BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,25
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. augusztus 26. 18:19
a termékenység gyönyöre

alibibinek és zsunak aki a zajjal jön, hallgasson el örökre 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. szeptember 25. | 11:43 | martonp

ez nekem most annyira nem ...
a színe miatt illetve inkább az egyszínűsége miatt
az élet ennél színeseb :)

nologo32 válasza:
nem baj, ha nem :) a szín meg adott volt, koncerten táncoló közönség, színes lámpák, ekkor épp a narancs volt túlsúlyban, mondhatnám, ez jutott :)

2009. szeptember 13. | 20:08 | Sotto Voce

Ezt csak irigyelni lehet. A képet, a pillanatot, az érzést.

nologo32 válasza:
köszönöm :) élveztem. az estét, a koncertet, a (táncoló) közönséget, a szavaidat :) ölelmoro

2009. szeptember 7. | 05:43 | LDenes

Szia ismet:)

"....nem csak technikát kell tanulnia annak, aki képeket akar alkotni...."

Emiatt a mondatreszed miatt leszek annyira gerinces es (habar szertek vitazni de....:D ) roviden azt mondom, hogy meggyoztel, a muveszetnek nincsenek korlatai, ki amit akar barmikor belesorolhatja...

Koszonom a valaszod, ertekelendo a reszletessege!

Denes

nologo32 válasza:
én köszönöm, megtiszteltél a figyelmeddel

forát

2009. szeptember 3. | 18:36 | LDenes

Kedves nologo,

Teljes mértékben elfogadom a kifejtett gondolataidat, egyetértek veled, valóban egy kép nem standardoknak kell megfeleljen és nem kell mindenki számára ugyanazt sugallja, külön értékkel bír ha egy egyén számára külön mondanivalója van....
Mindez teljesen igaz, viszont én továbbra is hiszem, hogy ez egy közösségi oldal, ahol mindenki feladata az, hogy a többieket segítse építő jellegű észrevételeivel, javaslataival, amellett hogy ő is megmutathatja műveit. Én is több olyan képet feltöltöttem régen (régi felhasználómmal, melyet elveszítettem mostanra inaktivitás miatt) amelyek számomra egy élményhez kötődtek, sokat jelentettek, de a közvélemény lepontozta, hibásnak minősült.... Én ezt elfogadtam, úgy gondolom, hogy ha valakinek egy kép sokat jelent akkor azt kedve szerint nézegetheti, viszont ha egy publikus megjelenést választ akkor számolnia kell azzal, hogy észrevesznek benne olyan hibákat, mely hibák az illető szemében éppenséggel elnézhetőek lennének....
Remélem megérted amit mondani szeretnék ezzel, a képed télleg gyönyörű....

Barátsággal,
Dénes

nologo32 válasza:
szia dénes :)

hogyne, értem, és örülök, hogy bírod a képet. elismerésed egyben azt is jelenti, hogy a hangoztatott fenntartások ellenére a kép így is jól működik. vagyis felesleges eleget tenni a technikai elvárásoknak, csak azért, hogy jó kép mivolta mellett megfeleljen a standardeknek. továbbgondolva azt hiszem, hogy így jobb, mintha részletgazdagabb, élesebb stb lenne, mert a túlzottan racionális megjelenítés nagyonis gyengíti azt, amiért a kép készült - ez pedig nem a fotó felületi nézhetősége, hanem a maga szinte festményszerűségéből is adódó érzelmessége. mert nem egy táncoló párt ábrázol, hanem két ember közti - mozdulatokban, geszusokban és, még ha elmosódott is az arc -, az arcon látható viszonyt, érzelmeket mutat. amely elmosódottság a férfierő mögött megbújó gyengédséget sokkal jobban teszi láthatóvá, mint egy "korrekt" fotó élessége.

ha beleolvasol az általam írt véleményekbe, eszmecserékbe, láthatod, hogy sok építő jellegű észrevételt tettem :)

