BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 26. 21:30
  • érzékenység: ISO800
  • rekeszérték: F3.5
  • zársebesség: 1/4
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Jászberény
  • Készítés ideje : 2009-01-26
Ljubityel 2

KÖZEPESBEN LÉGYSZIVES!!!! CDELANO B CCCP Láttam pár fényképezőgépes tárgyfotót,s tanulmányozásuk során azt gondoltam talán felnőttem én is egy ilyen képhez. Megcsináltam,bár a feltöltés méret nem lett jó. Nekem tetszik,de döntsétek el Ti milyen lett az 1.! Megvilágítás K750i vakufénye,háttér+derítés fehér A4-es nyomtatópapírok....szóval Sufni Tuning. Nem olyan régen lakunk ám mi itten az az igazság...!Mondta Hofi és jött a tapsvihar... Viccet félretéve remélem tetszeni fog?! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 28. | 10:18 | FreeVili

Szia
Én is épp tegnap próbáltam érdekes képet csinálni pont 1 ilyen masináról! :D Nekem van egy otthon (nem tudom honnan, valószínűleg nagyapám hagyományozta rám). A kis hibáktól(?) eltekintve szerintem nagyon jó kép lett. Ami külön tetszik, hogy nincs "szétjavítva" a kép (mostanában ez divat lett), hanem úgy van fent, ahogy készült. A hordótorzításról nem Te tehetsz, amit meg a bevilágításról leírtál, nagy meló lehett. :)
Szerintem jó kép lett! Gratula!

Zantman válasza:
Szia!
Először is köszönöm az értékelést,másodszor kiváncsi vagyok,hogy milyen lehet a képed erről az őskövületről.Arra is,hogy Te milyen módon és szögben ábrázolva akarnád visszaadni a hangulatát,feelingjét.
Azt azért kár lenne tagadni,hogy nincsen utómunka,mert a lehetőségeimből adódóan a csekély világítás következtében zajos is lett.Meg mivel ez az 1.ilyen jellegű képem így a megvilágítást is elszúrtam.
Ja!
FONTOS!!!
Közhírré tétetik....:Nincsen semmiféle hordo sem bármilyen másmilyen torzításról szó!A fényképezés szögéből és a beállításból adódik amit tapasztaltok.Ezt a jelenséget úgy hívják.hogy optikai csalódás!
Köszi.

Üdv:Zantman

2009. január 27. | 19:41 | czapkat

köszönöm szépen a kreditet!
kíváncsi lennék a másik masinára is, nem hinném, h annyira lepontoznák, de ha nem mered felrakni, akkor rakd nem pontozhatóba :)

Zantman válasza:
Az meg csak a kreditet viszi...
Nem fogom rá sajnálni,de ahoz még egy picivel több kell legyen belőle.
;)

adott pontszám: 4
2009. január 27. | 19:12 | atidesign

Összességében jó a kép, én egy kicsit több kontrasztra és kidolgozottabb háttérérre vágyok a kép kapcsán. De az már az én képem.
Jó fényeket!

Zantman válasza:
Köszi hogy értékelted.
Neked is szép fényeket!
Üdv:Zantman

2009. január 27. | 12:32 | Osztya

Szia,
első próbálkozásnak elmegy, de azért van jó pár dolog ami rajtad múlt és nem az objektíveden, mert ugye a hotdó torzítás nem egyenlő a perspektivikussal, ami itt kimondottan kell, hogy érezhesse a néző a gép robosztus méreteit.
A világítással vannak a fő gondok, hisz egyértelműen jobbról kapta a vaku fényét, gondolom gép tetejéről, viszont az érdemleges részek, krómozott gyűrük, objektív lencséi sajnos a derítés hiánya, esetleg nem léte miatt elvesznek.
Ha baloldalról egy fehér, vagy ezüst fóliával a vakud fényét az objektívre és a környékére derítet akkor ezek a részek tisztességes hangsúlyt kaptak volna.
Utómunkával a hordó torzítás, színzaj korrigálásával, esetleg de nem érzem indokoltnak perspektíva korrekcióval, nagyobb tér hozzá adásával javítható volna ez a fotó.
A következő biztos jobb lesz.
osztya

