BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,33
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. augusztus 19. 13:11
 • érzékenység: ISO 100
 • fókusztávolság: 18mm
 • objektív: smc PENTAX-DA 18-55mm F3,5-5,6 AL II
 • rekeszérték: F3,5
 • zársebesség: 1/15s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Soproni-hegység
 • Készítés ideje : 2009-08-18
Nincs megállás

Az első próbálkozásom az ilyen technikával készült képpel. Célom az volt, hogy ellentétes érzelmet alakítsak ki a nézőkben. Egy sűrű erdőségben lévő út számomra mindig a harmóniát és a megbékélést szimbolizálta. Ezzel a technikával készült képpel szerettem volna megbontani a rendet, és dinamikát vinni a csendes, nyugodt erdőbe. Érdemes nagyban megnézni a képet, szinte szédítő látványt nyújt :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. augusztus 20. | 12:53 | Surtess

Szia!
Első próbálkozásnak nem rossz,nem mondom,hogy tökéletesa,de mindenképeen látványos!
Mindíg nagy izgalommal tölti el az embert,mikor tanul egy új technikát,és sajnos az így elsőre elkészült képekkel elfogultabbak is vagyunk.
Aztán,a jó tanácsok hatására,és ha jobban átgondoljuk rájövünk,hogy hogyan is lehetett volna még jobb!
Technikailag tetszik,nyilván állványról lőtted,viszont az erős fény sok lett szerény véleményem szerint.
Az effajta képeket érdemes minél kisebb fényviszonyok mellett elkészíteni,mivel a hosszú záridő miatt,sok fényt enged be.
Sajnos a képeden nagyon erős a fény,tehát nem jó napszakot választottál!
Egyébként tetszik,nem rossz elsőre!
Szép fényeket!
Tisztelettel:Surtess
19/25

Ndrew válasza:
Szia!
Köszönöm a kifejezetten építő jellegű kritikádat, az ilyeneket mindig örömmel fogadom. Többek között ezért is töltöttem fel a képet. Teljes mértékben egyetértek az általad leírt dolgokkal, egyedül annyi hibádzik, hogy kézből csináltam, miközben gyalogoltam :) A fényekre visszatérve sajnos teljesen szemből kaptam a lenyugvó Nap miatt, de mondjuk nekem tetszettek az erős fények, mert megtörték a zöld lombozatot. De valószínűleg az elfogultság szól belőlem a saját képem iránt. Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásod és a javaslatokat, ötleteket.

adott pontszám: 2
2009. augusztus 19. | 19:30 | mutty.hu

Ebben már nem lehet csak úgy érdekeset mutatni, mindenki megcsinálja a saját verziót, elég megtalálni a zoomgyűrűt.
VAgy a photoshop effektjét is akár,d e az enm lesz egészen iylen

Midnenesetre nem ártana ha valami kép lenne mögötte, emr a belemagyarázás nem viszi el.

Bocs. Lehet csak sok sokkal jobbat láttam már iylet.

Ndrew válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod, bár alapjában véve egyáltalán nem értek vele egyet.
Mivel ahogy írtam is, ez az első ilyen fotóm, nem feltétlenül volt az a célom, hogy olyat alkossak, ami megállja a helyét az ugyanilyen technikával készült profi fotósok képei mellett. De tény, hogy nem is azt akartam, hogy ez alapján hajlékonyabbak legyenek az értékelők a jobb pontértékelésre.
Egy másik dolog, hogy többek között azért sem a természet vagy tájkép kategóriájába raktam, mert nem azt akartam bemutatni. Az absztrakt képek közé került, mert az a valóság törvényszerűségeitől, összefüggéseitől, tárgyi formáitól elszakadt alkotói módszert jellemzi. Egyszerű dolgokból, melyek hétköznapiak és már unottak csinál valami egyedit. A "belemagyarázás" azért volt, hogy ne értse félre senki, de úgy látszik ezt most nem sikerült eléggé megfogalmaznom. Egy életérzést próbáltam megörökíteni, nem pedig egy unalmas fotót készíteni. Még mielőtt elolvastam volna az értékelésed, megnéztem a linket, ahol a galériád látható, és találtam egy hasonló képet a természetfotók között. Számomra megmondom őszintén az se sokkal tér el az én alkotásomtól, és megkérdőjelezem, hogy te is kettest adtál volna-e a saját képedre.
Utolsó megjegyzésként azért hozzátenném, hogy ha már megtiszteljük egymást azzal, hogy hozzászólunk és értékelünk, akkor legalább próbáljuk meg helyesen leírni a szavakat és összetett, jól érthető mondatokat írni...
Sajnálom, hogy nem nyerte el tetszésed.

adott pontszám: 5
2009. augusztus 19. | 15:20 | kalorobi

Sok hasonló képet láttam már, de azt kell mondanom, hogy ez különösen tetszik. A naplemente narancsos szinei nagyon jól mutatnak a "rohanó" erdő mögött.
Tényleg szédítő :)

Ndrew válasza:
Igen, én sem akartam, hogy tucatfotónak tűnjön. Elképzelhető, hogy egy futóval, vagy biciklissel izgalmasabb lett volna a látvány, de reméltem, hogy a lemenő nap fényei és maga a hatás elnyeri a nézők tetszését :)