BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 31. 20:05
  • Készítés helye (ország): Szlovákia
  • Készítés ideje : 2009-01-31
Fekete folt

A hangulata miatt szeretem...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. július 3. | 21:21 | Rutti

Szia!
Ne haragudj,ha nem válaszoltam,de kissé feldúlt egy-két értékelés:-/Nagyon köszönöm a hasznos tanácsaidat.Már eléggé bánom,hogy beregisztráltam,nem is hiszem,hogy maradni fogok.Ez a fotód egyébként nagyon tetszik,már megnéztem egy párszor.Amúgy is nagyon szeretem a lovas fotókat,de ez különösen hangulatos.Egy kicsit borongós,elgondolkodtató,de nagyon illik a havas tájhoz.További kellemes fotózást!Szia!

nyussziiiiii válasza:
Ok, nincs harag. Csak rosszul szokott esni az ilyesmi. Szerintem ne add fel ilyen könnyen, légy türelemmel, olvasgass, értékelgess, sokat lehet általa fejlődni. Volt, hogy én is túlságosan szívemre vettem dolgokat, de nem szabad. Szóval kitartás!
Annak meg nagyon örülök, hogy tetszik a kép, és hogy hangulatosnak tartod.
Szép estét, és szerintem semmiképp se siesd el ezt a lelépés dolgot.
Ani:)

2009. április 28. | 14:14 | loriatya

szeretem a tonusvilagat a kepeidnek, oszinten irtam.
mostanaban kevesbe erzem ugy h a kepeim a fotozzra tartoznak, ezert keveset toltok, sot semmit :)) es most a filmszakmaban vagyok, tehat inkabb a mozgokepek vilagaban nyuzsgolodom.
hamarosan kesz lesz a webes galeriam, majd kuldok 1 linket ha kivancsi vagy.
jo fenyeket!

nyussziiiiii válasza:
Nagyon örülök neki, hogy őszintén írtad. A linket pedig kíváncsian várom. Szép napot:)

2009. április 27. | 20:55 | loriatya

nagyon tetszenek a kepeid.
most neztem vegig a galeriat, tolts meg, bookmarkoltam a galeridet :)
jo fenyeket!

nyussziiiiii válasza:
Hááááát, amint lesz mit, ígérem töltök:)Ha így folytatom, felfüggesztenek, mert nem lesz 50 értékelésenként 1 feltöltött képem:)
A szavaidat erős túlásnak érzem- ha komolyan gondoltad, annak szívből örülök, ha meg csak kedveskedés és biztatás, örülök annak is:)
Te viszont nagyon inaktív lettél mostanában, sajnálom:(
Szép estét!
Ani

2009. március 24. | 12:35 | ctf

Kicsit emelhetted volna még a kontrasztot hogy a hó fehér legyen és ne szürke. Bár a is igaz hogy nem muszáj a hónak mindig ragyognia. Csöndes kép és tényleg a hangulat élteti, ha meg az megvan akkor mi kell még?

nyussziiiiii válasza:
Nem is gondoltam rá, hogy esetleg nagyobb kontraszt kellhet, de elgondolkodtatál...
Örülök, hogy a hangulat átjött, és köszönöm, hogy leírtad:)
Szép napot.

2009. március 22. | 18:18 | scanlon

Azért mert figyelem a munkásságod!:) Nem tudtam h ilyen ügyes vagy ps-ben! Neked is szép napot!:)

nyussziiiiii válasza:
Ez kedves:) Hát, a munkásságom- mind fotózás, mind értékelés terén- mostanság a 0-át súrolja sajnos, hála a fősulinak= időhiánynak...de lesz ez jobb is remélem:)
Szép estét.
Ani

2009. március 22. | 14:00 | scanlon

Szia! Most bukkantam a képedre! Mindenképp hangulatos! A hópelyhek is jól mutatnak a fekete pacin! Szabadon volt engedve? Karánt nem látok...Gratulálok! Üdv

nyussziiiiii válasza:
Szia! De megleptél:) Hát erre a képre meg hogy találtál rá?:)
Örülök, hogy hangulatosnak tartod. Engem is elsősorban a hópelyhek fogtak meg. Nem, nem volt szabadon engedve, két társával együtt itt legelésznek az ablakomtól nem messze egy elkerített karámban- amit azét nem látsz, mert Ps-szel kiügyeskedtem a képről a drótokat, a hangulat kedvéért.Így olyan "vadonosabb", szabadabb érzést kelt.
Köszönöm az értékelést:)
Kellemes vasárnap délutánt.
Ani

2009. február 18. | 19:00 | Cpt

Szerintem 5-ös a kép hangulata, komolyan.

nyussziiiiii válasza:

Megtisztelő a véleményed, és örülök, hogy a "van hangulata" táborba sorolhatlak:)
Körül is nézek Nálad, mi újság.

