BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,74
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 5. 09:39
  • objektív: 18-55kit
Katonák voltunk 2

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. december 10. | 15:16 | KiforditottFiú

....S gyermekek.
De a világ nem állhat meg.
Hosszú az út ideáig. Messze kell menni. Visszatérni pedig soha.
Hallgasd a csöndet.
Hallgasd az életet.
Mások adták amit kell.
Hallgatagon mentek el.
De te csak maradj hangosan.
Mond el itt jártak.
Megvívták a csatákat.

"Ismeretlen szerző"

uceda válasza:
Érdekes, hogy valakinek megjön szavalhatnéka a kép láttán :)

adott pontszám: 4,3
2008. december 6. | 23:42 | harminchat

Szia! Volt szerencsém az előző sorozatot értékelni és itt, habár csak két kép maradt, talán mégis legalább annyit mondanak mint hárman.
A két képről már írtam, a jelenlegi elhelyezés az ami újdonság számomra. A jobboldali fotó arányaiban jól illik a kissebik képhez, de sajnos a baloldala elég üres. Ha magában lenne feltéve nem lenne gond, mert a középső sírkővel és a jobboldali előtérbe helyezett kereszttel együtt jó a felépítése. Itt azonban a másik kép miatt a sorozat egészének közepére esik egy üres rész, ami már nem igazán szerencsés. Talán jobb lett volna szűkebbre vágni. Persze a legjobb az lett volna, ha a képen lenne egy harmadik sírkő is. A baloldali képről továbbra is fenntartom a véleményem, hogy jobb lenne más látószögből újrafotózni.
Ezzel együtt nekem tetszik, a régies, temetői hangulatot átadja a fotó és szerintem ez az ami igazán számít.
Szép fényeket!

uceda válasza:
Szia,
Igen emlékszem hogy multkor a balodali képről már megírtad a véleményed, de ez már készen volt és mindenképpen ezt szerettem volna megmutatni, még akkor is, ha az a kép kicsit ront az egészen.
Ugy látom van még mit csiszolnom az ilyen képek terén, de gyakorlat teszi a mestert. Szerencsére nincs messze a helyszin, uh egy ráérős pillanatomban el fogok ujra menni és megprobálok valami kreatívabb beállitásból lőni, mert nekem tetszik ez a fajta képszerkesztés.
Köszönöm, hogy ezt is megnézted illetve, hogy véleményezted.

adott pontszám: 3
2008. december 6. | 14:49 | Álomfejtő

Nem értem a képi mondanivalót :o(
Sajni ez nekem semmi több, mint egyfajat kegyelet.
A kompozíció nekem nem igazán szerencsés, a dülöngélő sírok az elhagyatottságon kívül nem közvetítenek más üzenetet. Ám egyedül a képszerkesztés tetszik.

uceda válasza:
Igazából nekem sem volt szándékomban, hogy bármit mondjak ezzel a képpel Nektek csak egyszerűen probálkoztam ezzel a szerkesztéssel és nem jutott eszembe jobb hogy mit tegyek bele mint, hogy ff elhanyagolt sírokat. Megcsináltam és nekem tetszett avégeredmény ezért is tettem fel, hátha valaki még ráharap :)
Hát kb ennyi a mondanivalója.
Köszönöm, hogy véleményezted..

2008. december 5. | 16:02 | erőslacc

Azzal, hogy ezeket leírtad, még nem látok változást a képen, ugyan olyan unalmas érdektelen tucat maradt, és ne fogadd el a tanácsokat, véleményeket csak így tovább, hajrá, és indulj pályázatokon, ott a zsűri majd, biztos hanyatt esik, hogy milyen szuper fotós vagy, milyen egyedi szuper fotót készítettél, én nem, de én nem vagyok zsűri, csak a véleményem mondtam el, hiszen ezért van ez az oldal, te meg ezért tetted fel ezt a hihetetlenül érdekes lenyűgöző, szuper fotót......bla bla bla :))))

uceda válasza:
:)

2008. december 5. | 12:47 | mrwakeup

Tetszik benne a kétfajta nézőpontés a fotótéma, ez még nagyobb hangulatot kölcsönöz a képnek!

uceda válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy valakinek többet ér mint a 2-es :)
Köszönöm, hogy véleményezted.
További jó fotózást..

adott pontszám: 2
2008. december 5. | 10:52 | erőslacc

Hű hát ez a fotó...hát nehéz megfogalmaznom, egy sírkeresztet mutatsz, más-más perspektívából igen...Hát eléggé unalmas, szerintem, mert minden egyes településen van belőlük bőven, nem nehéz rájuk bukkanni. A baloldali baloldalon szűk, a jobboldali jobboldalon...Biztos érdekesen próbáltál szerkeszteni, de én így sem találom túl érdekesnek sajnos, itt a lakhelyemen is van sok hasonló kereszt. Aztán Nem utal semmi arra, hogy katona sírokat látunk, de ha mégis azok volnának, szerintem az a legtermészetesebb, hogy egy katona meghalt, vagy csak én keresgélek rossz irányba? nem tudom az ff sem segített, meg a sok kontraszt a jobboldalin, hogy érdekesebb legyen a fotó véleményem szerint, nem jött át semmiféle hangulat, sajnálom, biztos bennem van a hiba, és ne haragudj meg a véleményem miatt, egy fotónak szól nem a személyednek. További jó fotózást!

uceda válasza:
Tehát ez nem egy sirkereszt, hanem több, de minimum 2 különboző látható rögtön mindjárt legközelebb. Nem tudom miért gondoltad ezt egynek, mert nem is hasonlóak. "szerencsés" lehetsz, ha olyan helyen laksz ahol könnyen találsz ilyen sirokat, de az eszedbe juthatott volna, hogy talán nem mindenki lakik olyan környéken ahol bele lehet ilyenekbe botlani.
Kár volt a cimen fenakadni, mert annak aztán végképp nincs semmi köze a fotóhoz. Adhattam volna akár kis katicabogarak cimet is neki, de talán ez a katonásdi kicsit jobban megy a kép hagulatához.
Lényeg a lényeg véleményem szerint szigorú voltál a 2essel. Lehet nem a nap képe, de a pontodtól szerintem azért mindenképpen többet ér.
Köszönöm, hogy megnézted, további jó fotózást..