BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. június 21. 10:37
  • Készítés helye: albánia
-

nd2 + nd4 szürke átmenetes félszűrőkkel 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. június 22. | 15:21 | BaloghZoltan

Igen,arra gondoltam.A szélekről befellé a két kiálló szikla között sötétedik.Legjobban ez kicsiben látszik.A vignetett lehet le kéne húzni nullára,viszont ha polár szűrőt használtál,az is ki tud alakítani a kép közepén ilyen elsötétedéseket.

Kaviaar válasza:
Mégegyszer köszönöm, nekiállok a RAW konvertnek rendesen + összefűzés előtt kiszedem belőle a vignettet (3 fekvő képből van összerakva és a két szélső szélei átfednek pont középen, gondolom azok sötétebb tónusai nyomták el a középső összekötő kép világosabb tónusát), vagy simán csak a blendelt kép helyett a külön rétegeken blendelt képet generáltatom le és kitörlöm a két szélső kép vignettes részeit :)

2009. június 22. | 02:52 | BaloghZoltan

Ez igen összetett,már már filmeb illően tökéletes pillanat,de én elhiszem hogy igaz.

A kép közepén van egy sötétebb csoportosulás,amin nincs igazából átmenet,azért kár.

grat

Kaviaar válasza:
Szia Zoli, köszönöm a feedbacket, pont az ilyen javító jellegű hozzászólások miatt töltöm fel a képet.

A bal oldali sötét sziget részletre gondolsz? Ez most ilyen alap beállításokkal kikonvertált volt, de a sötétekben van még részlet a bal oldali benyúlónál is (plusz szerintem sok lett a kontraszt ami a jobb oldali hegyeknél első blikkre jónak tűnt de egyre jobban tetszenek a finomabb lebegősebb képek a megfelelő témáknál). Ha a raw konvertnél picit trükközöm +1FE-vel jön ki részlet még abból a sötétből, csak a napot kell megmentenem a highlightoknál.

Vagy a kisebb sávosodásra gondolsz amit a panoráma progi csinált? (manuális beállításokkal lőttem de 2db szűrőnél ilyen szembefényes képnél ahogy forgatom a gépet széleken jobban kijön a vignetta valahogy aztán összefűzésnél meg észrevehető ez valamennyire). Lehet az összefűzés előtt kellene vignetta korrekciót rakni rá.

2009. június 21. | 16:43 | Bóra

Milyen "apróságon" mulik egy kép. A kis szigetecske , ha nincs, talán nem is fotózol. Igy azonban nagyon szép lett. Mit csináltál volna másként, ha nincs a szigetecske?

Kaviaar válasza:
Több eget hagytam volna kevés tengerrel, persze az egy teljesen más kép lenne.

Ennél meg igazából még jobb lett volna, ha lett volna egy még magasabb pont ahonnét fotózhatom, egyrészt kinyíltak volna az öblök a bal oldali sziget részleten másrészt a bal oldalt lehelyeztem volna az aljára, és sokkal szebb térérzete lenne a képnek. De ugyebár ha öreganyámnak f...a lett volna akkor öregapám lett volna :] Köszönöm hogy írtál.

2009. június 21. | 10:45 | circle

Nagyon érdekes, szinte földöntúli színei vannak a képnek, mintha más bolygón járnánk. Jó tett a képnek a panorámásított képkivágás. Egy csipetnyi előteret hiányolok a képből, egy kis partvonalat, köveket például (már ha víz látható a képen, mert a színekből nem lehet erre következtetni) Egyébként látványos fotó érdekes hangulattal.

Kaviaar válasza:
Színek a késői naplemente és a szűrőzés adta hosszabb záridőnek köszönhetőek (utólag a kontrasztból már lehet viszavennék de kredit hiány miatt majd csak magamnak).

Előtérben volt pár közeli fa alattam (kb 300m-es magasságból egy sziklás dombról készült) ami csúnyán nézett volna ki ha belelóg a hatalmas lépték különbségek miatt. Alul víz van hatalmas szél volt, gondolom azért láthatók rajta azok a "sávok".
Köszönöm a véleményed.