BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,53
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. május 4. 21:25
 • érzékenység: 100
 • fókusztávolság: 32 mm
 • objektív: AF-S NIKKOR 18-55 mm
 • rekeszérték: f/10
 • zársebesség: 500
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Pécs
 • Készítés ideje : 2009-04-16
Coca-Cappucino

Hello minden kedves idetévedtnek, aki megnézte ezt a fotót. Először is, ez az első tárgyfotóm, szóval várom az értékelő kritikákat, azt tudom, hogy jobb lett volna egy 45 fokos szögből csinálni, de több órás munka után jöttem rá erre, szóval először ezzel próbálkozom. Leginkább tapasztaltabb tárgyfotósok véleményét szeretném kikérni a fotómról. Üdv, Molnár Máté 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2009. június 1. | 15:16 | anegytech

Először is nem vagyok tárgyfotós, másodszor pedig úgy gondolom, hogy első tárgyfotónak kiváló a kép.
Ami rögtön eszembe jutott, az az, hogy a fények viszonylag jók. Bár én úgy világítottam volna meg, hogy egy enyhe árnyék legyen, csak hogy a térhatás érvényesüljön. De nem biztos, hogy tényleg jobb lenne úgy, szóval csak érdemes kipróbálni.
Amit még látok, az az, hogy kicsit mosott a kép, nem lett túl éles. Ennek több oka is lehet, bár a D40-es szerintem jó obival rendelkezik, tehát nem hiszem, hogy az lenne a baj. Fény is volt elég (szerintem), de talán az állvány nem vol megfelelő. De aztán lehet, hogy én látom rosszul.
Gondolom azt te is látod, hogy ez a szemből fótózás nem túl előnyös, tehát jobb szögből is lehetett volna csinálni. Már én is próbálkoztam tárgyfotóval, persze akkor még annyi felszerelésem se volt, mint most. Tudom, hogy rettentő sok odafigyelés, türelem és munka kell, utána meg tuti, hogy találsz valami hibát a képen, vagy legalábbis eszedbe jut egy jobb beállítás.
Szóval szerintem első tárgyfotónak kiváló. Ha tovább folytatod, biztos vagyok benne, hogy egyre jobb képeket fogsz csinálni. Az is biztos, hogy sok munkával és idővel fog járni.
Gratulálok és sok sikert! anegytech

ribery56 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelésedet! :D ;)
Kellemes Nyarat! ;)

adott pontszám: 4
2009. május 5. | 19:11 | Lámapöpi

Szia :)

Ahhoz képest, hogy az első tárgyfotód, nem rossz, viszont nem is tökéletes. Én szerintem nagyon sablonos, láthatóvá tettem volna valamilyen környezetet a pohárnak. Lehet teljesen egyszínű, nem azzal van a probléma, csak lehetne benne egy csík vagy valamilyen utalás arra, hogy nem csak úgy lóg a levegőben. Így nagyon reklám érzete van a képnek. Igazából szerintem a szívószál is mehetett volna a másik oldalra, de az annyira nem vészes. Egyébként élénk fantázia kell, egy ilyen képhez. Így tovább :)

ribery56 válasza:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos értékelést, megfogadom a tanácsaidat!
Minden jót, és szép fényeket.
Üdv, Máté

adott pontszám: 4
2009. május 5. | 08:36 | ovarnet

A capuccino nagyon étvágygerjesztő ami nekem pozitívum mert sok ételfotóról ez nem mondható el.
Ha mint tárgyfotót nézem, akkor az élességgel tökéletes lenne a kép, de ez a beállítás így nagyon egyszerű. Csak a pohár és semmi más. Ez így nem egyedi, nincs semmi olyan plusz a képben, amitől ez a felvétel példa értékű lenne.

ribery56 válasza:
Igen, sajnos miután sokat dolgoztam vele, nekem is beugrott, hogy basszus, felülről, vagyis kb. 45 fokos szögből sokkal szebb, étvágygerjesztőbb lett volna.
Máskor ügyelnem kell majd ezekre.
Köszönöm!
Üdv, Máté