2009. február 18. | 16:58 | ötfelezős

Ez nagyon-nagyon szép. Itt alább sok félreértés olvasható. De ezeket civilizáltan kezelted.
Egy valamit azért hadd jegyezzek meg, én nagyon régóta fényképezek lovakat, szüleményeimet sok ember látta már, a három lábúság sosem zavart senkit, akinek a szíve lovas.
Mivel egy színházas képről jutottam el ide, hadd jegyezzem meg, hogy nekem is van Várakozás patopszichológiája képem, bár a címe nem ez. :)

nyussziiiiii válasza:
Szia:)
Benéztem hozzád. Igaz ami igaz, tényleg nagyon otthon vagy "lóban" :), és ahogy nézem, részt vettél azon a táncfesztiválon is, amin PekZo(akinek a képét értékeltem). Hasonlítanak is a képeitek- végülis ez természetes, lévén egyikőtök sem állíthatott semmin a körülményeken.
A lovas fotóid is szépek; és ami külön tetszik, az az, hogy a lovas képeid mindegyike más-más jellegű; ugyanazt a témát bemutatod többféleképpen is.
Én megértem, ha valakit zavart a háromlábúság. Csak azt nem tudom megérteni, hogy miért nem tudják egyesek elfogadni azt, hogy esetleg nem értek velük egyet, holott a véleményüknek egyébként örülök. Ha meg azzal vádolnak, hogy nyalizásra vágyom, akkor nagyon felmegy a pumpa:)
Örülök, hogy idetévedtél, és köszönöm az értékelést:) Mint szakértő mondod, hogy nagyon-nagyon tetszik a kép, úgyhogy különösen jól esik:)
Szép estét.

2009. február 17. | 13:13 | Wallcone

"Síkon szél, fekete kanca
Vörös a hold homloka
Látom, hogy a Halál bámul
Tornyaidból, Cordoba..."

(...Avagy mit mondanék, ha García Lorca lennék - de hát nem vagyok... - Így, lorcai szép szavak híján, a legtöbb, amit tehettem, hogy gyorsan kijavítottam az e-mail-címemet az érvényesre, + feltettem egy fotót, hogy ne legyek má' olyan anonim... :)
A feltett kép címe: "CSAK POZITÍVAN..." :) )

nyussziiiiii válasza:
Köszönöm szépen az értékelést:) A gyönyörű és nagyon ide illő idézetet pedig különösen. Nagyon találó....Írta valaki azt is hogy misztikus, afféle szellemló a pacim. Ezzel szerintem eléggé összefügg a Halál fekete kancája gondolat is.Nagyon örülök, amikor valakinek asszociációi és gondolatai támadnak egy kép láttán....különösen, ha az az én képem:)
Minikét mindjárt meglesem.:)
Köszönöm mégegyszer, utoljára:)

2009. február 6. | 17:46 | tiger1977

...nem hangulatos, ez maga a HANGULAT :) GRT!
...aktívabb életet!!! feltöltésre vonatkozik :)

nyussziiiiii válasza:
Ááááá, nem ér, ez az én szövegem:)
Igyekszem én igyekszem, csak sok a vizsga meg nehéz a suli:)
Köszönöm. :)

2009. február 5. | 18:49 | artonio

Szia Nyussziiiiii !
Első ránézésre nem tudtam mit kezdeni a képpel. Aztán ahogy tovább néztem, kezdett kirajzolódni valami valóban egyedi hangulat. Nem is tudom... Az, hogy a paci érezhetően figyel, és szabadon van ezen a nyílt területen, valami meghatározhatatlan feszültséget kelt, miközben az egész képről nyugalom árad. Fura ez a kettősség. Sajna, engem is zavar az a hópehely a szeme alatt. :-( Viszont a "fekete folt" mögötti fák sejtelmes részletei nagyon tetszenek.
Egy kis szemtornával is elszórakoztattam magam. Ha letakarod a ló patáit, akár úgy is tűnhet, hogy háttal áll. (!) :-)
A kép szerkesztése az "előírtaknak" megfelelő. Gyakorolj, gyakorolj, és egyszer majd átléped a szabályokat. :-)
Jó éjt!
artonio

