BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,46
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2009. január 23. 07:34
 • érzékenység: 50
 • fókusztávolság: 50
 • objektív: Canon EF 24-105L f4 IS USM
 • rekeszérték: 6.3
 • zársebesség: 1/160
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2008-12-28
Harcos

A korábbi tanulmányom (mivel először fotóztam pasit) része. Az íjon egy kis zászló lóg, ami nekem fel sem tűnt, mert olyan régen rajta van, a képből sem vont le számomra, mert nem arról szól, de lehet, hogy legközelebb leveszem, hogy még tisztább legyen a hatás. A karok által bezárt egyenes a helyes tartás ismérve. A kép számomra az alak feszességéről és annak megfotózásáról szólt. Minden építő kritikát és tanácsot szívesen fogadok. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 23. | 23:56 | kulcsarati

Nem csak "jó" értékelést jó kapni, hanem jó választ is. Az esetek nagy részében hiába írom le részletesen az elképzeléseimet, ha az nem tetszik, akkor egy "udvarias" köszönömmel elintézik. Rosszabb esetben megmagyarázzák, hogy az direkt olyan, meg hogy az úgy igen is jó.
Kevés az olyan nyitott fogadtatás mint amilyen a Tiéd volt. Úgyhogy most az értékelő köszöni :-)
Köszönöm!
Üdv QQ
Jaa: Mi kell a Nőnek mármint a film címe :-)

belphnaque válasza:
Örülök, hogy értékelted, hogy hosszan szövegeltem.
Igazad van, na az az a film ! Akkor tudod !
Kellemes hét végét !

Szia !

adott pontszám: 4
2009. január 23. | 21:54 | kulcsarati

Kár a sok magyarázatért mert a fotó jó és ha kell "eladja" önmagát. Azzal, hogy melléírod, hogy mit KELLene látni a fotóban, nem biztos, hogy a kívánt hatást érde el. Sztem. No de a képről.
Nem okoskodásként de a mozdulatról ordít, hogy a fotózást szolgálta. (magam is foglalkoztam íjászattal). Lehet, hogy a pasi profi íjász de látszanak az instrukció nyomai amibe most nem mennék bele hiszen fotót értékelek, nem pedig sportteljesítményt.
A kompozíció sántít kicsit. Elmondanám mire gondolok:
- Álló formátumot választottál. Ami nem baj csak ha ennek megfelelően lejjebb mész a perspektívával akkor azt éred el, hogy a kar és a nyíl egyenese pont a jobb felső sarokba mutatna, a fej pedig pont harmadolóba került volna. Erre még rásegíthettél volna a modell ez irányú instruálásával. A másik megoldás sokkal triviálisabb: mégpedig ha fekvő formátumot választasz, egy lépést hátra lépve. Bár akkor a nyílból valszeg vágni kellett volna, így az álló jobb választás. Pont a nadrág felett vágtam volna.
A fények nagyon rendben vannak!
Remélem építőnek találod gondolataimat.
Üdv QQ

belphnaque válasza:
Mindenképpen. Mivel ez egy tanulmány, igazi kiforrott elképzelés nem is volt. Abban tévedsz, hogy íjász lenne, én szoktam csúzlizni, de az is rég volt. Ő csak feszített, hogy jól mutasson :-)
Instrukciók sem voltak, beállítottam a fényt, forgattam őt, hogy jól mutasson benne, és kattintottam.
Igazából az a benyomásom, hogy itt egy jobban sikerült elő fotót látni, ami nem kiforrott, és szerettem volna olyan tanácsokat kapni, amivel felfigyelhetek a jobb kép alkotásának irányaira, s ennek a hiányosságaira. A te értékelésed segít ebben. Azért magyarázkodtam, hogy ne ezeket sorolják fel, hanem valami újat és használhatót az épülésemben.