2009. május 4. | 22:12 | mephi

látom az 'illetékesek' már meg is találtak:)

ribery56 válasza:
:D

adott pontszám: 3
2009. május 4. | 22:11 | mephi

bár a galériámban nincs tárgyfotó, jópár ilyen témáju fotót készítettem, illetve résztvettem sok kiadvány/prospektus készítésében.
sajnos ez a kategória talán a 'legtechnokratább', sok féle fényformálót és fényforrást igényel egy normális kép elkészítése.
sajnos itt a fények laposak.
érdemes a hátteret vagy kiégetni, vagy berendezni kellékekkel.magát a tárgyat is szórt fénnyel érdemes világítani, hogy ne legyenek nagy becsillant foltok ezesetben a poháron.
a vágás és a fotózás szöge is sokat dobhat a képen, hiszen itt nincs 'modell' de valaminek mégis dinamikát kell adnia, és általában egy jól megválasztott szög és vágás sokat emel a képen.
a színei sem lettek élettelik, nagyon kontrasztalan.
van jopár ügyes fotós itt aki ételeket, italokat fotóz, érdemes megnézi a galériájukat.

ribery56 válasza:
Igen, máskor próbálok ügyelni a fényekre, sokan mondták, hogy túl laposak.
Köszönöm!
Üdv, Máté

adott pontszám: 3,6
2009. május 4. | 21:52 | Osztya

Szia,

a legalapvetőbb hibát szeretném kiemelni, nincs a fotódnak brillanciája, ami azt jelenti rendelkezne a kontrasztátfogás teljes spektrumával. ( szépen csillogó, pohárra jellemző csúcsfény reflexek és a sötét tónusokban fekete részletek.)
Egyáltalán nem probléma ez a kamera látószög sőt, de ami hiányzik, az egyen világításból kiemelő hatás, a háttér világítása.
Feltétlen kellene rá egy gis ellenfény, egy gégen a háttérre vagy bármi fényfolt, ami leválasztja a poharadat a háttérről, ezen felül a pohár tartalmát egy tükörrel érdemes megvilágítani, hogy szintén elváljon a pohártól.
Nem rossz kezdés, sőt kompozicióját tekintve preciz, csak még nem kiforrott.
üdv és hajrá még:osztya

ribery56 válasza:
Nagyon-nagyon köszönöm a hasznos véleményt, rengeteg sok jó dolgot írtál, ennek nagyon örülök, és megpróbálom ezeket mind megfogadni.
Még egyszer nagyon kösz, üdv: Máté

2009. május 4. | 21:48 | circle

Szia! Tárgyfotókhoz ugyan nem értek, csak azt szeretném mondani, hogy a témáról nekem kellékként más jut eszembe, nem ilyen pohár és szívószál. Pl ízléses csésze, kanál, dekorációnak kávészemek meg hangulatos háttér. A másik megjegyzésem a fényeket illeti, elég laposnak élettelennek tűnnek. Ja, capuccino fotókhoz sem feltétlenül capuccinót kell fotózni hanem ami jól néz ki a képen és azt az illúziót kelti, hogy az, pl a sörreklámoknál sem sört használnak :P Legalábbis amelyiket olvastam annál nem, a lényeg hogy jól mutasson :D Am fotóként nem lenne rossz, csak szerintem a tartalom nem passzol- Remélem nincs harag.

ribery56 válasza:
Persze, hogy nincs harag, nagyon örülök a véleményednek, nem rég kezdtem fotózni, szóval nagyon jól jönnek nekem ezek az építő kritikák, mindegyiket örömmel fogadom.
Üdv,Máté

adott pontszám: 3,4
2009. május 4. | 21:41 | bodzaszörp

Szia!!

Szerintem attól, hogy egy colás pohárba csináltál kávét attól egyáltalán nem lesz egyedi, inkább hangulatromboló.
A fények nagyon laposak, olyan mintha kicsit alulexponált lenne, ezeket általában 1/3 blendével nyugodtan túllehet lőni a gépet, de attól függ milyenek a fényeid. Ezért a szinek is fakóak.
Olyan mintha a pohár lebegne szerintem.
Felülről jobb lett volna fotozni, amennyi innen látszik a tetejéből nem néz ki rosszul.
A képkivágás oldalt lehetne szűkebb.
Az élesség és a mélységélesség megfelelő.

üdv.bodzaszörp

ribery56 válasza:
Igen, szerintem is jobb lett volna felülről, csak hát időm nem nagyon engedi, szóval sok munka után jöttem csak rá sajnos, de a következőkben figyelek erre, köszönöm a véleményt!
Üdv, Máté