BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,96
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2008. december 18. 21:31
 • érzékenység: ISO 400
 • fókusztávolság: 28 mm
 • objektív: Sony 18-70 mm
 • rekeszérték: F5,6
 • zársebesség: 1/2 sec
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2008-10-28
Csarnok téri éjszaka

Éjszaka készítettem ablakból. Hideg volt :D Várom az értékes kritikákat! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. december 29. | 22:31 | kihíraha

széééép de....túl sok van az égből! ha azt levágnád, szerintem nagyon jó "szélesvásznú" kép lehetne belőle ;)

anegytech válasza:
Hmm. Érdekes gondolat, ugyanis, ha az eget levágom, akkor vele együtt az épület tetejét is. Szerintem jobb, ha nem próbálkozom :). Köszi az értékelést!

2008. december 24. | 00:14 | zso6607

Szia! Kicsit kevésnek tűnik a képed. Szerintem maga az épület nem elég látványos, hogy önmagában érdekes kompozíciót adjon. Zavaróak az előtérben a belógó fák, a félbevágott autó. Tippjeim: kicsit korrábban készíteni a képet, a kék óra alatt (amikor az ég még nem teljesen sötét). Más nézőpont, esetleg az utcáról, a fákat kihagyni, esetleg hátsó redőnyre egy elhaladó motort vagy autót belekomponálni. Szűkebb rekesz, esetleg alacsonyabb ISO és állvány (nem tudom volt-e) még segíthetne. Pontozva valahol 2-3 között. Üdv:

anegytech válasza:
Köszi! Sokat segítettél, és értékes tippeket adtál! Ilyen értékelésekért érdemes rossz képeket feltölteni. Kicsit mindig tanul az ember :).

adott pontszám: 3,8
2008. december 21. | 18:25 | showmaster

Szia!
Szerintem zajos lett kicsit a kép, nekem soknak tűnik ez az iso 400, életlen is, az autót biztos kivágtam volna belőle ott alúl! További szép fényeket!

anegytech válasza:
Köszi! Igazad van lényegében mindenben :)

adott pontszám: 3,9
2008. december 19. | 23:47 | harminchat

Szia! Az ilyen éjszakai fotók nem annyira a spontán elkövetett tettek közé tartoznak...tehát érdemes állványról, a megfelelő pillanat kivárásával exponálni. Itt is kellett volna egy keveset várni, hogy az az autó ne legyen része a fotónak.
A tág rekesznek "köszönhetően" kicsit lágy a rajzolat, a fényforrások nem lettek igazán szépek, csillagszerűek. A növényzet érdekessé teszi a hangulatot, a háttérben lévő felderengő sziluettekkel együtt. Szóval mindenképp hosszabb záridővel és szűk, 11 körüli rekesszel készítettem volna, alacsony érzékenységen dolgozva. Most jót mosolygok magamon, mert mindig kézből fotózok, esti képeket is, állvány híjján, de gondolom ez nálad nem volt akadály.
További szép képeket!

anegytech válasza:
Állványom van, de ott nem volt. Egyik legértékesebb kritika, köszi szépen! Ja és a pontot is! Egyébként érdekes, hogy hát egy viszonylag rossz képhez is milyen eltérő kritikák érkeznek. Teljesen megértem, aki egyest adott vagy kettest, akármit. Az ő véleményük és részükről igazuk van.
De szerintem jó az, hogy a rossz szerkesztés ellenére és mellett meglátod az értékes elemeket a képben. Köszönöm az érdeklődést!

2008. december 19. | 23:01 | sszab

Hát sajnos nem elég csak kihajolni az ablakon, mert ez meg is látszik a fotón.. Kattintásnak tűnik csak, a belógó fák szerintem fölöslegesek. Szerkesztés szempontjából, alul eléggé nem tetszik a vágás.. vagy vágod az autót vagy nem... igaz, hogy akkor jobb oldalt az épület is megsínylette volna.. Vagy másik megoldás lenne, a járda után igazítani a fotót.. tehát kicsit megdölteni a kamerát.
Remélem valami építőt találsz benne, további jobbakat!

anegytech válasza:
Köszi! Az autót sajnos sehogy nem tudom levágni. Próbáltam, de roszabb (még ennél is :)), mert akkor az épületből is vágok. PS-sel próbáltam a járdához igazítani, de akkor elég abszurd módon dől minden, mert nem szemből fotóztam, tehát az sem jó. Sajnos ez sehogy sem jó, de rossz példának elmegy, tanulni meg saját és mások hibájából is tudunk. Sok építőt találtam a véleményben, fogok készíteni az épületről egy átgondolt képet a napokban és feltöltöm. Kösz az érdeklődést!

adott pontszám: 3
2008. december 19. | 20:01 | ktom03

hello szerintem jó kép csak az élességen kellet volna javítani meg esetleg nagyobb látószög kellene. Amugy jók a fények szerintem.

anegytech válasza:
Köszi,örülök, hogy azért valaki meglátta a pozitívumokat a képben. De azért nem akarom ámítani magam, lesz jobb!

adott pontszám: 3
2008. december 19. | 17:54 | citronyecki

Szia! Nekem az alsó rész kicsit kevés, az épület bejáratánál kicsit sok a fény, alul pedig a verdát félbevágtad, én egy másik perspektívából fotóznám, esetleg kimentem volna és nem az ablakból nyomattam volna :), már ha felakartad rakni a képet szerintem megért volna annyit, hogy kimenj úgy 2 percre az utcára :). Szép fényeket!

anegytech válasza:
Ez meg a legkedvesebb kritika :)! Teljesen igazatok van, most láthatjátok mivan, ha valaki másnaposan hajnalban kikattint az ablakon. Elég csúf látvány :D. Köszi az értékelést. Nemsokára szeretnék bemutatni egy átgondolt képet az épületről, de azt józanul!

adott pontszám: 1,5
2008. december 19. | 14:49 | V.F.