"ha valakinek egy kép sokat jelent akkor azt kedve szerint nézegetheti, viszont ha egy publikus megjelenést választ akkor számolnia kell azzal, hogy észrevesznek benne olyan hibákat, mely hibák az illető szemében éppenséggel elnézhetőek lennének...." - sose teszek fel olyan képet, ami csak nekem lenne kedves. egyáltalán, ez a megközelítés fel sem merül. csak olyat osztok meg, "állítok ki", ami bárki számára többlettartalmat hordozhat, és nem a személyességével operál. ez a kép nem egy táncoló párt mutat, hanem a szerelemről, a megtermékenyülésről, a férfi-nő viszonyról szól. a férfi kéz a nő hasán - ami az élet keletkezésének helye - a női odaadás, a férfi hálája, az erotika, az érzelmek, a gyengédség - ezek mind a testi és lelki egyesülés felé mutatnak. ilyen tartalmi háttérrel legkevésbé sem lehet mondani, hogy közzé tennék egy számomra kedves fotót. ez nem fotó, ez kép, amit érteni lehet és amit érzelemgazdagsága esztétikailag is teljessé tesz. természetesen a megértéshez szükség van érzelmi intelligenciára és asszociációs készségre is, továbbá arra, hogy legyen a nézőnek fogékonysága, érzékenysége az ilyesmire. az pedig nem mindenkinek van - persze ez nem baj. ugyanakkor szerintem ez is passzol ahhoz, amit írtál az építő jellegű "észrevételekről", és jónak tartom, ha - még ha ez nagyságrendekkel nagyobb falat is - a mások épülésében való segítség nem csak a technikára korlátozódik. mert így esetleg feltűnhet, hogy nem csak technikát kell tanulnia annak, aki képeket akar alkotni, hanem sokminden mást is, és ha a felismerés után türelmesebben áll a képekhez, toleránsabb lesz a kánon szerinti technikailag ideálisnak tartott fotóktól való eltérésekkel szemben is, amivel ő maga gazdagodik, hiszen nem fosztja meg magát az élménytől, a valódi részvételtől a rosszallás okán.

üdv! nologo

2009. szeptember 1. | 07:54 | LDenes

Maga az elkapott pillanat sokat mondó a tartalom az ami élteti ezt a képet, valamint a színvilága is figyelemre méltó.... A pontszámot magyarázni nem szeretném, a szubjektivitás nem mehet a korrektség róvására :)
Grat!

nologo32 válasza:
a pontszámot nem kell szóval magyarázni, magyarázza azt a szemlélet, amivel nem értek egyet. de ezzel a félmondattal sem: "a szubjektivitás nem mehet a korrektség rovására" - egyrészt mint alapelvet sem támogatom, másrészt a kép a maga törvényei és az én akaratom szerint abszolút korrekt. inkorrektnek a korlátaid miatt látod. egy kép dolga a közlés, nem az, hogy eleget tegyen a felületi elvárásoknak. és ez a kép tökéletesen közli azt, amiért készül, vagyis teljesen korrekt. ez a véleményedből is kiderül. ráadásul nem lenne ilyen erős érzelmi töltése, ha a te szempontod szerint lenne korrekt. a részedről gyakorolt szigor indokolatlan és a képhez semmi köze. természetesen egy adatközlő termékfotó esetében helyt adok az elvárásodnak - de ez nem az :)
köszönöm :)

2009. augusztus 31. | 23:01 | Vadliba

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Igazán kimerítő, alapos és a képed elemzéséhez szükséges részletességel teli.
Azt hiszem értem, mi játszódott a fejedben, mikor megörökítetted.
Még egyszer köszönöm szépen!
Üdv
Vadliba

nologo32 válasza:
én köszönöm :)

2009. augusztus 27. | 09:06 | inexis

Kedves Vadliba!