nyussziiiiii válasza:
Hááát, az az érzésem támadt az értékelésedet olvasva, hogy nem igazán tudod hova tenni a képet, és nem igazán nyerte el a tetszésedet. De nem is baj, örülök hogy őszinte voltál, ezt is vártam Tőled:)
És annak is örülök, hogy bár nem áll Hozzád közel, azért szült Benned gondolatokat. Olyan érdekes dolgokat írtok néhányan, hogy csak lesek:) Pl ez a "feszültségkeltés", illetve a kettősség. Erre nem is gondoltam, pedig tényleg! (azt azért hozzáteszem, hogy nem volt szabadon, volt körülötte sok-sok drót -asszem elektromos, de azokat ps-szel eltüntettem, mert nem illetek a kép hangulatához).
A háttal ál"LÓ"s dolog is tetszett,megnéztem, tényleg:)
Hópelyhet utólag már kiszedném.
A szerkesztéssel nem előírásokat akartam követni (na jó,a horizont direkt van harmadolóban:), hanem simán az esztétikai érzékemre hagyatkoztam. Átrúgom a szabályt is, ha azt súgja a szépérzékem:)
Örülök, hogy ilyen jó dolgokat írtál és belemerültél a képbe, holott látom, hogy ez Neked nem igazán.... :) Talán a legközelebbi:) (Portrét szeretnék mindenképp.)
Nagyon szép álmokat, és köszönöm:)

2009. február 3. | 07:50 | Fauna0909

Így szeretném megköszönni a fotómra adott részletes véleményedet. Köszi itt is!

Nekem tetszik a fotód, hangulatos, és olyan misztikus a fekete ló a fehér háttérben. Nem zavar a ló részlettelensége, így olyan, mintha álomszerűen, szellemlóként tűnne fel a valóságos tájban.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

nyussziiiiii válasza:
Igazán nincs mit, nagyon szívesen értékeltem a képedet:)
Én viszont nagyon szépen köszönöm a krediteket, igazán kedves Tőled. És ugyanennyire szépen köszönöm az értékelésedet is- ezt a "misztikus" és szellemlovas dolgot még nem írta senki, nagyon érdekes. Örülök, hogy leírtad:)
Szép napot.
-Ani-

2009. február 1. | 13:01 | oldyboy

Nyussziiiiii! Én úgy gondolom, hogy a kemény kritika jobban szolgálja a haladást mint a nyalizós hízelgések. Ha eltérsz a hagyományos szerkesztési formáktól, akkor olyat közölj,vagy teremcs olyan hangulatot, amitől dobok egy hátast a csodálkozástól. Itt ilyesmiről szó sincs!

nyussziiiiii válasza:
Perszehogy nem nyalizást várok, szerintem a reakcióimból látni, hogy nem vagyok olyan. Egy kicsit sért is a megjegyzésed, de mindegy. Hangsúlyoztam, hogy örülök a véleményednek, jó tudni, hogy más hogy látja a dolgokat. Azért ugye nem muszáj egyetértenem? Vagy baj, hogy kultúráltan leírtam, én hogy látom?
A többség számára egyébként átjön a hangulat, úgyhogy "itt ilyesmiről szó sincs", ez nem egészem stimmel. Te így látod. Van, aki máshogy. Elfogadom, hogy mindenki mást gondol...úgyhogy nem értem a felháborodásodat.
Megköszöntem a kemény kritikát is, ezzel kezdtem a válaszomat. Tanulok belőle, de a dícséretből, is úgy érzem, mert ösztönöz.
Egyébként örültem neki, hogy pl czapkat és Te máshogy látjátok a dolgokat, mert több szem többet lát, és érdekel mások véleménye.
Részemről ennyi.
Szép napot:)

2009. február 1. | 12:17 | Leno

Szerintem is! :-)
Jók a tónusok, az expozíció, a szerkesztés. És emellett ugye hangulatos is. :) Kellemes ránézni. Főleg, hogy erre alig esik hó, lovat meg még ritkábban látni. :)
És úgy tűnik működik a PS. :)

Kár, hogy nem pontozható! Most kapnál egy 5-öst.

nyussziiiiii válasza:
Hát, Ps terén még van mit tanulnom. De igyekszem:)
Örülök, hogy megfog a hangulat.A célomat talán elértem.
A lovak itt laknak tőlem 50 méterre, arra nyílik az ablakom is:)
Hó nálunk sincs valami sűrűn, de pl ma szakad, minta a fene:)
Köszönöm az értékelésed:)