Zantman válasza:
Köszönöm szépen az igazán hasznos tanácsokat.Igen sokat kaptam már e képem kapcsán és igyexem őket megfogadni majd.
Mindenben egyetértek veled.
Erre mondják azt,hogy a tanulópénzt meg kell fizetni...
Üdv:Zantman

adott pontszám: 4,2
2009. január 27. | 10:35 | czapkat

szia!
első tárgyfotónak sztem teljesen jó, persze vannak hibái, amiken még csiszolni kell..
a szűk szerkesztése kihangsúlyozza a gép robosztusságát... kicsit épületszerű monstrumnak tűnik ebből a szögből.. mégis számomra túl szűk.. egy kis teret még elbírt volna.. a kép nagyon zajos, ami lehet a nem megfelelő fényviszonyok miatt lett ilyen.. talán természetes fénynél jobb lett volna az eredmény... talán úgy a becsillanások is kicsit szolidabbak lesznek..
gyönyörű kis gép, a Tied?

Zantman válasza:
Igen abban teljesen igazad van,hogy szűk és nincs tere,de hát az első ilyen képem.
A következő biztosan jobb lesz.A zaj a kevés fény miatt van,ez tuti és rosz oldalról kevés fénnyel világítottam meg a masinát.
Köszi a tanácsokat,megpróbálom megfogadni és szem előtt tartani őket.
Nem,sajnos nem az enyém.Egy barátunké.Van nálam egy másik régi gépe is,a neve:Certar!
Az sokkal roszabb állapotban van sajnos,de szépiában lehet hogy felrakom,majd még gondolkodom rajta.Picit félek a "projecttől",mert nincs még nagy tapasztalatom "A" fényképezésben sem nemhogy a tárgyfotózásban és nem akarok kockáztatni pláne nem 3.95-ös átlagnál valamint nemegész 5 kreditnél annak ellenére sem,hogy elég bevállalós vagyok!
Na mindegy!
Köszi mindent.Szép fényeket!
:)
Üdv:Zantman

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2009. január 27. | 08:14 | JonasBalint

használd!

Zantman válasza:
:))
OK!
Használtam a fotózásnál....,mint alanyt.
Üdv:Zantman

adott pontszám: 3,8
2009. január 27. | 00:05 | Scartist

Szerintem nem rossz próbálkozás. Látszik, hogy tudatos, de van egy-két dolog, amit javítandónak érzek:
a perspektivikus torzítás, zavaró, hiteltelenül adja vissza a gép méreteit.
Nem tartom szerencsésnek azt sem, hogy ennyire alulról fotóztad.
A megvilágítás szöge nem a legjobb, a legtöbb fény a gép teljesen érdektelen oldalát éri, míg a lencsékre nem sok jut. Szerintem a vaku fényét először a lencsékre kellett volna visszaverni. A gép alatt lévő árnyékok sem túl szépek, ha szemből világítod meg, akkor mögötte lesznek az árnyékok.

Zantman válasza:
Igen igazad van,szinte mindenben.Ez volt az első ilyen képem.A következő majd jobb lesz,hiszen sok tanácsot kaptam,s ha megfogadom őket nem lehet semmi probléma...
Köszi az értékelést!
Szép fényeket!
Üddv:Zantman
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2009. január 26. | 23:37 | Cpt

A jó kis preciziós CCCP...) Érdekes tárgy, kitünő eszköze a tárgyfotózás gyakorlásának a sok szögletével, krómmal, görbülettel. Bonyolult eszköz így, tehát sufnimegoldással nem fogsz csodát csinálni, de kezdésnek így is jó, szerintem magad is látod hibáit. Javasolnék pár ezer ft-ért diffúzort, az az A4-nél jobb, és több azonos fényforrást akár a vaku helyett is a WB megfelelő beállításával.