A nap képe státuszba ez a fotó csak rendszerhiba miatt kerult:-)))
bocs az offért!

nologo32 válasza:
kedves inexis! :)

miért nálam levezel mással, aki nem én vagyok? :) hát így nem lesz ám bocsánat semmi picike se :)

2009. augusztus 26. | 23:23 | Vadliba

Szia!
Azt olvasom a főoldalon, ez az elmult 24 óra lagjobb fotója. Ehez gratulálok, és nem is fogok ezen a címen rontani, de ez a kép erősen motivál az írásra.
Én nagyon nagyon amatőr, kezdő, koca-, hobby fotosnak érzem magam, aki csak ugy kattingat a saját örömére.
Itt szeretem nézegetni mások fotóit, azt hiszem lehet itt azért tanulni is. Nekem főleg.
De azért arra kiváncsi volnék, mitől lesz konkrétan ez a kép az elmúlt 24 óra legjobb képe?
Életlen az egész.. Egyetlen pont nincs az egész fotón, ami meg tudná fogni a szemet. Értem én, hogy mozgás meg minden, de akkor is...
Szűkre van vágva, a háttérben negyed alakok, a színek, mintha elrontott fehéregyensúlyra állítva.
Szóval kérem mondjátok el miért nap képe egy ilyen alkotás?
Mit nem látok én, amit más igen?
Köszönöm!
Üdv
Vadliba

nologo32 válasza:
remek, hogy úgy érzed, motivál. ez a lényeg, nem a napképeség, nem a pontok. örülök, hogy írtál, és megfogalmaztad a kételyeidet.

"Életlen az egész.. Egyetlen pont nincs az egész fotón, ami meg tudná fogni a szemet. Értem én, hogy mozgás meg minden, de akkor is..." - hát... vannak éles pontok a képen (a nő bal válla, a a jobb karjának íve, a nyaka, a férfi jobb keze). persze, igazad van, ez relatív élesség, különösen, ha te a telivilágított műtermi fotók beretvaélességéhez viszonyítasz. de egy képet - még ha fotótechnikával készült is - a saját törvényei szerint kell nézni, és megcsinálni is, azt kell megadni neki, amit megkíván. az értelmezhetőséghez pedig ennyi élesség ez esetben elég, ez a kép ennyit kíván, ha élesebb lenne, szétesne a harmóniája, az az egyensúly, ami az értelmezhető részletek és a mozgás ábrázolása közt áll fenn. és nem egy pontnak kell megfognia a szemet, hanem a kép egészének a lelket. persze ez nem jöhet össze mindenkinek, hiszen kinél-kinél eltérő a fogékonyság, az érzékenység, az érzelmi intelligencia szintje, stb... még valami, ez nem fotó, ez egy fotótechnikával készült kép.
a szűk vágással redukálhattam az összevissza kóválygó alakokat - mert ez a kép egy koncert nézőterén, a táncoló párok és szerelmesek között készült. nem mondhattam, hogy "kapjátok már össze magatokat, gyerekeim, és húzzatok ki a képből!" meg aztán a néző figyelmének vezetésének eszköze a vágás. az arányok stimmelnek, neked azért "szűk" a vágás, mert nem ehhez vagy szokva. szűk akkor lenne - rossz értelemben - ha belevágna mondjuk a férfi kezébe. így inkább feszes, koncentrálásra kényszerítő. aki meg hátul benne van, az benne van, spontán helyzetben vannak kikerülhetetlen dolgok. és bocs, de retusálni nem fogok, különösen a fotózzra -az rengeteg idő és munka egy kis baráti összeröffenéshez képest. mintha egy römipartin csak én játszanék pénzben, mindenki más gyufában :)
a fehéregyensúly meg rendben van, csak vörös, sárga és narancs reflektorok világítottak éppen. az meg ilyen fényt ad:)

aztán a táncban kifejeződő együttlét, a teljes női odaadás, a férfi ezúttal magát megmutató erővel és gondoskodó gesztussal párosuló gyengédsége, a kéz a női test életet hordó középpontján, a hason, a köldökön, a sűrűsödés után megjelenő érzelmek és vágyak elszabadulása, aminek vége a termékenység kiteljesedése lehet - hát valami ilyesmire gondoltam eredetileg, de minden kép csak az eleje egy sztorinak, ami meg mindenki fejében máshogy folytatódik :) vagy nem is folytatódik :) - ahogy nálad sem folytatódott, de te legalább megkérdezted, hogy most akkor mi van :)

