BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,94
KATEGÓRIA: Téli minimal
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. február 24. 00:00
Téli minimál - Sapkában bundában

Roboz fotója 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2009. március 7. | 14:57 | Fotózz téli minimált

A Fotózz!hu üzemeltetői a pontozási időszak során az összes pályázati képet azonos (közepes) súlyú 3 ponttal végigpontozzák a súlyozott átlag reális eredménye érdekében.

adott pontszám: 4
2009. március 6. | 16:33 | Yoachim

Szerintem csodás minimál felvétel. Remek ívet rajzolnak a buckák. Szépen vezetik végig a szemet a képen, valamint egyensúlyba is helyezik a kompozíciót! A textúra amit a hó rajzol az is nagyon tetszetős. Jól esik ránézni. Ami miatt mégis vontam, az a rendkívül rossz fények. Nagyon élettelen, kontrasztalan a felvétel. Egy kis fény mindenképpen kellett volna rá. Itt nagyon még szórtfények sem voltak. Szinte teljese fénytelenség. Ha ezt meg tuttad volnb fényképezni pl lemenő/feljövő nap lapos fényében amik megsütik a tetőt és a buckákat, nagyságrendekkel jobb lenne! Mindenestre így is remek próbálkozás! Grat!

adott pontszám: 5
2009. március 2. | 22:17 | nyussziiiiii

Szia!
Mivel a minimál kategóriában abszolút helytáll a képed, ezért eleve 4 pontról indul számomra- úgy gondolom, ennyi minimum jár azoknak, akik betartották az előírást.
Tetszik, ahogy egymásra rétegeződnek a hóbuckák a háztetőn, mint valami dombok. De az előbukkanó kémény elárulja, hogy itt bizony egy tetőről van szó. A hópelyhek is nagyon hangulatosak, ahogy kirajzolódnak a fekete kéményen.Úgy képzeltem el a pályázati fotókat, mint egy kép, amin fehér a háttér/előtér, és a fehérségből kitűnik valami kis dolog, ami megtöri azt- színével, jellegével (ja és nem unalmas). A Te képeden ezt a funkciót a kémény tölti be.
Számomra abszolút megüti a mércét.
Szép estét:)
Ani

adott pontszám: 5
2009. február 25. | 14:43 | efsanyi

Szia!
Nálam a te képed a befutó! Ez igazi téli minimál! Sok pályázati fotónak az a hibája, hogy egy szép téli kép de nem minimál stílusban.Van itt absztrakt, tájkép, csendélet de minimál igen kevés. Van olyan is ami annyira minimál, hogy már kompozíciója, témája sincs csak hó van rajta, de ez egy másik véglet. Neked sikerült megtalálni az arany középutat! Hangulatos téli minimal képet sikerült csinálnod. Tetszik a téma kontrasztja: a hideg, fehér hó és a sötétebb, melegséget jelentő kémény. Tetszik a hódomboknak a vonala, szépen vezeti a szemet a kémény felé. Jól helyezted el a kéményt is, középen szerintem unalmas lenne. Téli, de mégis melegséget, nyugalmat árasztó fotó.

Havas képekkel ff-ben én is sokat bajlódtam, még filmes géppel, de nagyon nehezen akart összejönni. Nem tudom hogyan exponáltad, mivel mértél de nekem egy kicsit szürkének tünik. Az enyéim is javarészt ilyenek lettek, de aztán úgy próbáltam meg, hogy +2-3 Fé-el túlexponáltam és sárga szűrőt használtam, na akkor összejött. Szép kontrasztos lett, nem olvadt össze a hó a kék éggel. A fénymérő a havat szürkének akarja mérni, ezért ilyen. Ettől függetlenül ezt tartom a legjobb képnek, szépen megoldottad!
Gratulálok!

Sanyi

adott pontszám: 4
2009. február 24. | 21:32 | puruczki-2

Jó meglátás, jó kompozíció...hangulata is van, talán ha füst jönne ki, és szerintem egy kicsit alexpós...