BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. május 28. 11:18
  • Készítés helye: Hámori-tó jege
Fogoly

Egy korábbi képem a korábbi gépemmel, szeretném a galériámba tudni.:)) KÖSZÖNÖM SZÉPEN mindenkinek, hogy nap képe lehetett ez a fotóm. Szép reggelre ébredtem!:))))) Nektek is hasonlót! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2009. június 14. | 20:19 | Cpt

Keresztbe kötött valóvilág és az elfagyott élet, a barna és vörös pároscsatája a szürke kövön, a víz ami az élet a halál is egyben hisz párban vannak és csak úgy léteznek a hideg a meleg az élő és éltelen minden csak akkor van ha mihez képest és meglátott dimenziója a létnek.

draculea válasza:
Szia Gábor!
Köszönöm szépen a véleményed és nagyon örültem, hogy leírtad a gondolataid.
Nagyon érdekes ahogy látod ezt a fotót. Mindig öröm, ha a kép nézőjeként valaki többet lát benne, mint amennyit én magam gondoltam tartalomként.
Üdv, ildi

2009. június 7. | 23:52 | tiger1977

csodás darab,
ilyet én is szeretnék...foglyul ejtett :)
Grt!

draculea válasza:
Szia!
Hát, egy hasonló fotóra pár hónapig még várnod kell, mert még csak most jön a nyár, és reméljük azért az nem ilyen fagyos lesz...:))))
Köszi szépen !

adott pontszám: 5
2009. június 4. | 17:19 | Espíritu

Szia!
Ez valóban nagyon szép.
Tetszik a kompozíció és színek adta varázs.
Kellemes látványt nyújtó, szép fotó.
És gratulálok hozzá, hogy nap képe is lett:)

draculea válasza:
Köszönöm szépen, Botond, örülök, hogy tetszik!
Ez egy régebbi fotóm, és nagyon örülök, hogy előszedtem, mert úgy tünik érdemes volt. Nem is gondoltam volna, hogy így fog tetszeni nektek (is) !:))

adott pontszám: 5
2009. június 2. | 20:39 | Radovics János

Jó érzés a nap fotója alá írni. Ha megengeded, szeretnék egy-két olyan szempontot felsorolni, ami talán rejtett, de szerintem mégis nagyban hozzájárul a kép sikeréhez. Az egyik legérdekesebb átlós szerkesztés, amit valaha is láttam. Hozza az átlót a szerkesztés, de a befagyott víz iránya, a jég fekete pereme, a levél szára és iránya is. Ezt az átlót állítja meg a levél alatti közel vízszintes "jégvonal", ezzel a kilátástalanságot, a bezártságot, a "rabságot" erősítve. A téma az alsó harmad legmegfelelőbb pontján, megteremti a "meditatív -pesszimizmus -befele -fordulós" hangulatát. A különösen kifejező színek-fény-élesség ellenszenvessé teszi a "rabtartót", és együttérzésre indít a fogoly iránt. A jég "mocskos-szürke" színét még a fény sem oldja fel, annak ellenére, hogy szerkesztési ellenpontja a levélnek. "Ugyanaz a fény" , amely a jég kegyetlen, élettelenségét világítja meg, a levél még halálában is gyönyörű erezetét emeli ki, egy kis visszaemlékezést teremtve ezzel. A sors(?) elkerülhetetlenségét, vagy kérlelhetetlenségét is érzem. A színek visszafogottak, és egy "elmúlás-minimál" jelleget kölcsönöznek ennek a nagyon szép, mély gondolatokat teremtő és érzelmeket felkavaró képnek.
Figyeltem a kis levelet.....Nem akartam megérteni. Első "felindulásomban" kitöröltem volna, vagy megmutattam volna teljes egészében. Lehet, hogy a kép szempontjából még elfogadható is lett volna, de aztán megértettem, és a mondanivaló szempontjából (nekem!!!) így teljes. A két levél összetartozik...És mint, amikor egy jó film nem fejeződik be a vásznon, hanem a nézőre bízza a folytatást, úgy ez a kis kevél "befejezetlenül" olyan fájdalmasan szép gondolatsort indít el, amit itt most nem tudok, és nem is szeretnék leírni.
Köszönöm az élményt. Gratulálok a nap képéhez. És gratulálok az oldal valamennyi értékelőjének, akik ezt a képet értékelték. Ezt én nagyon jó jelnek érzem. R.J.