ha beleolvastál a többiek gondolataiba - és most nem a technikai fikázásra gondolok, az nem gondolat - akkor, a fentiekkel összevetve nagy vonalakban láthatod, mi az, amit ezúttal te nem láttál meg, más meg igen és hogy miért lehet "napképe" egy amúgy szar pontszámmal bíró darab. de ez az egész "napképe" hype félrevezető, nem fontos. csak az a fontos, hogy amikor ketten vagytok, a kép és te, akkor mi történik benned. érzed-e a vér áramlását, a szívverésedet, jót érzel, vagy rosszat, dühöt, vagy megértettséget, feltörnek-e az emlékeid, élménnyé válhat-e, ami veled történik, amikor megnézel egy képet, létrejöhet-e valamiféle minikatarzis. csak ez számít. te, és a kép.

de a legjobb a kérdés, amit nem voltál rest feltenni: "mit nem látok én, amit más igen?" ez baromi jó, nagyon nagy ötös jár érte :)

2009. augusztus 26. | 21:01 | parfüm

http://www.youtube.com/watch?v=C0uHRl- ( Santana Samba Pa ti
Ennél szebb zenét ritkán _hallok!

Ennél kifejezőbb érzést ritkán _látok

Ennél finomabb erotikát ritkán _érzek!!!

Tetszik!!

nologo32 válasza:
kell ennél több? megnéz egy képet és hall(!). lát, és érez(!)! teljes a siker! köszönöm, zita, ölelmoro

2009. augusztus 26. | 21:00 | fehér elefánt

Nézd már - ránéztem és arra gondoltam "na ez olyan mintha a mór csinálta volna", még eszembe jutott az is hogy üzenek neked vess már egy pillantást a főoldalra, erre tessék... de kár hogy kinyomtam. Megmondom az őszintét frankón, nekem a címmel jelezni kívánt kontextus nem jön le, inkább jól sikerült táncfotónak tartom ami semmivel sem lenne több, viszont lehet hogy sokkal kevesebb lenne, ha tűéles volna. A hangulat ott van, a tűz lobog (a fehéregyensúly valahol részegen hever a lábak alatt), a nő póza nagyon-nagyon jó. Rendhagyó kép és elég biztató a napképeként látni.

nologo32 válasza:
üdv újra, demi(zson)moore! :)

a táncban kifejeződő együttlét, a teljes női odaadás, a férfi ezúttal magát megmutató erővel és gondoskodó gesztussal párosuló gyengédsége, a kéz a női test életet hordó középpontján, a hason, a köldökön, a sűrűsödés után megjelenő érzelmek és vágyak elszabadulása, aminek vége a termékenység kiteljesedése lehet - hát valami ilyesmire gondoltam eredetileg, de minden kép csak az eleje egy sztorinak, ami meg mindenki fejében máshogy folytatódik :) vagy nem is folytatódik :). vagy mondhatom úgy is, hogy ez jobban gyerekcsinálós kép, mint egy explicit, mindent megmutató kép :)
a fehéregyensúly meg oké, a vörös és narancs és sárga lámpáknak volt ilyen fénye-színe :) de lehet, hogy rosszul tudom, ami valójában nem is érdekel, mert a képhez passzol nekem ez a szín :)
kösz, habibi, hogy belebotlottál - és hogy majdnem szóltál nekem, az aztán az überfasza! :)

adott pontszám: 1,5
2009. augusztus 26. | 20:27 | inexis

Szia!

Gondolom a te zajos képeiddel van tele a fooldal a zajos szovegeddel:-).
Ugye nem bántalak meg.,ha azt írom,hogy ezek a fotó számomra egy elrontott kép semmi egyéb. Persze nem fogom most kettesekkel az osszeset lepontozni,de mivel nem sok fotó van a tiéden kívul a fooldalon és te vállaltad a pontozhatóságot akkor ennél a fotónál megteszem. Zaj és szemcsézettség kozott nálam kulonbség van( a régi filmes képek a szemcsések ) és a te fotód zajos, ráadásul életlen is. Arról nem beszélve,hogy a vágás sem példaértéku a háttérrel egyutt.
Ha te bátor voltál most én is az leszek,mert szerintem ez kerulendo hibás út,még ha te másképp is látod.
További jó fényeket!