2009. február 1. | 10:41 | czapkat

szívesen és örülök, h ilyen pozitívan fogadod a kritikát is :) nekem egy olyan verzió sokkal jobban tetszene, h az égből van több és az előtérből kevesebb :)

nyussziiiiii válasza:
Aha, volt olyan is, amit úgy fényképeztem, hogy a föld-ég vonalat lecsúsztattam az alsó harmadolóba, de kicsit üresnek éreztem úgy a képet-talán mert nincs felhő az égen.
Az építő jellegű (és nem belemagyarázós, lehúzós, akadékoskodó) , valamint kultúrált kritikáknak mindig nagyon örülök:)
Főleg ha ráadásul nem pontozható képre érkezik, és mégcsak kredit sem jár érte, puszta jóindulatból íródik.
Ani:)

2009. február 1. | 09:30 | oldyboy

Szia Nyussziiiiii ! Jó volt az elgondolásod. A téli tájban megjelenő paci érdekesen kontrasztos képre sarkalja a fotóst. Azonban el kellene dönteni mit is szeretnénk? A paci legyen a főszereplő, vagy a téli táj? Realisztikus képet szeretnénk, vagy utólag festmény szerűt, esetleg eltolnánk a grafika irányába? Gondolom a felvétel ideje, helye adott volt tehát ezen nem tudunk változtatni! Sajnos a fények sem a te oldaladon voltak. Ez a bús,borongós idő nem kedvezett a hó anyagszerű ábrázolására. A paci sem volt hajlandó rendesen modellt állni. A környezetben is rengeteg a zavaró elem. (pl: az előtérben a gizes, gazos vetés széle) És valóban a szerkesztés is egy kicsit olyan "összedobott". Sajnos így a képed bizony elhalt a rossz megvalósítás oltárán, és lett belőle tucat fotó amit bárki bármikor(ha van egy paci) meg tud csinálni. Gratulálok a meglátásodhoz,akinek ilyen jó meglátásai vannak az fordítson figyelmet a megvalósításra, hogy az ötlete elnyerje a méltó jutalmát! Szép fényeket!

nyussziiiiii válasza:
Köszönöm a kemény kritikát:)
Úgy látom, Te jóval kritikusabb szemmel nézted a képet és jobban elmerültél a zavaró dolgokba, mint a többség, akik számára a hangulat elnyomta ezeket.
Miért lenne muszáj főtémát választani? Szerintem a táj és a ló megférnek egymás mellett, egyik sem nyomja el a másikat.(utólag természet kategóriába tettem).
PS-ben csak kontrasztosítás, ff konverzió meg zavaró dolgok eltüntetése történt- végülis reális a kép, de a havazás meg a ló talán kicsi meseszerűséget visznek bele.
Számomra nem zavaró, hogy a "hó nincs anyagszerűen ábrázolva", tulajdonképpen kontrasztosítással tűntek is el részletek, amik nekem nem hiányoznak.
Paciról van egy csomó kép, mindegyiken más szögben áll. Engem ez fogott meg valami miatt.
Vetés széle, gizgazok....gondolkodtam rajta, hogy talán zavaró tényező lehet, de úgy döntöttem, ez egy eléggé természetes, kicsit vadon hangulatú kép, amibe ez belefér.
Szerkesztéssel nagyon sokat foglalkoztam, kipróbáltam sokféleképpen. Millió módon meg lehet oldani, nekem így harmónikus. Semmiképp sem összedobott- alább olvashatod.
Úgy hathat, mintha minden egyes mondatodba belekötöttem volna, pedig nem- de amiket megszólsz, azok számomra talán inkább hozzátesznek a képhez, mint levonnak az értékéből. Persze ez nem gond, mindannyian mások vagyunk, és mindannyiunk számára más jelenti az esztétikumot.
Köszönöm a segítő szándékú kritikát, a hosszas értékelést, és hogy ennyit foglalkoztál a képpel. Mindenképpem elgondolkodtató dolgokat írtál.
Szép napot:)

2009. február 1. | 09:15 | czapkat

szia!
engem zavar a ló teljes részlettelensége, a fotózás szöge miatti 3lábúsága..
emiatt számomra hangulatot nem igazán közvetít..

nyussziiiiii válasza:
Aha, ez a vélemény ez új, de annál hasznosabb. Részlettelenséget már mondta más is (nem a fotózzon), a háromlábú dologgal Te vagy az első, de abszolút elfogadom. Volt más verzió is, engem ez a póz megfogott.
Igazán köszönöm a hasznos értékelést és az őszinte véleményedet.

