BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,86
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 12. 12:43
  • Készítés helye: Dunaharaszti
*

a színek direkt ilyenek, azért ne vonj le pontot, mert szerintem ez egyéni ízlés dolga és nekem tetszenek a tompa színek...más meg az agyonkontrasztozott képekért van oda... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. április 13. | 08:50 | Farkas

:-)

babybandita válasza:
:)

2009. április 12. | 22:40 | Farkas

Járd a magad útját.
Ne utánoz senkit.

babybandita válasza:
igyekszem...ezért idegesített most fel hogy belekötöttek a színekbe. nekem tetszik és kész!:)
a szerkesztéssel és vágással mert teljesen egyetértek, azt még nagyon tanulni kell!

adott pontszám: 4
2009. április 12. | 22:35 | hcsabi

Tetszenek a kép színei, a modell mosolya, és a képből áradó természetesség.
A háttér a haj, és a bőr földszínei jól harmonizálnak egymással.
Ami zavar, az a 'digitális csillogás" az arcon, és a kontrasztok hiánya.
A bőr textúrájának hiányát (is) inkább a gép "rovására" írnám.
Egy kedves "emlékképnek" gondolom.
Szép fényeket!

Csabi

babybandita válasza:
köszönöm

2009. április 12. | 22:34 | Farkas

Ok
Pedig a galériádat ismerve tudsz sokkal jobbat is.

babybandita válasza:
hát most, tanulok az értelmes értékelésekből, talán akad egy-egy:)

adott pontszám: 3
2009. április 12. | 22:21 | geophagus.

Szia!

sejtem, kaptál a képre hideget-meleget, és ez a dolog így néz ki reálisnak.
az látszik a képen hogy nem volt elképzelés, és tudatosság se sok... a szórt fények általában jók portrézáshoz, és itt se lehet hibaként felhozni, de a modelled arcánál lehetne játszadozni a kemény fényekkel. így jó, de kicsit semmilyen.
A deszaturált színeket én spec szeretem, de ez erősen ízlés kérdése.
Ami viszont extragáz, az a szerkesztés. gyakorlatilag semmit nem csináltál. a középreszerkesztés nem feltétlenül hiba, de rohadt erősnek kell lennie a képnek, ha azt akarjuk hogy középrekomponálással működni tudjon. Itt inkább amatőrizmus benyomását kelti. a vágás egyéb szempontokból is szerencsétlen. felül vagy nagyon szűk vagy nagyon tág. ha vágsz a hajból oké, ha hagysz fölötte helyet az is, de így hogy épphogy nem ér hozzá a haj a kép széléhez, na így nem működik...
alul is esetleges... olyan érzésem van mintha nem töltene be a kép... úgy várnám hogy folytatódik a test. vagy vágni kellene belőle még (de persze akkor mindkét oldalról is jelentősen), és akkor lehetne belőel egy egész jó close-up, vagy hagyni a melleket, és valamit a kezekkel is kezdeni...
és az arckifejezés... bizonyos tekintetben ez a modell sara, de csak abban az esetben ha profi modellel dolgozunk. a profi modellnek ugynais az a dolga hogy rohadtul ismerje a saját testét, és szép legyen a képen, illetőleg pont olyna legyen amilyenre kérjük. egy amatőr modell esetében más a helyzet. az amatőr modellnek fogalma sincs róla hogy mi áll jól neki, zavarba van a fotózástól, sorolhatnám... éppezért nehezebb is velük dolgozni, illetve más... de a fotósnak kell instruálnia, és ha a kép nem tökéletes az a fotós hibája.
a beállított képeknél több fontos dolog is van. egyrészt sokáig kell hogy tartson a fotózás. Ez azért kell hogy megszokja a modell a kamera jelenlétét, és felengedjen (általánosan elmondható hogy az első órában készült képekből egy se használható...). a Másik hogy rengeteg képet kell készíteni, minimális különbségekkel, főleg ha még kezdő vagy. ha csinálsz 300 képet amik között alig vannak különbségek, akkor szinte biztos hogy találsz olyat ami valamiért jobb mint a többi... ilyenkor érdemes elgondolkodni hogy mitől jobb, miben más mint a többi, értékes tanulságokat lehet belőle levonni... valamint amúgyis igaz a beállított képeknél hogy általában a véletlen szüli a megfelelő képet... időnként születik olyan ami annak ellenre hogy beállított valahogy őszintének, jónak tűnik, hihető lesz, pedig az történik rajta, amit mi szeretnénk... és ugye ez lenne a cél.
Nem tépem tovább a szám, lényeg a lényeg, fotótechnikailag sem tökéletes a kép, de ami a tartalmát illeti is csak egy lányt látunk, aki fura grimaszt vág a fényképezőgépnek... nem lesz ez rossz, de nyúzd még kicsit...

babybandita válasza:
Szia!

Köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál a képpel. Igen sokat kaptam a színe miatt, ami mondjuk nekem nagyon tetszik, de ettől itt sajnos senki nem tud elvonatkoztatni, sajnálom hogy mindig ki kell írni, hogy direkt olyan a színe amilyen...azért ennyire nem vagyok vak, hogy ennyire eltompított színt ne vegyek észre ha véletlen én úgy gondolom, de hát itt megszoktam! :)

Igyekszem foglalkozni vele, azért is töltöm fel a képeket mert így tanulok belőle, úgy gondolom ide nem csak profik járhatnak hanem jobbak és tanulni vágyók, ezért vagyok itt és nagyon értékelem, hogy időt szántál a képemre és hogy segítettél.

Nagyon sok mindent tanultam már most ebből az értékelésből, igyekszem felhasználni!

Köszönöm

Üdv, babybandita

adott pontszám: 4
2009. április 12. | 19:25 | Yoachim

Aranyos kép! Az alanyod mosolya mintha nem lenne teljesen őszinte, de ami biztos. Nagyon fotogén! Szerintem a teljse középre komponálás nem volt előnyös. Ha már ennyit mutattál a környezetből akár egy izgalmas kompozícióval a kép részé tehetted volna.. Nagyobb tér fent is és alul is több, de itt szerintem a kevesebb több lenne egy meglehetősen súk vágás oldalt is álló formátumban sokkal jobb lenne. A szinteket érdemes lenne behúzni, egy kis kontraszt is jól jönne élővé tenné a képet. Nem rossz! Grat!

babybandita válasza:
köszönöm szépen az értékelést, a színek direkt ilyenek, nekem tetszettek :)

üdv, babybandita

adott pontszám: 3
2009. április 12. | 18:16 | ever-green

Szia!

Kellemesek a fenyek a model arcan, ami tetszik, de a kep szinvilaga egy kicsit tompa szamomra. A lany haja szinte osszeolvad a hatterrel, a poloja is teljesen egyszeru szinu, igy kicsit szintelennek tunik az osszatas, amit nem indokol a lany szeme, mosolya. :):) Talan mas hatterrel, vagy felsovel kifejezobb lehetne a fotod.

babybandita válasza:
köszi szépen, a színvilág direkt ilyen, nekem tetszik!

adott pontszám: 3,5
2009. április 12. | 16:29 | Farkas

Többször is megnéztem, mert a modelled nagyon fotógén.
Szép a szája, a szeme. Nagyon sok lehetőség van benne, csak nem tudtál élni vele.
Nem voltak szépek a fényeid.
és hát valjuk be, hiába mosolyog ilyen szexisen, nem több egy családi albumképnél ezzel a középre szerkesztéssel, ahogy belemosolyog a gépbe. Próbálkozzatok más beállitásokkal, szebb fények melett. További jó fotózást.

babybandita válasza:
csak szórakozás volt a fotózás, köszönöm a véleményt

üdv, bb

adott pontszám: 3,8
2009. április 12. | 16:25 |

Szia! A kép mindenképpen érdemel pár szót szerintem. Először is a modelled nagyon kedves, sok szép képet együtt! Amit hibának vélek, a kép lapos színei. Szép természetes a fény, de a színek mégis elvesztek. Az hogy középre került, itt most nem zavar, talán a nézőpont miatt. A nyakhoz, és a bal szem fölé belógó hajtincseket eltüntettem volna. Még egy dolog, a modell testtartása kissé merevnek tűnik a felhúzott vállakkal. Valószínűleg támaszkodik ezért ilyen, de így a test arányai furán hatnak. További szépeket!

babybandita válasza:
ezek a színek :)
úgy látszik csak nekem jönnek be:)

üdv, bb

2009. április 12. | 16:02 | agent2.0

Szerintem aranyos kép lett. Annyit talán, hogy legközelebb érdemes lenne állóba fotózni, a vágást ehhez mérten készítsd majd, keret nem annyira kéne, itt-ott életlen lett, de aranyos.

üdv. a

babybandita válasza:
köszönöm agent...
üdv, bb