nologo32 válasza:
dehogy bántasz. remélem, te se bántódsz meg, ha én is őszinte leszek. a véleményed nem a képről szól, hanem az elvárásaidról. nem a képet nézed, hanem fotónormákat kérsz számon, ami a szabadságod hiányát jelzi. például ezért sem bántódhatok meg, továbbá egyáltalán nem baj, ha így van, különösen nekem nem. az elvárásaid téged korlátoznak, nem engem. van, akinek ez a kép - ami fotónak majdnem csapnivaló lenne, de mivel a képisége visszahat, hát mégsem egészen az - élményt jelent. azért készítek képeket, hogy ez megtörténjen. és egy - bizonyos értelemben - végletes kép természetes, hogy végletes véleményeket vált ki. de ezzel nem nekem van feldolgoznivalóm.

különben ezen tényleg szemcse van: színes kodak portra 160 NC alapon fekete-fehér ilford HPS 800 film szemcsézettsége közepes intenzitással, kábé 1/3-os szemcsemérettel. csak mert nem találtam elég szemcsésnek? zajosnak? válaszd, ami tetszik :) (mellesleg jegyzem meg, lehet, hogy nálad különbség a kettő, de régen, a predigit időkben a szemcse volt a zaj.)

ami pedig a hátteret illeti, rendezgesd el a piáló és vadul táncoló, többé-kevésbé szerelemtől is részeg közönséget egy koncert nézőterén, hogy passzoljon a háttér :) szerintem vagy exponálsz, vagy elő se vedd a gépet. és azt ne mondd, hogy utólag retusálhattam volna :) az nem az igazi, ahogy a vaku sem az ilyen intim helyzetekben. azzal kell élni, ami adott, ha az életet akarod láthatóvá tenni és nem az ideáljaidról akarsz konzerveket gyártani.

és ha nem sikerül a képet látnod, csak a fotót keresed, inkább tűnődj el :) persze amit írtál, én is tudom. de én már csak ilyeneket csinálok. éles, pontos fotót már csináltam eleget, már csak a képek érdekelnek.

ami meg pontot illeti, szerencsére nem számít, úgyhogy emiatt se érezd magad kényelmetlenül. :)

neked is minden jót!

2009. augusztus 26. | 20:15 | Fáncsi

"Íme egy példa, amikor a zene elnyomja a zajt ..."

Ez a mondat elmond mindent. Remélem nincs harag, hogy plagizáltam, de ettől jobban nem lehet megfogalmazni az érzést.

nologo32 válasza:
az idézet nem plágium :) és a ezt érzed a legkifejezőbbnek, rendben minden

adott pontszám: 5
2009. augusztus 26. | 19:55 | hcsabi

Fiatalság és szenvedély, (A) valódi életöröm itatja át ezt a képet!
A meleg színek forróságát, a zene hangjait, és még a pár szívdobogását is "láthatjuk, érezhetjük" a képet szemlélve.
Mintha csak egy tábortűzbe bámulnánk...
Csakhogy ezek nem emésztő, hanem fényt sugárzó lángnyelvek.
(Íme egy példa, amikor a zene elnyomja a zajt ...)

Ez is tetszik!

Csabi

nologo32 válasza:
érzed a bugit, csabi :) a szíveddel nézel, ahogy kell

adott pontszám: 4
2009. augusztus 26. | 19:52 | CD40

Szia! Tetszenek az ilyen bemozdult képek, amik csak életérzést, érzelmeket közvetítenek. Ebben a képben rengeteg az életöröm, a szerelem. Ennek ellenére hiányolom, hogy legalább egy kis fontos részletében lenne éles a kép, akkor szerintem 5-ős lenne (pl. a fiú arca, vagy keze ...)

nologo32 válasza:
éles az annyira, amennyire kell, az értelmezhetőség és mozgás határain jár, mindkettőnek eleget téve :) kösz!