draculea válasza:
Kedves János!
Hihetetlenül szép ez az értékelés, mély beleérző képességgel megfogalmazott gondolatokkal, de ugyanakkor kiterjedve a kép technikai kivitelezettségére is. Tiszteletet
érdemel a látásmódod, és az, amilyen beleérzéssel tudsz lenni egy kép iránt. Tulajdonképpen erre nehéz is szavakat találni, de ha csak annyit mondanék is , hogy ez egy lélekemelő értékelés számomra, talán azt is megértenéd.
Mindent alaposan elmondtál a fotóról, nem tudok hozzátenni semmit,mert csak túlmagyaráznám a képet, illetve önmagamat. A kis levélkéről alább írtam is valakinek. Sajnáltam volna kiretusálni, még ha zavaró is hogy bele van vágva, azaz nem látszik egészében a képen.Szerintem ezzel együtt szól arról, amiről szerettem volna.
Én is örültem, hogy rajtam kivül ennyi embernek tetszett, főleg mostanában amikor valamiért nagyon kevés lett az értékelők száma.

Köszönöm szépen az értékelésed, János! Ezt is nagy becsben fogom tartani, ahogyan Tőled mindegyiket!
üdv, ildi

2009. június 1. | 14:51 | harminchat

Én is találtam már így képeket, amikben csak utólag láttam meg a fantáziát. :)
Azért szeretek a képeidhez írni, mert mindig élmény a válaszaidat olvasni, olyan részleteket osztasz meg, amik még közelebb visznek a fotókhoz.
Sok sikert a régi-új képek életrehívásához!

draculea válasza:
:) És ha belegondolok hogy mennyit kidobtam.... Ki tudja milyen "gyönygyszemeket" tettem lapátra ?!:))))
De komolyra fordítva tényleg érdekes, hogy ez a kép több mint kétéves, és csak most fedeztem fel.
Kedves vagy, Tibor.Tudod, úgy gondolom, hogy aki ír a fotóhoz, és főleg aki nem intézi el másfél sorban a képet, azt talán érdekli az is, amit én reagálok a véleményére.
Köszi szépen! Neked is ugyanezt kivánom!
üdv

adott pontszám: 5
2009. május 31. | 21:42 | harminchat

Szia! Szeretnék utólag gratulálni, sajnos csúnyán lemaradtam, pedig igazán megérdemelten nyerte el a címet.
Arccal a jégbe fagyva, tehetetlenül bámulni a többiek csendes álmát a mélyben, nehéz sors ez, szegény fogoly.
Tökéletes átlós szerkesztés, amit a jégfelszín barázdáltsága is megtámogat. A formák mellett a szépséget mégis inkább fényeiben hordozza a kép. A felszínen tompán derengő fény fehérsége ellentétben a sarkokban feketén sötétlő, mélységek üzenetét hordozó fagyossággal. Reménytelen nappal. A természetes fekete-fehérből kiemelkedő barnaságával ragadja meg a figyelmet a rabul esett falevél és a szépen kirajzolódó erezetével méltó társa a környezetében csillogó jégfelszínnek. Így válik kifejezővé a fotó.
Kivánok még sok hasonlóan szép képet a galériádba!
Szép fényeket!

