BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,26
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 22. 16:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2009-09-20
109-109

Akik szeretik a gőzösöket :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. szeptember 23. | 10:49 | Álomfejtő

Nagykanizsa és Budapest között egész szezonban közlekedett a múlt, letűnt korok, az ezerkilencszázas évek szádafordulóját idéző Nosztalgia-express, igazi gőzfelhőket pöfögve, színesen, vidáman tülkölve... -konrtasztként a mai kor utasközönségével.

Miután látom, a fotó Bpen készült, alkalmad lehetett volna az "igazi" feelinget lencsevégre kapni, nekem az sokkal többet mondana - sajni, de így látom.

kuklifitty válasza:
Ok. Majd ha odajutok, csinálok olyat is. De Borsodból kissé messze van !

adott pontszám: 4,3
2009. szeptember 23. | 00:42 | harminchat

Szia! A napos idő nem igazán kedvez a gőzösök fotózásához az erős árnyékok, sötétben maradó részletek miatt, de kétségtelen a színek élénkségének jót tettek a fények. Tetszik a nagylátó használata is, ahogy az előtérbe tornyosul a mozdony alakja. A fűtőház körépülete jó hátteret ad a fotóhoz, ahogy a sínpárok is fokozzák a hangulatot. Kár, hogy ennyire szerény szerepet játszik csak a gőz a képen, valahogy nekem a sűrű fehér gőzfodrokkal együtt válik igazivá egy gőzös. Ez természetesen nem játszik bele az értékelésbe, viszont az ég kékjének világossága és hogy a baloldali ütköző egyszerűen lemaradt a képről az nem szerencsés, azért kár..
További szép képeket!

kuklifitty válasza:
Igen a nap ellenem volt aznap :) Gőz sajnos élőben is ennyire kevéssé látszott, bevolt fűtve a mozdony, de ugymond csak alapjáraton ment egésznap. Az ütközőt én is sajnálom, bár nagyon kötve voltam helyileg, meg egy egy pillanatom volt, hogy éppen ne másszon bele a képbe valaki. Köszi az értékelést !

2009. szeptember 22. | 21:27 | Álomfejtő

A gőzösöket, a régmúlt utazás feelingjét szeretem...
ám ebben a fotóban sztem semmi "kihívás " nincs... szerinted mitől egyedi, vag több, mint egy elkattintott tucatkép...?
észérvekkel elfogadom a magyarázatod, ha metennéd...
Pont nélkül...
( a támadás lehetőségét is kizárva, hogy lehúzó szándékkal írnék...)

kuklifitty válasza:
Sajnos pályán futó gőzöst már nagyon nehéz elkapni. Nem mondom, hogy annyira egyedi, de azért a magyar pályákon nagyon kevés színes gőzös futott. Ma már nem mindennapos látvány egy gőzös megjelenése !

2009. szeptember 22. | 19:38 | McAl

Nekem sem nagyon magyarázták a fénymérést, csak kaptam, hogy máshová kell mérnem. Én meg bután néztem.

A gépedet nem igazán ismerem, ezért inkább azt mondom, hogy manuál módban hogy lehet ezt jól elkészeteni.

Keress egy homogén teret a mozdony közelében. Ez lehet a mozdony mögött az ajtó. A gépet át kell állítani spot mérésre. Vagyis csak a kis kör (persze ehhez ismerni kell a beállítási lehetőségeket, könyvben le van írva). Ha ahhoz igazítod a manuál módban az adott rekesznél a záridőt, majd ezekkel a beállításokkal elkészíted a képet garantáltan jobb lesz az eredmény. Szinte biztos, hogy sötétebb lesz a mozdony eleje, csodát nem lehet művelni. :)

Ugyanis ha te megállsz és a képet "csak úgy" elkészíted, a gép egy gyári rutin szerint fog automata módban beállítani valamit. Aminek az a következménye, hogy az ég túl világos lesz és a sínek közötti kő is túl világos lesz, mint a jelen esetben.

Ha ez sem érthető, ott az e-mail címem, részletesebben leírom.

kuklifitty válasza:
Köszi, megfogom próbálni !

adott pontszám: 4
2009. szeptember 22. | 19:07 | McAl

Gőzmozdony.... Nehéz megállni, hogy ne fényképezze le az ember és készítsen róla egy sokadik képet. De ez nem is gond.

Jók a beállítások. Igazából azt nem tudom eldönteni, hogy a kép készítésekor, vagy az utómunka során lett a kép túl világos. De túl világos lett.

Egyes részek kiégtek, ezért néhány részlet elveszett a képen, mint a gőz.

A fényviszonok miatt inkább azt mondanám, hogy a készítéskor lett az záridő rosszul megválasztva. Talán azért, mert a fénymérés rossz területre történt. Az ég, vagy a sínek közötti fehér terület talán szerencsésebb lett volna a fénymérés szempontjából.

Ha nem tudod, pontosan hogy kell megtenni jelezd, szívesen leírom.

kuklifitty válasza:
Köszönöm, szivesen hallgatom mit kellett volna máshová állitanom. Mert erős fényben ez többször is gondot okoz nekem ! Bár a fő gondom az volt, hogy igazán napos idő volt, ami nem kedvezett nekem. Igazán máshonnan sem lett jobb mert az még világosabbra sikerült, igaz nem is volt nagy mozgásterem, mert sokminden útban volt :)