BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,07
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. május 26. 14:49
 • érzékenység: ISO 200
 • fókusztávolság: 18 mm
 • objektív: Sony 18-70 mm
 • rekeszérték: F8
 • zársebesség: 1/50
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest, Gellért hegy
 • Készítés ideje : 2009-05-15
csiga

Gellért hegyre felfele menet fotóztam. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. június 26. | 13:08 | okey

Jelentős színzaj uralja a képet, amelyet a keretnél megfigyelhető aura alapján az utólagos élesítés is erősíthetett. A megjelenítés dokumentumjellege szokványos, egyedi nézőpontot nélkülöző megközelítésről árulkodik.

anegytech válasza:
Bocs, hogy ilyen későn reagálok, de nem voltam itthon az elmúlt pár hétben.
A színzajban lehet igazság, de az egyedi nézőpont nélkülözése szerintem nem helytálló. Persze ez szubjektív mindkét oldalról. Tudom, hogy vannak hasonló képek, de képtelenség mindent úgy bemutatni, hogy az olyannyira egyedi legyen, hogy semmire se hasonlítson.
A lépcső egy részletét szerettem volna bemutatni a graffitikkel és az építészeti esszenciájával együtt. A "dokumentumjellege" alatt nem értem, mire gondolsz, hiszen itt (szerintem) egyáltalán nem egy dokumentarista jellegű képről van szó, éppen ezért nem is lehet szokványos dokumentumkép.
Az egyedi nézőpont pedig mindenkinek mást jelent, de ha hiszel nekem, akkor elhiheted, hogy elképzelt koncepció alapján készült a kép, nem pedig dokumentálás céljából.
Ettől függetlenül köszönöm, hogy foglalkoztál a képpel, de sajnálom, hogy a hibák kiemelésén kívül nem sokat írtál magáról a fotóról. Hiszen ha ránézel egy képre, aligha hiszem, hogy a színzajt látod rajta először és semmi nem jut eszedbe a kompozíció egészéről. Ráadásul az értékelésed alapján akár egyest is adhattál volna, hiszen a 3 pont elvileg ezt jelenti: tudatos, kreatív, de javítandó. A tudatosat és a kreatívat megcáfoltad a véleményedben.
Ha értékelést lehetne értékelni, akkor szerintem ez egy gyorsan megírt, odafigyelést és érzelmeket nélkülöző, kreditgyűjtő értékelés. De elfogadom, úgyhogy a kreditet megkapod érte.
Minden jót!

adott pontszám: 4,4
2009. június 1. | 18:48 | Fauna0909

Jó meglátás, a formák szépen vezetik a szemet. Mintha egy kis "a" betű rajzolódna ki a vonalakból. Nagy kár, hogy a grefitik belerondítanak a képbe. :( Persze erről nem te tehetsz. A fények valahogy nem harmonikusak, illetve szerintem nem elég megkapó maga a téma sem így, ebben a formában. Ha egyszer firka nélkül tudod lefotózni, szerintem az lesz az igazi! És ha besüt a nap, a fénysugarat elkapni - ha lehetséges. Sajnos nem ismerem a helyszínt.

anegytech válasza:
A Gellért hegyre, ha gyalog mész fel, akkor ott vannak ilyen lépcsők.
Firka nélkül aligha lehet lefotózni, mert ritkán tisztítják, de legalábbis rögtön összefirkálják. A kép szerves része a graffitis fal, anékül más kép lenne.
Már mások is mondták, hogy ebben a formában nem túl izgalmas a fotó, ezért valószínűleg visszamegyek és más időben próbálok fotózni.
Igazad lehet a besütő fénysugárral kapcsolatban. Dél környékén készült a kép, ezért nem túl szépek az árnyékok.
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2009. május 28. | 23:03 | mmarci

Szép!

Az érdekes térformát, amit a boltív köveinek csavarodása okoz, remekül ellensúlyozza a lépcső pont ellentétes irányú csavarodása. A graffitik meg remekül kiemelkednek a háttérből és a színeik is illenek a képhez, se nem túl harsányak, se nem túl mattak.

Érdekesen rámutatsz arra, hogy az enyhén lepusztult környezet is mennyire szép lehet és esztétikus, ha így mutatjuk be!

Nálam tuti befutó!


anegytech válasza:
Én is úgy gondolom, hogy lehet szép, de lehet még szebb, és szerencsére láttam rengeteg önkéntest takarítani a Gellért hegyen. Örültem nekik. Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4
2009. május 27. | 02:49 | harminchat

Szia! Hálás téma, kellemes emelkedésű ívekkel, barátságos boltozattal. A grafittik csúnyán belerondítanak a kövek természetes mintázatába, de egyben színesebbé is teszik a képet. Sajnos kissé sok a fény, nem igazán érződik az árnyékos részek félhomályossága. Persze lehet, hogy helyszíni adottság, viszont a lépcsőfokok színei utólagos világosítás képzetét keltik.
Egy kevés tér jól jönne baloldalt, de egyébként tetszik a vágás.
További jó fotózást!

anegytech válasza:
A graffitik színesebbé teszik a képet, bár én is jobban örülnék, ha nem csúfítanák el a falakat. Valószínűleg az utólagos világosítás túl sok volt. Semmiképpen nem tennék egy kis teret bal oldalra, de ízlések és pofonok... Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2009. május 26. | 20:03 | Szt. Sebestyén

nem lenne rosz elgondolás, de vakusnak vélem , és ez szerintem , elrontja az ilyenfajta képek jellegét, nagyon erős árnyékok vannak a képen!
szerintem próbáld meg állványról , figyelve a kintről bejövő fényeket, és készíts egy hangulatosabb képet4
minden jót!

anegytech válasza:
Köszi! Nem vakuval készült a kép. Az állvány tényleg kötelező lenne, de nem volt nálam. Szerintem az általad említett "vakus" hatás lehet, hogy az utólagos szerkesztéskor jött létre, ugyanis ps-ben még nem vagyok profi.