draculea válasza:
Szia Tibor!
Köszönöm szépen a véleméyned és a gratulációt! Örülök, hogy észrevetted ezt a képemet is, hogy mikor az egyáltalán nem lényeges. Ez egy régi képem, amit még az előző gépemmel csináltam. Mostanában előszedtem pár régi képem, megutómunkázgattam, és némelyiket úgy döntöttem fel is teszem. Annak idején valahogy nem láttam meg bennük azt, ami miatt érdemesnek találtam volna feltenni. De idővel kicsit változik a dolgok megítélése, ezért jó néha átnézni a korábbi fotókat is.
Nagyon nagy élmény számomra az értékeléseid olvasni, mert mindig leírod miért tetszik, és ez sokat segít nekem a következő fotóknál.
Szép fényeket!
üdv, ildikó

adott pontszám: 5
2009. május 29. | 13:07 | platnee

Joggal lehetett a nap képe! Szép a kettős harmadolóra szerkesztés, a színkontraszt és a fények is nagyon kellemesek. A vignettálás szépen kiemeli az átlós fénysugarat, ami vezeti a szemet.

Gratulálok!

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! Örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2009. május 29. | 12:41 | álomlakó

Érdekes a levél színvilágának és környezetének kontrasztossága, nagyon tetszik e két színtónus, így párban pedig különösen szépek, erősítik egymást. A falevél erezetének grafikussága, részletei, a jégen átlósan végigfutó fénysáv hangulatossá teszik a fotót. Egyéb asszociációk, tartalmak is eszembe jutnak, de maga a látvány is, a képszerkesztés is remek.

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned! Nagyon örülök, hogy szinte ugyanazért tetszik neked is a fotó amiért nekem is. Nagy mázlim volt, hogy éppen fonákjával felfelé fagyott bele a tóba szegényke, mert éppen az erezete miatt tetszett meg nekem is az egész látvány.
üdv, dracu

adott pontszám: 5
2009. május 29. | 11:39 | revesz.l

Mindenképpen nap képe fotó,remek hangulattal rendelkezik a éped. Szép élességtartományban van a falevél remek rozsdabarna színnel. Az ősz és a tél egybeolvadást sugallja nekem, mivel nincs átmenet már az évszakok között.
Gratulálok neked ehhez a csodálatos fotóhoz.

draculea válasza:
Köszönöm szépen ezt a szép és részletes véleméynt!
Szép fényaket!

2009. május 29. | 10:37 | bodzaszörp

Gratulálok a nap képéhez!! :)

üdv.bodzaszörp

draculea válasza:
Köszönöm szépen!:)

2009. május 29. | 10:14 | Farkas

A gratuláció mindíg a képnek szól de a fotósnak is, mert nélküle nem jönne létre.
Szívesen

draculea válasza:
Kétségkivül kell hozzá a fotós is.... :)

2009. május 29. | 10:06 | Farkas

Gratulálok a nap képéhez!
Méltán nyerte el ezt a minősítést.

draculea válasza:
Köszönöm szépen a gratulációját!
Igen, erre most valóban büszke vagyok, mert ez a képnek szól, és nem nekem.

2009. május 29. | 09:11 | Álomfejtő

Gratul, örülök, hogy a főoldalon !
:o)

draculea válasza:
Köszi szépen!

2009. május 29. | 08:59 | pearl_13

Nagyon szép, gratulálok!
5

draculea válasza:
Köszönöm szépen!

2009. május 29. | 08:29 | inexis

Szia Ildikó!

Gratulálok a nap képéhez!

draculea válasza:
Szia Anikó!
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 16:24 | hgz

Ami ebben nagyon megfogó, az a színösszeállítás. A kék árnyalat nagyon el lett találva.
A kompozíció is tökéletes, pont jó helyen van a levél.
Két apróság: A vízben lévő ágakon nagyon látszódnak az útomunka jelei, "világítanak", (már ha az utómunka). Valamint a jobb felól levő kis levelet kiretusálhattad volna, valahogy kissé elvonja a szemet. De ez csak szőrszálhasogatás.
Ja, és a cím is találó.