Milyen érdekes, hogy az érdeklődésemet képező szebbik nemről készített fotókban hűvös közönnyel tudok a fotóra figyelni, és egy pasi fényképezésénél meg zavarba avgyok, és nem tudom, hogyan lehetne jobb. Remélem, hogy azzal, hogy segítetek abban, hogy mire kell figyelni, megtanulom ezt az oldalt, és most látom csak, hogy menynire másképpen kellene gondolkodni. Olyan érzésem van, mint a Mel Gibsonos filmben, amikor hallja a nők gondolatatit. Ismered ? Nőnek akarja magát rezni, hogy jó rklámot csináljon a nők cuccainak a reklámjához, s végül megkapja. Most kezdek valami olyat érezni, hogy mennyire nem tudjuk bele élni magunkat az ő gondolkodásukba, de ahogyan látom, ez tanulható.
Erre te -és páran mások akik írtak- döbbentettek rá.
Köszönöm !

adott pontszám: 4,8
2009. január 23. | 12:40 | sayv

Hello! Az alak megfotózása teljes mértékben kiváló, szép árnyékok, és helyén való fények mindenhol..Engem zavar hogy nem teljesen meztelen a férfi, hanem látszik az alsónemű vagy nem is tudom igazán mi is az..talán jobb lett volna ha akt...de tudom hogy ez sok mindentől függ...talán egy kicsit többet vágsz le az aljából és fel sem tűnik...Gratulálok a képhez!

belphnaque válasza:
Amit kifogásolsz szerintem nem a kép hibája.
Köszi az értékelést !

adott pontszám: 4
2009. január 23. | 12:31 | Strato

Szia! Ha, a fickó lejjebb tartotta volna az íjat,a zászló is megmenekült volna a zavaró szereptől és határozottab lehetett volna a lövés iránya és a test tartása.Ha a megvilágításból az arc többet kapott volna akkor 5pontos a kép.

belphnaque válasza:
Az íjat izomból kell feszíteni, nem lehet feljebb vagy lejjebb ereszteni, csak szögben forgatni, ahol az íjász a forgatás középpontja. A zászló ahogyan írtam utólag tűnt fel, de szerepe így sem zavaró, mert a képnek az igazi mondanivalója a megfeszülő test, ami megfeszíti, az csak az eszköz. Az arc csak jelezve van, de elfogadom a kritikát.
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2009. január 23. | 11:15 | formax

Örülök, hogy ilyen minőségű képeket is látni az oldalon. Mivel nem értek hozzá, nem nagyon súlyos a véleményem, de szép a megvilágítás. Talán az arcra egy kicsit több is juthatna, esetleg a hátnál is megjelenhetne egy kis vonalszerű ellenfény. Az íj alján levő zászló kicsit zavaros, de túl lehet rajta lépni.
Szívesen látnék még ilyen tanulmány fotókat, gratulálok.

belphnaque válasza:
Örülök, akkor majd még csinálok hasonlót.

adott pontszám: 5
2009. január 23. | 10:50 | TT23

Szia,
Nagyon negatív kritikával nem tudom illetni a képet, hisz véleményem szerint hibátlan. Jó a fény iránya, jó a "lövés" iránya... Minden egyes izom jól látszik, bár ez leginkább annyira a modell érdeme is :) Jó ötlet szerintem az olajozás is, ettől olyan antik lett a dolog... Tökéletes kép, gratulálok!

belphnaque válasza:
Nagyon köszönöm a kedvességet és az értékelést.

adott pontszám: 5
2009. január 23. | 09:23 | gabszi

Szerbusz

A modelled mögött szerintem kicsit szűk lett de ettől még teljesen jó kép! Kérdésem lenne a megvilágítással kapcsolatban! A modellel szemben volt a fényforrás lefelé irányítva? Hány fényt használtál? És miket?

Üdv
Gabszi

belphnaque válasza:
Hali!
Egy hosszúkás szoftbox súrolta a fényével a modellt, hátulról nem derítettem, szerettem volna, ha csak éppen hogy előbújik a sötétből, de azt is meg lehet próbálni, amit mondasz.