Sajnos maga a téma elégé érdektelen és a megvalósítás is gyengére sikerült. Balon a belógó faágak zavaróak takarják az épület nagy részét, nem tesz hozzá a látványhoz.
A kép felső felén szinte semmi látnivaló nincsen, míg alul ahol volna ott meg jól elvágtad a képet. Az expo is rossz. Szűkebb rekeszt kellett volna használnod és kisebb iso-t.
Üdv.
VF

anegytech válasza:
Talán az egyik legjobb kritika a képre! Nem tudok belekötni, igazad van. Kösz a véleményt!

adott pontszám: 3,5
2008. december 19. | 13:16 | Goendoer Tapir

Nem teljesen éles a kép, és emellett a szerkesztést is esetlegesnek tartom, gondolok itt különösen a kép alján elvágott autóra. A jobb felső harmadban a világos foltot én kiretusáltam volna, bármi is az, merthogy sajnos nem értelmezhető, hogy mi akar lenni, így pedig nem ad hozzá a képhez!

anegytech válasza:
Ehhez képest elég soknak tartom a 3,5 pontot, de ezt kedvességnek fogom fel :D! KÖszi!

adott pontszám: 1
2008. december 19. | 11:34 | hihi... hihi... hihi...

Az látszik, hogy éjszaka készítetted. Csak az nem, hogy miért. :)
Állványod van? Anélkül macerás kitartani fél mp-et.
Esetleg csukva volt az ablak és attól életlen?
Egyébként meleg szobából úgy is lehet életlen fotót készíteni, ha stabil az állványod: a hideg-meleg levegő találkozása igen érdekes dolgokat bír produkálni a fénnyel. :))

Mindezektől függetlenül egy értelmetlen, semmitmondó képet látunk. Se szépség, se történés, se a történés érzékelhető hiánya. Csak az unalom...

anegytech válasza:
Az egyessel végülis egyetértek, minden részlettel azonban nem. Tényleg elfuserált egy kép, lehet, hogy valóban megbolondultam :D. Állványom van, de ott nem volt. Pech. Azért az épület nem néz ki olyan rosszul. A képen lehet :D. Szóval most megígérem nektek, hogy a valóban kedves kritikák után (mert tényleg azok, pedig vártam sokkal rosszabat is)elkészítek egy normális, átgondolt fotót az épületről és bemutatom. Szerintem összehasonlításnak nagyon jó lesz. Köszönöm!

adott pontszám: 2
2008. december 19. | 09:24 | tatramaci

Még mielőtt elolvastam a megjegyzést, az jutott eszembe, hogy ezt valaki csak az ablakból kinézve fotózhatta. Sajnos, egy jó éjszakai felvétel elkészítéséhez ennél több kell, pl. le kell menni és keresni egy megfelelő perspektívát... Ne haragudj, de én ezt csak egy elkattintott pillanatfelvételnek érzem. Üdv, TM

anegytech válasza:
Tény :D. Azthiszem a tipikusan rosszul szerkesztett fotók sorába írható a kép, persze ezzel normális ember nem büszkélkedne. Tényleg ablakból fotóztam félholtan, kíváncsi voltam, mit tudok kihozni belőle (utólag). Ahhoz képest, nem is kaptam rossz pontokat :D. Köszi!

adott pontszám: 3
2008. december 19. | 08:59 | w1ll1

Szia! Végül is jól lett exponálva a kép mert a fényes részek jók, bár a sötéteknél nem sok minden látszik de ez pont jó is a képnek, mert amúgy se sok minden látszana este. Viszont a kompozícióra jobban kell ügyelni. Az épület előtt több helyet kellett volna hagyni, hogy térben jobban el lehessen helyezni a főtémát, és az sem szerencsés ahogy félbevágtad az autót. Le van csúszva a főtéma a kép aljára. Így nem olyan rendkívüli a látvány azon kívül, hogy az épület ahogy meg van világítva a sötétben az valamennyire jól néz ki.

anegytech válasza:
Amiket leírtál, sajnos énis látom, de az exponál rontottam el, utólag nem tudtam mit tenni. Köszi!

2008. december 19. | 06:52 | mr.akos

Nem tudom, hogy értékes lesz-e számodra a kritika, de a kép különöskép érdekes és rosszul szerkesztet.
Látszólag a direkt vagy véletlen törekedtél haramdolási szabály betartására, de több tudatoságot nem látok.
A téa így nem különösen érdekes, a belógó fa és a fehér fénykör a harmadban a feketeségben pedig nem szerencsés.
Amolyan "csak löttem egy kéep" alkotásnak tünik.

anegytech válasza:
Kösza véleményt, hasznos! Igazából előre tudtam, hogy nem számíthatok sok jóra, de valahogy mégis kíváncsi voltam a véleményekre. Ez tipikusan csak lőttem egy képet, mert tényleg így készült, elég sok photoshop volt. Lehet, hogy értelmetlen volt feltölteni, főleg, hogy a saját átlagomat rontom vele :D. Sebaj