BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. március 10. 00:00
  • Készítés ideje : 2009-03-08
Három a magyar igazság - III! Mutatom, III!

Egy 3 pontos dobásban elkövetett fault után a büntető is 3 dobás, ha nem ment be a kosár. Ha bement a gól, akkor csak 1. Itt nem ment be ezért dob hármat a játékos. A fényviszonyokat az ISO 1600 jellemzi 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. április 22. | 13:58 | Dr.Quinn

Aki meg hülye és képtelen elfogadni a negatív kritikát az meg csak ilyen választ... Bölcsebbnek gondoltalak korod alapján de úgy látszik te vagy a kivétel aki erősíti a szabály ígyhát szellemileg csak egy tizenévessel vagy egy szinten.

Kisspista55 válasza:
Sajnállak!!
Valami személyiségzavarban szenvedhetsz, erre találták ki a pszichológusokat, jó lenne, ha beszélnél egyel

2009. április 18. | 18:54 | Pozsik Réka

A kép nagyon életlen,és a fotósnak dolgoznia kéne a képen is, és a hozzáállásán is (véleményem szerint), ugyanis olyan képeket húztál le,amik egyértelműen kenterbe verik a te képed. Ez nagyon negatív.

Kisspista55 válasza:
Kösz a mélyenszántó véleményedet!

2009. április 7. | 13:26 | A.P.

Átolvasva a véleményeket: szerintem nem akkora gond, hogy a spori eltakarja a hármat mutató kezével az arcát...
A.P.

Kisspista55 válasza:
Szerintem egyszerűen, a hozzá értés hiánya ez, hiszen talán még nem voltak kosármeccsen, mivel én is játékvezető vagyok ezért átérzem ezt a helyzetet, amit direkt a pályázat kedvéért vártam ki és exponáltam!
A többi pályázati képhez visszatérve, nem egy világraszóló dolog három levelet, három gyertyát és egyebeket lefotózni és mégis az ilyenekben látták legtöbben a téma kiteljesülését. Nagyon csalódott vagyok a pályázattal kapcsolatban, nem magam miatt, hanem a többiek miatt!

2009. április 7. | 13:25 | A.P.

Szia!
Valahol olvastam, hogy a sportfotózásban a pályán kívüli, a mérközést-versenyt követő, illetőleg az álló részletek valami egészen mást, mélyebbet, a játékosok (itt: játékos-bíró) közötti interakciók más rétegeit feltárót nyújtanak mint a "szokványos" akciódús jelenetekben bővelkedő (és drága felszerelést igénylő) sportfotók.
Ilyen képet látok most is, emelynek lényegi eleme meglátásom szerint a büntetőhöz készülődő "hálás-érdemes" kosaras, és az "igazságosztó-elégtételgyakorló" spori viszonya. Remek észrevétel!
Ehhez képest azonban a vágást nagyon elhibázottnak tartom. A kép bal oldali és felső harmada semmi pluszt nem ad a témához (még akkor sem, ha így belekerül a palánk sarka, a gyűrű, és a háló).
A felesleges elemektől (palánk és alkatrészei, labda a földön, hirdetések a falon) megszabadított - vágott kép lenne a meglátáshoz méltó kivitelezés a véleményem szerint, és a pályázat témája is hangsúlyosabban "átjönne".
Technikailag, nekem úgy tűnik, mintha erős utólagos élesítést alkalmaztál volna (talán a zajszűrést követően?)
Összességében jó, de lényegesen javítható kép!
3,5 körül lenne valahol...
üdv, további szép fényeket, hasonló helyzeteket!
A.P.

Kisspista55 válasza:
Háát!
Azzal egyet értenék, hogy felesleges, mivel távol van a fő témához, a palánk és a gyűrű, viszont azért nem tudok egyet érteni, mert sokan ennek hiányában nem tudják miről is lehet szó és ezért írnak olyan véleményeket, ami a hozzá nem értésből fakad.

adott pontszám: 3
2009. április 5. | 10:12 | Fotózz - Három a magyar igazság

A Fotózz!hu üzemeltetői a pontozási időszak során az összes pályázati képet azonos (közepes) súlyú 3 ponttal végigpontozzák a súlyozott átlag reális eredménye érdekében.

Kisspista55 válasza:
ok!

adott pontszám: 2
2009. április 4. | 10:44 | Dr.Quinn

Nagyon gyenge képnek tartom ide. A bíró eltakarja az arcát amely egyébként is sötét. A játékos bepucsít nekünk. Az egész kép kompozíciója esetleges. De látni rajta legalább egy hármast így elfogadhatónak tekinthetjük.

Kisspista55 válasza:
Háát!
Szerintem a pályázat kiírásában me, csak az szerepel, hogy valami 3-as legyen a képen, hanem ennek legyen valami tartalma is, de hát a ki semmihez sem ért az sajnos ilyen véleményt tud csak írni!

adott pontszám: 3,5
2009. április 3. | 07:12 | ultramarin9

Valóban 3 van a képen, de technikailag - zavaró elemek a kompozícióban, zaj - még nem az igazi.

