

loránt234 válasza:
A ff vélsztás azért történt, mert a kép egy hirtelen elkapott pillanat, ami nem a legjobb fényviszonyok között készült. Vágni sajnos nem tudtam jobban....

adott pontszám: 3
2009. szeptember 22. | 20:27 | slacus

nem hinném, hogy ijesztgetni szerettél volna a kislány portréjával pedig sikerült:)
ezek a szemek nagyon elrontják az egészet ami már magában sem lett a legjobb...olyan mintha valami horrorfilmből lépett volna elő és éppen változna át valamivé és elöntené a szemeit a nemtudommi....:)
a vágás sem lett jó aul az állnál is szűk jobb oldalon is kissé szűk...látszik az is kissé túlélesítetted, ez főleg a szemeknél és a világosabb hajszálaknál látható mert azok nagyon feltűnőek.
nem mondom h ezzel a géppel nem lehet jó portrét készíteni mert nyilván nem így van de nem így kellene neki idnulnod a portrézásnak.
nem attól lesz portré egy portré mert az egész képet egy arc tölti ki....olyan kép is portré ahol pl az alany csupán a kép negyedét vagy még kevesebb részét tölti ki...
vedd lazábbra a dolgot, próbálj meg egy hangulatot pillanatot megörökíteni vedd lazábbra a kompozíciót nem kell ennyire direktbe fotózni....valamint érdemes odafigyelni az arckifejezésre is mert itt sem lett éppen előnyös.
még egy jó tanács, hanyagold sztem ezt a szelektív színtelenítést, elhiszem h jó buli de nagyon nem tesz jót egy képnek....egy kezemen meg tudom számolni hány olyan fotót láttam életemben amin jól nézett ki a szelektív szintelenítés.
fotózz fotózz hajrá!:)

loránt234 válasza:
Köszönöm a jó tanácsokat, legközelebb majd felhasználom őket:)
szép fényeket
amúgy nem horrornak indult:P

adott pontszám: 4
2009. szeptember 22. | 18:32 | McAl

Tőlem sajnos jó tanácsot nem fogsz kapni a portré kategóriában, majd talán más.

Maga a kép tetszik, még a színvilága is. Ami engem nagyon zavar az a szemben látható visszatükröződés. Az nagyon nem kellene.

loránt234 válasza:
Sajnos ezt nem tudtam kiküszöbölni:(....
de örülök hogy tetszik a kép:)
szép fényeket