2009. február 1. | 07:36 | WILLYLONG

Szerintem is :)
További jó fényeket!
Ervin

nyussziiiiii válasza:
Ok ok, behúzom a strigulát:)
Köszönöm szépen a véleményt:)
Neked is , Neked is.

2009. február 1. | 00:09 | Zoran_2

:))) azért Újvár nem Csallóköz :))), de ez csak vicc .
köszi .

nyussziiiiii válasza:
Egykutya:) De Csallóközzel elfogultabb vagyok:)

2009. február 1. | 00:02 | Zoran_2

szerintem? szerintem van hangulata

nyussziiiiii válasza:
Hát, ennek nagyon örülök, Zoran - egyrészt mert földim vagy, másrészt pedig szeretem a képeid. :)
Szép az új Mónikás képed. Olyan kis nyugodt, kis finom...
Köszönöm a véleményt:)
Jó éjt.

2009. január 31. | 22:31 | kissendre

Nem egészen érzem jónak a címét.Én a "sötétló ,,címet adtam volna neki ,mert ez átvitt értelemben, az ismeretlen, relytélyes tuljdonságú lovat hívják így,amiről nem tudni hoga mit tud.....Érdekes kép de a lóval ellentétes oldal üres,így megvágtam volna,és alulról is vágtam volna hogy a ló a harmadolóban maradjon.Hát így gondolom.További jó fotózást.Üdvözletem.

nyussziiiiii válasza:
Köszönöm a véleményt.
Eredeti címnek az "Az a fekete folt"-ot szántam, Mikszáth nyomán, de leegyszerűsítettem. Szerintem találó, de természetesen ez szubjektív.
A szerkesztés tulajdonképpen elég tudatos: a föld és az ég határvonalát kb a vízszintes harmadolóba tettem, a lovat pedig kb a függőlegesbe. Az én szememnek így harmónikus. De örülök, hogy leírtad, Te hogy gondolod, fontos a mások a véleménye számomra.
Jó éjt:)

2009. január 31. | 20:24 | Morenthena

Hello!
Nekem is tetszik!:)
Havas táj, fekete ló... minden adott egy gyönyörű képhez, ráadásul még havazik is...:)
Tetszik a szerkesztése, hogy adtál neki teret.és hogy figyel a paci.
A hátul épp csak felsejlő fák és a hópelyhek tényleg hangulatossá teszik, talán a legnagyobb a szeme alatt zavaró picit (nekem), de a többi kell oda!
Jó kis kép ez, gratulálok!:)

nyussziiiiii válasza:
Szia!
Aha,a nagy hópihe nekem is szúrta a szememet, de véhül otthagytam. Basszus, most hogy így nézem, még kicsiben is rikít kicsit:)
Örülök, hogy ennyire átérzed a hangulatot..és hogy odafigyeltél minden részletre- szerkesztés, paci tekintete...
Köszönöm a hasznos véleményt.
Jó éjt:)

2009. január 31. | 20:14 | almitra

Nagyon tetszik. Épp szappanbuborékot fúj, vagy karika van a szájában? :)

nyussziiiiii válasza:
Szappanbuborék:) Ez nagyon tetszett, aranyos:) Nekem is feltűnt...karika volt a szájában:) Gondolkoztam retuson, de valahogy nem zavart. Így is sok zavaró dolgot szedtem ki...
Köszönöm a kedves véleményt:)

2009. január 31. | 20:12 | tilla80

nekem nagyon tetszik...
bar azert mas perspektivabol is eljatszottam volna a dolgokat...
a feher pottyoket termeszetesen szerintem mindenki erti...
jelen esetben teljesen hidegen hagynak a hibai a fotonak es nem veszem figyelembe csak a foto hangulatat ami csodalatos es magaval ragado...
a tobbit hagyom a profikra:)

nyussziiiiii válasza:
Örülök, hogy tetszik:) Hmm, Rólad mindig a rikkancsos kép meg a birkapásztorfiús portrék jutnak eszembe...szépek nagyon, meg a többi portréd is:)
Más perspektívából is készült kép, pl átlósan meg más szögből...de nekem valahogy ehhez az egyszerű képhez ez az egyszerű "szembőlfotózás" illett.
Tiszta jó, hogy Sokatoknak átjött a hangulat, nemcsak én voltam elfogult.:)
Jó éjt.

2009. január 31. | 20:11 | álomlakó

Szerintem is,
nekem tetszik!

nyussziiiiii válasza:
Köszönöm szépen, megtisztelő a véleményed.. A képeidet gyakran megcsodálom:)Jó éjt.