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed. Ez az a fotóm, amin kivételesen nem retusáltam semmit, bár az a levélke jobboldalon engem is zavart kissé, de végül is legalább oldja valami a magányát, mert ha még az sem volna.... :))
Köszi, Te vagy a második, akinek a cím is bejön.
Örülök a véleméynednek, üdv! _

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 15:31 | paulo

Szia!

Csodálatos. Remek színek, remek megvilágítás. A levél barna és fehér színe remekül illik a jég sötétebb kékes, feketés színéhez. Jó a szerkesztés, a vágás.

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! örülök, hogy tetszik.
üdv,

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 14:57 | akos.szeitl

Nagyon jó kép. Szép színei vannak, nagyon éles, és nekem nagyon tetszik ahogy felülről bejön a képbe a fény. A kép címe is nagyon ötletes. Gratulálok!

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelést,nekem is éppen ezek miatt tetszik. :)

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 13:48 | Álomfejtő

Ebben a szomorú-szürke-rabságban nekem az élni akarás üzen :
bár a levél fogoly, de a szép ősz (szín)öröksége feledteti a fagyos hideget, az elmúlás szelét. Tökéletesen tartalmas és hangsúlyos itt a színek ellentéte. Nagyon szép, részletgazdag.

Azért nagyon jó, hogy már nincs tél, hó és jég...

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned!
Nagyon örültem olvasni ezeket a kedves gondolataid.
Igen. én sem várom vissza a telet, csak most "mazsolázgattam" a régi képeim között, így került fel a kép.
üdv, ildi

2009. május 28. | 13:30 | inexis

Naháát!
Látom nagytakarítás van nálad:-)
ěrdekes a jég textúrája és színe.
Jó lett nagyon!

draculea válasza:
Igen, jól mondod!
Takarítgatom a régi fotóimat. Hát tudod, hogy van az, ha már újat nem fotózom, legalább a régiekben mazsolázgatok.....
örülök, hogy tetszik!
üdv, ildikó

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 13:14 | anegytech

Jól tetted, hogy beraktad a galériádba, mert nagyon szép fotó. A feketés-szürkés szín jól kiemeli a barna levelet. A víz felülete is nagyon szép, az élesség pontos. A beállítás is jól sikerült, csak gratulálni tudok. :)

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned!örülök, hogy tetszik a fotó.

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 12:44 | szellem

Hát mit lehetne erre mondani? Tökéletes. Aki nézett már patakot, az a kép láttán máris orrában érzi a hideg patak illatát és hangulatát. Tökéletes a szerkesztés, és bár a színek miatt érezhetően effektált, csak éppen annyira, amitől még természetes marad. A csapdába esett levél is azért tetszik, mert most éppen passzol a hangulatomhoz. Szuper! Gratulálok, és köszönöm az élményt!

draculea válasza:
Köszönöm szépen ezt a kedves véleméynt!
Nagy élmény volt olvasni a gondolataidat, az öszinteséget.Azért remélem hamarosan derűsebb lesz a hangulatod, mint amilyen képé.
Szép napot, fényeket!

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 12:22 | vpeter

Érdemes volt berakni... Egyszerű, tiszta, szépen aranymetszésben a téma, egyszóval tetszik!

draculea válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! örülök, hogy tetszik.
üdv, dracu

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 11:22 | damcigpa

na ez nagyon tetszik, a nap képe lesz remélem
koncepcióját, egyediségét, hangulatát és színeit tekintve is példaértékű

draculea válasza:
Köszönöm szépen a véleméyned!
Nagyon kedves vagy, de én nem igazán bizom ebben. Mostanában olyan képekről, amikről azt hittem napképe lesz(nem az enyémek, félre értés ne essék!)sehol sincsenek, míg amikről nem gondoltam volna.....
Örülök, hogy nem hiába "ástam elő", ha csak neked tetszik, már akkor is megérte.
üdv,