BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,65
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. szeptember 6. 15:02
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2009-09-06
Tükör

Ereszcsatorna és muskátli egy hordó tükrében. Az első képem, amit ide feltöltök, sőt igencsak az elsők között van, amiket "nem csak kattintottam". Azért vagyok itt, hogy tanuljak, és tudom, hogy bőven van mit - kérlek, ilyen szemmel nézzétek, és lássatok el építő kritikákkal, mind a fénykép készítését, mind az utómunkákat illetően. Köszönöm! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. szeptember 7. | 00:06 | harminchat

Szia! A víz, a tükröződés mindig sejtelmessé teszi a témát. Igy van ez most is, még akkor is ha égető napfényben nézünk bele a vizeshordó vízfelszínébe. Kissé abszurd formavilág fogad az ereszcsatornának köszönhetően, de tetszik ahogy a napot a virág mögé rejtetted. Érdemes lett volna nem ennyire direkt fények között fotózni és valahogy megoldani az alsó részt, hogy ne vakítson a fehérségével.
De mint első próbálkozás szerintem ötletes és vidám életkép.
Szép fényeket!

Zivatar válasza:
Nagyon köszönöm, hogy ilyen pozitívan értékeltél, és köszönöm a véleményt, a tanácsokat. Szép fényeket! :)

2009. szeptember 6. | 21:15 | fricci1

Szia! Talán már leírták előttem ezeket, de nem tudhatom. Az olyan képeket, ahol zavaróak bizonyos színek)itt például a narancssárga folt) a legjobb, ha fekete fehérbe átalakítod.utána kicsit fátyolosnak tűnhet, de azt kontrasztnöveléssel, élesítéssel enyhítheted.

Zivatar válasza:
Ez érdekes meglátás, mivel volt, aki pont a színeket emelte ki pozitívumként, és mivel az eredeti fotó szürkeségében szinte elveszett a látvány, ezért én is azon fáradoztam, hogy visszaadjam neki a színeket. Ettől függetlenül köszönöm a véleményt - eddig eszembe sem jutott fekete-fehérre alakítani, de mindenképp ki fogom próbálni, hogy lássam, mit hoz ki belőle. Köszönöm, hogy foglalkoztál a képemmel!

adott pontszám: 3,7
2009. szeptember 6. | 18:22 | almitra

Gondolom a színek fogtak meg, mint nézőt, engem is az ragad meg, ha ránézek. Különösebben nem érdekes téma, de nem rossz. A kontraszttal játszanék a helyedben, ha utómunkáról van szó, esetleg egy kis vignett, hogy ne legyen olyan bántó alul a két sarok világossága. Különösebb mondanivalója nincs számomra a képnek, hangulatilag sem átütő, inkább csak játék a színekkel, átmenet a sárgából a kékbe, és ezen a vonalon lehetne erősebbé tenni a képet.

Zivatar válasza:
Köszönöm a véleményt! Nos, ahogy a többieknek is írtam már, amit az én képszerkesztő ismereteimmel meg tudtam tenni, azt megtettem, de majd igyekszem fejlődni ezen a vonalon is, hogy többet tudjak kihozni a képekből. Köszönöm, hogy foglalkoztál a képemmel!

adott pontszám: 3,3
2009. szeptember 6. | 17:49 | Zoran_2

Szia!
Én törekedtem volna átlós szerkeszatésre, estelg sarokkifutásra.
Ami érdekes a fotódon a színvilág, érdekes kékből sárgába való átmenet látható a képen.
Talán egy kis utómunkával (színek mélyítése, kontraszt) többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Így ebben a formában tudatos, kreatív javíétandó - a gép miatt plussz 0,3 tized :-)
mert nem könnyű a kompakttal, de nem is lehetetlnen.
Z☼ran

Zivatar válasza:
Nos, sajnos ez már az utómunkás változat... az eredeti sokkal fakóbb volt. Azért majd próbálkozom még a szerkesztéssel, meglátjuk, hátha ki lehet hozni belőle többet is, és megpróbálom másféleképp is lefotózni. Köszönöm a tanácsokat, és köszönöm, hogy foglalkoztál a képemmel!

adott pontszám: 2,6
2009. szeptember 6. | 17:34 | Morenthena

Hello!
Tényleg nem szeretnék kedvromboló lenni, de ez a kép így nagyon nem jó:(
Sok lehetőség rejlik benne, mert bár már sokszor megfotózott téma, de szerintem lehetne még újat mutatni vele.. tehát az alapötlet jó, hogy rozsdás hordóban tükröződés, de nagyjából ennyi. Iszonyúan fakó az egész kép és a tükröződő részlet sem túl érdekes, a fényfolt a virág közepén inkább figyelemelterelő és az eresz sem igazán esztétikus, a hordó széle pedig már túl világos. Az ilyen képeket általában a hangulat viszi... színektől, szép formáktól válik kellemessé, finommá... persze lehet a realisztikus ábrázolás is a cél, de akkor sem eléggé összeszedett a kompozíció. Érdemesebb lenne különlegesebb témát keresni a tükröződéshez, vagy ha ez semmiképp nem kivitelezhető (nem mozgatható hordó, egyebek) akkor más fényviszonyok mellett megfotózni.
Például ami a képen látható dolgokból sejthető, hogy esetleg jó lehet (szerintem):
- muskátli árnyéka a rozsdás hordó pereméhez közel, ettől kaphatna egy érdekesebb háttértextúrát, színvilágot
- megpróbáltam vágni a képet és nagyon megtetszett egy részlete: a muskátlinál a nagy fényfolt felett és az eresz mellett vágva létrejön egy egész hangulatos részlet a piros muskátlikkal és a kék háttérrel... ezt kicsit sötétítve, picit kékesebb színvilágot létrehozva kellemes kép lehet.. ezt a részletet lehetne még megpróbálni újra fotózni, mert ezzel az alapképpel túlontúl kicsi lesz a kép és sokat romlik a minősége is, tehát vagdosni felesleges
- meg lehet még próbálni vízfodrokkal, hullámokkal fokozni a hangulatot, de a fő, hogy az alapkép legyen izgalmasabb, szokatlanabb vagy ha hétköznapibb is a téma akkor a színvilággal, szerkesztéssel kiemelni az átlagból.
- jól mutat hordóban tükröződve pl egy rózsabokor, bárányfelhők, formabontó házrészlet, beledobva kisvirág/levél... ilyesmik.
Remélem tudtam vmi hasznosfélét írni, további jó szárnypróbálgatást!:)

Zivatar válasza:
Kedves Morenthena!
Egyáltalán nem voltál kedvromboló, és nagyon köszönöm, hogy ilyen sokat foglalkoztál a képemmel!
Sajnos a képszerkesztés terén sem vagyok még túl tapasztalt, így a színekből ennyit tudtam kihozni, még ennél is fakóbb volt eredetileg... A vágást mindenképp ki fogom próbálni az eredetin, abból talán még kinyerhető egy használható méretű részlet.
Sajnos a hordó áthelyezése nem megoldható, viszont szemmel fogom tartani különböző napszakokban, hogy mikor mutat valami izgalmasabb képet.
Még egyszer köszönöm, hogy ennyi hasznos tanáccsal láttál el!