Zantman válasza:
Igen,nagyon meg is izzasztott még az utómunkánál is szenvedtem eleget.Tényleg nem egyszerű tárgy!Majd még ennek is akarok párját,szintén 1-2t.Azzal is fejlődök legalább.Az első dolog amire be szeretnék ruházni az az álvány lesz,aztán jöhet esetleg a többi,de azért nagyon köszönöm a tanácsokat és a javaslatokat minden téren és igen látom a kép hibáit. Hozzá kell tenni hogy nem is tudom miért hagytam estére a fotózását,de korom sötétben a konyhában készült a kép.
Valamelyik következőt majd természetes fénynél akarom megalkotni.Az jobb kell legyen!Bár tudom,hogy az se lesz egyszerű.
Üdvözletem Uram!
THANKS!

Zantman

2009. január 26. | 23:31 | worker_boy

Nem vagyok nagy szakértője a tárgyfotóknak (bár a többinek sem:D), ezt előrebocsájtom. Szépen mutatja be a régi kor letűnt vívmányát, s egy megszállott fotós mindig érdeklődik az ilyesmi iránt. Valóban, mintha egy épület lenne, kissé szokatlan, de jó perspektívája van. Ami engem zavar az a zajossága, főleg a széleken látni jobban. Egyébként úgy gondolom megfelelően részletes, minden lényeges látszódik, aminek érdemes. A fémes felületek itt-ott kiégtek ugyan, de számomra ez csak a hangulatát fokozza. A ff itt kötelező jellegű szinte. :)
Összességében ez egy jó kis kép lett, gratulálok hozzá! :)
Üdv!

Zantman válasza:
Köszönöm az értékelésedet és a gyors reagálást.Örülök hogy így látod és tetszett a kép.A becsillanás nálam is hangulatfokozó elem.
Mégegyszer köszi.

Üdv:Zantman

2009. január 26. | 22:26 | tilla80

szia..
ne csak az ertekeleseket vard:)
nezdd meg azt hanyan kukkoltak meg egy fotodat es abbol mar rajossz hogy elegge erdekes vagy sem...
ertekeles????...hol van az mar...napi 2-3 minden foto alatt...nagy elvetve a napkepe kikerul 7 pontozott ertekelessel...
nincs kedvuk az embereknek szabalyosan pityegtetni...
szivem szerint jobb szeretnem egy egyszeru pontszammal letudni egy fotot...1 vagy 5 mindeggy...

apropo a fotodon tetszik a meret h nagyban tetted fel...ez jelen esetben nagyon is hatasos ...nezd csak lassu gorgetesnel hogy forognak azok a fogaskerekek...perpetuum mobile:DDD

Zantman válasza:
Szia tilla80!
Köszönöm,hogy időt szántál rá és elmondtad a véleményedet.Sajnos amiket írsz én is tapasztalom.Ez van,de nekünk és a magunkfajtáknak nem muszály hasonlóan eljárni ill.olyanná válni.
Megnézném a hatását a fogaskerekeknek ha tudnám hogy kell előhívni vagy bekapcsolni a görgetést.
:)
Köszi a választ előre is...
Szép fényeket!

Üdv:Zantman

2009. január 26. | 22:10 | Barni89

Nekem tetszik de persze lehet még fejlődni mondom én aki tiszta amatör :). De nagyon jó hogy olyan nagynak néz ki mint egy épület remek.:)

Zantman válasza:
Szia Barni89.
Nagyon vártam már az első értékelést...
Köszönöm,hogy időt szántál rá és örülök hogy tetszik Neked.
Remélem sokan így lesznek majd vele!
Szép fényeket!

Üdv:Zantman