2009. augusztus 26. | 19:38 | CarlosDaniel

Sajnos a 0 súlyommal elmehetek a fenébe, pedig az estémet dobtad fel...öröm volt végignézni...de komolyan...
Ritkán lesek fel ide, mert ritkán kapok valamit...de most nagyon.. ha lesz kreditem adok, s akkor legalább még egy estém depimentes merengéslesz...

nologo32 válasza:
örültem, ha élményben volt részed :) ez a cél, nem a tökéletes fotó elkészítése

adott pontszám: 5
2009. augusztus 26. | 18:53 | alibibi1

Másodikként ő vonzott be. Aki nem táncolt az sose tudja meg miről is ír, ha táncot értékel. A táncban kilépsz a térből, megszűnik az idő, anyagtalanná válik a test, csak a lelkek maradnak egybefonódva az Energiával. Ott nincs szín, zaj, fények és árnyékok, se formák, nincsen semmi, csak a gyönyörben való tökéletes megsemmisülés.

Bárki más mást ír erre a képre, és nem ezt a gondolatot, ne foglalkozz vele, mert még nem tudja - remélem egyszer mindenki meg tudja...

Gábor

nologo32 válasza:
a tánc és annak folyamatosságában élő folytatása: férfi és nő, odaadás, szerelem, befogadás és termékenység... ez az élet
köszönöm, gábor :)

2009. augusztus 26. | 18:52 | psychill

Zoran 2-vel maximálisan egyet értek!
Lehet számodra kedves pillanat, de "mi" nem voltunk ott. Érzelem az van a képen, előnyére váljék, de fotóértéke az nincs és ebben a kijelentésben semmi bántó nem volt.
Üdv.

nologo32 válasza:
fotóértéke nincs is. de van fontosabb: képértéke :) és az visszahat a fotóra is. ha érted, miről beszélek. és nem bántódom meg, másban tájékozódsz, ennyi az egész

2009. augusztus 26. | 18:50 | Zoran_2

dehogy kötekszem ... Te kérdeztél, én csak válaszoltam :-)

nologo32 válasza:
minden jót!

2009. augusztus 26. | 18:38 | Zoran_2

Én nem, de egy másik festő, ha hibát lát a képen, ami esetleg a hibásan használt ecsetnek tudható be - lehet megkérdezi

nologo32 válasza:
ne kötekedj :) értesz te engem.

adott pontszám: 5
2009. augusztus 26. | 18:37 | moTmeN

tele van elettel ez a pillanat. nehez ertelmesnek tuno ertekelest irni egy erzesrol, amit ilyen remekul adtal at. szoval gyonyoru kep, szerintem.

gratulalok!

nologo32 válasza:
érzés, nem értés - kimondtad a lényeget. köszönöm

2009. augusztus 26. | 18:31 | Zoran_2

obi, fényerő, rekesz?

nologo32 válasza:
valójában lényegtelen :) legszarabb kitobi, max fényerő, gondolhatod, de tényleg mindegy. kérdezed a festőt, milyen ecsettel festett?

2009. augusztus 26. | 18:28 | Zoran_2

exif adatok publikusak?

zajjal jöttem.. most mi legyen?

nologo32 válasza:
semmi baj. mást keresel, fotót, nem képet

adatok? fény zéró, idő 1/6, vaku kizárt, állvány koncerten, a lökdösődő, táncoló közönségben? ugyan :)

2009. augusztus 26. | 18:23 | Zoran_2

nem hiszem el, hogy ezt jobban nem lehetett volna megcsinálni - mégha elkapott pillanatok is ...

nologo32 válasza:
pedig nem :) lettél volna ott

adott pontszám: 1
2009. augusztus 26. | 18:22 | Zoran_2

Szia!
Szerintem ez nagyon nem jó. nagyon nagyon zajos, a háttérben zavaróak a mellékszereplők, a kép jobb alsó sarka részlettelen, életlen, elmosódott az egész. A vágás, kompozíció sem az igazi.
Nem is tudom mikor adtam utoljára 1-est, de ezt most kimeríti a kerülendőt nálam.
Ténlyeg ne haragudj, én így érzem.
Üdv.
Z☼ran
TT23

nologo32 válasza:
nem vagy alany. harag? ugyan már