BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,45
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. február 4. 17:45
  • Készítés helye (ország): Horvátország
  • Készítés helye: Vir
---

A fekete pacák madarak,direkt nem vettem ki őket. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. március 5. | 20:24 | sszab

Na... érdekes vélemények. A kereten kívül és talán a madarakon kívül egész jó fotót sikerült összehozni. Nagyon hangulatos. Gratulálok! Részemről 4.5, kár h már nem pontozható.

kacorkirály válasza:
köszi.

adott pontszám: 5
2009. február 5. | 09:42 | zso6607

Szia!
Számomra látványában, kompozíciójában, színvilágában, fényeiben tökéletes kép. Különösen látványos az erős telével lencsevégre kapott, félig tengerbe merülő nap. Jó a hullámos víz és a csónak téma sziluettje. Azért a madár-pacákat szerintem kikaphattad volna.
De számomra akkor is tökéletes. (Most írhatnám azt a közhelyet, hogy bárcsak én is készíthetnék ilyen jó naplementés "tucat" képet, de ez tényleg így van!)
Üdv, további jó képeket.

2009. február 5. | 09:11 | álomlakó

Azért tekintem kerülendőnek az utómunkát, mert a felső felhőkön látható citromsárga szín, a napkorong vakító fehérsége nem természetes,
a lemenő Nap biztosan nem ilyen színhőmérsékletű.., és a víz sem.

kacorkirály válasza:
Pedig elhiheted.Mármost nem tudom,hányadjára vettem elő a cd-t,amin az eredeti kép van,de újra és újra megnézem,mert nem akarok hülyeséget írni.de azon is közel ilyenek a színek.Egész sorozat készült erről a naplementéről,minden képen ilyenek a színek,sőt...Kéred az eredetit?Szívesen elküldöm.

adott pontszám: 4
2009. február 4. | 22:26 | Norczyy

Szia!Maga a téma tökéletesen adott volt,mégis úgy érzem így egyben ebben a minőségben vágásban,felbontásban ezzel a kerettel picit sok.(Kissé természetellenesnek hat az egész,nem tudom megmondani pontosan miért,de valahogy olyan erőltetetté vált a kép.Lehet,hogy talán túl sok mindenre szükségeltetik összpontosítani és azért kelti ezt az érzetet,nem tudom..Lemenő nap,alkonyati égbolt,repülő madarak,fodrozódó tenger,halászok+egy nem igazán passzoló keret,kicsit sok..Legalább is nekem.Külön külön,lehet,hogy pont az ellenkező hatást váltotta volna ki a képed,mondjuk ha csak a csónakos alakokat hagyod,szűkebb vágásban,madarak ill nap nélkül,egyszerű árnyalt szélekkel,vagy sima kerettel..Mert igazából van a képedben valami,azért is álltam le véleményezni,hogy szerintem sokkal jobbat,többet ki lehetett volna hozni belőle.További sok sikert kívánok!

kacorkirály válasza:
Köszi az értékelést.

2009. február 4. | 22:03 | nyussziiiiii

Nagyon örülök neki, hogy nem vetted sértésnek, amit írtam. Nem is irántad irányult, hanem a kép iránt.
Természetes elhiszem, hogy van ilyen színű égbolt...nem is azzal volt gondom..hanem hogy ez a rózsszín háttér meg ez a keret meg minden úgy együtt számomra giccsesen hat, és bántja a szememet.
Amint látom, van akinek tetszik. Mindannyian mások vagyunk, így van.
Köszönöm a reakciót, kellemesen meglepett.
Szép estét kívánok:)
Ani

kacorkirály válasza:
Igen...azért az elgondolkodtató,hogy ez a reakció meglepő.Sajnos itt tartunk,hogy ha a fotó feltöltője nem jó pontozást kap,egyből meg van sértődve,megy az anyázás,ésatöbbi,ha nem is konkrétan,de érezhetően lejön a válaszszövegből. Márpedig,ha közszemlére teszi valaki a képét,pláne egy véleményezős oldalon,ne csodálkozzon,hogy kap a meleg mellé hideget is.Senki nem tud mindenkinek tetszőt alkotni.És akkor a klikkesedésről ne is beszéljünk...
Mégegyszer köszi az értékelést.

