BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: riport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 30. 11:03
  • érzékenység: ISO400
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Canon 50mm 1.2
  • rekeszérték: 2.0
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Franciaország
  • Készítés helye: Illhausern
Poulet Bresse

1. világklasszis bresse-i csirke! 2. Jean-Paul a szakács! 3.Melle, szarvasgombával a bőre alatt, bretagne-i vajban sütve! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. február 27. | 09:12 | hegyiember

Nekem nagyon bejön a szakacs arckifejezese.
"mit is akarsz itt,fiacskam?",vagy "na idesüss,ez am a müveszet"
ilyesmi jön le rola.

Széll.úr válasza:
Valami ilyesmi, igen!
Köszi, hogy írtál!

adott pontszám: 4
2009. február 26. | 15:05 | Mp3Pintyo

Jo ez a 3-as kompozicio ami tulkepp bemutatja a folyamatot :)
Fura nekem, hogy a 40D-d ilyen eros zajt csinalt 400ISO-nal es raadasul mintha kicsit be is mozdultak volna a kepek. Probald meg majd a Noise Ninja progit. Eleg jo zajeltavolito anelkul, hogy a kep tulsagosan veszitene a reszleteibol igy magasabb ISO-val tudod hasznalni legkozelebb a geped.

Széll.úr válasza:
Utólag lett Ps-ben szinzajosítva.
Nem tudom miért, így tetszett.
Köszi szépen!

adott pontszám: 4,9
2009. február 13. | 16:08 | tomate01

Az ötleted egyedi, tetszik. Kicsit zajos a kép.. de ettől eltekintve tetszik, kellőképpen kontrasztos. Viszont nem nagyon mutogatnám vegetáriánusoknak :)))
Nekem például el kezdett csorogni a nyálam... finom fotó. :) Irigykedek, hogy ilyen ötletekkel rendelkezel. ..és a kész kaját megérdemli a fotós :D
Szép fényeket!

Széll.úr válasza:
Köszönöm szépen!
Kóstoltam!

adott pontszám: 4,8
2009. január 31. | 02:19 | geophagus.

Aztabetyármindenit!
Ha eltekintünk a szakács enyhén bamba arckifejezésétől és az épphogy észrevehető bepsilogástól, akkor egy tökéletesen elkészített és prezentált konyhai riportsorozatot kapunk, kifejezetten egyedi hangulatvilággal. külön dícséretet érdemel hogy minden tekintetben nagyon szépen összehoztad a három képet, és abszolút nem érzem egyiket se kakukktojásnak. talán akkor lenne még szélesebb a mosolyom, ha kapna még egy kis fényt a séf úr háttere, de ez már szőrözés...
a kis levonás, az arckifejezés miatt, amúgy nagy gratu!

Széll.úr válasza:
Köszönöm szépen! A tekintet valóban pislogás előtti pillanat lehet...
De lehet akár, egy gőgős, vesédbe nézek, "te nem születél szakácsnak mit akarsz" pökhendi tekintet is. Én ezt láttam meg benne rögtön. De lehet, hogy elfogult vagyok a saját képemmel...

2009. január 30. | 18:39 | okey

Szerintem érdektelen hogy zajos vagy sem, viszont kicsit szűknek vélem az egyes képeket, mintha mindenképp állókép formátumba kellett volna azokat passzírozni a sorozat miatt, ez leginkább a kész ételnél hiányzik, mintegy összefoglalva a szakácsmesterség látszólag mindennapi történéseit az ínycsiklandozóan teljes végkifejletig, ez utóbbi esetben döntött formátumban.

ok

Széll.úr válasza:
Köszi szépen, jó gondolatok, észrevételek!!

adott pontszám: 3
2009. január 30. | 15:19 | Lumix-Leica

üdv!
heh..kemény:) nagy ötlet,nagy kép:)
a képről: nekem ami nagyon szemtszúr,nagyon színszemcsés,zajos. a bal oldali képen a fókuszálás nem az igazi,mivel a többi képen teljes a fókusz pont a csirkének meg csak a feje éles.a középső kép viszont furi,mosott,és a szemöldök rész is olyan mint ha kettő lenne.kevesebb zársebesség kelett volna.

Széll.úr válasza:
"bal oldali képen a fókuszálás nem az igazi,mivel a többi képen teljes a fókusz pont a csirkének meg csak a feje éles"

Ez mondatocska, kimeríti a fotozzon, a kommentekből való összollózott, görcsös, fals villám szakértelmet... :-)

"kevesebb zársebesség kelett volna."

ez értelmetlen... Kevesebb záridő nincs. (ahogy homályos kép sincs, maximum életlen)Matematikailag a kevesebb az több. vagyis hogy hosszabb. sztem te sem érted igazán mit tanácsoltál...

Azért köszi, hogy írtál!

2009. január 30. | 14:27 | praefect

Valami baj van a két szélső kép kontrasztarányaival, talán alexpós is, de ettől eltekintve csillagos ötös.

Széll.úr válasza:
Köszi szépen!

adott pontszám: 3
2009. január 30. | 12:24 | Dexterland

Szia!

Jól összerakott képsorozat, engem zavar a képek zajossága. Igazából az étel finomnak látszik én mégis inkább tányéron nézném meg a végén, vagy nem az a végcél? A csirkés kép nagyon tetszik a hatását számomra elérte a szakácsról készült fotót pedig nem érzem extrának kicsit olyan semmitmondó.

Széll.úr válasza:
Pont a szakács a semmit mondó?! Szerintem pont Ő az ami eléggé ütős. Ízlések és pofonok, köszi hogy írtál!

adott pontszám: 5
2009. január 30. | 12:10 | saller

Szerintem nagyon jó ez a három kép így együtt, bár a véleményem az ,hogy ezek a képek önmagukban is megállták volna a helyüket. De mindenesetre a képe hangulata egybevág, és nagyon hatásos:D

Széll.úr válasza:
Köszi szépen! Külön-külön azért más lenne ám...