Kisspista55 válasza:
Háát!
Milyen zavaró elemre gondolsz? A pályázatban szerintem nem a technika az elsődleges, hanem az ötlet és a 3-ra való utalás minél sokrétűbb kifejezése!
Ha erre aképre 3,5-öt adsz, akkor a többire még 2-t sem lehetne, mivel itt az ötlet a cél, ami a többi képben még írmag szinten sincs!
A pályázat célja miatt elfogadhatatlan az értékelésed, a szűklátókörűséged miatt!

adott pontszám: 3
2009. április 1. | 13:13 | melis82

A hármas szám tényleg ott van, azonkívül viszont nem nyújt sokat a kép, sem mint sportfotó, sem mint elkapott pillanat, és sajnos a minőség sem tökéletes. Talán egy telével elkaphattad volna a bíró arckifejezését.

Kisspista55 válasza:
Háát!
Szerintem az egészet nem érted

adott pontszám: 5
2009. március 26. | 13:06 | draculea

Ha a címét nézem a pályázatnak, és a kép tartalmát,illetve a kép címét akkor talán ez a másik olyan fotó, amiben leginkább tartalom van. Némi humort vagy inkább iróniát is vélek benne felfedezni ahogy a játékos fenekére téved a tekintetetem. Szóval nem tehetek róla, de valahogy úgy érzem ennek a fotónak legalább üzenete van, és nem az a fajta sablonos március15-iei stílus, hogy, pirosfehérzöld meg minden.
Ráadásul technikailag is jól sikerült megoldani, vágás, expó korrekt.

Kisspista55 válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Nem akartam magamat nagyon tömjénezni, de a többi képet nézve a pályázaton, nagyon kevés, amelyik megérdemelné a szavazatot. Erre a pályázatra készítettem direkt a képet, mivel játékvezető vagyok, csak az alkalmas pillanatot vártam. A többi képre visszaté!
rve, könnyen lehetett volna akár 20 képet is úgy vágni, ahol csak 3 játékos szerepel a képen, de az nekem sem mondott volna semmit.
Üdv!
Pista

adott pontszám: 4,5
2009. március 24. | 21:22 | newgam

Felesleges ragoznom, a kép mindent megfogalmaz!
Egyet sajnálok, az pedig a minőség.
Üdv!

Kisspista55 válasza:
Köszönöm!
Aki érti a helyzetet, annak nem kell magyarázni!
Üdv!
Pusta

adott pontszám: 3
2009. március 24. | 16:53 | Zoran_2

A kosárból jobb lett volna többet hagyni, és nem megvágni a kép felső részével. Nagyon rosszul választottad meg a látószöget szerintem, mert így a hármas mutatása (hogy a fej ott van mögötte) nem az igazi. A technikai része sem annyira jó, a fekete nadrág részlettelen, pixeles túlélesítés fedezhető fel a lábszárakon - igaz ez lehet a tömörítés miatt is ...

Kisspista55 válasza:
Háát!
A véleményed viszont az előtted véleményezővel ellentétes, mert ő pont nagyobb vágást gondolt.
A helyezkedésre pedig annyit, hogy mivel a sportágban elég nagy a rohanás, nem mindig lehet pont ott és pont úgy fotózni, ahogy mindenki kívánja, a technikára pedig félig magyarázat a tömörítés, de a másik fele a gyér világítás, ami miatt 1600 ISO-val kell fotózni!

2009. március 24. | 13:35 | efi

a háát-tal kezdődő mondatok többet árulnak el, mint az exif :))

Kisspista55 válasza:
Háát!
Ez nem mondat!

2009. március 24. | 12:29 | efi

bocsáss meg, pályázati képeknél másként véleményezek, mint simán feltöltött képnél.
nem fejtettem ki egészen a véleményemet, inkább a benyomások számítottak.
normálisan valószínűleg nem pontoztam volna a képet.

elég rosszak a fények, ez nyilván a helyszínből következő dolog. gondolom, magas iso, kicsit lágy a kép, kicsit összeolvadó,részlettelen felületek, ez ellensúlyozandó kicsit aurás élesítés.

sajnálom, nem tetszik.
(ui. a pályázat feltölthető lett volna nem saját név alatt, akkor a pontok nem számítanának, viszont inkább lehetne sorrendet felállítani, mint az egyéni érzékenységre is figyelemmel lenni. remélem érthető voltam.
tényleg nem bántásibúl.
jól sejtem, hogy oly géppel készült?)

Kisspista55 válasza:
Háát!
Szerintem egy értékelésnek-véleménynek vagy egyformának kell lennie a sima és a pályázatra feltöltött képeknél, vagy egy pályázati képnél pontosabban kellene leírni az észrevételeket!
Az, hogy nem tetszik azt is ki kellene fejteni, hogy miért! Gondolom az nem számít, hogy milyen géppel készül egy kép! Meg a pályázat leírásában is szerepel, hogy exif adatok nélkül kell feltölteni. Szerintem a véleményedre nem érzelmileg, hanem szakmailag válaszoltam!

adott pontszám: 3
2009. március 24. | 11:14 | efi

szűkebbre szabva, valamint, ha nem az arca előtt lenne a kéz, nagyszerű kép lehetne.
kár érte.

Kisspista55 válasza:
Háát!
Egyéb gond? mert szerintem ennél több kellene ekkora levonáshoz?
A kivágás a kosár háló miatt ilyen, mivel azt is láttatni akartam, mert akkor az lenne a gond, hogy sokan nem tudnák mi ez a mutogatás. Az hogy az arca előtt van a keze az is csak egy helyzet, amiért levonni????