2009. február 4. | 21:55 | oimuka

Nem tudom,ki hogy van vele,de engem gyermekkoromban mindig elvarazsoltak az ilyen kepek.Marmint azok,amelyek a giccs hatarat suroljak.Jo neha egy kicsit nosztalgiazni.En a madarakat kivagtam volna,es mas keretet tettem volna.Alapjaban veve tetszik.

kacorkirály válasza:
Köszi

adott pontszám: 3,7
2009. február 4. | 21:49 | zubarka

a fekete pacákban mint ahogy írod nem is látok kivetnivalót.... tenger felett igenis látni madarakat... lehet valakinek ez nagyon hihetetlen, pedig így van.
amit viszont annál inkább zavarónak vélek.... a durva kereten kívul, amivel egy nagy pofont adtál a fotónak.... az a túlszaturált, túlkontrasztozott mivolta a képnek, amivel minden egyediségét és természetességét agyonutotted!
nem szabad ezt ilyen durván.....
:-(

kacorkirály válasza:
Nem olyan durva ,hidd el.Az eredeti színek is közel ilyenek.Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3,2
2009. február 4. | 21:39 | bodzaszörp

A kompozicio jo, az élesség is.
De, a szaturáciot, v. valamit nagyon tulhuzál rajta...
A szine igy elégé műre sikerült...
Nem tudom miért ragaszkodsz azokhoz a fekete foltokhoz, mert sokat ront a fotodon.
A keret nem tul jol mutat, az a külsö már nem kellett volna.

üdv.bodzasz.

kacorkirály válasza:
Az eredeti színek is közel ilyenek.Keveset állítottam csak rajta.Köszi.

2009. február 4. | 20:18 | Geni

Lemenő nap,fodrozódó víz,szálló madarak,nap álltal megvilágított felhők...Nem hinném,hogy ez olyannyira messze állna a természettől.Meg sem tudom számolni,hogy hány naplementén,és felkeltén vagyok túl,de ezt a típusú égboltszínt,sokszor láttam már.(alúl lilás,felül narancsos) Na mindeggy,nem nagyon szoktam bírálni mások véleményét,csak megjegyeztem.

A keret valóban erős,összenyomja a képet.Egyébként,nekem tettszik a természetessége,és közvetít hangulatot.

Üdv.!

kacorkirály válasza:
Köszönöm.Ugye,hogy vannak ilyen színek!

adott pontszám: 3
2009. február 4. | 20:10 | álomlakó

A kompozíció, a képarányok és térmélység tetszenek.
Jók a madarak a távolban. Mindez 5.
Viszont az utómunka ( ami kerüledő, 1 ) tönkrevágta a hangulatát, valami pasztelles visszafogottság és alulexponálás jobban illene a témához.
Szerintem a keretezést is érdemes lenn átgondolni, persze ez szubjektív, nekem nem tetszik.

kacorkirály válasza:
Miért kerülendő az utómunka?
Köszi az értékelést

adott pontszám: 3
2009. február 4. | 20:08 | Peet13

ne haragudj,de szerintem ezt nagyon túlhúztad.Mármint szerintem túl színes lett.Az ilyen túl szaturáltság előhozhat teljesen valótlan színeket ami egy természet kategóriás képnél nem túl előnyös.A nap és a fátyolfelhő is ki van így égve.A kép arányait nagyon jó eltaláltad!
Szerintem az utómunkánál kéne csak figyelned,hogy finom hangolásokat végezz a képen és ne ess túlzásba.Meglátod jobb képeid lesznek.
További jó fotózást!

kacorkirály válasza:
Nincs túlhúzva.Kevés kontrasztot kapott.Az eredeti színek is közel ilyenek. A tengernél ilyenek a naplementék.Magam sem hittem,amíg nem láttam.Köszi,hogy értékelted.

adott pontszám: 5
2009. február 4. | 20:02 | nazsuzska

Helló! Tetszik a képed, a nap olyan, mintha engednék le a vizet a nagymedencéből, és ott maradt volna a koszcsík a szélén:) De komolyra fordítva a szót, tetszik a kép! Szépek a felhők okozta fénycsíkok, a szerkesztése is megfelelő. Engem nem zavarnak a madár pacák. Jól áll a hármas keret. Nagyszerű tengeri fotót csináltál!

kacorkirály válasza:
Még az is lehet,hogy koszcsík:)Köszi

adott pontszám: 3
2009. február 4. | 19:57 | petike_2006

Szia!

A képed alapjában véve hiába Giccsa maga kategórijában 5-ös lenne , DE...
MIután vagy a nagy képkivágásnak vagy a helytelen kivitelezésnek köszönhetően a képed életlen, de nagyon, ezért 3-as
Sajnálom, de ez nem apró hiba.A szerkesztés és a szinek jók, de az életlenség nagyon sokat ront.A keret szerintem nagyon rossz választás, de keret miatt sosem vonok, mert a kép értékéböl nem vesz.Le kell szedni és kész.
Szép fényeket.

kacorkirály válasza:
Igen .Nagy -nagyon nagy-képkivágás,és egy brutális zajszűrés.Köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2009. február 4. | 19:50 | balu1995

Szia! Nagyon hangulatos kép lett és a napfelkelte valamint a gyönyörű hullámok szépsége elragadó. Erre a képre nem igazán tudok rosszat mondani. Amit azért megemlítek az a kicsit kiégett nap és kondenzcsík de ilyen apró hiba miatt nem vonok pontot. Nagyon jó a csónakázók sziluettje és a színek is gyönyörűek. Az expozíció és a kompozíció jó és a kép szép éles. Jó helyen voltál jó időben. hogy ilyen szép képet tudtál csinálni.
További szép fényeket!

