BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. május 27. 18:17
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
A mélybe

A Hősök terén található kisföldalatti megálló hajnalban fényképezve 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. június 21. | 15:44 | m-csaba

Ötletes témaválasztás néhány zavaró hibával. A korlátot jobban a kép bal oldalához helyeztem volna, így eléggé uralja a képet, pedig nincs rá jogosultsága.
Kár, hogy az üvegen tükröződik a "mozaik", ez eléggé zavaró. A "szellemautók" viszont jól néznek ki, bár nem tűnik teljesen tudatosnak.

mmarci válasza:
Hát tudatosnak csak annyiban tudatos, hogy tudtam, hogy ez lesz, mivel hdr rétegek alkotják a képet. Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3,8
2009. május 30. | 19:00 | tatramaci

Első reakcióm az volt, hogy itt bizony nincs teljesen rendben a szerkesztés, pl. a tábla tetejét kis híján levágtad, a korlát is kifuthatna a sarokból... Aztán kissé tovább szemlélve csak feltűnnek az aranymetszésben találkozó vonalak. Tovább szemlélve feltűnik a szellemkép. Nem tudom, bemozdult vagy hdr rétegek? A színek és a kontraszt viszont tényleg nagyon jó... Üdv, kj

mmarci válasza:
szia

hdr rétegek és amiatt lett ilyen "szellem" szerű!

köszi az értékelést

2009. május 28. | 15:25 | paulo

Szia!

Mostanság én is el kezdtem foglalkozni a HDR képek készítésével, csak gondoltam ez PS.:-) Én is a Photomatix-ot használom, szerintem jó kis progi.:-)

mmarci válasza:
Szia!

Én sem rég kezdtem. Szerintem ez a legjobb ilyen program, kipróbáltam többet is, de egyik sem érte el a photomatix szintjét (kicsit se).
Szép fényeket!

adott pontszám: 3,6
2009. május 28. | 11:21 | Ritus.

Nem látok semmi érdekeset a képen.A témát amit találtál lehetne hatásosabban fotózni.
A fotó ferde is nem tudom mi a célod.Igazából mindenki aki ott jár hajnalban lefotozza így.Nincs meg a képnek az imázsa.

2009. május 27. | 23:30 | SzSz

Hello. Sajnos hamarabb leütöttem az értékelést, mint gondoltam volna, de nem is a pontszám a fontos. Nekem a HDR képek viszonylag tetszenek, sőt én is foglalkozom némileg ilyesmivel. Ami nem tetszett a képen, hogy a HDR pozitív hatásai mellett a negatív hatásaira nem figyelsz oda. A progi hajlamos simán összevonni a legsötétebb és legvilágosabb részeket is olyan helyeken, ahol éppen nem lenne illdomos. (Pl. az ég attól még nem lehet fekete, mert HDR képet nézünk) A HDR lényege pontosan a dinamikatartomány szélesítése azáltal, hogy 8 bitbe tömörít ügyesen 12, esetleg 16 bit színmélységet, azáltal, hogy elhagyja a lényegtelen részeket, illetve kicsit finomít rajtuk. A képeden sajnos pont az ellenkezőjét látom, mivel az az érzésem, hogy a korlát arany színét próbálod mindenképpen erőltetni az összes többi képi elem kárára. Valóban szép aranyszínű a korlát, de emellett másról se feledkezz meg. A HDR is olyasmi, amit lehet jól művelni és akkor álomszép képek kerülnek ki az alkotó kezei közül, és lehet csak a szép színekre játszani, de akkor hasonló dolgok kerekednek ki belőle. Szerintem akkor szép a HDR kép, ha nem az ötlik be egyből a nézőnek, hogy milyen effektet használtál PS-ben, hanem vajon hogy sikerült ilyen fényeket elkapnia a fotósnak. Amúgy a képről még egy-két dolog: A fák és járművek teljesen bedőltek az éggel együtt! Figyelj oda a fák és házak tetején lévő hirtelen kontrasztváltozásra, mert az nem szép, ha csak a HDR miatt van körbevágva világos résszel a háttér! Nagyon erőteljesek a színek! Nagyon erős a kontraszt a képen! (Kicsit csökkenteném)

Röviden ennyit láttam benne. Egyébként a szerkesztése jó, maga a kép nagyon ütős,de nekem hiányzik róla legalább egy élőlény (kutya, macska, ember, stb...)

Ja igen... És ezt most ne lehúzásnak vedd, hanem jótanácsnak.
Egyébként nálam a kép 4,2 körül lenne. További szép fényeket.

mmarci válasza:
Köszi, nem veszem lehúzásnak:) Amúgy a sötét rész az égen, az felhő, ami alapból elég sötét volt!

További szép napot!

adott pontszám: 4,8
2009. május 27. | 19:20 | paulo

Szia!

Még nem értékeltem elsőként. :-) Jó a szerkesztés, ez az fordított, kicsit döntött "v" betű (ez a jel ^ ) dinamikát ad a képnek. Szépek a színek, ez az aranybarnás szín illek a szürkéhez. Kicsit talán hozzányúltál PS-ben, látni a színeken, illetve a járműveken. Amúgy remek.

mmarci válasza:
Köszönöm, nagyon vicces, hogy azt hiszi mindenki, hogy ehhez ps-t használtam, pedig nem, ez egy HDR kép, szóval hét darabból van megcsinálva (egymásra pakolva egy photomatix nevű progival) és azért lettek ilyenek a színek, meg a járművek! Köszönöm az értékelést!:))