kacorkirály válasza:
Köszi.Itt most épp lefelé megy a nap.:)

adott pontszám: 4
2009. február 4. | 19:42 | Surtess

Szia!
Nagyon szép helyszín,igazán remek pillanatot sikerült találnod.A képet a színvilág kicsit rossz irányba vitte el úgy érzem.Annyira műanyag lett.
Persze nem voltam ott,és még az is előfordulhat,mint amivel itt sokan szoktak érvelni,hogy nem szerettem volna természetesre.
Én ezt is megértem,ugyanakkor nekem ez ezzel a színvilággal nem tetszik.Továbbá a brutális fekete-fehér keret egyáltalán nem illik ehhez a színes fotóhoz.
Alulról még vágtam volna,mert így majdnem középre sikerült szerkeszteni.
Ez a négyzetes vágás nem illik ehhez a fotóhoz szerény véleményem szerint.
Sokkal szívesebben megnézném egy szolidabb utómunkával,fekvő formátumban.
Bocs a hosszú kommentért,remélem tudtam valami használható ötletet adni!
Gratulálok!
Szép fényeket!
Üdv:Surtess

kacorkirály válasza:
A színvilág közel természetes.Kevés kontrasztot kapott csak.Az eredeti kép fekvő,de nekem így jobban tetszett.Alulról azért nem vágtam többet,mert sztem így jobban mélységet ad a képnek.
Köszönöm az értékelést.Jobb így hosszan sok infóval,mint röviden és semmitmondóan.

adott pontszám: 3
2009. február 4. | 19:31 | Álomfejtő

Én igazán szeretem az ilyen jellegű hangulatképeket, de ez most nem ért el nálam csúcshatást...több hiba is szembeötlik az eredeti méret megnyitásakor.
-Ha egy hangyányit is, de billen a horizont jobbra, a víz felszíne az utómunka során nagyon zajos, szemcsés lett. A színe is kissé valószínűtlennek tűnik, a fények szétesnek..
-A képi kompozíciónál a madarak tetszenek, akár csónakban ülő emberek uis lehetnének...érdekes a mozdulat, ahogy tollászkodnak.
-A vágásnál szebb lett volna ha jobbról még egy keveset lecsípsz, és felülről annyit, hogy az égbolt sárga csíkja éppen a sarokban fusson ki.
-A színeket kissé túlszaturáltnak tartom -így keveset tartasz meg a természetességből.
-A belső fehér keret sztem mindenképpen felejtős...
Kreatív, -de nem eléggé/javítandó.
További szépeket/szebbeket !

kacorkirály válasza:
A horizont nálam nem billen.A monitor talpa alatt sincs semmi.Megnéztem kétszer is.:)Az utómunka során az ég nem lett zajos,pedig elég brutálisan az volt,a víz pedig olyan maradt.Most ismerkedek a PS-sel,nem tudom hogy csináltam.A színek közel ilyenek voltak,csak kevés kontrasztot kapott.
Azok a tollászkodó madarak :emberek csónakban.Az az öt-hat légypiszok az égen,na azok a madarak.:)
Köszönöm az értékelést.

2009. február 4. | 18:39 | nyussziiiiii

Hát......gusztustalan keret, túlkontrasztosított tenger, elég rossz minőség, hihetetlen színű ég..és fura oldalméretarány(se nem négyzet, se nem klasszikus fényképméret, se nem semmi..). Az egyetlen dolog, ami tetszik, az a csónak az emberkékkel.
Nem szoktam ilyen csúnyán leírni a véleményem, ez most kivételes eset, és ne haragudj érte, de ezt most nem tudom szebben. Van, hogy egy kép simán nem jó, és akkor objektíven leírom a véleményem, és hogy miért nem tetszik. De ez a kép nem hogy nem tetszik, de szinte émelygek tőle. Nem pontozom, mert lehet hogy csak rám hat így. Szubjektív.
Ismételten kérlek, ne haragudj a véleményemért, nem akarlak megbántani sem...de nekem ez most sok. Többi képed között vannak tetszetősek, de ez, ez nem jön be.
Szép estét.
-Ani-

kacorkirály válasza:
Nem haragszom.Nem vagyunk egyformák.Kontraszt és a szín:Kontrasztot nem sokat kapott,és a színen sem módosítottam,csak amit a kontrasztemelés eredményezett.Én is azt mondtam ilyen képek láttán,hogy ilyen színek nem léteznek.Addig,amíg a saját szememmel nem láttam.Hihetetlen,de igaz.:)A minőség a nagy vágásnak és egy brutális zajszűrésnek köszönhető.:(Ez van...

2009. február 4. | 18:13 | inexis

Nekem errol a kirakodó árusok giccses képei jutnak eszembe. na és ez a keret valami borzalom:-)
bocsi,ez az én saját véleményem,inkább nem is pontoztam.

kacorkirály válasza:
Köszi

2009. február 4. | 17:53 | JonasBalint

ez már minden csak nem természet..